COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 836
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 675
после всеки ЩЕ ТРЯБВА да забрави за всичко, което е имал до сега - кафенца, ново телефонче, кино, вечеря в ресторанта и прочие.
Икономиката ще се срине до такова положение, че ще чакате по опашки за храна (и то най-нужното само) с часове. Някой това смята ли го?
Много мило, че се изключваш от опашките...
А дали някой смята какво ще е положението на икономиката?!? Вероятно едва ли има човек по целия свят, който да не го прави.
И има доста голям брой хора, които са живели и могат да си представят да живеят без кафе, телефон и ресторант, но не могат и не искат да живеят без любимите си хора.
Освен ако кафе, телефон, кино и вечеря е било всичко, което човек е имал на света.
Решенията на всеки са въпрос на приоритет.

# 676
Абе ти припадаш от страх! Е какво ще стане, ще умрем най много! И какво?!? Света няма да приключи! Много хора ще оцелеят пандемията, после ще умрат и от глад още толкова. Какво толкова се страхуваш?!? Да не мислиш, че ще живееш вечно? Аз съм приел, че ще се разболея, а може и да умра. Каквото стане! Но е по лошо да живееш в някакъв страх! То това те убива всеки ден. И за протокола - нямам ресторант. Другаде са ми сферите на дейност

Их..отдавна се канех да напиша същото, но ме беше страх че ще ме разчленят, и ще ме нахокат като съм искала да мра да си било моя работа Laughing.Браво Дяков, поздрави за мнението.
Не ме е страх дали ще умра честно казано ама хич. Но съм  гневна поради факта че съм минала вирусната пренвмония и знам че няма как да не развиеш бактериална. Гадното военно положение ни задължава да трием диваните докато не ни се привиди Свети Петър. И не получим куп странични усложнения. А съвсем друго щеше да бъде просто да идеш да си направиш една снимка, и евентуално да си почнеш антибиотика.А сега седиш и чакаш..
Мария, Дяков и други отегчени смелчаци - даде ви се съвет да демонстрирате това, което твърдите. Идете и се заразете, придобийте имунитет, покажете че не ви е страх да умрете. Аз няма да дойда с вас, защото ме е страх. И аз съм карала пневмония и сега няма да си описвам преживяванията, но някак не искам това да си го предизвиквам и да тръбя, че страшно няма, това е просто една инфекция.

# 677
Бихте ли излязли навън, ако вирусът се вижда.

Що за глупости?

# 678
За мен високата смъртност в БГ към момента при лекуваните в болница е много по-плашеща от самия вирус. Това означава, че ако няма да ви мине с парацетамол или антибиотик при домашно лечение, най-вероятно св. Петър ви призовава. Трябва да започнат ежедневни брифинги за самостоятелно справяне със заболяването при домашни  условия и укрепване на имунитета. Може и веднага след редовния статистически брифинг.

# 679
  • Bulgaria
Андариел, сега е моментът да ти кажа, че между твоите представи и реалността има разлика, колкото от земята до небето. Колко още държави и техните здравни системи трябва да катастрофират една след друга, за да разберете за какво става въпрос. Няма здравна система в света, която да издържи на това нещо. И то говорим за държави, които дори не са гледали целия филм със стадния имунитет, само са видяли един къс трейлър от него досега.
Те нямат легла и персонал дори тежко болните и умиращите да приемат и се налага да решават кой да живее и кой да умре, вие говорите как ние ще изследваме и наблюдаваме съвсем леки случаи да не би да развият пневмония. Не съм чувала нещо по-нямащо връзка с реалността от това.

Разликата е, че в другите държави могат да се справят с част от вече тежките случаи. При нас не е точно така. В момента болниците не са пълни и въпреки това не приемат хората, най-малкото информативно - как протича болестта, кога се развива пневмония, кога се влошава. Във ВМА вече са наясно с тези неща, но в голяма част от другите болници - не. Не може да разчитаме на респиратори. Дори лекарят от ВМА каза, че силна доза антибиотици спасява най-тежките случаи от интубиране. Според вас колко хора ще оцелеят след интубиране в болницата в Бяла Слатина например или Айтос?

# 680
Чиана, това не е решение изобщо. Няма логика това, което пишеш. При карантина и рестрикции няма да се запазят същото количество разболяли се и починали хора, както ако няма мерки. То да можеш да сметнеш 2 и 2 ще го разбереш веднага. Някои хора само си упражняват пръстите в темата, май, май.

# 681
  • Пловдив
Чакали сме на опашки за храна. Ходили сме пеша с километри в снега във виденовата зима. Тогава всички хора загубиха спестяванията си с инсценираната валутна криза. Но сме живи. И сме се справили.

# 682
  • София
Андариел, сега е моментът да ти кажа, че между твоите представи и реалността има разлика, колкото от земята до небето. Колко още държави и техните здравни системи трябва да катастрофират една след друга, за да разберете за какво става въпрос. Няма здравна система в света, която да издържи на това нещо. И то говорим за държави, които дори не са гледали целия филм със стадния имунитет, само са видяли един къс трейлър от него досега.
Те нямат легла и персонал дори тежко болните и умиращите да приемат и се налага да решават кой да живее и кой да умре, вие говорите как ние ще изследваме и наблюдаваме съвсем леки случаи да не би да развият пневмония. Не съм чувала нещо по-нямащо връзка с реалността от това.

Хайде, кажи, какъв ти е всъщност проблемът?
 Всички здравни системи са катастрофирали отдавна, защото така са устроени, че да функционират само плавно, на равен път, дърпат се там застрахователи и болници за едни пари как да разделят. В момента, в който стане напечено, системите издъхват, защото винаги са карали на икономически принцип, те така са по дизайн. И като всеки икономически субект гледат по-малко да плащат на персонала, да поддържат минимум персонал за максимум работа, да икономисват от всичко. Застрахователите също се пазарят, не искат да плащат. Тук стадният имунитет няма нищо общо, тези неща за системите се говорят отдавна, те се знаят отдавна, но епидемията изкара наяве всичко с пълна сила.

# 683
  • Варна
Дори лекарят от ВМА каза, че силна доза антибиотици спасява най-тежките случаи от интубиране. Според вас колко хора ще оцелеят след интубиране в болницата в Бяла Слатина например или Айтос?
Защо? Там няма антибиотици?

# 684
  • Сф
Именно, регистрирани случаи! Точно това ме притеснява, защото за да бъде ефективна борбата с вируса трябва заразените и контактните да бъдат ефективно намирани и изолирани. А ако това не се прави? Другият вариант е: случаите да се откриват ефективно и просто наистина няма много голямо разпространение на заразата в България, а по-високата смъртност  се дължи на нещо друго.... което пак не е много успокоително.

Исландия е с население колкото един Пловдив. Тоест, 19 пъти по-малко от българското. В този ред на мисли, смъртността в Исландия е по-висока от българската.

# 685
Мутафчийски каза, че досега в БГ има само един екстубиран. По статистика - около 80% умират. За други държави - повече успеваемост, за някоя четох 50%, но не се сещам за коя в момента. Четях тук редовно как много хора треперят дали ще има апарат за вентилация за тях и си мислех "Господи, тези хора дали знаят какво си пожелават". Явно не.

# 686
  • София
Франция има много нови заразени за един ден -23060, дали не е грешка!?
Вчера бяха повече - 23 хиляди, онзи ден 20 хиляди. На какво се дължеше това, някой май обясняваше, или само на повече тестване?

# 687
Някои не са катастрофирали, а даже вземат пациенти от други държави.

# 688
  • Варна
Мутафчийски каза, че досега в БГ има само един екстубиран. По статистика - около 80% умират. За други държави - повече, за някоя четох 50%, но не се сещам за коя в момента. Четях тук редовно как много хора треперят дали ще има апарат за вентилация за тях и си мислех "Господи, тези хора дали знаят какво си пожелават". Явно не.
То е много ясно, че предпочитат да не се стига до там.
Страната с много екстубирани мисля, че беше Германия, но там болните са по-млади като цяло.

# 689
  • Пловдив
Бихте ли излязли навън, ако вирусът се вижда.

Що за глупости?

Глупост е да мислиш, че щом нещо не го виждаш, то не съществува. Защото така като гледам кафеджиите така си го представят. Рептилите им говорят.

Общи условия

Активация на акаунт