COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 981
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 965
Няма данни за придружаващи заболявания, което не означава, че няма такива починалия 38г. Без ЛЛ е бил.

# 7 966
  • Bulgaria
Мутафчийски как замаза положението. Не било ясно дали ако са го приели по-рано биха могли да го спасят. Лекарите от цял свят казват, че навременното лечение е от огромно значение, но ние не смеем да си го признаем.
Не,не,грешиш😉.Ти не чуваш ли Мутафчийски какво казва?Цял свят е в дилема,дали ако се приеме по-ранно лечение,ще се избегне смъртта на пациента.Този човек вече наистина губи почва под краката си.

# 7 967
Младежът мургав ли е бил?  Какви са тия 38 год без ЛЛ

# 7 968
Ами именно защото са рискови групи смятайте лекари и полицаи които се срещат с много хора на колко народ са предпредали вируса, те не случайно са рискови групи, защото 1 заразен лекар или полицай може сума ти народ да изпозарази.

Не ме разбирай погрешно - аз нямам нищо против ти да се окажеш прав, даже много ще се радвам на такъв вариант. Но сега това ми се струват празни приказки. Ще се направят масови тестове там - ще се види. Стига с тези предположения.
Simple Smile Е хубаво де, какво лошо има да си лафим, то все за нещо трябва да си приказваме, иначе за какво сме тук.

И наистина е хубаво малко да се вслушат в Мангъров, защото истината която той разправяше много отдавна и която аз отричах започва да лъсва.
И аз да си кажа моето мнение. Нашите се хванаха за Банско, защото в Европа огнища се оформиха и в ски курортите. Мисля, че там основно са се заразявали скиорите, и то в кабинковите лифтове, в които те се качват превъзбудени и задъхани след физическото натоварване - съответно дишат дълбоко, покашлят вътре и говорят използвайки максимално капацитета на белия дроб. Така здравите вдишват директно аерозолите с вируса и се заразяват. В Банско каквото и да си говорим, такъв пряк контакт между туристи и жители няма. Затова банскалии с антитела са малко. А тези, които са заразени са го прекарали леко, защото върху тежестта на протичане на болестта зависи колко е вирусният товар. А също и къде е попаднал първоначално вируса. Защото да се лепне директно на алвеолите е едно, но ако мине първо през носоглътката е друго - организма почва да действа срещу вируса преди той да стигне до слабото място.
 За огнищата различни от ски курорти ситуацията е друга. Понеже и Ухан и Ломбардия са индустриални зони, съответно те са и първенци по мръсен въздух. Праховите частици във въздуха, които ние вдишваме се явяват като повърхности за вируса. Попадайки на тях, той може да е жизнеспособен дълго време. Тоест ако вдишаме прахови частици с вируси по тях се заразяваме. Това обяснява и защо София е огнище - тук въздухът е най-мръсен. Към момента е чист, но не е ясно ако не изчезне вируса лятото какво ще се случи есента и зимата.
Наистина не ми е ясно защо продължава да се дава трибуна на Мангъров! Да, разбрахме, че е "специалист", но защо всички специалисти по света говорят за изолация? На всички ли щабовете им се оглавяват от коремни хирурзи? Има нещо сбъркано и пошло в тоя. То се чете и по чертите на лицето му. Казах си го.

# 7 969
Младежът мургав ли е бил?  Какви са тия 38 год без ЛЛ
Може и да е някой завърнал се от чужбина

# 7 970
Учудващо е, че след три теми има хора, които не са разбрали каква е идеята на социалната изолация.

Епидемията беше твърде напреднала в повечето европейски държави и беше невъзможно да се смогне. с тестване и изолирането на заразени и ситуацията ставаше безконтролна. Със затварянето на хората вкъщи, тези държави се опитаха да превъртят часовника. Не да елиминират вируса, защото това е невъЗможно, а да върнат епидемията там, където все още може да се контролира с противоепидемиологични мерки.

Затова имам усещането, че Италия не се е справила добре, тъй като не вярвам да.могат да държат под контрол ситуацията с 4000 нови случая на ден.
С България е още по-странен въпроса, защото при нас така и така не се стигна до точката на пречупване( прословутия пик дето го чакаме) и не стана ясно каква точно е идеята на стратегията ни, тъй като не се тества усилено.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 10:47 от Хеликаза

# 7 971
Няколко пъти различни лекари обясняват, че клинично здрав не означава генетично здрав.
Не е много коректен примерът със сина на Плевнелиев, но за него се сещам, понеже е публичен. Момчето си отиде заради предразположеност, която никой не е подозирал, че има....

# 7 972
Ами да се проследяват адекватно и домашните случаи - рентген, преглед, скенер по някое време от лечението. Също може да им се дава и хлорохина ако се налага да се взема в къщи, както и антибиотика.
Така и така няма как всички да са в болница, а не е и нужно освен за по-рисковите, но проследяване и лекарства все пак си трябват.

# 7 973
Със своя скромен житейски опит разбрах две неща.
1.Отчайващо качество на здравната ни система.
2.Много лошо здравословно състояние на българския гражданин.Може би 2/3от населението страда от някакво хронично заболяване(включително и незнаещи за което).Аз съм на 27год.Имам здравословни  проблеми.Двама мои близки починаха пред очите ми от рак.Аз бях с тях по болници и в къщи.И двамата бяха на легло и починаха за 3-4месеца.Имам близък,починал от инсулт.Имам близък със сериозни сърдечни проблеми,вкл. често поставяне на стенд,две поставения на байпас.Свекърва ми е оперирана от дискова херния миналата година.С тези обяснения искам да ви кажа,че може би 2-3години(буквално) от живота ми са минали в болници.Толкова фрапиращи неща съм видяла..Толкова лекарски грешки..Просто няма как да вярвам на лекарите.

# 7 974
  • Street of Dreams
Според мен българските стари хора са бедни и нямат възможност много да щъкат насам-натам - круизи, почивки и тн и затова засега са опазени.

Помните средната възраст на спрените кораби - а те изиграха важна роля в разпалването на пожара.

Последна редакция: пн, 13 апр 2020, 11:17 от OnDiNe_

# 7 975
  • София - Рим и обратно
Хайде, нали чухте - отслабвайте, защото хората с наднормено тегло не само, че са по-податливи, но и по-продължително разпространяват вируса. С или без маска Blush.

# 7 976
  • София
България - видяла жабата, че подковават коня и подложила и тя крак.
При нас изолацията бе дотолкова необходима и бе навременна, че държавата да може да реорганизира болниците, работните места с масово струпване на работници, затваряне на границите, образованието и след това да караме по учебниците. Тестване, изолиране на болните и контактните, лечение. При достигане на някакъв максимум на здравната система, отново затягане и така. Сега една  цяла държава стои блокирана и някакво решение аз не чух. Какво чакаме - и последната държава да си свали ограниченията, за да спрем ние да говорим за ковчези и чували?

# 7 977
До този момент наблюдавам нещо трагично в нашата родина - нямаме много починали, но пък възрастовата палитра е доста разнообразна. На такъв малък брой летални случаи да имаме толкова млади е сериозно предупреждение на какъв хал ни е държавата въобще.
Така е и много ме съмнява, че младите жертви са наистина "без придружаващи заболявания". Нищо не пречи да имат заболявания, но да не са диагностицирани и да не знаят все още. Едва ли някой им прави пълни прегледи при постъпването в болница за корона.

# 7 978
  • Русе
Разликата между щаба и Мангъров е, че щабът предлага зарязаването да става на порции за да не се товари системата, която ни е много крехка и не е ориентирана към лекуване.

Разнообразната възрастова картина на починалите се дължи и на домашното лечение най-вероятно. Фактът че са толкова малко значи или че сме здрави или че вирусът все пак не е толкова смъртоносен. Мутафчийски каза, че следят смъртността в национален план и тя не е надвишила средната, така че някакив масови неизвестни жертви явно няма.

# 7 979
България - видяла жабата, че подковават коня и подложила и тя крак.
При нас изолацията бе дотолкова необходима и бе навременна, че държавата да може да реорганизира болниците, работните места с масово струпване на работници, затваряне на границите, образованието и след това да караме по учебниците. Тестване, изолиране на болните и контактните, лечение. При достигане на някакъв максимум на здравната система, отново затягане и така. Сега една  цяла държава стои блокирана и някакво решение аз не чух. Какво чакаме - и последната държава да си свали ограниченията, за да спрем ние да говорим за ковчези и чували?
Всъщност със сигурност три държави са блокирани Турция, Северна Македония и Сърбия, България не е.
Държави със свалени ограничения и мерки, няма все още.
Друго?

Общи условия

Активация на акаунт