COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 282
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 070
# 8 071
  • София
За фитнес съм ок да е затворен, ама спорт като плуване...? Каква е логиката? Няма струпване, няма пипане..

Как да няма струпване и пипане? Дори олимпийските басейни са пълни, понякога плуват 3-4-5 души в коридор. След това в баните и съблекалните пак се бутат, пипат и обменят вируси и бактерии.
какво точно обменят във водата? Или под душа...?

Предполагам, че вирусът о по вода може да се разпространява. Ти ходиш ли изобщо на плуване?
В басейните, особено в пикови часове е невероятно стълпотворение. Буташ се непрекъснато в околните - и в басейна, и в баните, и в съблекалните.

# 8 072
  • София
Нямам симптоми, но ме човърка дали може да имам антитела. Ако имам, сума ти народ около мен също би следвало да има.

Страдаш от синдрома "Мангъров" , антитела нямаш  . И други са така  , опашките пред частните лаборатории са пълни с помангърчени граждани които се надяват да минат по лесния начин . Не би .

От синдрома Мангъров страдате всички, дето повтаряте като папагали "преводите" на Лили и на на любимия ѝ генерал, вместо да случ1ате самия Мангъров. Той  каза, че 80% ще го изкарат, не че вече са го изкарали. Макар че за мен и второто е възможно, 80% със сигурност не са, но са повече, отколкото НОЩ искат или мислят да признаят.

# 8 073
За фитнес съм ок да е затворен, ама спорт като плуване...? Каква е логиката? Няма струпване, няма пипане..

Как да няма струпване и пипане? Дори олимпийските басейни са пълни, понякога плуват 3-4-5 души в коридор. След това в баните и съблекалните пак се бутат, пипат и обменят вируси и бактерии.

+1
Нали казаха, че вирусът има нужда от влажна среда, за да съществува по-дълго.
Идеална среда са басейните.
Нали казах
Казаха ви
Колко пъти  беше казано...

Ей с такива паразитни фрази е пълна темата.

# 8 074

Тити, те талантите не мрънкат толкова, колкото някои тук го правите.
Всеки, който спортува може да го прави в къщи временно за да поддържа форма.
Ох, как се издадох, че не съм талант, щом мрънкам. Мрънкам ли наистина? Нито един професионалист не би останал в онлайн форма, ако не се налага. Онлайн се работи, колкото децата да не загубят съвсем форма, но така нито се напредва видимо, нито се градят успехи. Точно "колкото да не е без хич". Както вече писах, фитнесът пред компютъра няма нищо общо с професионалния спорт/изкуство. Дори филхармонии и всякакви музикални изпълнители да могат да въртят стари концерти до безкрай онлайн - за публиката е ок, ама колко дълго ще оцелеят артистите?
А спортните школи, на които разчитаме да научат децата ни на това, дето ни мързи нас - и тях ли кучета ги яли?

# 8 075
Частни детски градини и ясли, школи за чуждоезиково обучение. Ето Ви нещо извън чалготеките.
Много хора виждат само себе си, мислят  си че те като работят и получават заплата/доходи и със всички е така. Посочват че само там някакви кафенета и кръчми не работят омаловажавайки труда на готвачи, севитьори, собственици, ама нямало да умрем без без тях. Не, не работя в кръчма/ресторант... взимам наем от ресторант.
Вече посочих, няма да се повтарям... има бизнеси мноооого далеко от кръчмите които вече цял месец не работят......
Да, защото техните клиенти в Западна Европа са хлопнали кепенците.  И това няма нищо общо с ИП в България.  Има разбира се, много грешки и в България, но то е, защото си драпахме т@шаците с електронното правителство. Доколкото знам, съд и нотариуси са почти спрели, което е безумно.

# 8 076

Вируса е най-издръжлив във водна среда. Достатъчно е един безсимптомен да поплува 1 час в басейна, за са зарази всички останали, които ще ползват басейна  в следващите поне 24 часа. Все пак плувайки влиза вода в носа, в устата и очите.

# 8 077

Вируса е най-издръжлив във водна среда. Достатъчно е един безсимптомен да поплува 1 час в басейна, за са зарази всички останали, които ще ползват басейна  в следващите поне 24 часа. Все пак плувайки влиза вода в носа, в устата и очите.
Басейните са най-сигурно, защото те винаги имат дезинфектант - хлор, няма как висура да живее в тази среда. Но съблекалните?

# 8 078
[Той  каза, че 80% ще го изкарат, не че вече са го изкарали.
Напротив . Първо твърдеше че много хора са го преболедували без да забележат , а в Китай засегнатите области са имали стаден имунитет , но китайците не били разбрали . Сума народ се юрна към лабораториите надявайки се да имат антитела .
Когато тестовете го опровергаха . мангърата смени мантрата .
 Типично ли е за Мангъров зомбитата да отричате фактите ? Simple Smile

# 8 079
Ти сериозно ли? Да не мислиш, че се затваря басейна за едно дете. По няколко в коридор са им тренировките.
Пък после в съблекалните какъв купон е, не можем да ги изкараме.
Тити и всички останали питах кое в БГ е блокирано, а в други държави не е. Извинявай ама те олимпиадата отложиха!

# 8 080
Не знам - много често се хваща цистит по тези басейни, пък дали е в самия басейн или на душовете нямам представа. Факт е, че при толкова влажна среда риска да се заразиш с Коронавирус скача много сериозно

# 8 081
Не знам - много често се хваща цистит по тези басейни, пък дали е в самия басейн или на душовете нямам представа. Факт е, че при толкова влажна среда шанса да се заразиш с Коронавирус скача много сериозно

Не се сърди, но шанс е нещо хубаво.
В случая има риск.

# 8 082
Вчера в нашия квартал имаше много хора със свалени маски...ние, цялото семейство, в това число 7 годишната ни дъщеря, с маски. Минават най-демонстративно покрай теб, демонстрирайки неуязвимост. Даже една госпожа на около 50 с маска на врата и съпруг без нищо, си каза че няма да я слага нейната на устата...

Случай от днес - потресена съм: https://m.facebook.com/groups/500138280669319?view=permalink& … or_composer=false

Истината е, че явно подготвени са само в няколко болници. Горкият човек - да го прехвърлят като парцал между болниците. Безсилие, безсилие...имаш пневмония и сърдечна недостатъчност и те изписват с Биогая...а иначе на хартия трябва да го приемат навсякъде.
Но това наистина е ужасна история.Няма ли някой от вас,който са посъветва жената да си търси правата на по-висока инстанция?Аз нямам ФБ,иначе бих й писала.То човека с или без коронавирус,ще почине без лечение.

Според мен има нещо неточно в тази история, защото мен днес ми се наложи да звъня в РЗИ, вдигнаха ми веднага, изслушаха ме, записаха си, дадоха ми телефон на дежурен епидемиолог, защото имах специфично питане - и той ми вдигна веднага. Докато ми затваряха от РЗИ в първия разговор, отчетливо чух как жената вдига втория телефон. Не знам как е било тогава, не мога да кажа, че не се е случило описаното в историята, но от моя личен опит от тази сутрин - РЗИ вдигат.

# 8 083
Не знам - много често се хваща цистит по тези басейни, пък дали е в самия басейн или на душовете нямам представа. Факт е, че при толкова влажна среда шанса да се заразиш с Коронавирус скача много сериозно

Не се сърди, но шанс е нещо хубаво.
В случая има риск.

Приех критиката и коригирах поста ✌🏻

# 8 084
  • Пловдив
Нямах идея, че и във водата вирее.

Общи условия

Активация на акаунт