COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 188
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 8 190
Скрит текст:
ВасиТу,
Не обръщай внимание на този юзър.
И аз съм обяснила за какви кредити става дума, но то цели да се заяжда.
Сигурно, друго си е да си вреш носа в чуждите работи и да завиждаш кой с какъв телефон е и какви обувки носи. Обяснимо е До накъде, като се има предвид, че спестявате от наем, кредит и т.н за сметка на личен дискомфорт.

Ами то има едно такова нещо - доста народ се беше юрнал да живее на кредити и дава луди пари за суета. Ето поне с това положение може да се поприземят нещата, защото не бяха нормални и според мен. Жалко, че трябва да стане нещо чудовищно, за да проумее народа някои истини. Веднъж ни лъгаха с пирамиди, после банките завлякоха, не си взехме поука. Дано сега се направят съответните изводи и спре поголовното кредитовземане за щяло и нещяло, без стабилен доход и с мисълта, че сме вечни.

# 8 191
Как ги видяхте тези неща, ако само преминавате и не сте и Вие на опашката? Много интересно...
Картинката от преди малко, на която станах свидетел - опашка за джобове, хората на два метра един от друг. Обаче като им дойде реда, продавачката държи хлебчето с ръкавица, с която пипа всички пари и им слага продуктите, които са стояли на открито в помещението. Стоят далече от хралупата на вълка, пък после влизат в устата му. Сред чакащите и майка с малко дете, очевидно свикнала да разчита на готова храна и сега без промяна в действията си. Не обичам да коментирам хората, да правят каквото си искат, но в случая ми направи неприятно впечатление. Някои хора не могат грам да променят навиците си, малко да дадат от себе си. Доста разлигавен народ и всичко е ала-бала просто. Предишните дни също бях шокирана от количеството народ на пазара и то без никакви предпазни средства. До две седмици, ако няма вулкан от болни, аз лично ще се успокоя, че ни подмина страшното.

# 8 192
А ние като че спряхме да ръкопляскаме на тях, а? Бог да ги пази.
Важно е да уважаваш хората на действие, не просто да им пляскаш. Не ме разбирайте погрешно, това е много хубав жест за съхраняване на духа и на медиците, и на населението, просто се преекспонира важността му сам по себе си. Щото много хора пляскат, щото така пише във фейса, а по принцип не уважават лекарското съсловие. То част от него не е и за уважение, но точно тези, в спешното- са.

О, да, абсолютно си права. Знаеш ли, аз всяка вечер, когато излизам да разхождам кучето (обикновено късно), говоря с майка по телефона, защото не се виждаме по ред причини, та телефонната разходка ни е "традиция" вече. Майка е медицинско лице и едната вечер се случи да сме "заедно" навън точно в 21:00 и докато говорихме тя чу пляскането в квартала, защото бях в едно каре между 4 блокчета и каза "о, аз не мога да повярвам, че хората наистина ръкопляскат" и излезна на нейния балкон - и о, и там пляскаха. Поръкопляска и тя. За себе си, за колегите й, за хората..Както и да е - стана й много мило. Аз цял живот съм си уважавала лекарите, фармацевтите, медицинските сестри, санитарите и тн (цялото ми семейство са/бяха в тези среди) и си ръкопляскам. Напоследък сама. Според мен имат нужда да го чуят/видят, само дано това уважение да не е временно и както ти казваш - да не е просто лицемерие в сегашния момент и после да се върнат масово на старата лента..

# 8 193
Още един починал днес. Бил е интубиран, състоянието му се е подобрило, последвала е екстубация, след което е починал

https://btvnovinite.bg/bulgaria/sled-podobrenie-i-ekstubacija-43 … kata-bolnica.html

Ако не го бяха интубирали може би нямаше да умре.
Не разбирам зат, що продължават да интубират при положение, че интубацията е сигурна рецепта за смърт.

Ама защо говориш глупости, интубацията била рецепта за смърт... Не не е, просто не върши работа в този конкретен случай.

# 8 194
Скрит текст:
Как ги видяхте тези неща, ако само преминавате и не сте и Вие на опашката? Много интересно...
Картинката от преди малко, на която станах свидетел - опашка за джобове, хората на два метра един от друг. Обаче като им дойде реда, продавачката държи хлебчето с ръкавица, с която пипа всички пари и им слага продуктите, които са стояли на открито в помещението. Стоят далече от хралупата на вълка, пък после влизат в устата му. Сред чакащите и майка с малко дете, очевидно свикнала да разчита на готова храна и сега без промяна в действията си. Не обичам да коментирам хората, да правят каквото си искат, но в случая ми направи неприятно впечатление. Някои хора не могат грам да променят навиците си, малко да дадат от себе си. Доста разлигавен народ и всичко е ала-бала просто. Предишните дни също бях шокирана от количеството народ на пазара и то без никакви предпазни средства. До две седмици, ако няма вулкан от болни, аз лично ще се успокоя, че ни подмина страшното.

Не съм длъжна да обяснявам, но за съжаление често минавам от там, очевадно е случващото се, и не само там.
Не ми цитирайте поста като няма какво да кажете, споделям факти.

# 8 195
Още един починал днес. Бил е интубиран, състоянието му се е подобрило, последвала е екстубация, след което е починал

https://btvnovinite.bg/bulgaria/sled-podobrenie-i-ekstubacija-43 … kata-bolnica.html

Не разбирам зат, що продължават да интубират при положение, че интубацията е сигурна рецепта за смърт.

Ама защо говориш глупости, интубацията била рецепта за смърт... Не не е, просто не върши работа в този конкретен случай.
У нас нещо възрастта ниска.Около 50те се въртят смъртни случаи???Що така?

# 8 196
Скрит текст:

Защото у нас имаме ужасно висок % на хронично болни...и те не са само възрастни.

# 8 197
  • Пловдив
Защото у нас възрастните хора не са масово в старчески домове и не ходят по круизи. Още в предишната тема писах, че у нас картинката ще е различна. Но тогава беше модерна успокояващата мантра, че само възрастните са застрашени да умрат.

# 8 198
Имаше лек укор, че починалия е отишъл твърде късно. Същевременно ни съветват да не натоварваме здр.система и да се самолекуваме. Как един болен ще определи сам какво е състоянието му?
Леле, кой е съветвал да се самолекуваме? Някакви врачки ли гледате? Брррр....

# 8 199
  • София
На мен тази трогателна иначе история, хич не ми звучи достоверно. А ако е вярна, значи персоналът в болницата е за глоби, защото са нарушили всички възможни правила и така са изложили на опасност и други пациенти. Не го вярвам.

# 8 200
Скрит текст:

Защото у нас имаме ужасно висок % на хронично болни...и те не са само възрастни.
Май защото възрастните ги разхождат м/у болниците и ги пращат у дома ..........
Пък лекарите ръкопляскат.......

# 8 201
  • Там,където се събуждам щастлива.

Защото този човек е имал диабет, а не е бил под контрол. Нито първият, нито единственият, който не се лекува,
Имах познат, който страдаше от язва. Не се спря. То не беше алкохол, то не беше верно ядене. Накрая почина на 32 години.

# 8 202
  • Bulgaria
Служител на "Социален патронаж" и двама доброволци в БЧК са с COVID-19.
С тези бързи тестове става пълна каша. Кой знае какъв % въобще хващат положителни.
.
https://www.actualno.com/bulgaria/slujitel-na-socialen-patronaj- … r5Ipamv5pcLOlgR4k

# 8 203
На мен тази трогателна иначе история, хич не ми звучи достоверно. А ако е вярна, значи персоналът в болницата е за глоби, защото са нарушили всички възможни правила и така са изложили на опасност и други пациенти. Не го вярвам.

Абсолютно! Но имай предвид, че трябва да ни е срам, че не вярваме. Smirk /поне това прочетох в един по-горен пост/. Аз ще почна да подминавам подобни писания.

# 8 204

Не съм прочела цялата тема, но ако имаш предвид статията, която преразказах в основен план, то историята е истинска и никакви правила не са нарушени, никой друг не е бил изложен  на опасност, пациентите са в изолация. Разбирам, че ви се струва прекалено невероятно да е истина, но историята е истинска, със снимки и имена. Но ако ви е по-лесно да отричате реалността, ваш избор.

Общи условия

Активация на акаунт