COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 168
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 135
Нашата е странна, защото отразява движението на едно голямо нищо....
И да сме благодарни за това.
Да сме благодарни, че ранните недолюбвани мерки работят, защото иначе щяхме да имаме прекрасна растяща графика като на повечето европейски страни.
Защото не сме станали единствената страна на света, в която няма зараза. Не сме и толкова далеч от световния проблем, че да е време да пуснем кафенетата.
Има желание на някои от темата нещата да се случват по друг начин. Правилен. Не както тук. Както в ... Ами няма значение, че навсякъде се справят насляпо. Няма значение и че ние се справяме горе-долу като в останалите страни. Не го правим с план. Не може компетентните хора, натоварени със ситуацията да знаят как се прави. Не, всяко тяхно действие е грешно и трябва да се оплюе. Ние тука знаем най-добре.
Вероятно е време една заповед да се пусне за задължителни разходки по паркове и Витоша. И всички, които си стоят по къщите, дебелеещи и незнаещи, че без слънце и кълнове ще си останат в сегашното психопатично състояние ще бъдат спасени. Трябва да бъдат спасени...
И ще бъдат. Ако най-голямата опасност на земята в момента е липсата на слънце и движение.
Ама май така е само при нас.
И да сме благодарни за това.

# 9 136
  • София
А някой има ли информация какво се случва в Германия откъм заразеност на населението - дали са стигнали някакво число "поепидемичено" население?

# 9 137
В старозагорското село имало 5 случая и още много под карантина. Щом от болница е избягал, че и таксѝ ползвал...

Да, пределно ясно е защо са ги сложили под карантина. Те са неконтролируеми. По-добре, че са сложили селото под карантина, така поне другите хора имат шанс да се предпазят, докато болните не спазват никакви мерки.

Абсолютно е така и трябва да е ясно на всички, че тези извънредни положения и КППта се направиха най-вече, заради тях. Те от друго не разбират. Спомням си когато раждах, че родилного го заключваха заради тях. Защото идваха, раждаха и бягаха - оставяха детето в болницата. Заради тях страдаме всички, така е било, така и ще бъде.

# 9 138
Трима екстубирани, но единият почина внезапно малко след това.
Другите са една жена в началото за кратко и военния, който май почти цяла седмица е бил на апарат, но сега е оздравял и изписан.

# 9 139
Asymptomatic може би са повече отколкото знаем...
https://youtu.be/KZhBy64bimc

# 9 140

Работата е там че на един и същ въпрос се получават различни отговори, и като "забие" положението се отказва отговор.
Да припомним ли отвореното писмо на анестезиолзите към генерала?..

Не е нужно. Аз имам въпрос, защото наистина не знам - колко от пациентите в българия са били интубирани, а след подобрение са екстубирани?
Напротив, нужно е да се припомни, тъй като дискутираме темата и има пряко отношение.. Също като припомняме (позицията на анестеолозите), ще си отговорите и на новия въпрос.

# 9 141
Какви мерки ? Започва да става супер глупаво. Някой си дрънка на телевизора празни приказки. Днес от терасата видях как хората са си по пейките, децата играят с родителите си, няколко тикна играха волейбол. 2-3 смаски.
Аз защо си дремя в нас като последния идиот, че и с две деца ? Пълна пародия. Не мисля, че човек може да стои затворен дълго. Но пък цялата тази ситуация ми е вече много тегава.
Според мен животът трябва малко по малко да се възвърне, но границите да останат затворени известно време. Да се изчисти тази гад,да не се привнася и да остане карантината за завръщащите се.

# 9 142
Трима екстубирани, но единият почина внезапно малко след това.
Другите са една жена в началото за кратко и военния, който май почти цяла седмица е бил на апарат, но сега е оздравял и изписан.

Питам, защото ми се върти нещо, че май двама екстубирани починаха. Това младото момче без заболявания и още един човек май миналата седмица. Пак се почувстваше добре, махнаха му апарата, после рязко се влоши и почина. Генерала за кой каза, че е починал в следствие на каква беше там буря /някой беше писал тук за буря, която представлява атака на имунната система върху организма, но не помня как й беше името/

# 9 143
Скрит текст:
Проф. Радка Аргирова с остра критика към щаба в ТВ на Славчо при Сиромахов. Браво ! Усещах я от доста време, че не е съгласна със ставащото, че е наясно, че не се прави така, но се въздържаше, може би на колегиалност или за да не всява напрежение преди да е изминал 1 месец от ИП. Трябваше да се позволи на такива хора - специалисти да управляват кризата, защото те за това са учили и това работят. А тези дето управляват медицинска пандемия с военни похвати, мястото им е на улицата, ако искат да всяват респект. Тука трябва експертна медицинска експертиза и чак след това оперативни мерки, а то при нас стана обратното...

Язък, че се взеха толкова добри и навременно мерки в началото, чак ме е яд, че 1 месец го проспахме...
Какво е казала? Или ако имаш линк? Аргирова е една от много малкото ни тесни дългогодишни специалисти
[/quote]

Утре ще има видео линк през деня, сега няма как. Който има интерактивна ТВ, може да върне назад и да гледа.

https://fro--reklamen-spam186--/novini/prof-radka-argirova-vse-p … rabotnitsite.html

ПС: статия с това, което каза има в сайта фрогнюз

# 9 144
Скрит текст:
Хх, много интересно. Нали съм записана в бюрото по труда в момента и там на всеки месец май трябва да се ходи на място, не разбрах защо. Както и да е, сега края на Април имах записан ден, в който трябва да се явя и преди 2 часа ми се обадиха да ми кажат, че предвид извънредното положение - моят час се отлага за 15.07?!? Освен, ако не си намеря работа преди това

Кое ти е толкова интересно? Съвсем в реда на нещата. При нас всякакви администрации затвориха още от ден първи- бюро по труда, КАТ, прегледи на коли, кметства и общини, социални грижи и пр., и пр. Прекратена е подмяната на лични документи, удължава се срокът им. Абсолютно нищо не работи. Това, което може, става по електронен път( кандидастване на борсата, например), другото просто не предоставя услуги.

Интересно ми е защо 15.07 Simple Smile
Най- вероятно, защото има други хора преди Вас

# 9 145
  • Варна
От къде ги намирате графиките за различните държави? Търся, ама нещо не мога да се ориентирам.

# 9 146

Утре ще има видео линк през деня, сега няма как. Който има интерактивна ТВ, може да върне назад и да гледа.

https://fro--reklamen-spam186--/novini/prof-radka-argirova-vse-p … rabotnitsite.html

Не се отваря линка.

# 9 147

Работата е там че на един и същ въпрос се получават различни отговори, и като "забие" положението се отказва отговор.
Да припомним ли отвореното писмо на анестезиолзите към генерала?..

Не е нужно. Аз имам въпрос, защото наистина не знам - колко от пациентите в българия са били интубирани, а след подобрение са екстубирани?
Напротив, нужно е да се припомни, тъй като дискутираме темата и има пряко отношение.. Също като припомняме (позицията на анестеолозите), ще си отговорите и на новия въпрос.

Виж сега, за теб явно тази статия е много важна, но лично за мен няма никаква стойност. Затова нямам намерение да си губя времето да я чета пак. Веднъж вече я прочетох. Не съм склонна да приема написаното и имам право на това. Само времето ще покаже дали това, което са написали е вярно или не. За сега все още няма как да знаем

# 9 148
Първият официално потвърден случай на предаване на коронавирус от мъртъв човек към жив. Инцидентът е станал в Тайланд.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8217471/First-case-DEAD … ted-Thailand.html

# 9 149
Бързите тестове от частни лаборатории показват други резултати

https://www.youtube.com/watch?v=osl7hdyzQr4&feature=share&am … zYzP2x9Y_NktgjJ3Y

Общи условия

Активация на акаунт