COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 805
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 270
Много ме съмнява имунитетът да е вечен. По-скоро ще е временен, но е още по-вероятно вирусът да изчезне като предшественика си.

Ако ще изчезва от самосебе си, тогава защо "се стараем" да го изкараме всички и да градим колективен имунитет?

# 9 271
Цитат
Само Мангъров не зачеква това, за него щом си оцелял значи си ок.
Simple Smile Мангъра има проблем с изразяването може би, затова оставя някакво такова впечатление у хората че е някакъв едва ли не коравосърдечен к.чи с.н, а той просто има такъв стил на изказ. Аз много скачах срещу него и опонирах че нищо не разбира, глупости говори за ниска смъртност, за множество заразени извън стат, къде са тия хора,  що не ги откриват като са толкова много, само че се оказа прав. Сега вече за тясната му специалност не мога да кажа, но и други учени по отношение на имунитета обясняват на какво се дължат данните за липса на имунитет заради повторно заразяване, той го обясни на много прост и достъпен език че това не е вярно. Нека да му потърсят хората интервютата и да видят за какво става дума, всички които се интересуват има ли няма ли имунитет, и вярно ли е че една част от хората не изграждат имунитет. Не е вярно, ама защо не е вярно вижте му интервютата, много разбираемо го обясни.

# 9 272
Фани, нали стана ясно, че СЗО изобщо не твърдят каквото ти си разбрала?

Диаволо, вирусът нито е толкова заразен като други, нито толкова смъртоносен. Опасен е с това, че е непознат, че всички сме имунонаивни и че вкарва много хора по едно и също време в болници, в здравни системи, които от години са реорганизирани в режим „пестене”.

# 9 273
Фани, СЗО твърди, че НЯКОИ не изграждат имунитет. Чайката не знам какво твърди, честно казано мисля да си го спестя него.

Калинка, по генетика имам само някакви основни познания, Хеликаза е много по - квалицифирана, по-добре се обърни към нея. Flowers Hibiscus

# 9 274
Тесла, запознат ли си с "добре информирания гражданин"? Grinning

Не може да навлизаш тепърва в една материя, която е сложна и необятна, и да си мислиш, че си усвоил тънкостите. Умно момче си, личи си, но просто поривите на младостта ти да обхванеш всички теми ти играят лоша шега. С най-добри чувства ти го казвам. Simple Smile

Дяволо, изключения винаги ще има. Но в общия случай си мисля че е по-логично организмът да разпознава вируса, дори и да няма траен имунитет. Стига бе, ако така лесно се затривахме, то човек да не е останал през годините. Направо ме удивлява, днес слушах по радиото - болестта на 21ви век... Екскюзми. 🙄

# 9 275
  • София
Фани, изчакай още 10 дена поне и се изследвай за антитела. Така поне ще си спокойна ако си срещнала коронавируса и ще знаеш иначе сега само си гадаеш... Не е нужно да ходиш до там, могат да дойдат у вас да ти вземат проба. А и доколкото съм започнат цената на теста за антитела е доста по-евтин от този за доказване, че си носител на вируса.

Хеликаза, а има ли инфо (това питам и други ако знаят). Може да е писано вече, но от толкова хиляди мнения точно за това не помня. В смисъл има много коронавируси. Та тези ПСР тестове, доказват ли на 100% че точно този ковид-19 е причината за инфекцията? Знам, че генома е разкрит, за това вече има и две ваксини пуснати в клинични тестове, но за самите тестове питам. Те отделят ли точно този вирус от останалите, защото няма ли опасност и здрави хора да носят в себе си някой по-безобиден коронавирус и да светнат, че са болни и да се пльоснат в официалната статистика. С една дума, има ли сигурно разграничение?

# 9 276
Diavolo, на PCR светка само този коронавирус Simple Smile

# 9 277
Дяволо, ще се изследвам за антитела. Но не знам сега дали да ги искам или не.
Но...ще искам да ме пратят на Слънчака там лятото, нали бил добър климата и това-онова...на чадърче, шезлонгче и с коктейлче... ще ви чета там. Ех, мечти, мечти...кой да помисли, че такива времена ще дойдат((
А така ми се искаше и мечтаех за лятото и морето. Много лоша година ми е това поне на мен. Сега и този вирус и всичко с него вече..нереално е просто.

# 9 278
СЗО ни "маскираха", отвориха китайските "мокри пазари". Помпео ни поздрави за мерките и не харесва СЗО мерките, а ние станахме разногледи и прекомпетентни .. #СичкиШеОмремОтСмърт

# 9 279
Diavolo, на PCR светка само този коронавирус Simple Smile
Потвърждавам. Категорично и 100 %.

# 9 280
Цитат
Не може да навлизаш тепърва в една материя, която е сложна и необятна, и да си мислиш, че си усвоил тънкостите. Умно момче си, личи си, но просто поривите на младостта ти да обхванеш всички теми ти играят лоша шега. С най-добри чувства ти го казвам. Simple Smile
Ама именно защото не мога от днес за утре да стана вирусолог, а пък и не искам, се доверявам на есперти като Мангъров, тоя човек все пак се е посветил на това да изучи това което аз не мога от днес за утре. Аз и именно защото не съм вирусолог избягвам да ви обясня защо не е вярно че има хора които не развиват имунитет и на какво тогава се дължат данните за повторно заразени, а искам от него да го разберете, защото той по добре ще ви го обясни от мен.

Simple Smile Благодаря за комплимента, за поривите на младостта си права. Аз заради тях по рано не приемах това което казва Мангъров и дискредитирах това което казва, правейки се на по голям специалист от него, обаче от това което мога да видя и да анализирам виждам че е бил абсолютно прав за ниската смъртност, и за широкото разпространение, защото за имунитета например нищо не мога да анализирам а просто разбирам какво казва и му вярвам, обаче виждам че за това което мога да анализирам въпреки че не знам дали го обяснявам разбираемо е прав оттам нататък ми спечели доверието и за други неща за които не знам дали е прав понеже не съм вирусолог.

# 9 281
Моски, на теория е така. Дори и при нетраен имунитет ако се срещнеш отново с вируса ще го изкараш много по-леко, а някои няма и да разберат. Но винаги ще има и изключения. Както се е случвало и с хора, които са ваксинирани срещу даден щам да се разболеят и умрат, но това са нищожни бройки, няма място за паника. По-вероятно е да те убие някоя саксия докато се разхождаш по тротоара. Simple Smile

Фани, радвам се, че се оправяш и горе главата, ще преборим вируса лятото. Simple Smile

Колкото до сериозния процент на безсимптомни при тази пандемия. Хеликаза, не знам дали е така, какво пише в учебниците? В смисъл според теб правилно ли е да се разсъждава само от тази гледна точка, че голямата бройка на асимптоматични в световен план означава, че вируса не е толкова вирулентен/опасен сам по себе си? Изключвам процент смъртност, фактор на заразяване и т.н. Просто ми е любопитно. Simple Smile

Какъв вирус лятото, Дяволче. Аз се глася в Анталия да ходя. Я по-позитивничко Smiley макар, че днес като видях в Турция какво е положението, се поразтресох.....Честно, ще прежаля 1000лева капаро, обаче ми е мъчно за тези хорица. Винаги на почивка там се чувствам перфектно. И хигиена на ниво, и отношение и дисциплина....Като гледам ситуацията-направо гонят Италия....

# 9 282
Скрит текст:
Дяволо, ще се изследвам за антитела. Но не знам сега дали да ги искам или не.
Но...ще искам да ме пратят на Слънчака там лятото, нали бил добър климата и това-онова...на чадърче, шезлонгче и с коктейлче... ще ви чета там. Ех, мечти, мечти...кой да помисли, че такива времена ще дойдат((
А така ми се искаше и мечтаех за лятото и морето. Много лоша година ми е това поне на мен. Сега и този вирус и всичко с него вече..нереално е просто.

На Слънчака с ваучерите за 100 лева, нали? Joy

Иначе се успокой, нищо чак толкова страшно не се случва. Само си вредиш, притеснявайки се и четейки всяка статия. Flowers Hibiscus

# 9 283
  • В заешката дупка
И като се вземат всички фактори и се види цялата картина и всички изследвания а не само стат. става ясно че смъртността е в диапазано, 0,15- 0,30%. Толкова е и в Исландия, защото тя е обхванала само около 5 до 10% от своето население, в останалите 90% до 95% има също болни, само че на този етап те ще влязат в стат. веднага само ако се влошат, ако не се влошат ще оздравеят и ще  могат да бъдат обхванати в стат. и да понижат смъртността до истинските нива само ако се изследват за антитела. Защото дори когато те бъдат застигнати от масовото тестване за активни инфекции в Исландия може да са прекарали вируса и това да не се отрази в стат, но виж ако тръгнат да умират веднага ще влязат в стат. дори и масовото тестване за активна инфекция да не е стигнало още до тях. Осъзнавате ли сега за какво говоря и защо истинската смъртност е много ниска.

Е, Тесла, бях убедена, че ще се пробваш да ”калкулираш” смъртността в Исландия. Няма начин да знаеш, че в Исландия смътрността е между 0,15 - 0,30% освен ако звездите не ти говорят.  Simple Smile  

Хубаво, има заразени и оздравели без да са регистрирани сред останалите 95%, а колко са? А колко още ще оздравеят и починат? Лагове нещо? Възрастово разпределение на болни и починали?

Иначе, да, разбирам какво правиш. Гадаеш. Адекватни сметки за “истинската смъртност” няма как да направиш с ограничената информация. Но щом ти се гадае, твоя воля. Аз към гадаения лично нямам влечение. На други пък това им е интересно. Хора разни.

# 9 284
Ама моля ви се, какви 100лв.
Я не издребнявайте.
Това е за вас тук , а мен безплатно трябва.
Ангелакова така каза, ще се рехабилитирам, мда.
Ако ги докарам антителата ще искам да ме зачислят там на шезлонгчето на 2 метра отстояние от моренцето.))

И пак за антителата и имунитета.
Не, че нещо, но има такива мнения и изследвания, не съм ги аз измислила
https://trafficnews.bg/sviat/test-antitela-koronavirusa-pokaza-t … hni-danni-175043/

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 02:25 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт