COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 478 772
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 600
Делта, САЩ имат около 9 Хил. теста на милион население, Италия близо 18 Хил. Германия около 16 Хил. Колко точно пък по-масово да тестват?!

Таман щях да го напиша и те гледам, че си го написала. Тези така незначителни цифри, не знам защо не се гледат. Аз следя тестовете на Италия и данните показват, че средно има около 10% позитивни от всичките направени тестове. В САЩ това число е 20%. За това аз смятам, че в САЩ ще видим за съжаление(защото и те са хора все пак) много повече смъртни случаи от тези в Италия. САЩ подцениха жестоко ситуацията, Тръмп може би е прав само за цифрата за процент на смъртността, трябваше отдавна там да се предприемат мерки. Великобритания също закъсня и там се вижда сега, какво става като закъснееш, там има 25% позитивни. Като онзи ден им гледах статистиката, числото беше 28%. Сериозно число си е това. В България това число е от 3 до 5%, макар че тук рядко ни се дава информация за процент позитивни тестове от бройката направени. От 18,502 теста имаме 735 позитивни, което е 4% грубо.

Продължваме да сравняваме САЩ с Италия? Защо?
Първо - времево Европа и САЩ се движат заедно - нали не мислите, че има по-малко пътуващи от и към САЩ, отколкото в Европа?
Второ - дори и в Италия заразата е ограничена в определени райони, нежели в САЩ. САЩ ще се оправят много по-бързо, защото е огромна държава, имат съвсем различен манталитет и начин на живот от италианците, живеят масово в къщи с дворове, въобще, там се вижда ясно къде се разгарят огнищата и трябва да почерпим опит - гетата.

# 9 601
  • София

Майкоооо, частна сделка за 12 тона фурми?? И за това министърът седи сега 2 седмици в карантина? Нямам думи за абсурдността на ситуацията.
Фурмите са хубава, питателна храна, посочил министър Караниколов. Те ще бъдат разпределени в социалните и старчески домове.
И с по една доза инсулин към тях, предлагам....

# 9 602
Не виждам кой знае каква разлика:

Официални... 735 при 18000 теста - 0.041
Частни... 75 при 1580 - 0.047
носят различна информация, затова са необходими в комплект

# 9 603
  • София
А за матурите изобщо не ми се мисли. Там трябва да ги проведат присъствено, иначе ще се наруши равнопоставеността на учениците.
В Австрия матурите ще е състоят в олекотен вариант, но с физическо присъствие. За училищата обаче казват: "Чак след средата на май можем да дискутираме на тази тема.", но явно много хора чуват "От средата на май отварят училищата."
И във Франция чуха вместо "Удължаваме карантината с още един месец" "Отваряме училищата на 11-ти май". Много знаят те какво ще бъде на 11-ти май...Важното е, че се видя, че всички умират от ужас – децата не искат да ходят, родителите не искат да ги пуснат и учителите също отказват. Т.е. едва ли ще стане подобно нещо, освен както досега – забавачка за децата на семейства от по двама лекари, полицаи и тн.

# 9 604

Майкоооо, частна сделка за 12 тона фурми?? И за това министърът седи сега 2 седмици в карантина? Нямам думи за абсурдността на ситуацията.
Фурмите са хубава, питателна храна, посочил министър Караниколов. Те ще бъдат разпределени в социалните и старчески домове.
И с по една доза инсулин към тях, предлагам....

Joy направо ми прочете мислите. Трагикомедия!

# 9 605
  • София
Роналд,
Според мен многото соли и минерали в морската вода едва ли ще са по вкуса на вируса (най-вече Йод), а и то има непрекъснати течения, което ще го разнасят толкова много, че вероятността да го глътнеш е колкото да го вдишаш на открито в парка, т.е. нулева или близка до нулата.
Относно шезлонгите и чадърите, е това от какво значение е? Той чадъра си е над теб, не ходиш да го облизваш... Върху шезлонга се слага кърпа и лягаш отгоре, т.е. когато си по корем не си завираш в устата самата пластмаса, а вирусът не може да премине през толкова дебел плат и да попадне в устата или очите.
А и при тази жега и напичащо слънце, вируса би трябвало да е активен само няколко минути максимум.
И още един плюс. Слънцето особено в комбинация с морския въздух/изпарения вдигат доста силата на имунната ни система.
Виждам един само минус. На морето/плажа си пипаме носа и очите (търкаме ги, секнем се) много по-често отколкото където и да е другаде, особено като се излиза от водата. Ама всъщност то вирус няма как да има по ръцете с оглед горните ми съждения, така че спокс. Wink
Така че аз минуси и опасности не виждам, но в случая само разсъждавам от обща култура и мои си логични разсъждения. Нямам представа как е наистина и по научномо.

Аз обаче едва ли ще смогна да отида на море този сезон, че ще трябва яко да се работи (дано има работа де, уф...), ама не знам, ще се побъркам ако не успея и може и да отскоча за един уикенд или макс 5 дена ако мога да измисля нещо, ама се съмнявам. Не че не ми се иска.

# 9 606
Не виждам кой знае каква разлика:

Официални... 735 при 18000 теста - 0.041
Частни... 75 при 1580 - 0.047
носят различна информация, затова са необходими в комплект

Съгласен, ама чак пък да носят някаква неземна и незнайна информция частните лаборатории, не виждам..

# 9 607
Антитела, важно е

# 9 608
Чета сега, че ще приложат строг контрол по КПП-тата на областните градове. Много хубаво, обаче България не е само големите градове! Явно забравят, че една много голяма част от българите живеят по "малките градове" и села, където не са спрели да си щъкат напред-назад. И каква е "файдата" от цялата работа? Като ще правят нещо, то трябва да се направи за цяла България! В крайна сметка, ще бъде в рамките на няколко дни само.
Започват масово тестване - имаме вече тестове, имаме и лаборатории
https://dnes.dir.bg/politika/ananiev-zapochvame-masovi-testove-z … vid-19-v-stranata

# 9 609
  • Другата България
Merri_An не те разбрах, смяташ че сме избързали с мерките ли?
Да, според мен малко избързахме.

# 9 610

Колко му е.. няма да се учудя тая сделка да е само, за да скрият Караниколов от медиите за 2 седмици след скандала с ББР. Кой министър ходи в чужбина за 10 тона фурми Wink

# 9 611
  • Пловдив
Чета сега, че ще приложат строг контрол по КПП-тата на областните градове. Много хубаво, обаче България не е само големите градове! Явно забравят, че една много голяма част от българите живеят по "малките градове" и села, където не са спрели да си щъкат напред-назад. И каква е "файдата" от цялата работа? Като ще правят нещо, то трябва да се направи за цяла България! В крайна сметка, ще бъде в рамките на няколко дни само.
Започват масово тестване - имаме вече тестове, имаме и лаборатории
https://dnes.dir.bg/politika/ananiev-zapochvame-masovi-testove-z … vid-19-v-stranata

нали и аз това питам от няколко дни...? Никаква логика.

# 9 612

Съгласна съм. Информацията за антителата е важна, да видим докъде сме я докарали заразата.
Ако е толкова вирулентен този вирус и бяха намерени заразени в Банско още в края на февруари, заразата вече трябва бая да се е позавъртяла и у нас, защото Банско беше пълно и с български туристи, не само с чужди. Няма начин някои от българските туристи да не са си я занесли по родните места. Явно грипът се кара леко, с изключение на възрастните хора и хората с увреждания - което ние вече обсъдихме сто пъти в тази тема.

# 9 613
DeltaAzimut Дано си права, но вече виждам втори щат да върви на лошо. Цифрите на смъртните случаи подминаха тези на Италия, а да не говорим, че общите им потвърдени случаи, скоро ще подминат тези на Европа като цяло, въпреки, че Европа има 2.5 пъти повече население от САЩ. Ню Йорк закъса тотално, аз поне там имам поглед, че братовчед ми живее там и ми каза, че наистина има масови гробове, мобилни морги и всичко, което ни се каза и се смята, че голяма част от населението е болно, не са само тези 200к по официални данни. От тук виждате едно, ама там действителността друга. Всъщност в Европа към днешна дата, най-засегнатата страна е Испания.

Испания има 3,799 потвърдени случаи на 1млн популация и 397 починали на 1 млн популация.

Ню Йорк(2.5 по-малко население, забележете!)  10,354 потвърдени случаи, 552 починали на 1 млн популация.

Та, кой е по-зле, казахте?

# 9 614
Случаите на COVID-19 у нас вече са 747

През днешния ден са доказани още 12 нови случая, като 3 са в София, 7 в Смолян, 1 в Кюстендил и 1 в Бургас.

Общи условия

Активация на акаунт