COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 421
  • 32 209
  •   3
Отговори
# 255
Истината е, че всички тези мерки се вземат, защото управляващите ги е страх за собствените им задни части. Защото вирусът не подбира и няма лек. Ако имаше лекарство за 10 000 долара примерно, което можеха да си го позволят, нямаше да има чак такава "грижа за хората". Ако имаше такава, болниците нямаше да са в това състояние, в което са в момента, нямаше да се налага да събираме пари с есемеси да им купим маски или да им дадат бонус към заплатата на лекарите, пенсионираните учители нямаше да са с по 200 лева заплати,  Делян Пеевски би дарил тези милиони по-рано на болниците, а не сега, когато му запари под Д-то, тестовете щяха да са достъпни до всички контактни лекари, а не само до персонала на парламента, и да не изброявам още.
И ИП ще бъде удължавано още, не заради грижа за хората, а защото на правителството изглежда му се услади.

# 256
  • на пъпа на Златията
Спешно трябва да се отпуснат пари на хората, наистина спешно. Не само на думи. Иначе пандемията ще ни е най-малкия проблем. Това трябваше ясно да каже Радев, а не да говори за бързо връщане към нормалния живот. Ама пуста суета, не се въздържа да опита да се хареса на масите.
Бояна на колко сте години?
Когато  хората  през Лукановата , Виденовата зима останаха без работа и заработваха по 2 долара на месец ,  кой им даде пари??

# 257
  • Пловдив
Бояна, много ти благодаря за търпението. Аз нямах нерви да пиша толкова дълго, но бих написала абсолютно същото. Не вярвам на Дарвин за онази работа с произхода ни, но напълно съм убедена, че приспособимостта е движещата сила не само за оцеляването. Kissing Heart

# 258
Тайс, не съм сигурна, че от мизерия никой няма да умре. Гледаш само хора, които са процъфтявали досега. А има хора, които мизерстваха и без това. Те не знам дали ще оживеят.

# 259
  • тук-там
...............ама масата ще вземат минималното обезщетение за 4 месеца, което е около 180 лв ( някои и това дори няма да получат), защото работодателите им са ги изгонили, като мръсни котета. Ако мислиш, че това не е проблем е много наивно.

Работодателят не може да те изгони!  Ти си се съгласил да бъдеш изгонен.
Дано повече хора се научат да търсят правата си след този горчив опит, ама надали.

# 260
Е, зверино, нали от бюрата по труда ще получат обезщетение.
Или рестарт на времето , няма ИП и България е икономически рай.
Че е тежко, тежко е, но какво мрънкате срещу правителлството, а не срещу вируса.
Ама дай да мрънкаме.
Ох, направо си представям как всеки работодател е съкратил надлежно служителите си и всички дружно ще получават 60% от заплатите си. Би било прекрасно, ама масата ще вземат минималното обезщетение за 4 месеца, което е около 180 лв, защото работодателите им са ги изгонили, като мръсни котета. Ако мислиш, че това не е проблем е много наивно.

Освен, ако не си напуснал по свое собствено желание или не те уволнят дисциплинарно (което не е особено лесно), имаш право на обещетение 60% от средното ти възнаграждение за последните 24 месеца. Броят на месеци, в които ще получаваш обещетение, зависи от това колко години трудов стаж имаш. Ето, аз имам право на максимума (8 месеца), за над 7 години трудов стаж. Тук ще изгубят тези, които са били в сивата икономика, на минимални осигуровки. За това НЕ е виновна държавата обаче.  Всяваш паника.

# 261
  • София
...
ИП не е причина, то е следствие. Дори да няма ИП колко/кои ще работят и ще имат заплати! Докато този вирус виленее неконтролируемо, едва ли ще има хора, които да работят по начина, по който са работили преди.

...
Трябва да го напишеш бааавно, за всички, които не могат да четат бързо.

# 262
Браво Бояна,

И аз се надявам, в Бъдеще време, хората да гласуват с изострено внимание, защото управляващите не са само за да ръсят лафове от екраните, а да водят държавата и през кризисни времена. България и доста други държави, някои от тях мощни и големи се оказаха с изути гащи, защото твърде много време по важните постове са назначавани калинки и лаладжии, които не са заделили нищичко за трудни времена. Кризисният мениджмънт винаги предполага доза импровизация, но е необходимо едно базово ниво експертност, което очевидно липсва.

# 263
Коста, значи ти превантивно се оплакваш.
Но от какво - не разбрах- от вируса ли ?

# 264

Кризата ще прочисти излишните бизнес начинания до основи за много кратки срокове. Радвам се, че е започнала с теб, псевдо търговецо на забавления. Мики Маус си.

Мен не ме е ударила кризата, споко, даже в основната ми професия бележим неистов ръст в оборотите. Другото ми е хоби и странични доходи.

# 265
Спешно трябва да се отпуснат пари на хората, наистина спешно. Не само на думи. Иначе пандемията ще ни е най-малкия проблем. Това трябваше ясно да каже Радев, а не да говори за бързо връщане към нормалния живот. Ама пуста суета, не се въздържа да опита да се хареса на масите.
Бояна на колко сте години?
Когато  хората  през Лукановата , Виденовата зима останаха без работа и заработваха по 2 долара на месец ,  кой им даде пари??

rorik, нали идеята е да не се повтори този сценарий все пак?

# 266
...............ама масата ще вземат минималното обезщетение за 4 месеца, което е около 180 лв ( някои и това дори няма да получат), защото работодателите им са ги изгонили, като мръсни котета. Ако мислиш, че това не е проблем е много наивно.

Работодателят не може да те изгони!  Ти си се съгласил да бъдеш изгонен.
Дано повече хора се научат да търсят правата си след този горчив опит, ама надали.

Е да, ама или се съгласяваш или те тормозят до апандицит, инсулт и диабет. Повечето хора с акъла си избират да са живи и здрави пред това да са тормозени до откат, но да са прави. Аз съм в такова положение, така че не ми разправяйте кой не знае да си търси правата и как се "съгласява".

# 267
А, с ББ сме на едно мнение за сезонните рабоници.

# 268
  • В.Търново
Една приятелка, тя следи чуждите сайтове и новини, ми каза, че Китай пак ще я затварят, защото случаите започнали да се увеличават отново.Вие знаете ли нещо?

# 269
  • в страната на чудесата
Хората си ходят по купони? Сериозно ли? Все още малка част от хората осъзнават какво мазало ще стане тук. Ние не сме Италия, нито Испания, нито дори Великобритания - тук може и да няма кой да вдигне на 112 да ти каже да се молиш. Гладни могат да бъдат единствено живите.
Това защо го пишете. 112 работи много добре и не виждам защо презумции се пишат за даденост.
Нашите страхове не трябва да се превръщат в твърдения.
Ако нещата вървят както досега и мерките се спазват, у нас няма да стане мазало.

Общи условия

Активация на акаунт