COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 306
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 1 590
В Италия след Ломбардия и в Тоскана ще е задължително носенето на маски... Но след бъдат купени и раздадени от държавата 10 млн маски (регионът има около 3,7 млн жители).

# 1 591
Астмата не е смъртоносен бич за човечеството като инсулти, инфаркти, рак и т.н.
Георги, изкарала съм безброй респираторни заболявания и не съм умряла от астмата си. Ако сега се разболея от Ковид 19 и умра, изрично ще държа да ме сложат в тази статистика, а не умряла от астма. Оф. Толкова ли е сложно? Явно да! Да мислиш, не е като да пиеш кафе.

# 1 592
Скрит текст:
Е как да няма къде да се върнат. Бившия ти работодател завинаги ли смята да не работи. Ако е така, то този бизнес така или иначе нямаше да оцелее. Защо се правите на луди. Много по-лесно е работодател да съкрати персонала и да няма ангажименг към него. После ще си ги назначи обратно  но този път внимателно ще смята бройката. И ще намали заплатата, зашото трябва да си докара същата печалба. Никой не казва, че ще е лесно.
Вече писах, ще обеднеем. Но аз въпреки това предпочитам да съм жива.

Само че японците ни показват, че такава дилема реално не съществува. Те продължават да ходят на работа без да мрат като мухи заради вируса.

Намираш прилика между България и Япония? Защото аз никаква прилика не откривам. Дори мисля, че те са от друга планета: начин на мислене, начин на живот, манталитет, възпитание, дисциплина, отговорност, трудолюбие, чест......да продължавам ли.
БЦЖ ваксината е само приликата и с нас.

# 1 593
Трябва нашите фабрики да започнат да бълват медицински маски, така че да има за всички лекари и за цялото население. Иначе какво да им гледаме на Япония, като ние нямаме маски, за сега. Тия по аптеките ми изглеждат със съмнителни качества

# 1 594
Аз се замислих за вируса покрай снимката.
Значи имаме болен и киха. Разнася зараза и вируса. Той обаче е клетка или нещо си, което е определена бройка.
Попада на земята, попада на дрехи на хора, попада някъде, но са точно толкова бройки, колкото са излезнали от болния и за да зарази трябва да влезе в чужд организъм. Т.е . тези бройки са ограничени и не са всички намерили обект да се развият. Как се разпростира тогава толкова бързо. Тези клетки как се размножават, та да заразяват. Те не се делят и множат. Ако не попада вируса на плотове, хора, той няма да зарази никой си мисля. Т.е той не се размножава и не намира обект да продължи да живее и разнася от него. Следователно, ако има маски и не излизат вирусите от устата на хората простичко казано, за мен не може да се разнесе, да падне на плот, материя  или  влезе в друг човек. Или греша.
Точно така! За да се репликира трябва да попадне в човек и да му проникне в клетките. Попаднал извън човек, вирусът се поврежда след известно време. Затова карантината помага защото се спира пътят му за разпространение. Много народ не го осъзнава това.

Не, не можеш да спреш вируса така! По този начин само забавяш разпространението му. За да проработи карантината трябва всеки един човек на този свят по едно и също време да бъде под карантина в отделна стая и да няма контакт с други хора. И всичко това за около 6 седмици. И тогава може и да изчезне наистина. Но говоря за абсолютно всеки човек без изключение ! И роботи да ни носят храна примерно. Ама тогава не знам кой ще лекува болните? Ами не, както и да го мислим не става с карантина. В този й вид тя само отлага проблема във времето, забавяйки разпространението на вируса, за да могат да се подготвят здравните системи.

# 1 595
Мине се не мине и се появи някой изкарал коронавируса още преди даже да се появил.

Не знам що не вярвате. И на мен приятелка от София тъкмо ми каза, че още края на януари е изкарала вирус със симптоми на короната. Тествала се е изрично и НЕ е било грип. 2 седмици е била доста болна и накрая и предписали антибиотик, който помогнал. Общо 20 дни. Ще се тества скоро за антитела. Синът и го е донесъл и тя и дъщеря и го хванали. Мъжът и пие разни добавки и витамини и не се е разболявал.
Пандемия си е имало 2 месеца преди карантината без да сме разбрали.

Нека си направи тест и тогава го твърдете. Ако бяхте казали края на февруари или началото на март щеше да звучи доста по-възможно като вероятност. На много хора им се иска тежкия грип, който са прекарали тази зима да е коронавирус, но фактите говорят, че не е.
Точно.От края на февруари с дъщеря ми си прехвърляме накакъв вирус.Аз така тежко не се бях докарвала от години.Кашлицата беше нещо ужаано,с много болки.Дъщеря ми стигна до пневмония,пи 9 дни АБ,5 дни по-късно пак се влоши.От безсилие и пуснах и PSR теста-отрицателен е.

# 1 596
Не, не можеш да спреш вируса така! По този начин само забавяш разпространението му. За да проработи карантината трябва всеки един човек на този свят по едно и също време да бъде под карантина в отделна стая и да няма контакт с други хора. И всичко това за около 6 седмици. И тогава може и да изчезне наистина. Но говоря за абсолютно всеки човек без изключение ! И роботи да ни носят храна примерно. Ама тогава не знам кой ще лекува болните? Ами не, както и да го мислим не става с карантина. В този й вид тя само отлага проблема във времето, забавяйки разпространението на вируса, за да могат да се подготвят здравните системи.

Това обеснява и Мангъров, който така ожесточено храните тук. Много пъти го чувам да казва, че той не е против мерките, но тази лъжа, че мерките ще го спрат е грешно мислене. Мерките само ще намалят разпространението. Без мерки, ще мине вълната много бързо, но ще остави много жертви, с мерки ще стане по бавно, но с по малко жертви. Голяма част от хората обаче ще се разболеят, каквито и ще мерки да се вземат.

# 1 597
  • Sofia
Доц. Георги Попов в 120 мин по БТВ.

# 1 598
Маски, маски, МАСКИ:

Това е защитен костюм:

БЕЗ него- сме в ОРИЕНТА, "там някъде...до.. " да не кажа до кого.

# 1 599
  • Мадрид / София
Относно маските: могат да се дезинфекцират с 5мин. печене на фурна на 70•С. Маски, които имат елементи от пластмаса или други подобни, не могат да се дезиндекцират по този начин.
Желателно е, ако има достатъчна наличност, да се сменят всеки път при употреба.
Можете да си направите сами такава в къщи.
Инструкции на английски:
https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/prevent-getting-sick/d … ce-coverings.html

Инструкции на испански:
https://neurosalus.com/coronavirus/tutorial-mascarillas.pdf

# 1 600
Еее, фантастичен доц. Попов! Защо този човек не е в щаба. Сигурно защото е изумителен професионалист, а не го влече да го играе медийна звезда диктатор.

# 1 601
Скрит текст:
Скрит текст:
Е как да няма къде да се върнат. Бившия ти работодател завинаги ли смята да не работи. Ако е така, то този бизнес така или иначе нямаше да оцелее. Защо се правите на луди. Много по-лесно е работодател да съкрати персонала и да няма ангажименг към него. После ще си ги назначи обратно  но този път внимателно ще смята бройката. И ще намали заплатата, зашото трябва да си докара същата печалба. Никой не казва, че ще е лесно.
Вече писах, ще обеднеем. Но аз въпреки това предпочитам да съм жива.
Само че японците ни показват, че такава дилема реално не съществува. Те продължават да ходят на работа без да мрат като мухи заради вируса.

Именно. Поради това съм им бясна на японците, защото те допринесоха значително за сегашната истерия, задържайки круизния кораб и хората в него в някаква измислена карантина без причина! Трябваше да не ги държат на кораба, а да ги извозят някъде, щом искат карантина, да си ги държат под карантина, обаче не на кораба! Оставиха ги да се изпозаразят взаимно там и после леле мале, вижте колко болни на кораба!
Съсипаха го този бранш за години напред..., да не говорим, че дигнАха света на ура, а сега си живеят както винаги и за тях няма карантини-марантини.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 18:58 от DeltaAzimut

# 1 602
  • Пловдив
Не си особено запознат. Здравтата каса реимбурсира на 100% лекарствата за астма. Защото, ако нямаш пари да си ги купиш......дано имаш пари за босилек. За справка баща ми е хипертоник. Доплаща си лекарствата. Държавата плаща 100% и другият ми медикамент, който не е за астма. Защото и двата са животоподдържащи. Държавата пари лесно не дава.

# 1 603
Тъкмо когато мислиш, че вече всичко си видял... Властите в украинския град Днипро изкопали предварително 600 гроба, в очакване на жертви на КВ. Видео.

https://twitter.com/RFERL/status/1246467817181974533?s=19
Това могат само украинците да го измислят. От тях очаквам всичко.
Имам на вайбър един. Всеки ден получавам съобщение и вече гадая кой е последният пенкилер, за който ще ми пише. Първо беше кислородната вода. След това лавровия лист. Лимон с бикарбонат. Божествените лъчи. Днес ми е пратил статия "Всеки умиращ от коронавирус се намира под влияние на следните три фактора". Това е, ни лъчите, ни лаврите, ни лимона, ни нищо не помага и съвсем кореспондира развитието на нещата в моя вайбър с новината по-горе.

# 1 604
Скрит текст:
Щом 17 души наричате висока смъртност, ако станат 1000 на ден, какви ли ще сте смелчаци, така наречените смелчаци... Щото сега Италия и Испания далеч ви се струват.
За протокола, не ме е страх дали ще ритна камбаната, единственото ми притеснение е кой ще се грижи за децата ми. Но бас ловя, че повечето "смелчаци" нямате деца или децата ви са минали определена възраст.

Иначе наистина ли мислите, че досега никой не се е сетил да лекува с антибиотици?
И какво да се сравняваме с Исландия, там няма завърнали се поне 200 хил. гастарбайтери.  И да тестваме, и да карантинират повече нямаме капацитет, то тия досега карантинирани плюс възвращенците(има ли такава дима) не можем да контролираме...
Друго освен настоящата изолацията не виждам какво може да ни спаси. Дайте нещо по-интелигентно да чуем. А да, освен бцж-то и молитвите Rolling Eyes

Аз нямам нищо против да се заразя с короната, то така или иначе скоро ще стане, ако не е и в момента. И да, моето може и доброволно заразяване да се нарече. И да, имах избор да се прибера в България с детето си(където 99% сигурно беше, че няма да се заразя), но реших, че няма да оставя мъжа ми сам в Германия и да ги разделям с детето за незнайно колко месеци. Той работи с корона пациенти, та е ясно, че няма как да ни подмине. Да, може и да умра, ама ми е ясно, че може да умра и от още един куп болести, все гадни. А, да, от друг тип вирусна пневмония също се умира сравнително лесно. И детето ми е на годинка и 2 месеца.
И стига вече с това, че вирусът си стои във въздуха с часове, СЗО го отхвърли.

Габито, по цял свят лекарите се изолират от семействата си, за да ги предпазят, а вашият мъж не.

А вие от криворазбрана солидарност си търсите как да го минете вирусчето. Да не ви е скучно.

Иска ми се да не ви съдя, но си помислете с това ваше действие ако се зарази детето ви дали ще продължите да мислите че всичко е тип топ?

Елфичка, всички ще се заразим в един момент. Който си мисли, че няма да се зарази, си живее в някакъв си негов измислен свят. И не, в Германия не съм чула лекар да се изолира от семейството си, за да не ги зарази. И да, сметнали сме риска. На детето шанса му да умре от друго заболяване е много по-голям, отколкото да умре от корона. Аз не Ви спирам да се криете от вируса, щом това е вашето решение, но и Вие нямате право да ме съдите за моите решения.

Общи условия

Активация на акаунт