COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 422
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 1 575
Защо Япония има само 66 смъртни случая. ПРИ 128млн. население:

Интересно, защо всички носят маски щом не помагат. Whistling

# 1 576
  • София
След съкращение хората може и да не се върнат вече, особено ако са били добри работници, а остават на улицата, а после на по-ниска заплата примерно. Обидата е нещо, което не се изтрива толкова лесно.

# 1 577

Това едва ли се отнася за ромските махали...... Там един може да зарази 1000, че и повече......и то за отрицателно време.

# 1 578
Мине се не мине и се появи някой изкарал коронавируса още преди даже да се появил.

Не знам що не вярвате. И на мен приятелка от София тъкмо ми каза, че още края на януари е изкарала вирус със симптоми на короната. Тествала се е изрично и НЕ е било грип. 2 седмици е била доста болна и накрая и предписали антибиотик, който помогнал. Общо 20 дни. Ще се тества скоро за антитела. Синът и го е донесъл и тя и дъщеря и го хванали. Мъжът и пие разни добавки и витамини и не се е разболявал.
Пандемия си е имало 2 месеца преди карантината без да сме разбрали.

# 1 579
Спрете да говорите глупости.
Повечето хора са го изкарали без да разберат, че е именно това
А Вие сте?
Лекар? Лаборант? Имунолог? Вирусолог?
Очевидно имате самочувствие, че говорите умности, та да разберем на какво се дължи.

Слушам наш журналист от Москва...
Нали един месец отпуск с осигурени заплати... Добре е да го чуете и да се спрат глупостите и по тази тема.
Путин призовал да излязат в платен отпуск. Частният бизнес е в колапс и съответно пАри нЕма...
Толкова за един от примерите за "другите държави осигуряват това и онова".
Отделно пращат помощи насам-натам, а за собственото им население няма елементарни необходимости за ситуацията.

Виждам желанието ви да ръкопяскате на  правителството, но ако се запознаете с мерките в други страни, ще бъдете по-пестелива на хвалебствия. Достатъчно ни облъчват медиите, нямаме нужда и тук от евтина полит. пропаганда. Всеки има глава на раменете, информира се и прави изводи за себе си. За справка - безвъзмездните помощи в САЩ и Италия, безвъзмездните купони за храна в Италия и много други. Тук - заеми. Че са ни малко досегашните.

# 1 580
Тъкмо когато мислиш, че вече всичко си видял... Властите в украинския град Днипро изкопали предварително 600 гроба, в очакване на жертви на КВ. Видео.

https://twitter.com/RFERL/status/1246467817181974533?s=19

# 1 581
  • Bulgaria
Мине се не мине и се появи някой изкарал коронавируса още преди даже да се появил.

Не знам що не вярвате. И на мен приятелка от София тъкмо ми каза, че още края на януари е изкарала вирус със симптоми на короната. Тествала се е изрично и НЕ е било грип. 2 седмици е била доста болна и накрая и предписали антибиотик, който помогнал. Общо 20 дни. Ще се тества скоро за антитела. Синът и го е донесъл и тя и дъщеря и го хванали. Мъжът и пие разни добавки и витамини и не се е разболявал.
Пандемия си е имало 2 месеца преди карантината без да сме разбрали.

Нека си направи тест и тогава го твърдете. Ако бяхте казали края на февруари или началото на март щеше да звучи доста по-възможно като вероятност. На много хора им се иска тежкия грип, който са прекарали тази зима да е коронавирус, но фактите говорят, че не е.

# 1 582
  • Варна
Потребител, който е в темата от доста време и не си е позволил на никого да каже, че говори глупости. По отношение на болестта. Още по-малко, да твърди, че "повечето хора са го изкарали".

Скрит текст:
Въпросът беше към автора на поста. Към Вас не съм се обръщала.  Ако мислите, че репликата Ви е оригинална, забавлявайте се.
Прочетете си пост 1556 и тогава коментирайте другите .
[/quote]

Та, къде в пост 1556 или друг съм казала, че някой говори глупости по отношение на болестта?

Ако е въпросът да се заяждате, моля!

# 1 583
Скрит текст:
Е как да няма къде да се върнат. Бившия ти работодател завинаги ли смята да не работи. Ако е така, то този бизнес така или иначе нямаше да оцелее. Защо се правите на луди. Много по-лесно е работодател да съкрати персонала и да няма ангажименг към него. После ще си ги назначи обратно  но този път внимателно ще смята бройката. И ще намали заплатата, зашото трябва да си докара същата печалба. Никой не казва, че ще е лесно.
Вече писах, ще обеднеем. Но аз въпреки това предпочитам да съм жива.

Само че японците ни показват, че такава дилема реално не съществува. Те продължават да ходят на работа без да мрат като мухи заради вируса.

# 1 584
Носете поголовно маски. Спазвайте правилата на дезинфекция. Спазвайте поне 1м дистанция от другите хора навън.
Когато сте навън, не пипайте хора, предмети повърхности без крайна нужда.
Ако смятате да излизате навън, и е неизбежно да пипнете нещо, носете със себе си бърз дезинфектант за ръце.
След пипане-обработете незабавно ръцете си.
В супермаркети- хванете дръжката на кошчето с, например, хартиена носна кърпичка. Или-предварително я обработете (дръжката) с дезинфектанта, който имате с Вас.
След като свършите и оставите кошчето-пак си обработете същата ръка.  Преди това, не си пипайте дрехите, лицето, носа, устата.

Това е, примерно, дезинфектант, джобен, за ръцете Ви:

Не се здрависвайте, не приближавайте хората на по-малко от 1м разстояние. Ако носите маска, и да кихне друг, и да сте на метър-имате защита.

Обособете малък шкаф/или гардероб ДО ВХОДА в жилището си.
Оставяйте там външните си дрехи И НЕ ГИ СМЕСВАЙТЕ с останалите.
Щом се съблечете- ПЪРВОТО Е ДА ИЗМИЕТЕ РЪЦЕТЕ си и да ги дезинфектирате.

Пазете възрастните, инструктирайте ги как да спазват домашните профилактични мерки, И ДА НЕ ИЗЛИЗАТ на улиците-особено в големите градове.

Гледайте 30 пъти видеото:

Останалото оставете в Божите ръце- когато вали- се намокряш.
Ако имаш чадър- се мокриш по-малко.
Ясно и просто.
НЕНАМОКРЕНИ-няма. Вали.
Който се опитва да прескача локви-пада в тях- затова, паника не е нужна. Заобикалят се- нежно и внимателно. Не се прескача. Може и под видимата "локва", да има половин метър дупка.

НУЖНИ СА ПРОСТИ И РАЗБИРАЕМИ ДЕЙСТВИЯ.

Последна редакция: нд, 05 апр 2020, 18:40 от Birdie

# 1 585
Озлобен от самоизолация мигрант, уби двама души във Франция. Ако си мислите, че българите са по-лабилни психически.

https://www.actualno.com/world/ozloben-ot-samoizolacija-migrant- … KzN9039Xx478iBVig
Хайде бе, поредният изпсихясал, викаш Аллах акбар! Защо някой християнин не тръгне са коли наляво и надясно? Колко западноевропейци загинаха по този начин преди да има корони?

# 1 586
  • Bulgaria
Видяхте ли как са екипирани лекарите и лаборантите в лабораториите, където изследват пробите? На мен ми се струва, че са по-добре екипирани и от лекарите.

# 1 587
  • София
Тъкмо когато мислиш, че вече всичко си видял... Властите в украинския град Днипро изкопали предварително 600 гроба, в очакване на жертви на КВ. Видео.

https://twitter.com/RFERL/status/1246467817181974533?s=19
Това могат само украинците да го измислят. От тях очаквам всичко.

# 1 588
  • Sofia
Картинката започна да се избистря. Намерили са ни цаката, по думите на Менда Стоянова, всички безработни могат да започнат работа на трудов договор в селското стопанство, без да загубят обезщетенията си. Софиянци да му мислят, досега имахме масово заселване, сега ще се изселваме. Simple Smile
Съжалявам, че не мога да сложа линк, има го в почти всички медии.

# 1 589
  • Пловдив
Скрит текст:
Е как да няма къде да се върнат. Бившия ти работодател завинаги ли смята да не работи. Ако е така, то този бизнес така или иначе нямаше да оцелее. Защо се правите на луди. Много по-лесно е работодател да съкрати персонала и да няма ангажименг към него. После ще си ги назначи обратно  но този път внимателно ще смята бройката. И ще намали заплатата, зашото трябва да си докара същата печалба. Никой не казва, че ще е лесно.
Вече писах, ще обеднеем. Но аз въпреки това предпочитам да съм жива.

Само че японците ни показват, че такава дилема реално не съществува. Те продължават да ходят на работа без да мрат като мухи заради вируса.

Намираш прилика между България и Япония? Защото аз никаква прилика не откривам. Дори мисля, че те са от друга планета: начин на мислене, начин на живот, манталитет, възпитание, дисциплина, отговорност, трудолюбие, чест......да продължавам ли.

Общи условия

Активация на акаунт