САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 69 980
  • 1 667
  •   5
Отговори
Тъй като в другите теми доста често се споменава политиката, намесата или ненамесата на САЩ в процеси извън тяхната територия, реших да отворя тази тема. Понеже в другите политически теми модераторите често отрязват цели клончета с коментари, когато нещата се завъртят около американската политика - то се надявам тук да можем да се възхищаваме и възмущаваме по-свободно.
Като за начало, ако сте американец кого бихте подкрепили на изборите през ноември - Байдън, Тръмп или трети независим кандидат?

Последна редакция: нд, 30 юни 2024, 22:33 от bubanka

# 1
Трети независим кандидат. Без да го познавам. Просто за разклащане на статуквото.

# 2
В момента има само един възможен - Робърт Кенеди. Но той би издърпал под 5 % сигурно и то от все по-рехавата подкрепа за Байдън. Така че там сигурно се търсят кирливи ризи, които да се изкарат месец преди изборите.
За мен и при двамата "големи" най-важният момент ще е - кой ще им е кандидата за "вице" в двойката. Защото има голяма вероятност "вицето" да стане бъдещ президент. За Байдън е 100% шансът вицето да го наследи, Тръмп за момента е по-тавряз с акъла, но и неговите години не са малко, а и бере доста ядове с превосъдието, така че там успешен инпийчмънт не е изключен.

# 3
Не съм американка, а и не следя нещата и не мога да им се меся в изборите. Все пак бих предпочела трети кандидат, защото и двамата имат кусури. Но ако няма друг Байдън все пак е малко по-добър, защото Тръмп е вироглав и волунаристичен и има склонност да гледа на политиката като на бизнес. И то не какъв да е бизнес, а като на листвана на борсата голяма фирма, за която важното е да покаже печалба това тримесечие, а не какъв дългосрочен хоризонт има. Може ли президент да се оправдава с "ама на мен не ми го бяха обяснили така...".

# 4
Като за начало, ако сте американец кого бихте подкрепили на изборите през ноември - Байдън, Тръмп или трети независим кандидат?

Аз като американец, съм гласувала на всички предишни избори. И изборът ми беше ясен и лесен.
Обаче сега за първи път обмислям опцията да не гласувам. И тримата не стават. Байдън е зле, Тръмп е още по-зле. А Робърт Кенеди здраво го пере сачмата, и дори семейството му казва, че не го слуша главата. За пръв път откакто съм тук няма читав кандидат за президент.
Според мен, избирателната активност ще бъде изключително ниска за първи път.

# 5
Бути, що ни натрапваш мериканските ви мишмаши. Мен честно казано, гранм не ми пука какво се случва в САЩ. Simple Smile И съм русофил принципно.
Но си живея в България и си ми харесва.

# 6
Бути, що ни натрапваш мериканските ви мишмаши.
За да не ни трият из другите теми, когато така или иначе намесим Джо, Тръмп и компания.

# 7
А що ги месим? Simple Smile Нас какво ни касаят тези мазници?

# 8
А що ги месим? Simple Smile Нас какво ни касаят тези мазници?

Мазници, мазници.. ама пушат 2 конфликта, и отляво и отдясно. Близо до нас в Европа.

# 9
Хубаво. И как нашето мнение или отношение ще промени това. Грам не ми пука за отношението на американците към Балканите. Така или иначе е предопределено. Защо си губите времето с тъпотии, бе хора. Simple Smile

# 10
В САЩ сте се прецакали както у нас. Все куци коне. Няма за кой да гласуваш, без да си отрежеш ръката после.

# 11
Кой ще бъде президент там не зависи от нас, но ни засяга.

# 12
В САЩ сте се прецакали както у нас. Все куци коне. Няма за кой да гласуваш, без да си отрежеш ръката после.

Мисля, че Адел беше казала още на предните избори между същите двама играчи - "Съжалявам американците, изборът им е като между чума и холера".
Аз тогава не гласувах, защото и двамата не са за гласуване.
Сега обаче ще гласувам с отвращение.

# 13
Аз се чудя - такава голяма страна, могъща империя, велика нация и не знам си още какво, а кандидатите им за президент са все от зле по-зле. Ние в България се чудим за кое по-малко зло да гласуваме, но там сякаш са още по-трагични. Нямаше да ми е лесно, ако живеех там и трябваше да гласувам - Байдън тотално го изключвам като опция, защото не знае къде се намира, а Тръмп е уж по с акъла си, но не е подходящ за тази работа.

# 14
Аз бих гласувала твърдо за Байдън. Не мога да си представя Тръмп отново президент, това би било обида за човечеството. Трети кандидат не мисля, че има шанс.

Общи условия

Активация на акаунт