САЩ, тяхната политика и президентските им избори.

• 86 101
  • 1 977
  •   1
Отговори
# 45
  • Sunshine state

Такова е положението при нас. 🤣

# 46
Има множество съдебни процеси срещу Доналд Тръмп, включително за заговор срещу САЩ. Дори Върховният съд вече се занимава с Тръмп.

В Джорджия Доналд Тръмп трябва да отговаря в съда по обвинения за намеса в изборите.

Обвинение в Маями: вземане на секретни правителствени документи В този случай прокуратурата обвинява Доналд Тръмп в незаконно съхраняване на изключително чувствителна информация от времето му като президент на САЩ.

Обвинителен акт във Вашингтон: Заговор срещу Съединените американски щати. Тръмп бива осъден за финансови измами По гражданско дело за финансови измами Доналд Тръмп е осъден в съд в Ню Йорк да плати глоба от над 350 милиона долара. Според решението на съда Тръмп също няма право да управлява компания в американския щат Ню Йорк в продължение на три години.

И т.н, и т.н.

Никой бивш президент на САЩ не е имал толкова мащабни правни проблеми като Тръмп. Той е първият бивш президент в историята на Съединените щати, който е осъден в наказателен процес.

# 47
...Платил си за да е с някоя вържежна мома за момента, усетил се е, че не е най-прекрасното нещо и си е платил десеторно за мълчанието й. Случвало се е, случва се и ще се случва.

Да не беше плащал. Тя щеше да поврещи и щеше да се приключи. Някой да е плащал на Мерлин или си изслуша мр. президент пред цял свят и дори не си помисли , че някой трябвало да мълчи.

А нали уж Тръмп загуби изборите с една от причините, че разрешил някакви пари без решението на конгреса . А тази година само колко пъти се случи това публично известно и колко ли пъти неизвестно ?

# 48
Рано или късно Русия ще спечели войната и затова тези непрестанни помощи към Украйна ми се струват излишни. Звучи гадно, но това е положението. И не, не съм русофил, не съм за Русия и не харесвам Путин.

Може и да спечели, но егоистичната гледна точка на САЩ е , че това ще стане "там" и ще струва на Русия толкова, че после дълго време няма да има капацитет за други неща.

# 49
То това е причината, поради която САЩ подкрепяха Украйна от началото.

# 50
Само че не предвидиха , че отсрещната страна и колаиция вече е набрала достатъчно сили и смелост и не клекна. Не очкваха, че без много думи и драми и гръмки лозунги тихо ще се подкрепят . Доста други неща не очакваха.
Твърде голямо самочувствие и самозаслепение струва доста.

# 51
  • Под сянката на разлистените кактуси
За мен по принцип няма партия в САЩ. И двете не ми харесват. Но ще гласувам за Тръмп, защото демократите просто се оляха. Не може да бъдеш толкова откъснат от реалността и да не научаваш абсолютно нищичко от грешките си. И да си толкова арогантен.

Какво значи "егоистична гледна точка"? Ще се опитаме да изберем по-добрата възможност за нас, а не за някой си. И без това няма угодия.

# 52
Демократите прецакаха цялата идея, че са партията на новото поколение, както и това че техните кандидати са били по-младите. Байдън, Пелоси, Хилъри и Шумър показаха, че на дъртите не им се пуска кокала. И сега ще берат ядове.

# 53
Да . Как при толкова милиона население не намериха няколко млади кандидати ?

# 54
Какво значи "егоистична гледна точка"? Ще се опитаме да изберем по-добрата възможност за нас, а не за някой си.

За това спор няма. Сложният въпрос е кое е по-доброто за САЩ? Ако САЩ си изгуби водещото положение следва евентуално и доларът да бъде изместен, а след това идва пълен срив на САЩ. Това добро ли е? Ако САЩ загубят Европа за съюзник няма ли да им дойде нанагорна със съюзените Китай, Русия и Иран?  Лидерската роля трябва да се поддържа и това струва пари, но иначе се губи. Но ако избирателите искат бонуси сега и не им пука за водещата роля това е тяхно право.

# 55
Ако не е изгубил нямаше да има тази тема. Единствен начин да се оправят нещата е да се погледнат другите като равни, а не като колонии и положения за бази. Паралел един паразит може да се храни от разлагащ се труп, но крайно. Ако живее - докато живее.

# 56
То бонуси няма да има, ако спрат да са хегемон. Та идеите на Тръмп за външна политика звучат малко странно.

bella-ciao, няма световна сила, която да брои всички за равни.

# 57
На избирателите им пука какво се случва в държавата им първо.
А водещата роля на накой се постига с технологическо развитие, с добро образование и със работеща икономика. Ако аз съм маратонец ще тренирам, ще спазвам определена диета, ще подобрявам слабите си страни, а не да се чудя как да спъна останалите за да съм първи.

# 58
  • Под сянката на разлистените кактуси
САЩ си е загубил водещото положение. А ако доларът се срине, най-много ще загубят китайците. Тъкмо ще им платим дълговете си.  Европа в момента не е притрябвала на никого за съюзник, за съжаление. Повече пасиви отколкото активи.

# 59
С всичките си кусури Европа е огромен пазар и съвсем не е незначителна и пренебрежима.

Общи условия

Активация на акаунт