COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 188
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 2 415
Мен силно ме вълнува следния въпрос. Установяват че някой е носител на вируса без симптоми. Дариткова и другата депутатка например. Ако те не развият никакви симптоматика за целия период на карантината /пожелавам им го от сърце/ ще е наистина доказателство, че има и такова прекарване на инфекцията. Много ценна информация ще е това. А не само бляновете на Мангъров че всички сме го минали и не сме усетили даже.
Искате да кажете, че Дариткова ще ви е доказателство, а не десетките статии и мнения по въпроса, на лекари, епидемиолози, инфекционисти и пр.? И съотв. ако Дариткова развие какъвто и да е симптом, вие ще решите, че тезата не струва, защото Дариткова не е останала безсимптомна??
Четенето с разбиране не Ви се удава. Изпуснали сте да осмислите думичката "например". Десетките статии са последвани от също толкова десетки други статии, които оборват първите. Истината е, че учените се лутат и използват емпиричния подход да достигнат до истината. Например имаше десетки статии как "това е просто грип",  и десетки статии как няма да излезе от границите на Азия този вирус. Безсимптомното протичане предстои да се докаже, рядко, да не кажа никога не се изследват хора без симптоми, ето удобен случай да използваме депутатското изследване и да си направим някои изводи. За мен ще е интересно, не какво ми говори Мангъров или Кантарджиев. И двамата говореха различни неща преди два месеца, сега се обърнаха на 180 градуса.

# 2 416
Скрит текст:
Защо нашите шивашки фирми шият защитни облекла за износ? Успяхме да подсигурим нашите лекари и вече изнасяме?
Незнам какво имаш предвид под подсигуриМ. Лекарите извън болниците си купуват всичко сами на баснословни цени.

И после си го приспадат като разход:wink: Да не забравяме, че все пак са търговски дружества, както и болниците, там шефа на болницата купува и раздава. А крайната сметка обикновено я плаща пациента.
Да, така е, приспада го. 23 лв е цената на 1 направление. От кое да приспадне. И да ще го плати пациента. За добро или зло такава е нашата здравна с-ма.
А каква е цената на преглед на частно, без касова бележка. Доста такива съм платила при всякакви доктори и досега не съм имала случаи да ми се издаде касов бон за това, освен ако не си поискам нужните документи за допълнителното здравно.
Нещата никога не са черно-бели. Винаги има и от едното и другото,  от време на време на всеки се налага по различни причини да прави допълнителни разходи.

[/quote]

# 2 417
Скрит текст:
Да ви питам... Пътят за детската кухня на детето минава през парка... Как трябва да постъпим? Да прехвръкнем ли или за по - голямо удобство да заобиколи по улицата, където ще се разминем с в пъти по - голям брой хора?

Ти пък и кухня ли ще взимаш.? Аз не бих дала на детето нищи, което не е проготвено от мен. Така и така съм си вкъщи, изобщо не си и помислям за кухня

Абсолютно! Чак пък да се чудя как да стигна до кухнята! Хората казаха да не се излиза без належаща нужда. Сигурно детската кухня е точно такава нужда, не знам.
Естествено, че ще вземам! Защо да не вземам? Кухнята си работи нормално, купони се продават, всички майки вземаме. Дайте да не ядем тогава, щото и върху сиренето в Кауфланд продавачката може да е кихнала, да го е пипнала, а и хляба дето го ядем не се знае при пакетирането...
И редовно гледам детето ми да изкарва поне час навън с мен. Не знам кой ще го пипне Корона вирус, но децата и без това са кекави и вечно навлечени с ескимоси и зимни шапки в пролетното време, чак се чудя на майките в ред ли са, та след извънредното положение очаквам бум на вирусни заболявания и болници.

За Държавна кухня ли говорите? За кой град? В София не работи. Аз поръчвам частна. Защото съм си вкъщи, ама с ММ работим и двамата + още едно дете , което е в училищна възраст. Ако трябва да готвя и за дребната, по-добре да пусна отпуска.  И без това ни е доста напрегнато. Сами се оправяме с всичко.

# 2 418
  • Bulgaria
Трябваше да ни налази короната, че да му светне на имащия само права и никога задължения потребител защо не трябва да пипа стоки, които няма намерение да закупи. Надявам се и да сгреят, че не е приемливо и завирането на носа в плодове и зеленчуци. Ако не сгреят, ще го напишат и това на табели. Носенето на калцуни в офиси,  дом.....дано не е все старата екзотика. Също така се радвам, ако се спазва дистанцията, но и след короната. Изобщо повечето мерки за физ и соц хигиена са в идеалното ми разбиране за нещата.

И двете крайности не са добри. В този момент е ясно защо сме на тази вълна, но в живота това поведение не бих го определила като полезно. Не е хубаво да се превръщаме във фанатици на тема дезинфекция и чистота по принцип. Стерилната среда не помага на организма.

# 2 419
  • София
Мен силно ме вълнува следния въпрос. Установяват че някой е носител на вируса без симптоми. Дариткова и другата депутатка например. Ако те не развият никакви симптоматика за целия период на карантината /пожелавам им го от сърце/ ще е наистина доказателство, че има и такова прекарване на инфекцията. Много ценна информация ще е това. А не само бляновете на Мангъров че всички сме го минали и не сме усетили даже.
Искате да кажете, че Дариткова ще ви е доказателство, а не десетките статии и мнения по въпроса, на лекари, епидемиолози, инфекционисти и пр.? И съотв. ако Дариткова развие какъвто и да е симптом, вие ще решите, че тезата не струва, защото Дариткова не е останала безсимптомна??
Четенето с разбиране не Ви се удава. Изпуснали сте да осмислите думичката "например". Десетките статии са последвани от също толкова десетки други статии, които оборват първите. Истината е, че учените се лутат и използват емпиричния подход да достигнат до истината. Например имаше десетки статии как "това е просто грип",  и десетки статии как няма да излезе от границите на Азия този вирус. Безсимптомното протичане предстои да се докаже, рядко, да не кажа никога не се изследват хора без симптоми, ето удобен случай да използваме депутатското изследване и да си направим някои изводи. За мен ще е интересно, не какво ми говори Мангъров или Кантарджиев. И двамата говореха различни неща преди два месеца, сега се обърнаха на 180 градуса.
Първо, смея да твърдя, че "четенето с разбиране" доста ми се отдава. Второ - това в кавичките, взехте да го ползвате за "добър ден", т.е. - малко на неправилни места. Моля ви поспрете се (упрекът не е само към вас).
Трето - ето сега съобщиха за 7 медици от спешна помощ с ковид 19, повече без симптоми (засега). Може и тях да наблюдавате.
Четвърто, ами не - повече статии, засега поне, са че голяма част от хората дори не разбират, че го карат или са го изкарали. Разбира се, не отричам, че това може да включва една хрема или едно гърло, но също така включва и без симптоми.

# 2 420
Шведите много зле днес...дано по-бързо обърнат и те палачинката, не ми се струва добре тяхното. Какво ще правят след месец, когато останалите започнат да се съвземат и Европа бъде затворена за тях?
Надявам се, поне като се поуспокоят нещата с останалите страни, да им помогнат с лечението.

Шведите няколко пъти на ден ли подават информация?
Поразгледах статистиките на няколко страни, случаите падат. Дано не се дължи на събота/неделя и да не са работили на пълен капацитет лабораториите.

# 2 421
Мен лично не ме притеснявя стандарта, а един момент, изтеглен в бъдещето, когато може и работа да няма, и запаси, и обезщетение. И мисля, че повечето хора от това се страхуват, не от стесняване на потреблението.
Не вярвам тези, които са се върнали от чужбина, да останат и да работят за заплатите в БГ. Не вярвам, че всички, които са на борсата са от фалирали фирми. Със сигурност ще минат месеци, но една не малка част ще се върнат на старата си работа. По сериозна е зависимостта от другите държави.

# 2 422
Швеция в момента регистрира смъртност на 1 М по-висока от тази на Иран...
И по всичко изглежда, че някак шведското общество е ОК с това. Аз не познавам шведи и просто не разбирам кое им е толкова различното от останалите, че неприемливото за нас е за тях съвсем в реда на нещата.

По принцип, никое правителство не може да действа изцяло в разрез с желанието на обществото като цяло. Щом държавата Швеция действа така, значи е подкрепена от хората там, но аз не мога да си обясня КАК....

# 2 423
Бг политическа каста е неспособна на нещата, за които там пише.
Бг политическа каста е зоопарк. Състоящ се от интелектуално неспособни на каквато и да е била интелектуална работа. Те не могат една статия на правилен български език да напишат. Или на митинг, една умна реч да произнесат. 98% от тях не говорят добър, граматичен и стилистично правилен български език. 99% от тях, на обикновеният и средно образован българин, правят впечатление на улични хулигани и простаци. Освен че са толкова грозно надебелели, че е просто-отвращаващо.

Затова и Бг се влачи.
Ясно и просто.
Избирайки кретени-всичките в бг ставаме кретени.
Ясно и просто.

# 2 424
  • Варна
Love fairy, да държавна, работи си нормално при нас в морския град.

# 2 425
  • При семейството си
Информация от днес, не от БГ. Четиричленно семейство с доказани положителни резултати, трима безсимптомни, един с пневмония. Повече подробности няма да давам.

# 2 426
Роналд, ако не възразявате, нека аз да реша какво да ползвам и какво не в моите постове. Простият факт, че не сте разбрал какво искам да изразя в тях не Ви дава право да ме напътствате коя дума къде да използвам, завършила съм основното си образование отдавна. Благодаря за инфото за медиците, но те са анонимни и с тях не правят интервюта. А за депутатите ни осведомяват редовно как се чувстват - ето повод да си направим изводи. Безсимптомното протичане ме интересува, защото човек може да няма представа че е заразен, а да сее вируса навред. Хремата и гърлоболът колкото и да са леки са предпоставки да се дистанцираш и ограничиш контактите си.

# 2 427
Като стана въпрос за аптеки, ето как е в нашата.
Скрит текст:
. . .

# 2 428
Държавната при нас е затворена. Всъщност не знам де, може да са я отворили, не съм ходила отдавна. Тези, които опрекват другите, че взимат кухня, готвят ли днес 3 пъти различна храна?! Това разнообразие, което предлага детската кухня, работеща вкъщи майка с две деца е абсурд да го направи.

# 2 429
Швеция в момента регистрира смъртност на 1 М по-висока от тази на Иран...
И по всичко изглежда, че някак шведското общество е ОК с това. Аз не познавам шведи и просто не разбирам кое им е толкова различното от останалите, че неприемливото за нас е за тях съвсем в реда на нещата.

По принцип, никое правителство не може да действа изцяло в разрез с желанието на обществото като цяло. Щом държавата Швеция действа така, значи е подкрепена от хората там, но аз не мога да си обясня КАК....

Въпросите около карантината в Бг трябва да се решават съобразно националните ни особености, нрави и неща, които сме в състояние да приемем. Като нация.

Няма "общи знаменатели". Няма решения, които да са валидни за всички нации.
Ако Бг общество е склонно да поеме риска на многото смъртни случаи? Да го каже открито и ясно.
Ако Бг общество е склонно да остане без реално работеща здравна система, буквално "задръстена" от тежки случаи? Да го каже открито.
Ако Бг общество смята, че в Бг НЯМА да се стигне до "задръстване" на здравната система- да го каже открито.

Глас народен-глас Божи.

Общи условия

Активация на акаунт