COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 298
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 165

Предлагам следното разпределение на трудовата повинност :

Адвокати – в оризищата около Мало Конаре и Цалапица. Малко да се пораздвижат, да превият гръб и да си загубят химикалките в тинята.

Артисти, режисьори и кинодейци – домати и патладжан. Имат навика да мълчат и да превиват гръб.

Поети и писатели – романтично бране на ягоди с кратки почивки за творчески идеи. Без товарене на щайгите.

Художници, дизайнери и прочее подобни – бране на тютюн. Да им дойде акъла и да видят как изглежда живия живот.

Цигулари, оперни певци и диригенти – за зеле. Да режат зелето пеейки,  да не забравят занаята си.

Шофьори на камиони, тролеи, самолети, кораби и космонавти – за череши. Да следят от високо хоризонта и небето.

Архитекти – тези за нищо не стават. Да скубят бурени.

Циркови артисти, жонгльори и клоуни – задължителен стаж в парламента. Кратък образователен курс за народните представители. Предпочитат се дресьори на камили, папагали, пауни и кокошки.

Ние сме трудолюбив народ.

Защото съм патриот.

вм"

А фолк певците къде ги забрави - те в момента са най-засегнати от мерките на щаба. Кръчмите не работят и участия нямат. Както е тръгнало и лятото няма да могат да се изявяват по морето - могат да се вкючат някъде и те Grinning

# 3 166
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/deputati-i … ite-globi-6107925

Депутатите и министрите без заплати.

Нали уж щяха да си ги вдигат? Това шега ли е или наистина остават без заплати?

Вчера си го гласуваха да не получават заплати до края на ИП

# 3 167
  • София
Никак не съм изненадана, че има и бебета, засегнати от вируса. Всеки път, когато отида да пазарувам, в магазина виждам поне едно семейство с бебе като най-често са майка-баща-бебе. Има и в конфигурация баща-бебе, майките са по-малко. И съответно бебетата са като в обичайното време. То е ясно, че бебе маска не търпи, нито шал или нещо такова, обаче са и без ръкавички, пипат си всичко, до което се докопат, нормално е. Обаче тези родители не ги ли е страх? Какво ли се чудя, самите родители често са без маски или ръкавици. Е, како очакваме да се случи, толкова ли е критично бебето точно в магазина да го заведат? Едва ли става въпрос само за самотни майки, които нямат избор и щат-нещат, трябва да пазаруват с детето. За мен е чисто неглижиране на проблема.

# 3 168
  • Bulgaria
Никак не съм изненадана, че има и бебета, засегнати от вируса. Всеки път, когато отида да пазарувам, в магазина виждам поне едно семейство с бебе като най-често са майка-баща-бебе. Има и в конфигурация баща-бебе, майките са по-малко. И съответно бебетата са като в обичайното време. То е ясно, че бебе маска не търпи, нито шал или нещо такова, обаче са и без ръкавички, пипат си всичко, до което се докопат, нормално е. Обаче тези родители не ги ли е страх? Какво ли се чудя, самите родители често са без маски или ръкавици. Е, како очакваме да се случи, толкова ли е критично бебето точно в магазина да го заведат? Едва ли става въпрос само за самотни майки, които нямат избор и щат-нещат, трябва да пазаруват с детето. За мен е чисто неглижиране на проблема.

Аз ако ви кажа какви неща съм виждала... Родители с една баба и малки деца отишли да пазаруват. Детето в количката, пипа, навира си в лицето и устата всичко, само където не успя да оближе плексигласа пред касата... Хората са страшно безотговорни, не осъзнават сериозността на ситуацията.

# 3 169
  • варна
Някой знае ли кога започват да правят тестове в БГ?
Сега научих, че наш познат след прибиране от Германия е бил в болница във Варна, края на февруари със симптоми на Ковид, приели са го направи ли са му изследване, но нищо не са му казали, а на епикризата пишело грип неизвестен.
Не е бил под карантина, исписа ли са го след 5 дни.

# 3 170
Е тя държавата не се държи сериозно, вие искате хората...!

Колкото до Меркел- вижда се горката Германия как я е съсипала, а наш Барба Ганьос до какъв разцвет и благоденствие ни е довел.

# 3 171
Една част от съфорумците смята, че са с делегирани права да преквалифицира и ориентира друга част от списващите относно работа и реализация към момента. Ще сложа  В. Минеков като коректив. Особено актуален е последния абзатц.
"От Асоциацията на земеделските производители настояват всички безработни заради кризата да бъдат задължени да работят в селското стопанство

Чудесно предложение. Искам да видя на полето адвокати, художници, театрали, писатели и поети. Да се запознаят с истинския труд.
 ...

Ние сме трудолюбив народ.

Защото съм патриот.

вм"
Много се надавам това да е просто тъпо чувство за хумор. И двамата със съпруга ми сме от изброените - с възможно най-висока квалификация. Минали сме през социализма и през всички последваи зими. Преквалифицирали сме се поради необходимост от оцеляване. Върнали сме си професиите, докарали сме си пак нивото. Знаем много неща от селското стопанство, не е проблем трудът - а гадното отношение. "Да се запознаят с истинския труд" - ето това изречение съдържа цялото преобладаващо искрено отношение към изброените професии.

# 3 172
Честно да ви кажа, не знаех, че толкова хора имат нужда да ходят в парка или морската градина. Аз в нашата морска градина не помня откога не съм стъпвала. Предпочитам да ходим сред природата, някъде извън града. Там тълпи няма. Тука, когато и да вдигнат мерките пак няма да се засиля да се тикам кат сардела сред други сардели по крайморската алея в опит да чуя поне собствените си мисли, ако не думите на събеседника си, докато отвсякъде ме заливат неистовите вопли на всякакви чалгии звучащи от неособено хигиенизираните заведения.

Имам чувството, че в настоящата ситуация "забранения плод" се оказа "най сладкия плод" . Забраните действат на хората, като червено на бик, а хората действат на забраните като бик на червено. Joy

Сигурна съм, че, ако сега наложат принудителна мярка да се ходи задължително в парка по 2ч. на ден, повечето ще се скрият в миша дупка и ще си намерят неотложни занимания, само и само да не се разхождат в тез прословути паркове.
Ако издадат заповед да се пуши и пие повече, голяма част от пушещите и пиещите на инат няма да го направят, щот нали - те ще ми казват на мене! Амаха! Joy

# 3 173
https://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/tema-koronavirus/deputati-i … ite-globi-6107925

Депутатите и министрите без заплати.

Нали уж щяха да си ги вдигат? Това шега ли е или наистина остават без заплати?

Вчера си го гласуваха да не получават заплати до края на ИП

Дойде им акъла.През няколко месеца все чета новини, че си ги увеличават. В това положение е твърде грозно ако го бяха направили.

# 3 174
Внимавайте ако поръчвате през фуудпанда. Снощи таксиметров шофьор достави храната, което за мен е пълно безумие.

# 3 175
Внимавайте ако поръчвате през фуудпанда. Снощи таксиметров шофьор достави храната, което за мен е пълно безумие.

Що? Вие принципно с доставчиците възнамерявате да се гушите и целувате ли? Simple Smile

# 3 176
Някой знае ли кога започват да правят тестове в БГ?
Сега научих, че наш познат след прибиране от Германия е бил в болница във Варна, края на февруари със симптоми на Ковид, приели са го направи ли са му изследване, но нищо не са му казали, а на епикризата пишело грип неизвестен.
Не е бил под карантина, исписа ли са го след 5 дни.
Твърдят началото на февруари, но кой знае къде. Най добре да си направи бърз тест за антитела. Ако е положителен, ще е сигурен, че го е изкарал, но ще е добре да провери състоянието на контактните му.

# 3 177
Какви нови разпоредби са излезли, че сега ми излезна публикация от козметичен салон във фейсбук, че според новите разпоредби фризьори, маникюристи и солариуми могат да работят?

# 3 178
Учудвам се колко много българи, дето се водим умен народ се вързаха на медийната истерия с тоя вирус. Не казвам, че е безобиден или просто грип, но доста медийно се случват нещата. И медиите ще ни кажат кога е минал като гледам. Нека извадят статистика колко хора в ИП са починали от рак, инфаркти, инсулти примерно. И медиите няма да го отразят! Но, ако е починал човека от изброените състояния, и е бил носител на корона, ще е във всички новини! Ето това е проблема, 70% от вируса е медиен, и масата народ се закачи за това. Някак за 2 бълхи запалихме къщата!

# 3 179
  • Bulgaria
Относно доставките на храна, вчера попаднах на публикация, че с опаковките трябва да се внимава. Но човек ако трябва старателно да дезинфекцира всяко нещо, което внася вкъщи и държавния резерв от спирт няма да ни стигне. Smile

https://dariknews.bg/novini/liubopitno/polezno-u-doma-vnimavajte … ova-hrana-2220393

Общи условия

Активация на акаунт