COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 836
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 330
Значи частните лаборатории в Бг са надскочили и цените на всички други държави пред производителите, защото всички държави казват че  тестовете недостигат.....

Нормално е да не им стигат, някои тестват и по над 10 000 на ден, Германия щяла да тества по 100 000 дневно!
Нали е ясно за каква разлика в недостига става въпрос.

# 3 331
Имам въпрос. Ако в семейство с деца заболее единият от родителите, а другият и децата нямат симптоми, всички ли се изолират в семейното жилище или се разрешава децата с родителя без симптоми да се преместят в друго жилище? Ясно е, че всички подлежат на карантина. Но смесват ли се доказано с недоказано болни, само защото живеят на един адрес? Знам, че на доказано болните се ограничава строго придвижването и предполагам, че е така и с контактните лица. Това означава ли, че не могат да се преместят в друго жилище, в което да си карат карантината?

# 3 332
Влизам да видя вярно ли е, че в Ню Йорк мислят вече за общи гробове по парковете? Unamused .....

Борис Джонсън е в интензивно отделение.

# 3 333
Ами имат частните лаборатории, като един тест в Токуда или Рамос е между 130 и 140 лв, а за същия тест държавата дава 60 лв. Сещате се, сега е златно време за жътва. И ме призовават да дарявам, а аз си спестявам за тестове за моя сметка, щото не съм Домусчиев все пак....Що не призоват лабораториите да си преразгледат цените?
100лв. на място. Има ценоразпис. При положение, че няма да коленичите и молите е добра цена със заложения труд и наличността им към момента. Може и да чакате заявените,/доставка неясна към момента/ личен избор или по-скоро изход от неволята.

# 3 334
Значи частните лаборатории в Бг са надскочили и цените на всички други държави пред производителите, защото всички държави казват че  тестовете недостигат.....

Нормално е да не им стигат, някои тестват и по над 10 000 на ден, Германия щяла да тества по 100 000 дневно!
Нали е ясно за каква разлика в недостига става въпрос.
Тъй де - тя и ОК иска да тества повече, ама няма от къде да се купят тестове.... Явно трябва да питат частните лаборатории в БГ

# 3 335
Влизам да видя вярно ли е, че в Ню Йорк мислят вече за общи гробове по парковете? Unamused .....

Статия по темата

https://www.nytimes.com/2020/04/06/nyregion/mass-graves-nyc-park … -coronavirus.html

# 3 336
  • Варна
Първо, лятната ваканция и отпускът на учителите са две различни неща. Учителят в най-добрия случай има около два и половина месеца отпуск. Част от него се ползва през малките ваканции и за лятото остават не повече от два месеца. За децата лятната ваканция е между два месеца и половина и три месеца и половина.
Второ, не е проблем част от отпускът да остане неизползван.
Трето, в момента учителите работят. Не почиват. Съответно не са в отпуск.

Друг е въпросът кой и как си представя учене през лятото. Защото още през май в част от класните стаи е нетърпимо горещо, а до юли...

# 3 337
Тъй де - тя и ОК иска да тества повече, ама няма от къде да се купят тестове.... Явно трябва да питат частните лаборатории в БГ
Няма нужда от ирония. Факт е, че в България лабораториите в момента има тестове. Дали са ги купили преди един,три или пет месеца, няма значение. Има наличност в България. Правителството би трябвало да действа гъвкаво и да предложи схема на лабораториите, според която да успеят да си колаборират. А не да се почесват, където не ги сърби.

# 3 338
Съжалявам, трябваше да уточня, че говоря за ДГ. Те са принудени да си пуснат отпуск до определени дни...

# 3 339
Здравейте.
Не съм от полза в групата, защото само кротко си чета тук,   но много ви моля за съдействие.

Преди дни мернах линк  за различните лаборатории  в София - частни и държавни, в които може човек да си направи  самостоятелно изследване за  COVID -19.
Обещах да помогна на приятелка с информация, а не я намирам.
Предварително благодаря!

# 3 340
Имам въпрос. Ако в семейство с деца заболее единият от родителите, а другият и децата нямат симптоми, всички ли се изолират в семейното жилище или се разрешава децата с родителя без симптоми да се преместят в друго жилище? Ясно е, че всички подлежат на карантина. Но смесват ли се доказано с недоказано болни, само защото живеят на един адрес? Знам, че на доказано болните се ограничава строго придвижването и предполагам, че е така и с контактните лица. Това означава ли, че не могат да се преместят в друго жилище, в което да си карат карантината?

На онова клипче от Китай, момичето се изолира в отделна стая. Момчето не се разболя. Но с деца вече не мога да си го представя как ще стане.

# 3 341
В Бургас за сега.
Вчера започна тестването с PCR на медиците от Спешния център за бърза помощ. До момента са излезли 31 проби и всички са отрицателни.
Всички взети проби на служители на полицията са отрицателни

https://www.flagman.bg/article/211672

# 3 342
Добре де, ясно е че реактивите за тестовете са дефицитна стока! Ама нали не отива леля Пепа да си ги купува, държава е това, все пак. Германците правят в момента по около 350 000 теста на седмица, които са си поръчали още февруари месец . Аз живея в Австрия и тук една от провинциите проплака, че им свършват и отнякъде купиха и доставиха.

Има и специална програма на ЕС за заявка на тестове, последно чух, че бяха изпратили 60 000  в Африка. Доколкото знам дори са субсидирани , та си плащат само за доставката.
Но да, при епидемия върлуваща от началото на февруари, ти да се сетиш на някой април, че няма да ти стигнат тестовете е много много далновидно.

Нали Мутафчийски преди няколко дни на въпрос отговори, че държавата е купила 600 и останалите били дарение...

# 3 343
# 3 344
Няма нужда от ирония. Факт е, че в България лабораториите в момента има тестове. Дали са ги купили преди един,три или пет месеца, няма значение. Има наличност в България. Правителството би трябвало да действа гъвкаво и да предложи схема на лабораториите, според която да успеят да си колаборират. А не да се почесват, където не ги сърби.
Ами не е ирония!!!! Има ИП, държавата не може да тества, а е оставила частниците да си тестват! Толкова не можа да заплати тестовете на тези лаборатории и да ги прибере!
Пак питам - някой знае ли в тази ситуация в коя друга държава са оставили хората сами да се тестват срещу заплащане?

Общи условия

Активация на акаунт