COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 357
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 315
Продължавам да не разбирам за кои мерки питат кога ще бъдат разхлабени? Сравняват с Австрия, ама то там всичко беше затворено, тук всичко си работи..да разхлабим кое?
Да разрешат училището. Не знам за другите, но аз съм с три деца ученици. След тази социална изолация имам нужда да остана малко сама в къщи.Trollface

Недей така, че сега ще дойде някой да ти опява колко си зле като майка и човек, че не можеш да си изтърпиш децата два месеца.. Simple Smile

# 3 316
В края на учебната година да отворят за 2-3 седмици училищата е неразумно. Само ще се изпозаразят децата, там контактуват с хиляди, а и ползват градски транспорт. Като обяви СЗО край на пандемията, тогава. За 7 и 12 клас да се проведат матурите през юни и това е.
Министърчето каза, че може да удължат учебната година до края на юли, ако трябва.
Няма да излязат "по-научени". Simple Smile

# 3 317
Платото от 200 дни не е имагинерна, според действията на упълномощените! 🤐

# 3 318

Предполагам, че частните лаборатории купуват тестовете на по-високи цени, които не устройват правителството. Надявам се някой журналист да зададе въпроса, кога ще получат тестове, защото те могат да ги чакат до септември, а държавните лаборатории да лежат само на дарения до тогава...
Не сме в позиция да искаме да ни е евтино. Извънредното положение изисква извънредни мерки и съответно се плаща. Загубите, които търпи държавата, са по-големи от загубите, които ще имаме, ако платим тестовете.
А и Бойко каза, че проблеми с парите няма, няма само тестове. Обаче пък лабораториите имат. Патова ситуация Grinning

# 3 319
  • София
Прочетох интервюто на Миролюба Бенатова с д-р Симидчиев.... меко казано съм разочарована от въпросите...

# 3 320
По някакви причини правителството няма желанието и волята да тества. Аз подозирам, че не им се дава пари, друга причина не мога да намеря.
Причина номер 1: за да дадеш пари, трябва да ги имаш, 
 но пари няма нито в здравната каса, нито във фондовете, нито никъде.
Причина номер 2: ако изобщо останат някакви пари те са за крадене на "висше" ниво,
не за простолюдието.
На извънредния брифинг преди 2 часа казаха, че проблем с недостиг на пари категорично няма.

Мозък им липсва, това още ли не е ясно. За морал изобщо не питам.

# 3 321

Предполагам, че частните лаборатории купуват тестовете на по-високи цени, които не устройват правителството. Надявам се някой журналист да зададе въпроса, кога ще получат тестове, защото те могат да ги чакат до септември, а държавните лаборатории да лежат само на дарения до тогава...
Не сме в позиция да искаме да ни е евтино. Извънредното положение изисква извънредни мерки и съответно се плаща. Загубите, които търпи държавата, са по-големи от загубите, които ще имаме, ако платим тестовете.
А и Бойко каза, че проблеми с парите няма, няма само тестове. Обаче пък лабораториите имат. Патова ситуация Grinning
Значи частните лаборатории в Бг са надскочили и цените на всички други държави пред производителите, защото всички държави казват че  тестовете недостигат.....

# 3 322
Ами имат частните лаборатории, като един тест в Токуда или Рамос е между 130 и 140 лв, а за същия тест държавата дава 60 лв. Сещате се, сега е златно време за жътва. И ме призовават да дарявам, а аз си спестявам за тестове за моя сметка, щото не съм Домусчиев все пак....Що не призоват лабораториите да си преразгледат цените?

# 3 323
  • Sredets/Burgas

Не мисля че липсата на пари е причината за малкото тестване. Дарения имаме доста, по скоро не могат да намерят
Обаче стои въпросът, колко от тези дарения са реални... Вече няма нещо, в което да не се съмнявам...

В понеделник уж щяха да тестват спешна помощ в Бургас... ама срещу лично заплащане в частна болница...
След като всички се възмутиха, сега нещата останаха до второ нареждане...

# 3 324
да удължат учебната година до края на юли, ако трябва
Учителите да се лишат от лятна ваканция? Това в Австрия няма да стане, че те са почти най-силният профсъюз. Надявам се просто, когато тръгнем нормално на работа - в нашата фирма физическо присъствие в офиса ще искат най-вероятно през юни - ще ни предоставят възможност на гледане, както е сега за родителите на първа линия.

Скрит текст:
Ако ще организирам детегледачка почасово, по-добре да напусна временно; скъпо ми излиза просто. Аз къде планирам, виждате ли ме, за юни съм се разтревожила, ама занимава ме тази мисъл, какво да направя Thinking Поне се успокоявам, че имам план Relaxed

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 15:45 от Анонимен

# 3 325
В края на учебната година да отворят за 2-3 седмици училищата е неразумно. Само ще се изпозаразят децата, там контактуват с хиляди, а и ползват градски транспорт. Като обяви СЗО край на пандемията, тогава. За 7 и 12 клас да се проведат матурите през юни и това е.
Министърчето каза, че може да удължат учебната година до края на юли, ако трябва.

Не трябва да се избира за министър на образованието човек, който има малки деца и не е преминал, като родител през чудната ни образователна система. Ще увеличава годината - с кой акъл? И, като стане до края на юли, после НВО кога ще е? Кога ще се проверяват, кога ще се кандидатства, кога ще минат 1-во, 2-ро, 3-то, 4-то класиране, записвания и т.н. Не стига, че в момента децата се побъркват от учене, след това ще ходят извънредно на училище още цял месец, след това ще се побъркат и покрай НВО-то и накрая няма да имат грам почивка, преди да започне новата учебна година. Този човек е добре да направи и една консултация с детски психолог, преди да взима такива решения, защото децата ще бъдат най-стресирани покрай това ИП . Децата от 7-ми клас нагоре са достатъчно големи, за да разбират и осъзнават какво се случва в момента с този вирус, някои от тях ще го преживеят и лично. И на фона на цялото това напрежение покрай вируса, покрай изолацията, покрай ДО ще им лепнат удължаване на учебната година, НВО и за капак никаква лятна ваканция. Това не е човешко

# 3 326
Швеция  +114 смъртни случая днес (общо 591)

Нови случаи  +487 (общо 7 693)

В момента 20% от интензивните легла са незаети. Това не означава, че 80% са заети от пациенти с covid-19. Половината от тях, повече от половината, 55% от интензивните легла, се използват за лечение на други критично болни пациенти, които нямат covid-19.

Интензивните легла са увеличени от 572 легла до 937 след избухването на covid-19.

# 3 327
  • Буркина Фасо
По някакви причини правителството няма желанието и волята да тества. Аз подозирам, че не им се дава пари, друга причина не мога да намеря.
Причина номер 1: за да дадеш пари, трябва да ги имаш, 
 но пари няма нито в здравната каса, нито във фондовете, нито никъде.
Причина номер 2: ако изобщо останат някакви пари те са за крадене на "висше" ниво,
не за простолюдието.
3. отпуснат ли пари за масово тестване косвено ще признаят, че Мангъров може и да е прав.
а това не го искат.

# 3 328
  • Пловдив
Любопитно ми е какво мислят хематолозите. Ковид 19 може да е от групата на корона вирусите, но механизма му на действие и това, което предизвиква ми е нелогично. Вирусолозите едно си знаят, едно си баят. Те освен стаден имунитет друго не могат да предложат. За лечение пък хич. Лечението сега е в ръцете на анестезиолозите.

# 3 329
Ами няма да почиват учителите лятото, нали сега го правят, макар и по неволя. На цялата държава и е криво, само на учителите ли ще правим челна стойка?

Общи условия

Активация на акаунт