COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 422
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 3 705
Днес четох тук-там, гледах това-онова и останах с впечатление, че планът по света и у нас е следният: разхлабваме леко мерките, ако се вдигнат случаите пак ги затягаме, когато намалеят болните пак ги разхлабваме, после ако се наложи пак ги затягаме и така. Докато изградим стаден имунитет или до появата на ваксина - което от двете стане първо. Хубавото е, че засега не срещам теории, като тази, която ми изправи косата преди време - че вирусът може да мутира през това време и тези с изградения имунитет да ги върне в първи клас. Дано да са излезли някакви данни, че това няма голяма вероятност да се случи с този вирус, както е с грипа.

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 23:47 от Бледолилава

# 3 706
А с тези тестове с "плюнка" не се ли откриват антитела, ако сме го изкарали този вирус?
открива се...плюнка....оф...

# 3 707
Имунитет вероятно няма! Медицинските бюлетини по света все повече съобщават, че траен имунитет към този вирус засега не се установява. Колкото при други респираторни вируси ще е явно. Единствено със сигурност се създава Хуморален имунитет. Погледнато реално корона вируса направи супер неща - спря замърсяването, спря неконтролираната емиграция, спря правата на разни маргинали (малцинства, гейове , джендъри и т.н), спря всякакъв несъществен бизнес, точещ пари без дейност. Много ползи явно ще има от крайното пренареждане.
Днес четох тук-там, гледах това-онова и останах с впечатление, че планът по света и у нас е следният: разхлабваме леко мерките, ако се вдигнат случаите пак ги затягаме, когато намалеят болните пак ги разхлабваме, после ако се наложи пак ги затягаме и така. Докато изградим стаден имунитет или до появата на ваксина - което от двете стане първо. Хубавото е, че засега не срещам тези, като тази, която ми изправи косата преди време - че вирусът може да мутира през това време и тези с изградения имунитет да ги върне в първи клас. Дано да са излезли някакви данни, че това няма голяма вероятност да се случи с този вирус, както е с грипа.

# 3 708
  • София
Днес четох тук-там, гледах това-онова и останах с впечатление, че планът по света и у нас е следният: разхлабваме леко мерките, ако се вдигнат случаите пак ги затягаме, когато намалеят болните пак ги разхлабваме, после ако се наложи пак ги затягаме и така. Докато изградим стаден имунитет или до появата на ваксина - което от двете стане първо. Хубавото е, че засега не срещам тези, като тази, която ми изправи косата преди време - че вирусът може да мутира през това време и тези с изградения имунитет да ги върне в първи клас. Дано да са излезли някакви данни, че това няма голяма вероятност да се случи с този вирус, както е с грипа.
Вирусите винаги мутират, но към по-лека версия, затова епидемиите се саоограничават в един момент. Еволюцията не позволява един вирус да убие всички хора, а само много хора, иначе и вирусът работи против себе си, няма да има клиенти, така ако мога да се изразя.

# 3 709
  • София
Скрит текст:
Днес четох тук-там, гледах това-онова и останах с впечатление, че планът по света и у нас е следният: разхлабваме леко мерките, ако се вдигнат случаите пак ги затягаме, когато намалеят болните пак ги разхлабваме, после ако се наложи пак ги затягаме и така. Докато изградим стаден имунитет или до появата на ваксина - което от двете стане първо.
Хубавото е, че засега не срещам тези, като тази, която ми изправи косата преди време - че вирусът може да мутира през това време и тези с изградения имунитет да ги върне в първи клас. Дано да са излезли някакви данни, че това няма голяма вероятност да се случи с този вирус, както е с грипа.
Проф. Кантарджиев: Хубавото на този коронавирус е, че не мутира бързо
Според него, добрата новина е, че коронавирусът не мутира бързо в "основната си част" и не трябва да се готвят постоянно нови ваксини.
"Предавайки се от човек на човек, вирусът става по-безопасен. Инфекцията не е така тежка като в началото и не води толкова често до смърт. Това е философията на природата и на самия вирус, който се развива само в жив организъм и прави всичко възможно да се адаптира.

# 3 710
  • Bulgaria
Аз на Кантарджиев много, много не му вярвам. Италианците бяха излезли с информация за над 150 мутации. А исландец беше заразен едновременно с 2 щама.

# 3 711
  • София
Георги Дяков 641885,
Има повече доказателства за обратното, а именно, че има силен имунитет, а за колко време бъдещето ще покаже (след 1 година, ако дотогава не изчезне).

# 3 712
Дай ми източници на тия доказателства! Аз следя здравните бюлетини на министерствата, те вървят постоянно на тикери.

Вирусната мутация не е задължително към отслабване. Има пример с вируса Ламбда, който за щастие не е опасен за хората, но той изцяло мутира модела на заразяване и проникване в клетката, и става доста по смъртоносен след мутацията. Испанския грип също се смята че е мутация. ХИВ вируса е мутирал към по адаптивен , откакто е установен първоначално.
Георги Дяков 641885,
Има повече доказателства за обратното, а именно, че има силен имунитет, а за колко време бъдещето ще покаже (след 1 година, ако дотогава не изчезне).

Последна редакция: вт, 07 апр 2020, 21:52 от Георги Дяков 641885

# 3 713
Цитат
"Значи, когато не поемаш отговорност, не си слагаш подписа под нещо, не стоиш с името си зад него, много лесно се говори. Кой ще носи отговорност за смъртта на няколко хиляди души", попита Кунчев. "Доц. Мангъров по мое предложение е член на един експертен съвет по епидемиология, който вече два пъти се събира и обсъжда всички мерки. Не пожела нито да вземе думата, нито да предложи нещо. Не го приемам за нормално, когато обсъждаш с колегите си да мълчиш и след това да обикаляш всички телевизии и да казваш правилни ли са или неправилни мерките", каза още той.

Доц. Кунчев добави, че е абсолютно съгласен с твърдението, че 60-70% от хората трябва да се срещнат с вируса и че ще го направят.

"Ще се изгради имунитет и инфекцията ще започне да се самоограничава, както се случи и с другите коронавируси. Въпросът е кога това ще стана и каква цена ще платим. Ако на него му е все едно и каже "Дайте да жертваме 2-3-5 хиляди възрастни хора", ще приключим с проблема. Да стои зад това и да го защитава", заяви Кунчев.

# 3 714
Ето, в допълнение на това, което писах по-напред, последната статия, която прочетох:
https://clubz.bg/node/96932?fbclid=IwAR3CR3_WvoYtElXA-XOFD1RV8nE … 6C24OJY8YamThLU6k
Цитат
Първо, ние няма да успеем да предотвратим разпространението на заразата сред населението. То ще спре чак, когато имаме ваксина срещу вируса или броят на преболедувалите е достатъчен, за да се създаде т.нар. стаден имунитет. Едва тогава ще можем да се отпуснем и да кажем, че сме победили болестта. Дотогава мерките са задължителни. Всъщност мерките дълго време няма да отпаднат изцяло, но ще бъдат заменяни с по-леки или по-строги - в зависимост от развитието на болестта и скоростта на заразата.
Статията впрочем може да се хареса и на двата лагера, защото описва някакъв умерен модел, който изглежда германците се канят да приложат. Не е нито шведски, нито китайски.

# 3 715
Скрит текст:
Днес четох тук-там, гледах това-онова и останах с впечатление, че планът по света и у нас е следният: разхлабваме леко мерките, ако се вдигнат случаите пак ги затягаме, когато намалеят болните пак ги разхлабваме, после ако се наложи пак ги затягаме и така. Докато изградим стаден имунитет или до появата на ваксина - което от двете стане първо.
Хубавото е, че засега не срещам тези, като тази, която ми изправи косата преди време - че вирусът може да мутира през това време и тези с изградения имунитет да ги върне в първи клас. Дано да са излезли някакви данни, че това няма голяма вероятност да се случи с този вирус, както е с грипа.
Проф. Кантарджиев: Хубавото на този коронавирус е, че не мутира бързо
Според него, добрата новина е, че коронавирусът не мутира бързо в "основната си част" и не трябва да се готвят постоянно нови ваксини.
"Предавайки се от човек на човек, вирусът става по-безопасен. Инфекцията не е така тежка като в началото и не води толкова често до смърт. Това е философията на природата и на самия вирус, който се развива само в жив организъм и прави всичко възможно да се адаптира.

"Предавайки се от човек на човек, вирусът става по-безопасен. Инфекцията не е така тежка като в началото и не води толкова често до смърт. Това е философията на природата и на самия вирус, който се развива само в жив организъм и прави всичко възможно да се адаптира. На плоските повърхности коронавирусът не живее, а преживява. Той обича ниската температура и влагата", каза още професорът."

Нищо от това, не е вярно. Предаването не намалява качествата му.

В конкретният случай, са от значение вида на повърхностите. А не "плоскостта".

За т-та, и какво "обичал", тук:
https://ccdd.hsph.harvard.edu/will-covid-19-go-away-on-its-own-in-warmer-weather/

Защо трябва да се "изказват"... защо просто не си мълчат??

# 3 716
Не знам дали става по-безопасен вируса, като гледам данните не си личи, а и самите лекари казват, че е станал по-силен. Дано му свършат силите по-скоро.
Иначе си мутира, много графики са пускани и в темата.

# 3 717
Ама какви мерки, какви 5 лева, бе, дами и господа! Днес в нашия квартал беше истинска пролет - птичките пеят, децата си играят в училищния двор, туристи на тумби пълзят към Витоша. Само аз, като едно извънземно, с маска развалям рахата на хората, та чак ме гледат накриво. Мерките са само по телевизора и за блажените вярващи...

# 3 718
Кой дава такива доказателства? Може ли линк или поне ориентир за търсене.

# 3 719
Георги Дяков 641885,

На мен все ми се върти в главата, че европейският план е за 6 месеца или до септември. Както си го обсъждаха в началото на март на онова знаменито заседание. Тогава нещо за септември споменаха. След това ми направи впечатление, че мярката 60/40 я пуснаха с условие, че държавата плаща за 3 месеца, но работодателят поема ангажимент да задържи хората на работа 6 месеца. Та от там си правя изводите.

Общи условия

Активация на акаунт