COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 750
  • Bulgaria
Георги Дяков,и да скача от счупения мост вътре глава (онзи до църквата)
Малко дете в тежко състояние 😔
https://www.bulnews.bg/article/372724

Ужас, не знам дали и подобна новина може да стресне безстрашния българин, който нищо не може да го спре, камо ли едно "грипче".

# 3 751
Детето като е в тежко състояние защо му бавят теста? Още тази нощ могат да го изработят....
И все пак, съмнение за ковид, не значи, че е наистина това.

# 3 752
  • Варна
Според професор Витанов неразумни празнуващи и пътуващи по Великден могат да пробият карантината, да запалят огнища на нови места в по-малки градове и да ни изкарат от добрия път, по който се движим в момента. Реално да обезсмислят лишенията, които изтърпяхме досега.

Не трябва в никакъв случай да допускаме това да се случи.

И мен това ме притеснява по празниците.
.....
А тези КПП за какво са, не бяха ли да пропускат само хора отиващи на работа. Как така ще пътуват хора с цел празнуване на Великден....

# 3 753
Аз залагам на мутациите. В природата е доказано, че организмите с  мутации не се възпроизвеждат и не просъществуват дълго. То не, че вирусът е организъм, но все пак. Надявам се на УВ лъченията през лятото да свършат тази работа.
100 пъти се написа, че лятото няма да ни спаси, защото вирусът си вирее и на 30+ градуса. Хайде, четете вече. И какво залагаш на мутациите по-точно? Грипът също мутира, ама си го има всяка година. Логиката ти е абсолютно нулева.

# 3 754
Тези, които са против мерките, вкл. и Радев, наясно ли са, че риск от глад има и без ИП, даже по-голям?
Какви мерки, какъв Радев?
Лично аз бях съгласна 1 месец пълна изолация и строги мерки.
Сегашното какво е? Така може наистина да си изкараме до юни, ама не гази година.
Много хора умират по пътищата, ама шофирането не е забранено. Има ограничения само- шофьорска книжка и години.

# 3 755
И лятото ще има вирус, разберете го. Чужденците ще идват на +14 дневни почивки с карантина в хотела ол инклузив. Скок от терасата главичка в морето Grinning
Аз залагам на мутациите. В природата е доказано, че организмите с  мутации не се възпроизвеждат и не просъществуват дълго. То не, че вирусът е организъм, но все пак. Надявам се на УВ лъченията през лятото да свършат тази работа.
100 пъти се написа, че лятото няма да ни спаси, защото вирусът си вирее и на 30+ градуса. Хайде, четете вече. И какво залагаш на мутациите по-точно? Грипът също мутира, ама си го има всяка година. Логиката ти е абсолютно нулева.

# 3 756
да се цитирам от друга тема
Е добре де, в един момент всички ще се заразим, аз лично искам да го мина възможно най-бързо. А точно младите и здравите няма от какво да се притесняват. Дам ще си болен една седмица, или по-малко и после може да се върнеш към нормални живот.
Може би мерки в тази насока да се направят няма да е лошо.
Вместо да се забранява на младите да влизат в магазите до 10.30 , да се забрани на възрастните да влизат в определено време .
В момента възрастните са масово по улиците, младите си стоят вкъщи.
Трябва да е обратното.
Младите болни няма да натоварят здравната система. Повечето ще си го изкарат на крак в домашни условия.

# 3 757
Скрит текст:
Цитат
Защото бащата на това момче също е бил контактен и вероятно не е бил тестван. Защото така беше съобщена новината за 17-годишното момче: "син на контактен на 22-рия пациент", а не син на пациент или на болен.
Скрит текст:
Контактният от първи кръг (бащата) са го поставили под карантина, но не и семейството му. Сега май поставят под карантина всички съжителстващи. Опитвам се да изясня въпроса в последните няколко поста, но никой не ми отговори. И дали само съжителстващи с доказано болни или също така и съжителстващи с контактни лица.

Нищо подобно. Момчето е "син И контактен на 22-рия пациент" цък  цък
[/quote]
Добре, не е син на контактен, а син на болен. В такъв случай момчето е от първа линия, не от втора. А такива се тестват или да се поставят под карантина. Не забелязах да му е повдигнато обвинение, че е нарушил карантината, ако е бил поставен в такава. Пак остава въпросът членовете на едно домакинство поставят ли се вече всички под карантина или само болният. Както и само контактните ли се поставят под карантина или и членовете на тяхното домакинство. В началото знам, че не се поставяха членовете - някои пишеха за случаи, в които някой прибрал се от чужбина е в карантина, а близките му си влизат и излизат от същото жилище.

# 3 758
На КПП-тата приемат ли написани на ръка декларации, че нямам принтер?

# 3 759
  • на пистата
Аз някъде да съм казал, че деца не могат да боледуват?!? По скоро няма значение възрастта според мен, това си е респираторно с предпочитания към долните дихателни пътища... Какво значение има дали е дете или възрастен?
Георги Дяков,и да скача от счупения мост вътре глава (онзи до църквата)
Малко дете в тежко състояние 😔
https://www.bulnews.bg/article/372724
Коментара ми към вас беше заради Паралия Катерини.
Сложих линка за детета в този коментар,защото са забранени две мнения едно под друго

# 3 760
  • София
В книгата на Дмитрий Глуховски "Метро 2033" имаше едни чудовищни създания, родени от радиацията, наречени "трупоядци". Трупоядците ядяха трупове, но и слаби, болни хора. От известно време в тази тема има хора, които ми приличат точно на турпоядците, но не ядат, а броят труповете.
Разберете, че деца и здрави хора за изключение от правилото, не са правилото. Да, страшно е, трагедия е, ужасяващо е, но това е изключение от профила, а не правило.
И не жегата е надеждата, а силната UV светлина.

# 3 761

Еми да се погребваме директно освен? Надежда няма явно?

# 3 762
Според професор Витанов неразумни празнуващи и пътуващи по Великден могат да пробият карантината, да запалят огнища на нови места в по-малки градове и да ни изкарат от добрия път, по който се движим в момента. Реално да обезсмислят лишенията, които изтърпяхме досега.

Не трябва в никакъв случай да допускаме това да се случи.

И мен това ме притеснява по празниците.
.....
А тези КПП за какво са, не бяха ли да пропускат само хора отиващи на работа. Как така ще пътуват хора с цел празнуване на Великден....
Едни събирачи на декларации са полицаите там. Нищо повече. Имаш попълнена декларация - пускат те. Без значение какво си написал вътре.

# 3 763
  • София
Отпуснато е положението, за да се натръшкат баш за Великден и да се оправдае втория месец ИП.
Ех жилави българи. Тоалетната хартия и петък 13 (март) не ги тръшна, но скуката със сигурност.
Аз повече имам усещането, че опипват почвата да ни отпуснат съвсем. Тази вечер ги слушах - поне до Великден, ала бала...

Между другото, имам си нов фаворит за величайшо решение. Започва изплащането на пенсиите. Гордо съобщиха, че са създали организация за раздаването им в пощенските клонове да не се бутат, но ако някой предпочита да не ходи до пощенския клон, ще му я занесат лично. Достатъчно е да отиде до пощенския клон, за да пусне заявление за това. Joy
Бюрокрацията ни е на ниво и идеите, идващи от нея, са гениални още много преди коронавируса.

# 3 764
Обяснението на Кантарджиев за БЦЖ ваксината беше, че самата имунизация предизвиква много силен "имунен отговор" в тялото и оттам нататък с каквото и да се атакува имунната система - организмът като че ли е по-подготвен. Но това все още е в сферата на предположенията.

"Coley токсините" работят на този принцип.. когато работят, де Wink Има случай дори на спонтанни ремисии при онко-заболявания, когато при болния се предизвика вирусна инфекция - активира се имунната система..

Общи условия

Активация на акаунт