COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 263
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 3 735
  • София
Ама какви мерки, какви 5 лева, бе, дами и господа! Днес в нашия квартал беше истинска пролет - птичките пеят, децата си играят в училищния двор, туристи на тумби пълзят към Витоша. Само аз, като едно извънземно, с маска развалям рахата на хората, та чак ме гледат накриво. Мерките са само по телевизора и за блажените вярващи...
При нас беше също пролетно за много хора...
По алеите на тумби по 7,8 човека по пейките, деца на площадките, развеждащи кучета с компания от по 4,5 човека. Имах работа и ми се наложи да мина с колата по няколко централни улици и там също народ събрал се на по цигарка, биричка на няколко места🙄
Трябваше и да пазарувам. В Кауфланд нямаше изчакване пред входа. Вътре народ бол. Почти всички каси работеха, а на тях опашки с по 10 + човека и повечето хора неспазващи дистанция😥

# 3 736
На мен ми дойде до гуша от генерала. С такава досада говори, едва му се разбира. Ми като не те кефи, махай се бре.
За парите ,които получава, може да се напъне малко и да имитира живец и интерес....
За слънцето какво да говорим, то така се е наяло, че не може дъх да си поеме едно пълно изречение да каже без драматични паузи.

# 3 737
Испания днес отчита увеличен брой смъртни случая. Казват че са взети предвид и тези от края на седмицата. Нещо такова.
Да вярно. Четвърта седмица карантина. Кога ще сме на минус? Май никога.
Тези дето умират сега са се заразили преди 3-4 седмици.минимум, ако са държеливи даже повече. Най-бавно става понижаването на смъртните случаи.

# 3 738
  • в страната на чудесата
Отпуснато е положението, за да се натръшкат баш за Великден и да се оправдае втория месец ИП.
Ех жилави българи. Тоалетната хартия и петък 13 (март) не ги тръшна, но скуката със сигурност.

# 3 739
  • Варна
Цитат
Защото бащата на това момче също е бил контактен и вероятно не е бил тестван. Защото така беше съобщена новината за 17-годишното момче: "син на контактен на 22-рия пациент", а не син на пациент или на болен.
Скрит текст:
Контактният от първи кръг (бащата) са го поставили под карантина, но не и семейството му. Сега май поставят под карантина всички съжителстващи. Опитвам се да изясня въпроса в последните няколко поста, но никой не ми отговори. И дали само съжителстващи с доказано болни или също така и съжителстващи с контактни лица.

Нищо подобно. Момчето е "син И контактен на 22-рия пациент" цък  цък

# 3 740
В Испания имаше спад и веднага след това ръст на починалите. Или грешно броят или мерките не помагат.

# 3 741
Определено от вчера насам е различно като активност навън. Има движение, поне два пъти по-голямо, отколкото през миналата седмица,когато зорлем срещнах някоя друга кола. А може просто много хора да не могат повече да са отпуск, хоум офис и тн. Не да не им понася, а да нямат тази възможност.
А може да сме в етап на отпускане на мерките. Ако планът е като описания по-горе. Много ми се иска да ни го кажат, но не знам дали могат да си го позволят. Обвинявам ги понякога, че ни третират като бавноразвиващи се, но като се поогледам и откривам, че май има защо. Някои хора от целия план може точно това да разберат - ами щом всички ще го преболедуваме, за какво да се пазим. И ще отиде на кино целия план.

# 3 742
  • София - Рим и обратно
Блажени са вярващите, че Мерките ще ги спасят.

# 3 743
Отпуснато е положението, за да се натръшкат баш за Великден и да се оправдае втория месец ИП.
Ех жилави българи. Тоалетната хартия и петък 13 (март) не ги тръшна, но скуката със сигурност.
Аз повече имам усещането, че опипват почвата да ни отпуснат съвсем. Тази вечер ги слушах - поне до Великден, ала бала...

Между другото, имам си нов фаворит за величайшо решение. Започва изплащането на пенсиите. Гордо съобщиха, че са създали организация за раздаването им в пощенските клонове да не се бутат, но ако някой предпочита да не ходи до пощенския клон, ще му я занесат лично. Достатъчно е да отиде до пощенския клон, за да пусне заявление за това. Joy

# 3 744
"Днес сутринта, тук бяха публикували статия от Тайланд, май беше, че вече са изолирани доста мутации на този вирус, може да се върнете да прочетете. Звучеше доста зле, с оглед мутациите, има вероятност настоящите тестове вече да не можели да го хванат."

Аз залагам на мутациите. В природата е доказано, че организмите с  мутации не се възпроизвеждат и не просъществуват дълго. То не, че вирусът е организъм, но все пак. Надявам се на УВ лъченията през лятото да свършат тази работа.

# 3 745
Блажени са вярващите, че Мерките ще ги спасят.
Нищо няма да спасят,  въпроса е да не сме накуп. Забавят, но решение няма.

# 3 746
  • на пистата
Георги Дяков,и да скача от счупения мост вътре глава (онзи до църквата)
Малко дете в тежко състояние 😔
https://www.bulnews.bg/article/372724

# 3 747
Тези, които са против мерките, вкл. и Радев, наясно ли са, че риск от глад има и без ИП, даже по-голям?

# 3 748
  • София
Не знам дали сте коментирали за починалия българин в Англия.Приеха детето ми в болница и ви изпуснах.
Та да кажа за него,познаваме го лично..не вярвайте на всичко написано в пресата.Малко ме съмнява да е починал от ковид(беше зависим).
В UK се записват всички като жертви на ковид ако са заразени, дори причината за смърта да е друга.
В Германия се отчитат само тези, за които вируса е директна причина.
За това има и голяма разлика в цифрите.

Това всъщност няма как да е вярно... Тогава би следвало да се вписват като заразени едва след като случая има изход - или летален (и да се впишат според каквото решат, че е причината, ако е различно от ковид изобщо да не ги отчитат като заразени), или след като а оздравели. Тогава, обаче, не би имало активни случаи. А ако има активни случаи и и - както следва и както е реално - бр. активни + бр. оздравели + бр. умрели = общ бр. заразени, то няма как да заведат заразен от ковид като починал от друго. Могат или да го заведат като оздравял от ковид (щото е починал от друго, значи от ковид е оздравял?), или като вечно активен случай (мъртвия. активен. хм!?). На друго се дължи аномалията. Вероятно просто на многото тестове, съответно много заразени "изловени".

# 3 749
Аз някъде да съм казал, че деца не могат да боледуват?!? По скоро няма значение възрастта според мен, това си е респираторно с предпочитания към долните дихателни пътища... Какво значение има дали е дете или възрастен?
Георги Дяков,и да скача от счупения мост вътре глава (онзи до църквата)
Малко дете в тежко състояние 😔
https://www.bulnews.bg/article/372724

Общи условия

Активация на акаунт