COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 276
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 4 830
dariVale, подминете ми мнението, не нужно да се карате, аз не го правя също.

# 4 831
Иначе аз също съм против безконтролното струпване на хора в църквите, както и безхаберното целуване на иконите от кой що свари.
Не носим бога в сърцата си, а го докарваме от свещопалене на определени дни.
Бутаме се в църквата за върбови клони, а после кашляме върху продуктите в магазина или си хвърляме боклука под терасата на съседа, мразим брат си, овикваме роднините на партньора.
Няма да ни се разсърди бог, че сме го почели в сърцата и домовете си.
Hands Plus1
Точно на такива празници храмовет са пълни, през останалото време си е съвсем нормален броя на хората, което наистина поставя въпросът - колко вяра имаме.
Четох послание на свещеник към всички хора, нека в тези дни бъдем водени от любовта към ближния. Мисълта, че несъзнателно можем да бъдем носители или да станем преносители на вируса, с което ще навредим на неясно колко хора, бъде за това, преди на направим каквото и да било.

# 4 832
Утре сутрин статистиката и за 2019 ще бъде обявена от ген. Мутафчийски.
Според експертите епидемията не би се регистрирала значително в статистиката.

Информация/статистика/база данни 2000-2018:
Бюлетин "Смъртност по основни причини в Република България"
https://www.ncpha.government.bg/bg/2019-03-01-23-40-55/bulletin-deaths

Припомням миналата година заехме първото мястото на България в тази графа.
......
В процеса на търсене попаднах на много интересна информация от 2006 година, актуална към днешна дата.
Документът е приет с Постановление № 5 на Министерския съвет от 13.01.2006 г.

Национален план на Република България за готовност за грипна пандемияhttp://www.strategy.bg/StrategicDocuments/View.aspx?lang=bg-BG&Id=366

Този документ коментирал ли се е от държавниците?  Възможно е да съм пропуснала..

Отделете си време. Двете връзки са не пряко пряко свързани. Не е малък обема на четивата.

Последна редакция: чт, 09 апр 2020, 18:10 от Анонимен

# 4 833
" Ние не сме почнали епидемията".. дай да отворим пазарите, да не затворим църквите...пълна пародия е всичко, за това ли толкова хора останаха без работа.

# 4 834
От това, което видях преди малко по улиците оставам с впечатление, че стадото е пуснато да пасе и каквото става, ще стане. Sad
Майки с деца, тротинетки, спортуващи, пенсионери, всичко живо е навън.
В Кауфланд има ред на входа, на касите, но на зеленчуците беше като на Женския пазар. Sad
Нищо добро не очаквам с такава разпуснатост.
Иначе велоалеите са затворени.
Скрит текст:

# 4 835
  • София
Информация от Столична община:

" 365 лекари, медицински сестри и медицински персонал от общинските V и IV градски болници са тествани за заразяване с COVID 19. Медицинският персонал е тестван с PCR тестове със средства от Столична община.

Предстои PCR тестове да бъдат направени и на 95 медици от общинските I и II градски болници, в които има разкрити отделения за лечение на пациенти с COVID 19.

93 служители на дирекция „Аварийна помощ и превенция“, доброволци от доброволното формирование на Столична община и служители на Общинска полиция бяха тествани в МВР болница с бързи тестове по програмата на МВР и Националния оперативен щаб.

До момента общият брой на тестваните медицински работници и служители, които работят директно с граждани, е 449.

❗️От утре Столична община започва тестването на още 310 души с бързи тестове, които сме закупили. Използваме тестовете на производителя, с които са тествани и служителите на МВР.
Първи ще бъдат тествани 200 служители на общинския „Социален патронаж“ – санитари, социални работници, шофьори, които всекидневно доставят храна по домовете на 1500 души. След тях тестове ще направим и на 110 служители на Общинска полиция."

Не чакат вече да им дойде реда за тестване, а се заеха сами да го направят.

# 4 836
  • София
Мдам, с лъжичката на светото причастие зараза не се предава - нямало такъв случай! Open Mouth
Нямам думи...

# 4 837
В момента дават какво ще става на Великден. Сръбски владика бил болен и починал от короната, ама никой около него не се заразил и следователно го хванал отвън... И аз съм вярваща, ама при това положение...не бих рискувала.
Нямало да пътуват за благодатен огън , имали го от миналата година и ще го разпространят, парите за пътуването даряват. Но...гледах клип със затварянето на Божи гроб (или как се пише) точно там откъдето взимат огъня също отдавна затвориха в Израел, няма как да се вземе, но се премълча това. Просто е заключено, как ще пътуват?

Хора, пазете се от всичко. Не искам да съм паникьор или нещо, ама лекарите не преглеждат в кабинетите повечето. Дори направление не може да се вземе. Страх ги е. Всичко минава за корона, а може и да не е. Пиеш си антибиотиците и не се знае докога.

За тестовете, разбрах, че Кандиларов за бързите също имали услуга за по домовете. Аз лично не вярвам вече на тези тестове. Кога се правят, трябва да си оздравял и да нямаш никакви оплаквания или да е минало повече време от 3 седмици и да си имаш пак проблеми , ама да се гледа за антитела. Това , че се бърка с други корони също не знам... На мен ми става още по-объркано.

Тези мерки аз ги спазвам всичките, от седмица не съм подавала нос навън почти. Дори и за хляб не ходих, боклук не хвърляме, ама... то като другите се мотат и какво накрая ще стане. Не знаеш и какво си прекарал. Не може и снимка да си направиш. Нормално ли е толкова време да не се чувстваш добре и да си пиеш антибиотици за нещо си, ама ако не си за тях?  Аз минавам сега на втория антибиотик и съм си все същото.

Да ви покажа, че и в Италия горят 5G мрежите също, не само в Англия (преди бях пуснала) Трябва и в това да има нещо, в Китай ги спряха и тогава почнаха да се оправят. Не съм наясно, но щом хора, учени, лекари споделят значи има нещо .
https://www.youtube.com/watch?v=K0Uawm7wNks&fbclid=IwAR2BvRR … uBzzHITaI2tu7pJRU

# 4 838
  • Пловдив
Искам да ви попитам как се справяте с липсата на близките ви хора - майки, бащи, баби и т.н.
Аз не съм се виждала с родителите си от 13 март и ако наистина се гласят ИП да продължи с месеци, как ще живеем без да се виждаме ?
Както живеят всички с деца в чужбина. Да сте живи и здрави, ще се видите пак.

# 4 839
dariVale, подминете ми мнението, не нужно да се карате, аз не го правя също.
Не е насочено към вас лично. Не случайно не цитирах име, а само извадих репликата. За съжаление поради специфичните ни национални особености и липсата на православно възпитание много хора разсъждават като вас. Няма причина да се страхувате от върбовите клонки, от светената вода и всичко друго свързано с православието. Което идва от църквата няма как да е лошо. По принцип също е вярно, че в църква не може да се разболее човек. Няма как свещениците да излязат и да кажат друго, защото това е един от постулатите на вярата. Но също така е вярно, че и сами трябва да се грижим за телесното си добруване, както за духовното. Така че предпазливостта в сегашната безпрецедентна ситуация си е съвсем на място.

# 4 840
  • София
Фанфанито, ти тества ли се най-накрая? Оказа се, че освен короната има още ок. 200 щама на секви настинки, вируси и грипове, които си циркулират и винаги са циркулирали..
А иначе е верно, че лекари отказват да преглеждат. Мен за остър синузит едвам ме прегледаха, хем съм в допълнително ЗО, платено от застрахователя. Еми лекаря ме пита имам ли диария и високо кръвно. Викам още не, ама ако не стихне болката в носа. След 5 дни отидох пак, че се влоших - скара ми се, как така ще идвам, да си пия антибиотика и тва е. А аз вече почти го бях изпил....

# 4 841
Журналистка се кара с владика😂😂😂

# 4 842
"Точно върбови клонки не нося вкъщи, мое си разбиране, вярвам, че може да се предаде енергия добра или лоша от такива ритуали."

Каква енергия, какви ритуали. Практикуването на православието да не е магьосничество ???
Като не знаете в какво да вярвате поне прочетете малко и не пишете нелепици.
Иначе аз също съм против безконтролното струпване на хора в църквите, както и безхаберното целуване на иконите от кой що свари.
Не носим бога в сърцата си, а го докарваме от свещопалене на определени дни.
Бутаме се в църквата за върбови клони, а после кашляме върху продуктите в магазина или си хвърляме боклука под терасата на съседа, мразим брат си, овикваме роднините на партньора.
Няма да ни се разсърди бог, че сме го почели в сърцата и домовете си.
Да пожалим близките си ... и далечните, които останаха без хляб заради вируса, вместо да се тъпчем за опрощаване на собствените си грехове!

Оттука и цинизма към вярващите.

Държиш се като задн$к, после хоп в църквата - пръв християнин.

За протокола вярваща съм, но обреди не правя и в храмове не ходя. Не е задължително.

# 4 843
.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 08:40 от Sysly

# 4 844
Искам да ви попитам как се справяте с липсата на близките ви хора - майки, бащи, баби и т.н.
Аз не съм се виждала с родителите си от 13 март и ако наистина се гласят ИП да продължи с месеци, как ще живеем без да се виждаме ?
Кой се  гласи да удължи ИП?

Нима си мислиш, че депутати ще издържат без заплатите си още дълго време ?
Само заради тях си мисля, че всичко ще приключи точно както казаха - 13.05 .

Глада е по-силен от тока, казват някои хора ....

От това, което видях преди малко по улиците оставам с впечатление, че стадото е пуснато да пасе и каквото става, ще стане. Sad
Майки с деца, тротинетки, спортуващи, пенсионери, всичко живо е навън.
В Кауфланд има ред на входа, на касите, но на зеленчуците беше като на Женския пазар. Sad
Нищо добро не очаквам с такава разпуснатост.
Иначе велоалеите са затворени.
Скрит текст:

Във Варна сега е 20градуса и по-голяма част от хората са на разходки, с деца, внуци и т.н
А като се постопли още съвсем няма да ги свърта на едно място .

Общи условия

Активация на акаунт