COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 276
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 640
Някой хора тук е време да си отворите очите. Швеция не е Китай, коментари от сорта, че лъжат и крият трупове са направо смешни. PURE живее там и многократно каза как децата си ходили на училище и хората си излизат на вън без проблем. Някой наистина ли смята, че ако там има апокалиптичен живот, хората ще пеят и ще танцуват навън? Очевидно е, че няма. И аз чаках нещо да се случи, ама нищо не се случва.
Относно сметките Ви за смъртността. В Стокхолм има 2млн жители, 2.5% са 50 000 човека, та 486 човека са под 1%. И това при положение, че само 2.5% са се разболели. Някой тук запознат ли е, кога е направено проучването?

793 умрели в Швеция досега.
7.9 на 100 хиляди население.
За сравнение в Италия и Испания е над 30 умрели на 100 хиляди, Франция 18, Великобритания 12, а Белгия 21. Норвегия с мерки, които ''нямали ефект'' според Тегнел, е с 2.

# 5 641
Всеки има шанс, ако има лечение. На мен не ми е известно такова, освен симптоматично т.е. в зависимост от степентта, до която се развие заболяване в отделния индивид.
Може да не се приеме сериозно, но един човек, който се чувства добре и не знае дали е носител или не, в момента, в който разбере, че е с положителна проба, може да се влоши рязко.

А може и да се подобрят рязко немалко хора, когато разберат, че не е ковид и се търси другаде причината за симптомите, съответно получат диагноза и подходящото лечение, различно от симптоматичното за ковид.
Нека бъдем реалисти. Без ИП, колко хора със симтоми /различни/за някакъв здравословен проблем, прибягват до частни кабинети на свободен прием и колко ползват направление. Защо очакваш сега, когато ЛЛ назначава лечение по телефон нещата да бъдат по различни.
Това/толкова са възможностите на нашата здравна система. Затова пак повтарям със/без тестове нищо няма да се промени. Докато мърдаш, независимо дали си с положителен или отрицателен тест, ще бъдеш оставен на самолечение /както можеш да си го организираш сам/.

# 5 642
  • Мадрид / София
Едно видео от интензивното в болница в Англия:

# 5 643
Нашите лекари не отстъпват по качество на европейските. Чела съм, че са по-добри диагностици, защото не са "разглезени" от наличието на скъпа апаратура в опосканите ни болници. Освен това са по-малко натоварени от европейските, защото тук има малко тежки случаи с Ковида. Остава им време да проследят подробно ефектите от лечението и да анализират кое как влияе. Така вземат по-адекватни решения и помагат повече.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 16:29 от dariVale

# 5 644
  • Русе
След като нямат възможности за тестове или пък тестовете нямало, или пък не били сигурни или пък не знам си какво , вместо да се въртят все около тестовете би следвало да се съсредотчан върху лекуване, епидемеология, да се отчита колко симптоматично болни има, да се правят протоколи и организиране на възможно най-ефективно помагане на симптоматичните - в домашна или болнична среда.
 За Италия и Испания - цифрите за мен имат няколко обяснения - концентрация на болни в болнична среда, вътрешноболнични инфекции, стандартизирано неефективно лечение и не напослдено място преписване на всеки смъртен случай на вируса, който не е задължително да е основна причина. Следя смъртността постоянно в тези страни. Завишена е, но не с десетки хиляди, а с не повече от 1500.

# 5 645
В Ирландия нови 500 регистрирани случая и 28 починали за последното денонощие, с които заразените с коронавируса стават 6574, а починалите 263. Confused В полунощ изтича двуседмичния локдаун, който не само, че ще бъде продължен, но и ще има затягане на мерките, заради предстоящия Великден. Не е позволено излизането от къщи без основателна причина, като работа, за купуване на храна и лекарства или  обгрижване на нуждаещ се. Може да се излиза навън за физически упражнения, но на не повече от 2км от дома. Нарушителите могат да бъдат наказани с глоба до 2500 евро или затвор до 6 месеца. Първата арестувана е 28- годишна майка на три деца, която демонстративно се е изкашляла в лицето на полицай, който се приближил към групичка пиещи бира на обществено място, за да ги предупреди да се разотиват. Наказана е с 28 дни затвор.  https://www.dublinlive.ie/news/dublin-news/gardai-ireland-lockdo … ster-18061600.amp

# 5 646
  • Мадрид / София
Чак когато свърши пандемията може да се направи добра статистическа равносметка. До тогава нищо не е точно.

# 5 647
Коя беше тъпата журналистка, която пита защо не се проверява по влаковете?
На какво ги учат в най-престижните университети в България???
Можеше и трябваше да пита например дали се дезинфекцират влаковете и въобще масовия транспорт, а не да се прави на информирана.

# 5 648
https://www.ft.com/coronavirus-latest
https://twitter.com/jburnmurdoch?lang=bg

България не е добавена...

НОВО: 9 април актуализация на коронавирусните траектории

Ежедневни нови смъртни случаи:
 • САЩ и Обединеното кралство все още се изкачват нагоре в дневника, т.е. всеки ден обикновено води до повече смъртни случаи от предходния
 • Япония следва траекторията на Италия

Малки множества за ежедневни случаи в 65 държави:
 • Ранните действия в Австралия и Нова Зеландия означават, че може да са обърнали ъгъла рано
 • Добавена е Саудитска Арабия
 • Закъснялата епидемия в Япония продължава
https://pbs.twimg.com/media/EVMMJczWAAA2087?format=jpg&name=4096x4096

Малки множества за ежедневни нови смъртни случаи в 45 държави:
 • Норвегия се заключи, докато Швеция не го направи; Ежедневната смърт в Норвегия нараства много по-бавно от тази на Швеция
 • Бразилия и Турция, проследяват Китай
 • Индия рязко се ускорява
https://pbs.twimg.com/media/EVMMCggWAAAbbdE?format=jpg&name=4096x4096

Сега малки кратки дневни смъртни случаи в 68 субнационални региона:
 • Сега показваме всички страни от Обединеното кралство (добавена е Северна Ирландия); Англия все още ускорява много по-стръмно от останалите
 • 14 американски щата сега, няколко изглеждат стръмни
 • Сицилия е постигнала най-рано: островите се разминават по-добре?
https://pbs.twimg.com/media/EVML4F5XQAQj7fn?format=jpg&name=4096x4096

Субнационални смъртни случаи кумулативно:
 • Ню Йорк вероятно ще има най-високата смъртност в света на субнационално ниво в рамките на дни

Всекидневни смъртни случаи в субнационалния регион:
 • NY смъртните случаи нарастват всеки ден; по-висока смъртност от където и да било другаде по света във всеки един момент
 • Лондон все още е в тенденция на повече смъртни случаи всеки ден спрямо предходният
 • Имаме достатъчно добри данни, за да възстановим френските региони

Случаи в кумулативна форма:
 • Изглежда, че ще трябва да удължа y-оста си отново, за да се побере САЩ ...
 • Съобщаваните индийски инфекции набират скорост след бавен ранен темп. Бих казал, че това се дължи толкова повече на тестове, отколкото на ускоряване на огнището

Сега ежедневно нови случаи:
 • Ранни признаци, че новите инфекции в САЩ * може да стигнат своят пик, но трябва да изчакате още няколко дни ...
 • Новите случаи на Австрия все още намаляват. Те планират да облекчат блокирането през следващата седмица; линията ще се огъне обратно нагоре?

Сега кумулативните смъртни случаи:
 • Смъртният брой на САЩ все още нараства. Вчера казах, че може да бъде най-високата в света в рамките на ~ 5 дни, сега изглежда повече като 2-3 дни
 • Австралия все още изглежда обещаващо
 • Индия все още се засилва

# 5 649
Скрит текст:
Скрит текст:
Цитат
Резултатите от първото проучване на тестване PCR на текуща инфекция в регион Стокхолм.

От общо 1100 лица, поканени на възраст между 2 и 86 години, 738 избраха да участват в проучването. На съгласилите се за участие в проучването бяха изпратени тестови комплекти и участниците сами на себе си взеха проби от фаринкса и носната кухина,  участниците също изпратиха и проби от слюнка. След това пробите бяха анализирани в лабораторията на Агенцията за обществено здраве, за да се провери дали пробите съдържат SARS-CoV-2 - вирусът, който причинява covid-19.

От 738 участници, 18 са положителни за вируса (текуща инфекция), а 689 - отрицателни. Пробите от 31 души не могат да бъдат анализирани, тъй като не съдържат достатъчно материал за изследване. Въз основа на резултатите се изчислява, че 2,5 процента от населението в района на Стокхолм е пренасяло SARS-CoV-2 в горните дихателни пътища между 27 март и 3 април.

Участниците, които са тествани положително за вируса, са открити във всички възрастови групи.
Връщам се отново на шведското изследване, защото то е много важно и потвърждава данните и от нашето изследване по отношение на смъртността. Забележете че е направено с ПСР които пак повтарям откриват само активно болни не откриват имунитет като тестовете за антитела и с това изследване шведите не могат да знаят какъв е имунитета на населението но знаят колко са активно болни, 2,5%, но тъй като не знаят имунитета със сигурност повече хора са се срещали с вируса от 2,5% от населението които са открили само с ПСР, още доста ще открият ако изследват същата извадка и с тестове за антитела които откриват както текущи болни но заразили се минимум 10 дена назад, заради което са кофти за изследване на активно болни които не може по рано да засекат защото не са произвели още антитела които да засече теста. Но да кажем че там са се срещали с вируса поне още 2,5% процента от населението
защото при нас изследването показа това: с вируса среща са имали повече хора сред полицаите отколкото в момента са болни,
Скрит текст:
но да кажем че нашите данни не са точни защото антителата хващат само заразени от 10 дена нататък, т.е. при полицаите може да има още заразени, които тестовете за антитела да не ги хващат, и тогава смъртността е още по ниска, затова е най добре такива изследвания да се правят и с 2-та вида тестове, а не или с едните или с другите защото те заедно ще дадат най добрата картина. Въпреки че ние и Швеция с различни видове тестове виждаме сходна картина на ниска смъртност.

Цитат
И аз леко се разколебах с Тесла, досега му имах пълно доверие.
Осмислям последните неща, които написа.
Simple Smile Ама защо губиш доверие в мен, не че ми е важно някой да ми вярва, аз пиша само каквото мисля независимо дали е положително или отрицателно, както в 1-вите дни на епидемията твърдях че смъртността е 60% но тогава не знаех много неща които днес знам и ги нямаше тия данни които днес ги има. Тогава гледах съотношението починали/излекувани в официалната стат. и то беше толкова тогава.

(Аз всъщност не можех да повярвам че Мангъров е прав и истинската смъртност е 0,4% което той каза доста отдавна преди изобщо тези изследвания и понеже аз твърдо вярвах че е по висока и затова твърдях че няма да открият повече от 1 с антитела в извадката с полицаите, вярвах че вируса не е стигнал до много хора и има по висока смъртност отколкото твърди Мангъров, а нашето и шведското изследване показват че истинската смъртност е дори по ниска межу 0,1 - 0,3% а вирусът стига до много, много повече хора отколкото са в стат.)
Как?
В България в момента има 23500 полицая. Нека да приемем, че това проучване е валидно за цялата държава (то не е, но нека за момент го приемем) тогава 0,9% от 23500 е 212. Болни в момента са 546.
А сега нека да се върнем обратно и да си припомним, че това проучване е само за София.
За бързите тестове вече няколко пъти се писа, а дори и СЗО са публикували, че те се позитивират и когато в организма има антитела от коронавирус, а не конкретно от Ковид19. Което за съжаление означава, че от това тестуване никакви изводи не можем да направим...
Според мен онези полицаи с IgG и без IgM са прекарали друг коронавирус някога във времето.
Скрит текст:
Или поне половината от тях. Ковид19 е от скоро в България, и е логично макар и слабa, да се появи и черта при IgM, ако антителата са от Ковид19.

А според мен може да са бременни. Нали бременните също имат положителен тест?
Моля ви, престанете вече с тези конспирации за "друг корона вирус", който улавяли тестовете. Те са изработени и предназначени конкретно за covid-19. Все едно да ви изследват холестерола, пък да ви дадат информация за кръвната захар. Върнах записа да чуя и от коя медия зададоха "умния въпрос" дали хората, преболедували грип, имат имунитет към коронавирус. Нова тв, не съм изненадана. Ами много ясно, че няма да отговаря Мутафчийски на такива въпроси.

# 5 650
В Швеция смъртността се е вдигнала. Не знам кой ще поеме отговорност за смъртта на хората. При население 10млн.
Скрит текст:
On Thursday, there were nearly 10,000 cases nationwide, with 719 Swedes in intensive care. More than 100 Swedes have died per day for two days in a row, according to the Swedish Public Health Agency, bringing the total death count to 782.
"В четвъртък имаше близо 10 000 случая в цялата страна, като 719 шведи бяха в интензивно лечение. Повече от 100 шведи са умирали на ден в продължение на два дни подред, според Шведската агенция за обществено здраве, с което общият брой на смъртните случаи е 782."

https://www.forbes.com/sites/carlieporterfield/2020/04/09/after- … ths/#59a229853dfe

# 5 651
Някъде води ли се обобщена статистика в цял свят на общия брой починали по възраст?
И друг въпрос - в Испания са сравнително много по-голям брой излекуваните в сраенение с Италия и Франция. Почти колкото в Германия. Та, испанците с какво се лекуват?

# 5 652
Интересно от тези графики Беларус е тръгнала доста стръмно нагоре, въпреки уверенията на техния призедент, че няма такъв вирус.

# 5 653
Скрит текст:
Някой хора тук е време да си отворите очите. Швеция не е Китай, коментари от сорта, че лъжат и крият трупове са направо смешни. PURE живее там и многократно каза как децата си ходили на училище и хората си излизат на вън без проблем. Някой наистина ли смята, че ако там има апокалиптичен живот, хората ще пеят и ще танцуват навън? Очевидно е, че няма. И аз чаках нещо да се случи, ама нищо не се случва.
Относно сметките Ви за смъртността. В Стокхолм има 2млн жители, 2.5% са 50 000 човека, та 486 човека са под 1%. И това при положение, че само 2.5% са се разболели. Някой тук запознат ли е, кога е направено проучването?

793 умрели в Швеция досега.
7.9 на 100 хиляди население.
За сравнение в Италия и Испания е над 30 умрели на 100 хиляди, Франция 18, Великобритания 12, а Белгия 21. Норвегия с мерки, които ''нямали ефект'' според Тегнел, е с 2.

Аз не споря за мерките. Разбира се, че спрямо съседите с мерките, Швеция е най-зле. Да поговорим за населението обаче.

Окръг Стокхолм.
Население 2 155 475 човека
Площ 6519 km2
Гъстота на население 330,65 д/km2

Окръг Викен
Население 1 213 354 човека
Площ 24,593 km2
Гъстота 50 д/km2

Дума не може да става за сравнение. Посочих Белгия, защото тя повече се доближава до Шведски цифри. Норвегия е мн по слабо населена.

# 5 654
  • Bulgaria
Още един разказ на жена, която е с положителна проба.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10216046561584018&se … ype=3&theater

Общи условия

Активация на акаунт