COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 483 076
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 940
Тая вечер имаше ли брифинг. ?
Отдавна е само сутрин.
При цялото развитие на ситуацията с пърхащите тълпи, скоро очаквам и сутрешен да няма.
Ще се отбелязва в новините - НОЩ съобщава ....еди колко си новозаразени, еди колко си починали и толкоз.
Хората / държавата / имаха амбициозен план. Сега , при тази "дисциплина" и гражданска Опозиция, брифингите на щаба се обезсмислят.

# 5 941
  • В.Търново
След Велик ден болниците ще бъдат атакувани от преяли и препили пациенти с хронични чернодробни, язвени, диабетни, сърдечни, бъбречни и т.н. проблеми. Това се случва всяка година. Тази година май всички ще ги пишат с Ковид.
На хората не им е до празници.

# 5 942
  • Мадрид / София
Поредна австрийска иновация!
Joy

Дезинфекция с преработени оръдия за сняг!
Тез камиончета китайците ги ползваха отдавна за дезинфекция на пътищата.

# 5 943
Тая вечер имаше ли брифинг. ?
Отдавна е само сутрин.
При цялото развитие на ситуацията с пърхащите тълпи, скоро очаквам и сутрешен да няма.
Ще се отбелязва в новините - НОЩ съобщава ....еди колко си новозаразени, еди колко си починали и толкоз.
Хората / държавата / имаха амбициозен план. Сега , при тази "дисциплина" и гражданска Опозиция, щабът се обезсмисля.
Споделям това мнение.

# 5 944
  • Другата България
Ок, тук явно не съм прочела правилно. Казала сте обратното.
Но не виждам нищо в потвърждение на факта, че говорите неща, които знаете. Не стана ясно нито какво знаете, нито от къде го знаете, само генерализации видях. Че никой не вардел хората с полиция, че повечето (кои са тези повечето, познавате ли ги) не ги проверявали.
Моята теза е, че пакета от мерки трябва да включва много повече медицинско наблюдение, каквото в момента няма. Вашата теза е неясна. Целта ви е да спечелите спора.
Преди да кажа отново каква ми е тезата, няма как да пропусна да отрека и това, че никога никъде не съм казвала, че " никой не вардел хората с полиция, че повечето (кои са тези повечето, познавате ли ги) не ги проверявали." Наистина имаш проблем с четенето с разбиране, звучи банално, но е факт, ти не осмисляш прочетеното, ти просто имаш своя теория, черни и бели неща, без нюанси, и всичко казано, различно от това си го интерпретираш посвоему, пишеш го като вярно и воала - ето я истината. Ами не е. Със сигурност досадихме, но ако се върнеш и прочетеш, че видиш, че казвам за полицията следното-няма полицейски екип до всеки дом на хора под карантина. Постоянно. Няма. Изключенията са за ромските квартали и за вече установени нарушители. Което не означава автоматично, че карантинираните не се проверяват. Разбира се, че се проверяват, периодично. Или по телефон, или на място. Но се проверяват и екипът си тръгва. До следващия път.
Дори не мога да повярвам колко пъти трябва да обяснявам едно и също нещо.....
Няма да ти давам никакви потвърждения, не съм и длъжна, а ти не си длъжна да ми вярваш. А и не водя спор, че да искам да печеля.
Що се отнася до медицинското наблюдение, съм съгласна, и това съм писала. Практиката у нас обаче е както във всички останали държави, протоколите са ясни и се спазват доколкото е възможно. Не е достатъчно медицинското набюдение, факт, но има и много хора, които преувеличават симптоми, лъжат за тях, държат непременно да са в болница сега и веднага /пресен пример със сноубордистката/, а всъщност нямат реална нужда. И заради такива хора "горят" и реално нуждаещи се. Много ОПЛ-та отказват да преглеждат, което е недопустимо, но и много такива работят, преглеждат, имат пациенти и не ги е страх. Не е вярно и това, че няма лекарства и медикаменти в аптеките, някъде може да има временен дефицит, но се зареждат наличности. Не е вярно и това за Вайбър рецептите - изпълняват се. Изобщо много глупости се пишат, които всяват още паника и негативизъм и в бездруго изнервения народ, а това не е в полза на никого. Пропуските в здравеопазването не са от вчера, те са от отдавна, колко хора си отидоха от лекарски грешки и немърливост, не откриваме топлата вода сега заради коронавируса. Просто сега всеки, който е лично засегнат по някакъв начин се сети да търси недостатъци и да недоволства, защото на него му припари. Не се прави така.
И последно за мерките - и това писах, за уикенда, а то взе, че стана по-рано. Никой не спазва мерки, навсякъде има хора и на групи, и без групи, и деца, и майки, и баби, и дядовци, с кучета и без кучета. Утре и в неделя ще е още по-зле. На някои от хората им писна, други вече не вярват в пик /не този на Ива Николова/, трети виждат, че като се нададе "вой" и щабът "кляка", така че всичко е въпрос на време. И понеже знам, че и това писах, пак ще го кажа, както и да прозвучи-именно защото съм наясно със ситуацията съм "за" стадния имунитет. Който така или иначе ще придобием, тези, които все още не сме го направили.

# 5 945
...
А, бе им е. Тъй кат ги гледам само на хоро на улицата не са се хванали. Ще празнуват, та пушек ще се вдига. Само се чудя, нали ревяха гладни, отде пари за празници, манджи, събирания.
Май само "балъците" си натискат парцалите и нямат пари. Всички други юруш на черешата.

# 5 946
Може и да са съм цинична за някои, но в Бг на ден умират десетки дори стотици хора от рак, инфаркт и др. Новият вирус след месец на нашата територия няма данни да е по опасен от другите болести, които сме приели за норма с летален изход. Бъдете здрави и живейте всеки ден като последен, защото живота е кратък и крехък.

# 5 947
  • Пловдив
Ами няма как да липсва приложение на някакви мерки и да се разчита на съвестта на хората. Ако трябва, има как да се наложи контрол. Само с навикване на народа по "телевизора" не става, марак че този подход е доста удобен, защото така се прехвърля топката.

# 5 948
След Велик ден болниците ще бъдат атакувани от преяли и препили пациенти с хронични чернодробни, язвени, диабетни, сърдечни, бъбречни и т.н. проблеми. Това се случва всяка година. Тази година май всички ще ги пишат с Ковид.
Нищо подобно и аз слушам как се канят масово да празнуват,а за митингите навън днес на топло хич не ми се и приказва.Зла не зла-верно трябваше само с декларации навън- та да се проумеет-защото казах отдавна ,но се обидиха- Ганю самосъзнание ,отговорност и чувство за някой друг освен себе си-няма,дая не говорим за принципа-ти ли ще ми кажеш/казвам го меко,че други думи ми идват/.И за да не скачате говоря за групи тийнове и играещи деца по детски площадки поне 4-5 ...естествено никой самост.излизане не е забранил.

# 5 949
  • Варна
А, бе им е. Тъй кат ги гледам само на хоро на улицата не са се хванали. Ще празнуват, та пушек ще се вдига. Само се чудя, нали ревяха гладни, отде пари за празници, манджи, събирания.
Май само "балъците" си натискат парцалите и нямат пари. Всички други юруш на черешата.
В крайна сметка нали пика трябва да е  на 24.04? Значи караме по план. Сега се заразява масовата част.

# 5 950
  • Другата България
Скрит текст:
Ама тя и полицията никой не "варди".
Никой не стои пред вратата да пази друг.
Правят се периодични проверки дали се спазва карантината.
Е не е нужно да се правите, че не разбирате контекста. Трябва много повече от тези проверки да се прави. Елфичка е дала добри идеи, прочетете ги.
Преувеличаваш, не, ами послъга. Ние ли се правим или?
Ти добре ли си? Да ти звъни полиция 5 пъти на ден и да те кара по два пъти да се явиш на балкона дали си у вас как ти звучи??? Казах и преди, леля ми бяха в карантина за завърнали се от чужбина. И те варди полиция, ама буквално. Кое не ти е ясно?
Прочети колко хора под карантина има в момента в България. Общо. И ми кажи, че вярваш, че до всеки дом 24/7 има полицейски автомобил. Аз ще ти кажа със сигурност, че няма.
Изключения се правят за ромските квартали и лица с вече установено нарушаване на карантината. Не казвам, че вашите роднини са били такива, казвам само къде има денонощно полиция.

Имам двама много близки в България, които се върнаха от чужбина и със семействата си са под карантина. При едните свършва утре, другите в понеделник. Никой не е ром и не живее в такава махала, но факт че ги проверяваха два пъти на ден в началото, после по един път.
Естествено, че ги проверяват всеки ден.
Но не постоянно пред тях да има полиция, аз точно това казвам.
...
И "балъците" започнаха да проглеждат.

# 5 951
  • Варна
Немците кога обявяват смъртните случаи? Вчера нямаха нищо цял ден, вечерта писаха 98, а днес като погледнах вчерашните данни излиза, че са имали цели 258 починали.
Различна система ли имат за обявяване?

# 5 952
Изследване за интересите и мненията у нас
66% са посочили, че спазват мерките стриктно, 29%, че се съобразяват с тях. Баце и Генералът с рейтинги до небето

https://nova.bg/news/view/2020/04/10/284630/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … 0%BE%D1%82%D0%BE/

# 5 953
Тези готини ръкавици, като на корееца, знае ли някой откъде може да се купят. Медицинските са пълно дърво.
Тези са найлонови, такива слагат в боите да коса и фризьорките ползват при боядисване. Най- обикновена найлонова ръкавица.

Да бе, ясно. Но няма талк и не запарва, а не знам да се продават такива някъде.

# 5 954
  • Пловдив
Запарват. Има латексови ръкавици без талк. Има и нитрилни, те също са без талк. Всичките изпотяват ръцете.

Общи условия

Активация на акаунт