COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 809
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 000
Скрит текст:
Пак искам да задам моя въпрос, на кой днес не успя никой да обърне внимание.
Видяхме, че данните от Китай са били сравнително заблуждаващи.

Досега, а и сега се шири мантрата, че 80% го изкарват леко, неусетно. На база направените тестове на полицаи у нас, и на случайни граждани в Австрия се установиха Нищожен брой заразени и също толкова нищожен брой с антитела.

Ами, ако се окаже, че практически няма такъв вариант 80% да го карат леко? Какво мислите и тая мантра ли ще падне в канала?
Защото, надеждата беше, че в Италия щом има до момента 150 хиляди потвърдени заразени, то реалната им бройка трябва да е поне 1 милион и 500 хиляди. Дали обаче? Или е не повече от 200 хиляди, айде 250?

Италия има население от 60 милиона. Като нищо може да е толкова бройката на потвърдени заразени. А може и да не е. Казва ли ти някой, а и смееш ли да питаш?

# 6 001
  • Мадрид / София
Ronald, 80% от потвърдените случаи. От тях се прави извод и за останалите, но цифрите и процентите на сегашен етап са относителни, така че да се правят заключения е още рано.

# 6 002
Роналд, чудиш се дали наистина много хора (80% от заразените ) го карат леко?

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 20:40 от Не се сърди, човече

# 6 003
  • София
Всеки си знае хала, затова за здраве не се казва "какво си се затворил". За да се затвори човек, значи има достатъчно основателни причини.

# 6 004
Delta, по националната телевизия ли предават всички богослужения от всяка църква в България? Едновременно? Май не ме разбра. И ако бабите нямат компютър или възможност да гледат, ще гледат националното предаване от Ал.Невски. Аз говоря не за 1 богослужение на 1 цъърква от националния ефир, а всеки да гледа богослужението от собствената си местна църква онлайн вместо да ходи там. Това, мисля, не се прави в България.

# 6 005
  • Bulgaria
Не са сектанти. Те са толкова бедни, колкото и тя - стари хора, малко по-подвижни, затова идват. Засега не съм чула да си е прехвърлила апартамента на никой, времето ще покаже, но аз ѝ пожелавам още поне 10 години живот, а защо не и повече. И тази жена не е изкуфяла, била е библиотекарка и домът ѝ е по-чист и подреден от този на повечето българи.

# 6 006
От постът на Вивияна започвам да мисля, че има нещо хитро в шведския модел. Да, ще стане анархия и ще бъдем като "изтървани". Дали пък не е грешка. Дали умереният подход не действа по-добре? Е, със сигурност не знам. Никой не знае. Дали ще има стаден имунитет също е спорен въпрос. Може да има епидемии всяка година, след години, да изчезне. Изобщо варианти много.

# 6 007
Първата вълна мина ли ? От месец говорят, че гоним  пика. От два дни, че още не е стартирала епидемията. Месец май изобилства от празници. После и за абитюрентски се готвят, за летни почивки... Най - много ще се пазя след края на ИП. Наясно съм каква анархия ще бъде.
Да, ужасът вероятно ще е май или юни.Да не забравяме най важното обаче - никакво пускане на климатици.Те са основните проводници на заразата.

# 6 008
Досега, а и сега се шири мантрата, че 80% го изкарват леко, неусетно. На база направените тестове на полицаи у нас, и на случайни граждани в Австрия се установиха Нищожен брой заразени и също толкова нищожен брой с антитела.

На мен ми е интересно дали на тестваните полицаи, които са показали наличие на антитела е направена анкета за прекаран ковид, т.е как са изградили тези антитела, безсимптомно ли, боледували са леко преди седмица, две, месец?

# 6 009
Delta, по националната телевизия ли предават всички богослужения от всяка църква в България? Едновременно? Май не ме разбра. И ако бабите нямат компютър или възможност да гледат, ще гледат националното предаване от Ал.Невски. Аз говоря не за 1 богослужение на 1 цъърква от националния ефир, а всеки да гледа богослужението от собствената си местна църква онлайн вместо да ходи там. Това, мисля, не се прави в България.

На православните християни не е нужно да се предава богослужението от всяка църква, което е едно и също навсякъде, защото църквите в България са изключително много, а и в Александър Невски служи Патриархът. Няма значение в коя църква ще отидеш, след като най-широко представената религия в България е православното християнство. Сега, ако мюсюлмани, католици, евреи или др. признати религиозни общности в България искат да си гледат техните богослужения онлайн, предполагам, че със сигурност го правят - те си знаят и си уреждат тези неща. Религиозните общности, които са признати в България, се ползват с независимост.

# 6 010
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Това с климатиците не беше ли за системите за централна климатизация и вентилация?

# 6 011
За климатични инсталации в магазини и затворени пространства с много хора се говореше, не за домашни

# 6 012
Аз самата не съм излизала от вкъщи от средата на януари. Пазих се най-напред от сезонния грип, после от втората вълна ,сега пък от короната. Взе и на мен да ми се стяга душата. Иска ми се навън. Е, юни поне ще мога да си покажа и аз носа от къщи. Търпеливо чакам.

Как така от януари ?
Има ли такава форма на живот ?

# 6 013
Първата вълна мина ли ? От месец говорят, че гоним  пика. От два дни, че още не е стартирала епидемията. Месец май изобилства от празници. После и за абитюрентски се готвят, за летни почивки... Най - много ще се пазя след края на ИП. Наясно съм каква анархия ще бъде.
Да, ужасът вероятно ще е май или юни.Да не забравяме най важното обаче - никакво пускане на климатици.Те са основните проводници на заразата.
Верно ли? Ние си живеем на климатици у нас. Дали сме се гътнали вече, а не знаем още. Не слушайте бабини деветини. Ако климатикът се почиства редовно, няма никакъв проблем.
Аз пък мисля да запуша и отдушника на банята, под мен живеят някакви рискови, и не дай боже се разкихат, изгоряхме...

# 6 014
  • София
Полицаите са го изкарали безсимптомно или почти безсимптомно. Една журналистка днес е дала положителен тест за антитела, също не е имала ясно изразени симптоми.
Китай, на който вече за нищо няма как да вярваш, изведнъж добави към статистиките си 1500 души, които са го изкарали напълно безсимптомно.
По думите на щаба, немалка част го карат с много лека симптоматика - справка, медицинската сестра от Габрово.

Общи условия

Активация на акаунт