COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 704
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 5 985
  • София
Относно казуса с църквата. В блока ми живее една баба, която е на 90 години. Тази жена е най-силно вярващия човек, когото познавам. Едвам се движи, преживяла е инсулт и кой знае още колко заболявания има, но всеки ден излиза да се разхожда на площадката на етажа, а когато е топло слиза и пред блока. Тази жена получава някаква мизерна пенсия и буквално няма какво да яде, моли се някой да ѝ купи хляб, брои всяка стотинка, но никога не е просила. Ако те помоли да ѝ купиш нещо винаги ти дава пари. А, ако ти на своя воля ѝ занесеш храна, то тя веднага иска да те почерпи с каквото има, защото тя трябва да се отблагодари на всеки, така го чувства. Никога не съм я чула да се оплаква, въпреки че е в това положение. Винаги е позитивна, въпреки че живее крайно мизерно. Човек, който няма какво да яде, но е готов да помогне на всеки. Тя на църква не може да отиде, но всеки ден чете Библията. Всяка неделя идват "вярващи - хора от църквата", както тя ги нарича и се молят и пеят. Та, с това искам да кажа на хората, че вярата не е само в църквата и не е само на Великден, и тази баба на 90 години е много по-вярваща от голяма част от тези, които държат да посетят църквата точно в този момент.
Защото не е православна църквата..., но това е друга тема.
Какво като не е православна? Гърците да не са по-малко православни, та решиха да извършат службите при затворени врати?

# 5 986
Скрит текст:
Относно казуса с църквата. В блока ми живее една баба, която е на 90 години. Тази жена е най-силно вярващия човек, когото познавам. Едвам се движи, преживяла е инсулт и кой знае още колко заболявания има, но всеки ден излиза да се разхожда на площадката на етажа, а когато е топло слиза и пред блока. Тази жена получава някаква мизерна пенсия и буквално няма какво да яде, моли се някой да ѝ купи хляб, брои всяка стотинка, но никога не е просила. Ако те помоли да ѝ купиш нещо винаги ти дава пари. А, ако ти на своя воля ѝ занесеш храна, то тя веднага иска да те почерпи с каквото има, защото тя трябва да се отблагодари на всеки, така го чувства. Никога не съм я чула да се оплаква, въпреки че е в това положение. Винаги е позитивна, въпреки че живее крайно мизерно. Човек, който няма какво да яде, но е готов да помогне на всеки. Тя на църква не може да отиде, но всеки ден чете Библията.
Всяка неделя идват "вярващи - хора от църквата", както тя ги нарича и се молят и пеят.
Скрит текст:
Та, с това искам да кажа на хората, че вярата не е само в църквата и не е само на Великден, и тази баба на 90 години е много по-вярваща от голяма част от тези, които държат да посетят църквата точно в този момент.
[/spoiler]
Скрит текст:
Много мила баба😍!
Не е мястото тук, но все пак, ако мислите че е правилно, може да и помогнем малко на жената в тези трудни времена. Пък тя за благодарност нека ви почерпи🌹.
Не знам как би станало подобно нещо. Но ако решите че е вариянт , може малко да и направим поне малко  по-хубав живота .
Например да и се направи голяма покупка на храна ... не знам , каквото мислите ме би било подходящо.
[/quote]

Интересно, "вярващите хора" от сектата, как така не й носят храна и не я поддържат? Те в сектите много се поддържат - предполагам, че вече им е прехвърлила апартамента си. Хората, които са православни християни, вършат нещата по друг начин.

# 5 987
И в Пловдив е пълно с хора навън, съдейки от гледката от прозореца и терасата.  Явно е повсеместно. Нека погледнем нещата от добрата им страна.
Хората нарушиха карантината и затова се очертават 2 варианта.
Единият е ако има много заразени, до Великден ще окапят като круши всички весело щъкащи по улиците цял ден, любителите на дюнери и лафчета по градинките. Даже много от тях няма да успеят да пътуват до някъде си, за да празнуват, защото ще бъдат болни. Това ще намали опасността да се разнася заразата буквално до всяко крайче на страната.
Болниците ще се препълнят за няколко дни и за съжаление доста хора ще умрат. Това е най-тъжното. Но пък до края на месеца ще достигнем пика и след 6 май очаквам даже да започнем да слизаме надолу, защото в България сега сме максимум 7 милиона. Не сме много народ като Италия и Испания. Ще се създаде и така чаканият стаден имунитет. До края на май почти ще се изчистим. Ще останат само болните по болниците и до края на юни може всичко да е само лош спомен.
Който се опазил, опазил се.

Другия вариант е да има единици заразени въпреки всичко. БЦЖ, Господ, дето е българин, ракията или каквото и да е, но да останем все така малко. Тогава пак ще свършим до края на май най-много с болните и заразените.

И при двата случая най-търпеливите до края на другия месец ще могат да излязат спокойно вече на улицата, няма да има опасност. А може би още до средата на май ще е спокойно.
Аз самата не съм излизала от вкъщи от средата на януари. Пазих се най-напред от сезонния грип, после от втората вълна ,сега пък от короната. Взе и на мен да ми се стяга душата. Иска ми се навън. Е, юни поне ще мога да си покажа и аз носа от къщи. Търпеливо чакам. Нетърпеливите кашлят навън, както чувам сега през отворения прозорец на стаята.
Търпеливите ще спечелят. Така трябва да бъде.

# 5 988
Относно голямото полицейско присъствие на тези под домашна карантина - аз доколкото разбрах е само при тези , които са болни от вируса, а не за всичките там 24000 или колкото бяха. При тях също има мерки, но едва ли толкова сериозни.

# 5 989
  • Bulgaria
Val, ние ѝ помагаме с каквото можем. Тя пари няма да приеме. Купуваме ѝ продукти и с това ѝ помагаме. Лошото е, че много хора са в това положение. И ако тя живее в блок и хората помагат, има такива, които живеят сами на село и няма на кого да разчитат дори хляб да им купи.

# 5 990
  • София
Ех, ЮК, Белгия, особено Белгия, много зле положението. Направо изтръпвам французите какво ще публикуват...

# 5 991
БТВ новините:
Прекрасни млади наши лекари на първа линия, които казаха "Ще се справим"...
Пенсионери даряват скромните си пенсии с много обич и добри сърца...
Български фирми, достатъчно гъвкави за да запазят работниците си в трудния период...
Много позитивно! Понякога лошото всъщност е причина да станем по-добри, по-солидарни и последните дни българите го доказват.

# 5 992
  • Варна
МК_, тази жена няма ли близки ?

# 5 993
Скрит текст:
И в Пловдив е пълно с хора навън, съдейки от гледката от прозореца и терасата.  Явно е повсеместно. Нека погледнем нещата от добрата им страна.
Хората нарушиха карантината и затова се очертават 2 варианта.
Единият е ако има много заразени, до Великден ще окапят като круши всички весело щъкащи по улиците цял ден, любителите на дюнери и лафчета по градинките. Даже много от тях няма да успеят да пътуват до някъде си, за да празнуват, защото ще бъдат болни. Това ще намали опасността да се разнася заразата буквално до всяко крайче на страната.
Болниците ще се препълнят за няколко дни и за съжаление доста хора ще умрат. Това е най-тъжното. Но пък до края на месеца ще достигнем пика и след 6 май очаквам даже да започнем да слизаме надолу, защото в България сега сме максимум 7 милиона. Не сме много народ като Италия и Испания. Ще се създаде и така чаканият стаден имунитет. До края на май почти ще се изчистим. Ще останат само болните по болниците и до края на юни може всичко да е само лош спомен.
Който се опазил, опазил се.

Другия вариант е да има единици заразени въпреки всичко. БЦЖ, Господ, дето е българин, ракията или каквото и да е, но да останем все така малко. Тогава пак ще свършим до края на май най-много с болните и заразените.

И при двата случая най-търпеливите до края на другия месец ще могат да излязат спокойно вече на улицата, няма да има опасност. А може би още до средата на май ще е спокойно.
Аз самата не съм излизала от вкъщи от средата на януари. Пазих се най-напред от сезонния грип, после от втората вълна ,сега пък от короната. Взе и на мен да ми се стяга душата.
Иска ми се навън. Е, юни поне ще мога да си покажа и аз носа от къщи. Търпеливо чакам. Нетърпеливите кашлят навън, както чувам сега през отворения прозорец на стаята.
Търпеливите ще спечелят. Така трябва да бъде.

Е, недей така, недей да излизаш през юни - тогава ще е най-опасно да не се заразиш от втората вълна. Най-рано ти препоръчвам да излезеш през септември - до тогава казват, че всичко ще е приключило.

# 5 994
Ън, пикът е един доста продължителен процес, изглежда по над 2 седмици време. А пикът на смъртност няма начин да е след Великден, според мен. Дори сега да се случва заразяване,  до края на май няма да се успокои обстановката.

# 5 995
  • Варна
Първата вълна мина ли? От месец говорят, че гоним  пика. От два дни, че още не е стартирала епидемията. Месец май изобилства от празници. После и за абитюрентски се готвят, за летни почивки... Най - много ще се пазя след края на ИП. Наясно съм каква анархия ще бъде.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 21:36 от Viviana91

# 5 996
  • София
Пак искам да задам моя въпрос, на кой днес не успя никой да обърне внимание.
Видяхме, че данните от Китай са били сравнително заблуждаващи.

Досега, а и сега се шири мантрата, че 80% го изкарват леко, неусетно. На база направените тестове на полицаи у нас, и на случайни граждани в Австрия се установиха Нищожен брой заразени и също толкова нищожен брой с антитела.

Ами, ако се окаже, че практически няма такъв вариант 80% да го карат леко? Какво мислите и тая мантра ли ще падне в канала?
Защото, надеждата беше, че в Италия щом има до момента 150 хиляди потвърдени заразени, то реалната им бройка трябва да е поне 1 милион и 500 хиляди. Дали обаче? Или е не повече от 200 хиляди, айде 250?

# 5 997
  • Bulgaria
МК_, тази жена няма ли близки ?

Има, но те нямат възможности. Честно казано не я посещават много, аз поне не ги виждам. Плащат за патронаж, който ѝ носи храна през седмицата и има човек, който идва веднъж на ден да я обслужи.

# 5 998
  • В.Търново
Изследване за интересите и мненията у нас
66% са посочили, че спазват мерките стриктно, 29%, че се съобразяват с тях. Баце и Генералът с рейтинги до небето

https://nova.bg/news/view/2020/04/10/284630/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D … 0%BE%D1%82%D0%BE/
Трупат точки.Нали на пролет догодина трябва да има избори.

# 5 999
  • Варна
Жалко. Освен храна, такива хора имат нужда  от внимание и добро отношение. Самотата също е наказание. След кончитата и, ще продадат имота и ще имат средства. А тя да мизерува приживе. Нейната участ имат и други, уви.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 22:18 от Viviana91

Общи условия

Активация на акаунт