COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 686
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 6 015
Абре хора да се заврете вкъщи без да си показвате носа навън за 2+месеца си е ваше решение. Но да злобеете , че навън има хора, излезли да се разходят и да видят слънце - е просто жалко.
Аз излизам всеки божи ден, здрава съм.
И само да питам, тези ,които не излизате, кой ви изхвърля боклука - съседите ли?

# 6 016
  • Пловдив
То ще е супер така да го караме...
Мен ме е страх какво ще стане като свърши ИП и всички заработят.

В малките градчета също има.починали хора с двустр.пневмония и никой не тества. От близка знам за пресен случай...изписана и починала след 2ч.от недостиг на въздух.

# 6 017
Що злобее жената?  Приветства всички млади здрави, че са смели да изградят имунитет и да разчистят пътя за болните и немощни. Супер даже!

# 6 018
  • София
Роналд, чудиш се дали наистина много хора (80% от заразените ) го карат леко?

Да, защото на база тези 150 хиляди в Италия, или онези 25 хиляди в беглия се правят предположения, че поне още десетки проценти от населението също го е изкарало "на крак". Такива надежди имаше и нашия щаб, тествайки 1000 полицаи. Такива надежди май са имали и австрийците (население колкото нас, но значително повече заразени), ама след 1500 теста на абсолютно случайни граждани се оказва съвсем друга картинката....

# 6 019
Аз самата не съм излизала от вкъщи от средата на януари. Пазих се най-напред от сезонния грип, после от втората вълна ,сега пък от короната. Взе и на мен да ми се стяга душата. Иска ми се навън. Е, юни поне ще мога да си покажа и аз носа от къщи. Търпеливо чакам.

Как така от януари ?
Има ли такава форма на живот ?

Има, как да няма. Всяка година прекарвам грипните епидемии вкъщи, но обикновено става въпрос за 2 седмици. Миналата зима обаче не излизах 3 месеца. Тогава имах жестока криза от Бехтерев. Не можех изобщо да се движа , болеше зверски. Чак като се затопли ме отпусна болката и почнах да излизам. Взех всякакви мерки тази година да избегна кризата, то пък друго дойде.

# 6 020
Дам, 10 човека можем да изброим с доказан имунитет.

# 6 021
Абре хора да се заврете вкъщи без да си показвате носа навън за 2+месеца си е ваше решение. Но да злобеете , че навън има хора, излезли да се разходят и да видят слънце - е просто жалко.
Аз излизам всеки божи ден, здрава съм.
И само да питам, тези ,които не излизате, кой ви изхвърля боклука - съседите ли?
Не става въпрос да излезеш, за да си свършиш задълженията или да отидеш до някъде. Мерките са срещу струпването на хора- в паркове, магазини, площадки, магазини, улици. Днес нямаше никакъв контрол в кварталната Била, в парка групи от млади хора си седяха без маски, даже и танцуваха един до друг.

# 6 022
Скрит текст:
Скрит текст:
И в Пловдив е пълно с хора навън, съдейки от гледката от прозореца и терасата.  Явно е повсеместно. Нека погледнем нещата от добрата им страна.
Хората нарушиха карантината и затова се очертават 2 варианта.
Единият е ако има много заразени, до Великден ще окапят като круши всички весело щъкащи по улиците цял ден, любителите на дюнери и лафчета по градинките. Даже много от тях няма да успеят да пътуват до някъде си, за да празнуват, защото ще бъдат болни. Това ще намали опасността да се разнася заразата буквално до всяко крайче на страната.
Болниците ще се препълнят за няколко дни и за съжаление доста хора ще умрат. Това е най-тъжното. Но пък до края на месеца ще достигнем пика и след 6 май очаквам даже да започнем да слизаме надолу, защото в България сега сме максимум 7 милиона. Не сме много народ като Италия и Испания. Ще се създаде и така чаканият стаден имунитет. До края на май почти ще се изчистим. Ще останат само болните по болниците и до края на юни може всичко да е само лош спомен.
Който се опазил, опазил се.

Другия вариант е да има единици заразени въпреки всичко. БЦЖ, Господ, дето е българин, ракията или каквото и да е, но да останем все така малко. Тогава пак ще свършим до края на май най-много с болните и заразените.

И при двата случая най-търпеливите до края на другия месец ще могат да излязат спокойно вече на улицата, няма да има опасност. А може би още до средата на май ще е спокойно.
Аз самата не съм излизала от вкъщи от средата на януари. Пазих се най-напред от сезонния грип, после от втората вълна ,сега пък от короната. Взе и на мен да ми се стяга душата.
Иска ми се навън. Е, юни поне ще мога да си покажа и аз носа от къщи. Търпеливо чакам. Нетърпеливите кашлят навън, както чувам сега през отворения прозорец на стаята.
Търпеливите ще спечелят. Така трябва да бъде.

Е, недей така, недей да излизаш през юни - тогава ще е най-опасно да не се заразиш от втората вълна. Най-рано ти препоръчвам да излезеш през септември - до тогава казват, че всичко ще е приключило.
. Абе, не е сигурно.... Пък и тогава почват да настъпват новите есенни щамове. Simple Smile  Аз се смея, но всъщност е тъжно... Как издържате месеци наред като затворници...

Ми то не е смешно. Когато човек вярва в нещо, трябва до край да устоява вярата си. Уважавам такива хора.

Или когато човек има основателни причини да смята, че е в рисковата група?
Да си упражняваш остроумието в такива случаи е далеч от смешно.

Нещо лошо ли казах? Open Mouth
Ето, хората казват, че през септември може да свърши, а може и да има друга вълна...коя съм аз, че да се съмнявам?
https://www.womenshealthmag.com/health/a31406983/when-will-coronavirus-end/

# 6 023
Пак искам да задам моя въпрос, на кой днес не успя никой да обърне внимание.
Видяхме, че данните от Китай са били сравнително заблуждаващи.

Досега, а и сега се шири мантрата, че 80% го изкарват леко, неусетно. На база направените тестове на полицаи у нас, и на случайни граждани в Австрия се установиха Нищожен брой заразени и също толкова нищожен брой с антитела.

Ами, ако се окаже, че практически няма такъв вариант 80% да го карат леко? Какво мислите и тая мантра ли ще падне в канала?
Защото, надеждата беше, че в Италия щом има до момента 150 хиляди потвърдени заразени, то реалната им бройка трябва да е поне 1 милион и 500 хиляди. Дали обаче? Или е не повече от 200 хиляди, айде 250?

В Германия не са установили нищожен брой заразени, успокой се, кара се леко в голяма част от случаите. Даже май не е и толкова заразен, колкото си мислим. Но нека изчакаме все пак окончателните резултати от проучването.

# 6 024
Твърде рано се обяви извънредното положение в България...

Кредитът на доверие спрямо мерките е очевидно вече изчерпан и на мен ми липсва въображение да си представя какъв е правилния ход за България от тук нататък. Цуг цванг ситуация се получи.

# 6 025
Твърде рано се обяви извънредното положение в България...

Кредитът на доверие спрямо мерките е очевидно вече изчерпан и на мен ми липсва въображение да си представя какъв е правилния ход за България от тук нататък. Цуг цванг ситуация се получи.

Zugzwang може би наистина е най-точното описание на ситуацията, в която сме.

# 6 026
  • София
Че тя една статия в "Metro" съвсем сериозно обясняваше, че ще живеем така до ваксината - с леко разпускане на народа и после - хайде отново по къщите. Обясняваше се, че хората постепенно ще спрат да си ходят на гости и това ще се разказва на децата като някаква отживелица от миналото. Ресторантите и те щели да останат в миналото, щял да оцелее само "take away" принципът и доставките по домовете.
Подобни материали имаше и в "The Atlantic" и в "CNN Opinion" със заглавия "Няма да се връщаме към нормалното, свиквайте" и тем подобни. Ако питаш авторите - свиквай да ядеш паркет, това е положението, Минке.

# 6 027
Аз самата не съм излизала от вкъщи от средата на януари. Пазих се най-напред от сезонния грип, после от втората вълна ,сега пък от короната. Взе и на мен да ми се стяга душата. Иска ми се навън. Е, юни поне ще мога да си покажа и аз носа от къщи. Търпеливо чакам.

Как така от януари ?
Има ли такава форма на живот ?

Има, как да няма. Всяка година прекарвам грипните епидемии вкъщи, но обикновено става въпрос за 2 седмици. Миналата зима обаче не излизах 3 месеца. Тогава имах жестока криза от Бехтерев. Не можех изобщо да се движа , болеше зверски. Чак като се затопли ме отпусна болката и почнах да излизам. Взех всякакви мерки тази година да избегна кризата, то пък друго дойде.
Извинявам се, не знаех, че има и друг здравословен проблем.

# 6 028
Sunshine_Reggea, добра идея за нов антиутопичен роман Simple Smile Глуховски пасти да яде.

# 6 029
Скрит текст:
Пак искам да задам моя въпрос, на кой днес не успя никой да обърне внимание.
Видяхме, че данните от Китай са били сравнително заблуждаващи.

Досега, а и сега се шири мантрата, че 80% го изкарват леко, неусетно. На база направените тестове на полицаи у нас, и на случайни граждани в Австрия се установиха Нищожен брой заразени и също толкова нищожен брой с антитела.

Ами, ако се окаже, че практически няма такъв вариант 80% да го карат леко? Какво мислите и тая мантра ли ще падне в канала?
Защото, надеждата беше, че в Италия щом има до момента 150 хиляди потвърдени заразени, то реалната им бройка трябва да е поне 1 милион и 500 хиляди. Дали обаче? Или е не повече от 200 хиляди, айде 250?

В Германия не са установили нищожен брой заразени, успокой се, кара се леко в голяма част от случаите. Даже май не е и толкова заразен, колкото си мислим. Но нека изчакаме все пак окончателните резултати от проучването.

и аз вече се обърках - кой тест тества точно и кой неточно. Или тоя вирус нещо шашави учените или нас някой се опитва да ни шашави с тоя вирус. Май по-скоро е второто и накрая нищо чудно да излезе както много хора предполагат, че ползват вируса за да си постигат някакви си съвсем други техни си цели.

Общи условия

Активация на акаунт