COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 822
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 6 135
Това, че не се приемат пациенти за преглед , ако не е за Корона не е вярно. Днес ни се наложи да заведем едно от децата в Спешното, че падна. Приеха ни, прегледаха ни, пуснаха му рентген и изследвания. Слава Богу, малкият дявол. Но няма да ви върнат, ако имате здравословен проблем.

# 6 136
А колко време ще издържим с тая радост? Една година ще издържим ли по тоя начин? Две?

Вероятно ако страните от ЕС успеят да се спазарят за координирана стратегия за излизане плюс помощните пакети, икономиката лека-полека ще потръгне.
Каква е всъщност алтернативата?

# 6 137
Днес видях Мутафчийски в друга светлина, иска да избегне момента, в който лекарят избира на кого да помогне, защото не може на всички. Преживявал е това в Афганистан, не е вярвал, че в мирно време ще се наложи на лекар да го прави. Но се налага. Не иска в БГ да е така. Гледайте Панорама, заслужава си, заради всички събеседници.

# 6 138
Продължава вторачването в цифрите заразени, другите графи.....са за украса.
При нас от всичките смъртни случаи колко са починали ОТ и колко СЪС вируса....
Другите цифри какво да ги коментираме - при 1 700 000 заболели - 380 000 оздравели. По данни от различните страни между 1,3 и 30% от оздравелите отново са положителни.

За починалите със и от вируса.
Какво значи починал със вируса, но от друго? Този вирус да не е въшка, с която си живееш в някаква криворазбрана симбиоза? Просто си съжителствате заедно...
Той агресивно уврежда болните и здравите ти органи. Който го има, не умира от друго само петнадесетина дена, след като го е хванал. Или починалите съпруг и съпруга, майка и дъщеря, майка и син, са имали някакви странни тежки заболявания, които и при други условия биха ги убили в поредни дни?!

# 6 139
  • Ispania
И е здрав нали?Къде е драмата? Млад, стар всеки си го минава според организма. Но се минава.
На последната линия се вижда как “всички” го минават.

https://covid19.isciii.es/?fbclid=IwAR07k8MywubljC-qLmxrbCs9oGn0 … --6bt5cpVHVroxHrw

# 6 140
  • София
Полицията е блокирала тази вечер проблемните квартали на София, изграждат им се пропусквателни пунктове  https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/krizisniyat-shtab-s … dulzhitelni-maski

# 6 141
И е здрав нали?Къде е драмата? Млад, стар всеки си го минава според организма. Но се минава.
да бе, да минава се. При това от всеки. Хич не ми се иска да го боледувам, като няма точно лекарство и да си играя на  маргаритка - Ще се излекувам ли, няма ли...  Толкова ли сте навити да боледувате без лекарства? Уф.
П.с. Между другото вирусът мутира. Знам, че в Китай първите  случаи са имали физ.увреждания. Има някаква надежда, но се надявам повече на намиране на лекарства...

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 22:37 от Vicky_P

# 6 142
  • София
А колко време ще издържим с тая радост? Една година ще издържим ли по тоя начин? Две?

Вероятно ако страните от ЕС успеят да се спазарят за координирана стратегия за излизане плюс помощните пакети, икономиката лека-полека ще потръгне.

A психиката как ще "потръгне", или това ще го мислим постфактум?

# 6 143
JoyJoyJoy
"И това ще мине, и друго ще дойде"
Simple Smile

# 6 144
Продължава вторачването в цифрите заразени, другите графи.....са за украса.
При нас от всичките смъртни случаи колко са починали ОТ и колко СЪС вируса....
Другите цифри какво да ги коментираме - при 1 700 000 заболели - 380 000 оздравели. По данни от различните страни между 1,3 и 30% от оздравелите отново са положителни.

За починалите със и от вируса.
Какво значи починал със вируса, но от друго? Този вирус да не е въшка, с която си живееш в някаква криворазбрана симбиоза? Просто си съжителствате заедно...
Той агресивно уврежда болните и здравите ти органи. Който го има, не умира от друго само петнадесетина дена, след като го е хванал. Или починалите съпруг и съпруга, майка и дъщеря, майка и син, са имали някакви странни тежки заболявания, които и при други условия биха ги убили в поредни дни?!
Да, това е много любопитна заблуда. ОТ, пък СЪС...Няма такъв филм. Хората с хронични заболявания щяха да живеят с години ако не беше короната. Починали са ОТ нея. Друго няма в такива случаи.

# 6 145
  • София
И свещенник има в студиото. Е не знам вече. Не е време и да сме светска държава ли? Данчо закачливо попита, "А защо не?" България да е държавата-двигател, която щяла да възстанови икономиката на Европа. Масова имунизация не знам дали ще има, но масовата лоботомия мисля да я пропусна.

Защо се дразниш на Йордан Цонев. Един път и той да е прав. Трябва да има ограничена свобода на словото и на всеки който разединява народа в това време да му се забрани публична изява. Пример Каракачанов призовава да няма внос докато не се изчерпят българските продукти. Министерство на земеделието се бори с веригите да допуснат български производители не на паркинга, а вътре в магазините.
И излиза Нинова и казва, че това било популизъм.
Толкова ли не може да си преглътне егото и да каже " да и аз подкрепям това".
Естествено, че е популизъм във вида в който се предлага, най - много магазините да направят едно сортиране и едни стоки от един стелаж да се преместят на друг, ама направо така ще дръпне българското производство, че ще умра от смях. А пък за предложението да се ограничавало словото на различно мислещите изобщо няма да се хабя да отговарям, комунизъм здравей!

# 6 146
„Това е снимка от 1958г. от войната в Алжир. На снимката е войник /мюсулмански харки/ от 13 Деми Бригада на Чуждестранния легион /френски: 13e Demi-Brigade de Légion Étrangère, 13e DBLE/. При завръщане от операция близо до Джебел легионерите намират гладуващо и умиращо магаренце което пренасят до базата им. То става талисман на бригадата , кръщават го "Бамби". Снимката тогава e публикувана в Лондон в "Daily Mail".”

# 6 147

Аз не мога да си представя как в България ще си седим 2 години в къщи и ще се изхранваме от помощни пакети.

Ако трябва да залагам на държави в момента (по отношение на възстановяването), бих заложила: 1) на тези с най-младо население и 2) на тези, които ще го минат ударно - с много заразени и претъпкани болници.

Не знам къде минава балансът и нямам твърдо мнение.

Много ми е интересно дали Китай ще пламне отново. Все пак засегнатата провиниция беше 60 милиона - от 1 милиард хора.

# 6 148
Мисля, че тръгнахме към стаден имунитет, но борбата ще е да го направим колкото се може по-регулирано. Ако имаме късмет и вирусът не е толкова заразен, колкото се считаше първоначално, имаме шанс малко или много да регулираме заболеваемостта, защото при индикации, че тръгваме рязко нагоре слънцеядите пак ще се изпокрият, в това съм сигурна.
Време е да се тества все по-масово, да се проследяват всички контактни, за да не изпуснем момента да бием спирачката, ако се наложи. А хората, които не се страхуват от СРС-та, нека да инсталираме приложението. То ще е още един индикатор, че нещо е почнало да се случва. Не забравяйте, че един софтуер предупреди, че в Китай работите отиват на зле. Това може да се превърне в голямо предимство, ако има кой да го анализира правилно и стане по-масово. Лятото корона с грип, заради грипоподобните симптоми, трудно ще се сбърка.

# 6 149
Вчера излязохме с дъщеря ми към 18.00 часс. В кварталната градинка беше пълно с майки с деца и тийнейджъри и хора с кучета. Само ние бяхме с маски. Гледаха ни като извънземни. Децата ни сочеха на майките си. Това за София.
Нямате ли голяма информационна табела от общината? На нашата е закрепена отстрани на пързалката. Пише си за ковид и защо не трябва да се използват площадките.

Общи условия

Активация на акаунт