COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 904
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 180
Май говорите за различен вид спокойствие
Възможно е. Аз имам предвид предимно лекарите и медицинския персонал, тъй като съм засегната, а тя може да си мисли за някакви богаташи, пишещи в бг-мамма. Важното е, че на всички им било рахат вътре.

Винаги трябва да имаш план "Б".
Те нямат план Б. Който разбрал, разбрал.

Последна редакция: пт, 10 апр 2020, 23:12 от Анонимен

# 6 181
Патолозите и съдебните медици се появяват, когато мачът е свирен, така да се каже. И никой освен Господ не знае колко дни има даден човек, независимо от броя на заболяванията му.

# 6 182
  • на пъпа на Златията
И е здрав нали?Къде е драмата? Млад, стар всеки си го минава според организма. Но се минава.

И е много здрав , нали? С колко увреден дроб? Може да лежи нали , а да ходи , а да бяга , ...а да работи?
От обикновенна пневмония човек се въстановява с месеци а пък от това чудовищв колко ли .

# 6 183
Тези, които искат да си стоят вкъщи още година- две със сигурност имат една немалка сумичка и смятат с нея да изкарат този период. Ама да има касиерка в магазина да им продаде хляба, да има шофьор да превози този хляб и производител. Е, те всички трябва да ходят на работа, за да може въпросните да стоят две години вкъщи. Ами ако и тях ги е страх и искат вкъщи. Ще се намерят други, които не ги е страх и нямат тази сумичка. Е..ти егоизма.
Абсолютно.
Всички ще стоим вкъщи, да работят само:
Хранителни магазини - служители в тях, касиери, обслужващи, склададжии, хигиенисти
Шофьори(вътрешни и международни) - все пак някой трябва да зареди магазините.
Складови бази - все пак някъде трябва да се складират провизиите за магазините.
Производства - фабрики за храна и стоки от първа необходимост. Някой трябва да ни пакетира лещата и боба и да прави тоалетната хартия и дамските превръзки.
Селски стопанства(земеделие и животновъдство) - някой трябва да произвежда храната, която ще отиде в складове, камиони, магазини и стомасите ни.

Да работят само аптеките - аптекари, доставчици, складове, фабрики. Виж горното за да не повтарям.

Да работят само ТВ, телефон и Интернет доставчиците.
Да работят и само ВиК, електро и топлофикации.

Магазините да работят само онлайн (може би обслужвани от роботи, де да знам).
Само куриерите да работят, за да стоим вкъщи и те да ни доставят храна и лекарства. Да не се месим в тълпите.

Да работят само лекари.
Да работят само полицаи (редови, пътни, гранични, митничари),
Да работи само гражданска защита.
Да работят само военните.
Да работят само пожарникари.

Да работи само малко от градския транспорт, за да могат горните да отидат на работа.
Да работят само бензиностанции за да има гориво за ходене на работа и за линейки и пожарни.

Там, където не можем да се справим сами, да работят само малко самолетни полети с внос на стоки. Само малко летища, пилоти, персонал.

Само, само, само милиони хора да работят (и да разнасят вируси) за да стоим месеци изолирани под карантина и ...да борим вируси.
УМНО!

# 6 184
Що за глупости?
Очаквана продължителност на живота?! Че това само Господ може да го каже.
Тази жена на 42, с диабет и какво друго, не помня, да не е била на умиране преди да се разболее от КВ?
Майката и дъщерята? И още колко други, всички даже.
Имали си хората болести, но с помощта на медицината и фармацията си живееха с тях. И щяха още да си живеят.

# 6 185
Тези, които искат да си стоят вкъщи още година- две със сигурност имат една немалка сумичка и смятат с нея да изкарат този период. Ама да има касиерка в магазина да им продаде хляба, да има шофьор да превози този хляб и производител. Е, те всички трябва да ходят на работа, за да може въпросните да стоят две години вкъщи. Ами ако и тях ги е страх и искат вкъщи. Ще се намерят други, които не ги е страх и нямат тази сумичка. Е..ти егоизма.

Бая народ от тези, на които им е широко около врата в момента, са на държавна хранилка. Обаче не се замислят, че като дойде момента държавата да плесне с ръце и да каже, край, парите свършИха, какво ще правят...в това число , за съжаление, са и пенсионери по възраст, по болест и пр. Държавата храни едни, за сметка на други във всеки един миг. Такава е системата и като свърши парите, ще посегне и на сребърния фонд и тогава вече ще стане страшно.

# 6 186
Егати епидемията. Тук пише сума народ и никой не е болен. И никой от пишещите не познава болен. За тази пандемия само слушаме, но никой не я виждал Simple Smile))))
Тъкмо петима познавам лично, двама са ми приятели, познавам още 3-4 човека задочно. Член от семейството беше контактен с положителен и в момента е под карантина. За радост тестът му е отрицателен.

# 6 187
Вчера излязохме с дъщеря ми към 18.00 часс. В кварталната градинка беше пълно с майки с деца и тийнейджъри и хора с кучета. Само ние бяхме с маски. Гледаха ни като извънземни. Децата ни сочеха на майките си. Това за София.
Нямате ли голяма информационна табела от общината? На нашата е закрепена отстрани на пързалката. Пише си за ковид и защо не трябва да се използват площадките.
Нямаме табели. А майките с децата не бяха на детска площадка, а в градинката

# 6 188
Ходейки навън по обувките полепват вирусчетата и после отивайки до магазина го пренасяш там. От там пък се предава на някой друг дето си го носи в къщи, но там пък има някой, който е в рисковата група и се заразява. Така неволно ставаш причина за пренасяне на заразата.
Затова съветват да се събуват обувките навън.
Имаше снимки на камиони, които обезаразяват пътищата и хора обезаразяаащи улиците.

Само дето баш точно така не става. Вие го направихте на супер мен тоя вирус.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 12:58 от bubanka

# 6 189
Аз много се радвам, че българите станахме такива глобалисти - това Италия, Испания, Франция, че и Швеция, Англия и САЩ вече са ни, ехееее, дето се вика, като родни братя. По цял ден сме заровени в техните статистики, сигурно и техните щабове и техните Мутафчийски не ровят толкова. Едно време имаше отбори звездобройци, сега има отбори коронабройци, точни като метроном.
Само че ми се струва, че отборът коронабройци нещо твърде много заложи на глобализма. Да, вярно, всеки вече е поразтъпкал кецовете из Западна Европа, но пък повечето все пак се връщаха после. Та не е лошо и сега да се върнем малко към нашата България, ама без спомени за пастата в Италия, паелята в Испания и камембера с боровинки във Франция, ако ме разбирате.
България от вчера до днес има 17 нови случая. От завчера до вчера - 25. Преди това - 16. Преди това - 28. Предния на този ден - 18. И една ей такава статистика, която... как да кажа... разколебава малко населението и не защото населението е по-просто от диванните епидемиолози. Да не кажа, че много го разколебава, понеже на българинът като му обещаеш ад, той си го чака като наследство. Българинът адове е виждал и преди - комунизъм, войни, национални катастрофи, Виденова зима, Луканова зима, Чернобил... ад обещай, ад му дай на нашенеца. И в момента всичко случващо се, хората по улиците и младежите по градинките не са защото Ганьо е прост, а пък вие височайшо набивате черен хайвер на дивана и снимате с китайския телефон от терасата кой пиел бира. Случващото се е защото Адът, този обещан ад, не идва и не идва.
И тук идва най-важният въпрос - докога тук в България, ама тук, точно тук, на тези 111 хил. кв. км, ще чакаме "да намаляват случаите"? Ама те не се качват бе, другари! Пациентът не се подобрява, но не се и влошава. И напук на лекарските усилия, не ще да умира. Та докога тук (тук!!!!) ще чакаме случаите да "намалеят", след като те са 20-тина на ден?
И не ми казвайте - ама те са много повече, просто не тестваме. Или "хващаме 2 от 11". Очевидно ако е така, много по-голям процент от подозираното го карат като настинка (грях ми на душата, грип щях да напиша).
Сега веднага ще се появят разбирачите и ще ти кажат че Адът не идва ТОЧНО заради мерките които е предприело правителството. И малкия брой случаи е също заради мерките. Ако ги няма мерките Адът ще се стовари върху България, както бат Бойко каза - ще уморим народа.

# 6 190
Май говорите за различен вид спокойствие
Възможно е. Аз имам предвид предимно лекарите и медицинския персонал, тъй като съм засегната, а тя може да си мисли за някакви богаташи, пишещи в бг-мамма. Важното е, че на всички им било рахат вътре.
Тези, които искат да стоят вкъщи две години да не мислиш, че им пука за лекарите. Пука им до толкова, че да няма народ в болницата и да има място за тях.
Те са наколко в темата и се познават с просто око. Един добронамерен съвет, да увеличат лекарствата, след консултация с психиатъра си или спешно да посетят такъв, защото после може да е късно. А психичните проблеми се проявяват след като мине стреса и нещатата се стабилизират.

# 6 191
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
... аз не съм чула някой да призовава са се ходи на църква, даже тъкмо обратното...

Аз не чух български духовници да призовават ясно и недвусмислено да не се ходи на църква. А във верските въпроси само техните призиви имат значение, а не какво смятал да прави ББ или какво мислил генералът.

Архимандритът на Драгалевския манастир написа днес това във Фейсбук (той си ни е в крак с технологиите Grinning )

Архимандрит Алексий Тасев

Мили братя и сестри, приятели. Останете си у дома за да не ви НОСЯТ в храма.
Обичам Ви! Моля се за всички вас! Нека се щадим!
СМИРЕНИЕ, ТЪРПЕНИЕ, СПАСЕНИЕ!

# 6 192
А аз си мисля, че няма толкова да хукнат към църквите, колкото към софрата с родата и ще имаме римейк на сценария от първите заразени с кларинетиста барабар. Какво каза Мутафчийски скоро - семейно се разпространява. Малко ли е примерът от онзи юбилей, та да си го повтаряме по Великден!
Само, че там беше вкаран от Италия. Нали? Това никой не го споменава. Прииждат гурбетчии всеки ден оставени на собствената си отговорност

# 6 193
Абе само аз ли обърнах внимание, че лекарите, които лекуват тежките случаи на Ковид във ВМА и Св.Ана споделят, че такова чудо не са виждали досега, изобщо не било типична пневмония, доста, доста по-сериозно е. Имайте го предвид като казвате всички да го изкараме. А в Света Ана на респиратор е 75 годишна жена, на която синът й е починал пак там  в същата реанимация преди два дни. Нещата хич не са розови да ви кажа.

Да, атипична пневмония е, не е типична пневмония. Има и доста други причинители на атипичните пневмонии, не е само короната. 15% от амбулантно придобитите пневмонии са атипични. И да, сериозна е ситуацията, просто мерките трябва да са адекватни все пак.
Амбулантна пневмония? Тази даже не я бях чувала... никога не е твърде късно да научиш нещо ново
бТВ. Думичката, която ви убягва не е ли амбулаторна?

# 6 194
Британците отчитат по близо хиляда души на ден, но някак отклониха разговора към Борис Джонсън и го поставиха в центъра на вниманието, сякаш той им е единственият болен. Италианците предизвикаха доста повече състрадание. Маркетинг ли да го наречем сега това, пи ар ли. За французите пък съвсем не разбрахме от международния поток. Интересно дали се управлява този международен имидж, или е както дойде.

Общи условия

Активация на акаунт