COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 470
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 285
Никола, резюмирано да разбираме всички, че няма да се мре повсеместно, нали така? От статистика(особено сметките) не разбирам особено, не ми беше от най - силните предмети. Та затова си питам.Blush

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 13:14 от bubanka

# 6 286
Въобще няма да умрат всички, да не се плашат излишно, вирусът не представлява кой знае каква по голяма заплаха за отделният индивид от грип, смъртността му е съвсем малко по висока, той е проблем само за държавите, защото се разпространява много бързо.

# 6 287
Tесла, днес на пресконференцията на Тeнгеле беше зададен следния въпрос:

Кога ще имаме представа колко хора са заразени в района на Стокхолм?

- Сега направихме измервателна точка и ще получим нова измервателна точка следващата седмица, през седмица 17. Тогава също ще разгледаме и колко са имунизираните в Стокхолм. След като направим това проучване през следващата седмица, вероятно ще имаме доста добра картина колко са заразени в Стокхолм, казва Андерс Тегнел.

Така че, скоро ще има по-ясна картина за района на Стокхолм.

# 6 288
Тесла, стига си боравил така лаишки с думата представителна, че корем ме прерязва като чета как се обявява всяко изследване за такова. Кой и на какво основание реши, че изследването на нашите полицаи е представително, та чак и изводи правим и смятаме заболеваемост?

# 6 289
Tесла, днес на пресконференцията на Тeнгеле беше зададен следния въпрос:

Кога ще имаме представа колко хора са заразени в района на Стокхолм?

- Сега направихме измервателна точка и ще получим нова измервателна точка следващата седмица, през седмица 17. Тогава също ще разгледаме и колко са имунизираните в Стокхолм. След като направим това проучване през следващата седмица, вероятно ще имаме доста добра картина колко са заразени в Стокхолм, казва Андерс Тегнел.

Така че, скоро ще има по-ясна картина за района на Стокхолм.
Много добре, Швеция много критики отнася за слабите си мерки, но специално пък за тези изследвания заслужават само похвали, така се прави, и аз не намирам обяснение защо и другите държави не правят така. Освен Австрия. Така се разбира какво е истинското положение с вируса в една страна, кога да се вдигат, затягат мерки и т.н. без да имаш пълна информация за положението с вируса в държавата, не можеш да взимаш най правилните решения.

Цитат
Тесла, стига си боравил така лаишки с думата представителна, че корем ме прерязва като чета как се обявява всяко изследване за такова. Кой и на какво основание реши, че изследването на нашите полицаи е представително, та чак и изводи правим и смятаме заболеваемост?
Simple Smile Ще видиме дали съм прав във сметките които направих, то скоро ще се изяснят нещата. Особено ако повече държави последват примера на Швеция и Австрия.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 03:08 от Анонимен

# 6 290
  • Street of Dreams
В Германия има теория, че смъртността в Италия е толкова по-висока, защото италианците са резистентни на антибиотици, защото биват третирани с тях за щяло и не щяло още от малки (също като в БГ).

# 6 291
Турция обявили 2 дневен лок даун в 31 провинции, късничко вечерта, хората се панирали и започнало масово пазаруване, снимки от стената на 1 мой бивш клиент:

Новината тук: https://www.aa.com.tr/en/turkey/coronavirus-turkey-imposes-curfe … ovinces-/1800549#

Сингапур нещо не успяха без изолация, само на затваряне на граници и тестове. Вече са и под лок даун
Цък за инфо : https://www.bbc.com/news/world-asia-52232147

ПС. Там е над 30 градуса. Нещо..не си отива това.

# 6 292
Но е много влажно, там в мометна се спуква да вали, а това е много важно за вируса. Влагата го предпазва от изпаряване на мазната му обвивка и удължава живота му.

# 6 293
  • София

Обясни ми , как заплашвам нечий живот? Излизам с ММ ръка под ръка, сами се разхождаме. Не се завираме в никого, ужаваме правото на другите да се дистанцират.  Здравето ни е по-добро от всякога. Само че паркираните коли са ......е правят малко трудно маневрирането по тротоарите. /Днес даже един ми бипкаше, че съм му пречела да си изкара колата от тротоара с бавното си ходене.../
Тенис корт имаме в квартала, напълно празен, 2 часа играхме. На кого пречихме и чий живот застрашихме?  
След това нахранихме кварталните животинки.  Прибрахме се по същия маршрут.
От прозорците ни гледат самокарантирали се хора, щракат и злобеят.
Е чие здраве накрая ще е по-стабилно? Моето или на този, който 3 месеца не се е мръднал от дивана?
Наистина ли смяташ , че разходки като моите са по-опасни от 50 човека в супера или банката?

Аз си признавам, че също правя такива разходки, не цялото семейство накуп, най-често, но се е случвало и четиримата да излезем в последни дни. Просто с две палави деца не се издържа. Съседите ми чукат постоянно. Отделно и се опитваме да работим. Когато децата са "взели въздух" можем да се надяваме на час-два работа на спокойствие.
Да, приятно е, полезно е.
Проблемът обаче ще стане, ако всички в София решат да се разхождат. Тогава тази дистанция, която в момента я има, ще е невъзможна.
Затова приветствам мерките за коридорите за деца. Тези, които сме извели зверчетата, да не се омесваме с възрастни примерно и т.н.

Колкото до разпространението на вируса - сух и топъл климат са най-спиращи го, така ли излиза?
Според мен разпространението на вируса в страните с топъл климат се дължи на централните климатични инсталации в сградите. Ако се спрат, вирусът ще пострада. Широко отворени прозорци, врати, течение и ще му е много по-трудно да се разпространи. Сигурно ще е много горещо в определени страни, но не виждам друг начин засега.
Проблемът за България е, че особено в София, масово се работи в големи офис сгради с централна климатизация. Т.е. горното ще важи и за нас през лятото. Токуда също са така например. Те затова дълго време не приемаха с ротавирусни инфекции.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 03:40 от Maidenly

# 6 294
  • В заешката дупка
Исландия отдавана има картина за разпространение на вируса сред популацията чрез масовото тестване с PCR, което се извършва още от 13 март. Използва резултатите като коректив за мерките. Първоначално тестването беше сред пожелали да бъдат тествани, но от седмица, писах вече, е на пълно случаен принцип. Последно резултатите бяха, че 0,6% от щъкащите наоколо са заразени. За бързи тестове обаче не се говори на този етап.

Между другото, не трябвя да се дава толкова надеждност на 2/7 резултатите при полицаите от бързите тестове, още повеч пък така фриволно да се екстраполира към останалия свят. Бяха дадени вече причини за това: няма случаен принцип, рискова група, интервалите на доверителност, по-голяма неточност на бързите тестове (поне засега).

# 6 295
И в  Белгия цифрите не са това, което си мислим.
Вчерашната цифра е + 171, които са починали между 18 и 31.03. 42% от починалите са от домове, но с предполагаема  Корона, която не е била доказано лабораторно.
Според статията Белгия е единствената страна, която смята в цифрите си починалите извън болницата за починали от Корона вирус.

https://www.demorgen.be/nieuws/vrees-wordt-waarheid … s~b6891eea/ 
И в UK е така.

# 6 296
В Германия има теория, че смъртността в Италия е толкова по-висока, защото италианците са резистентни на антибиотици, защото биват третирани с тях за щяло и не щяло още от малки (също като в БГ).
Не са резистентни хората, а бактериите.

# 6 297
Ето една, за мен, интересна статия, във връзка със споменатия феномен:
https://www.trio.bg/kak-pokolenieto-na-neznacheshtite-sazdade-korona-virusa/

Тази статия не може ли да се закове като текст на 1 страница, за да се прочете от някои потребители, които в момента спят?  (риторичен въпрос).

Браво на този журналист!
Elpis, 
Благодарности за споделеното!
Статия без край.. Simple Smile

"По-лесно е да заблудиш хората, отколкото да ги убедиш, че са били измамени" М.Тв.

Калинка поздрави!

# 6 298

Да, логично е. Умират от невъзможност да се лекуват, защото антибиотиците не помагат. Още докато живеех в Норвегия в болниците всеки пациент попълваше бланка дали е бил в чужбина последните 6 месеца в болница, на зъболекар или в клиника, където би могъл да бъде изложен на резистентни бактерии и ако е бил, да каже, за да го следят по по-строг начин. Бяха изброени и рискови държави и макар че България не беше изрично спомената, влизаше в графа Източна Европа, но Италия беше спомената изрично като една от държавите. По спомен Испания също. Още миналият месец имаше статия в норвежкия Афтенпостен по въпроса, където беше изложена същата теория като тази, която ти описваш. Бяха цитирани и източници от различни държави, където между 30 и 50% от настанените в интензивно с ковид19 са получили вторична инфекция от резистентни бактерии, които всъщност са причинили смъртта.

Калинка, това за Белгия може да обясни и странния феномен, на който Снежана реагираше като сравняваше Белгия с Швеция и се учудваше защо Швеция няма бройката на Белгия.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 06:29 от Fenris

# 6 299
  • MI
Темата става все по-интересна. Ето, научих че в Италия и Испания няма домове за стари хора като в Холандия, а пък в Милано и Мадрид са със супер Южен темперамент, за разлика от Сицилия или Андалусия. Joy А, да, и данъците са ниски на юг. Joy Ето тук вече ми липсва търкалящото се от смях емотиконче. Честно, толкова глупости на страница отдавна не бях чела.
А, забравих и че вземат антибиотици за щяло и нещяло. Това щото нали за коронавируса точно те помагат. Joy

Общи условия

Активация на акаунт