COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 933
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 495
Турците за съжаление изпуснаха нещата! Направо не ми се мисли... стискам им палци, дано се справят!
как този вирус спазва политическите граници на държавите, не разбирам. Мислих си, че в пограничните ни градове и села ще има много заразени. Към момента май не е така.

# 6 496
  • Варна
Бойко се вълнува за бюджета и чакалнята основно. Вие защо се тревожите за вируса? Изпълняват угоднически, общи директиви на СЗО. Лятото със шалчета на плаж. Въпреки, че има само 9- ма в болница.
Можеха нормално,  с научни факти да ни запознаят със нац.стратегия за действие.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 13:59 от Viviana91

# 6 497
  • софия
Аз не мисля, че лятото въобще ще има ходене на плаж.

# 6 498
  • Bulgaria
Къде е тази официална информация, че 80% го карат безсимптомно? Тези % хвърляни във въздуха накараха много държави да подценят положението. В България 80% от населението е напълно здраво и се очаква, че всички тези хора ще го изкарат безсимптомно ли?

# 6 499
  • Ispania
Някой може ли да ми обясни как, толкова страшен, толкова смъртоносен вирус, който отприщи Ада на Земята (според генерала), от който хората умират за 5 дни, който блокира милиарди хора по домовете им, който предизвиква ужас у хората само като чуят името му, как този вирус се оказва, че 80% от хората даже не разбирали, че били болни от него?
Как става тази работа - от една страна ужасен, смъртоносен, страшен, плашещ, от друга страна някои хора не разбирали даже че били болни от него?
Какво е това объркващо противоречие?

Цитат
И какво като сме взели бързо мерки? Сега правим най-голямата глупост, която може да се направи. Всички тези мерки са хвърлени на вятъра.
Що бе, ето маските идват от утре. Нещата се затягат сериозно
20% от населението на планетата са милиони човешки души. Ако ще гледаме нещата от тази страна, не само че е страшен- ужасен е-убива!Убива семейства , деца, майки, бащи, баби и дядовци.
Малък процент здрави хора също.
Вие на сто процента ли имате сигурността че нито вие , нито някой от любимите ви хора , няма да влезне в тези 20%?

# 6 500
  • Пловдив
Как точно се разбра, че 80% са го изкарали без да разберат. Че това си е стаден имунитет. Защо се натръшка толкова народ, някои дори имаха нахалството да умрат.

# 6 501
  • София
Какъв плаж?
За съжаление всяко чудо за три дни , този път НЕ важи!

# 6 502
  • Sofia
За ситуацията в Турция има много утежняващи ситуацията причини (многомилионното население, културата и бита им на живот, бежанците и прочие) Мисля си, че доста подцениха нещата в началото. А това с обявяване на пълна 48 ч. забрана за излизане, обявена 2 часа преди въвеждането й, ще им изиграе лоша шега. Дано да греша!

# 6 503
  • София
Къде е тази официална информация, че 80% го карат безсимптомно? Тези % хвърляни във въздуха накараха много държави да подценят положението. В България 80% от населението е напълно здраво и се очаква, че всички тези хора ще го изкарат безсимптомно ли?

Не знам дали някой официално го е заковал на 80%, но в държавите, които тестват по-сериозно, са установени много положителни тестове на хора без никакви симптоми. Такива резултати има в Южна Корея и в Германия. Тесла пък беше споменал изследване от Италия, и то от засегнатите райони, където било тествано населението на цяло селце. Резултатите бяха сходни. Вече дали процентите са 73, 85 или нещо подобно няма как да знам, а сигурно и учените не знаят с точност.

# 6 504
  • Ispania
Днешните данни от Испания:

Заразени:161852
Последни 24 часа: 4830
Оздравяли : 59109
Починали:16353

Вече има официална препоръка , на места с “много “хора, да се носят маски.Но някои супер маркети, от днес на пускат хора вътре,ако нямат маски .

# 6 505
как този вирус се оказва, че 80% от хората даже не разбирали, че били болни от него?
Къде е публикувана тази информация?

# 6 506
  • софия
Какъв плаж?
За съжаление всяко чудо за три дни , този път НЕ важи!
И аз това казвам, няма да има въобще плаж тази година. Казах го по повод горното мнение на Вивиана, в което тя се възмущава, че лятото ще трябва да е с шал на плажа. Случващото е е много по-важно от това, че ня2кой ще изпусне плажа, екскурзията или разходката в парка. Поне аз така го приемам де.

# 6 507
  • sofia
Да споделя малко информяция от Полша.
Татко ми е анестезиолог в град Колобжег, в Поморска област. До скоро всичко там беше спокойно, въпреки  многото  санаториуми за немски баби. Успокояваше ме баща ми, че всичко е ок, докато преди 2 дена,  когато откриха 16 пациента в неговата болница, заразени с вируса. 3 отделения са под карантина. Интензивната терапия, за щастие още не е.
И там плоблема със защитните средства е наличен. Той, разбира се ме успокоява. Казва, имаме там някакви...Не е млад и се притеснявам за него...
Смята, че вероятно ще изкара вируса, но ще го преживее...Не иска да вземе отпуск. Смята, че е негов дълг да е там...Знам, че е опитен реанимятор и анестезиолог, но се боя...Той е моят татко...

# 6 508
Мразя да се изказвам по теми, от които нищо не разбирам. Но няма ли някакъв начин да му създадем някаква фалшива 3Д реалност на гадния мръсен вирус, да го накараме да си мисли, че се захванал за клетката, а това да е само илюзорно? Не се смейте, тъпо звучи, но от пълен лайк толкова.
Нещо подобно тестват в Австрия, писах отдавна за това лекарство.

# 6 509
  • Sofia
Да споделя малко информяция от Полша.
Татко ми е анестезиолог в град Колобжег, в Поморска област. До скоро всичко там беше спокойно, въпреки  многото  санатжриуми за немски баби. Успокояваше ме баща ми, че всичко е ок, докато преди 2 дена, не откриха 16 пациента в неговата болница, заразени с вируса. 3 отделения са под карантина. Интензивната терапия, за щастие още не е.
И там плоблема със защитните средства е наличен. Той, разбира се ме успокоява. Казва, имаме там някакви...Не е млад и се притеснявам за него...
Смята, че вероятно ще изкара вируса, но ще го преживее...Не иска да вземе отпуск. Смята, че е негов дълг да е там...Знам, че е опитен реанимятор и анестезиолог, но се боя...Той е моят татко...
Напълно Ви разбирам и стискам палци всичко да е наред. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт