COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 704
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 6 480
  • Sofia
Мразя да се изказвам по теми, от които нищо не разбирам. Но няма ли някакъв начин да му създадем някаква фалшива 3Д реалност на гадния мръсен вирус, да го накараме да си мисли, че се захванал за клетката, а това да е само илюзорно? Не се смейте, тъпо звучи, но от пълен лайк толкова.

# 6 481
Защото очевидно точно срещу коронавирусите няма много голям успех. Дадох за пример SARS и MERS, на което ми беше отговорено, че те не били поразили целия свят, затова никой не се напънал да мисли ваксина, което е меко казано странно съждение, при положение, че SARS беше в пъти по-смъртоносен от сегашния коронавирус.

Нищо странно няма . За да разработи ваксина , фармацефтичната компания трябва да инвестира 18 месеца за да продаде продукта . При положение че SARS и MERS са овладени без много жертви , са преценили няма смисъл да инвестират , защото няма кой да купи ваксината когато я натравят . Сега случая не е такъв , нещата са извън контрол  а много правителства директно ще финансират разработките .

# 6 482
Защото очевидно точно срещу коронавирусите няма много голям успех. Дадох за пример SARS и MERS, на което ми беше отговорено, че те не били поразили целия свят, затова никой не се напънал да мисли ваксина, което е меко казано странно съждение, при положение, че SARS беше в пъти по-смъртоносен от сегашния коронавирус.
И защото срещу много други доста сериозни болести ваксина продължава да няма.
И защото докато се измисли ваксина (ако въобще стане), този вирус вече ще е обиколил три пъти света и ние дотогава ще трябва да сме се научили да живеем с него някак си.
И защото скептицизмът към подобна ваксина още в момента е изключително висок и може да се очаква сериозен отпор срещу масова имунизация, АКО се стигне до такава.
Затова трябва лекарство, а не ваксина, която на мен лично ми звучи по-скоро като розов блян.

Има ваксини срещу стотици вируси. Лекарства, обаче срещу вируси на практика няма. Чувал съм само за ацикловир срещу херпес. Лекарството всъщност е розов блян Simple Smile
Ваксината за САРС са я зарязали, защото е изчезнал вируса. Ваксина за ковид ще има.

Така е за анивирусните лекарства.

И като го има ацикловира уж за херпесните вируси, да не казвам дъщеря ми как изкара варицелата (взимаше ацикловир, антибиотик и изопринозин), ама файдата от ацикловира не беше голяма.

# 6 483
Светът подцени заплахата, а някои най-дебелоглави си докараха печални рекорди.
Турция стана рекордьор по бързо разпространение на вируса
Ох, къде е потребителката, дето се възхищаваше от чистоплътните турци и критикуваше "празноглавите" италианци, дето само се млящели и прегръщали...

# 6 484
  • Пловдив
Че те корона вирусите не са от вчера. Нищо ново не си съобщила в темата. Аз не разчитам толкова на лекарство, колкото на промяна в подхода на лечение, когато се натрупа достатъчно информация. Очевидно е, че трябва да е различен, но също така все още неясно точно какво трябва да се промени.

# 6 485
Не вярвам на китайците, още повече, че не дават обяснение, само го пляскат като факт - имаме повторно инфектирани.

Последните 91 човека са от Южна Корея. И при тях не е ясно дали е повторна зараза или реактивация, но въпросителната си остава.
Тук пак ще спомена доц. Мангъров, но не за стадния имунитет, а имунитета изобщо. Всички имаме някакъв имунитет срещу грип и ваксини има, но хората продължават да боледуват от различни грипни щамове, да имаме епидемична обстановка, да има и жертви и то всяка година.
Има ваксинирани /за различни болести/ хора, които въпреки това се разболяват от същите тези болести.
Скоро говорих с човек прекарал малария. От тогава не е боледувал от грип.
Не мисля, че сме на етап, в който да има сигурност, че 1. Вируса няма мутации и няма да има. 2. Какъв имунитет се изгражда в организма срещу този вирус. 3. Но не последно. Какви са последствията за организма след преболедуване - има или няма такива.  Вярвам, че учените работещи в посака КВ, ще могат да отговорят, но просто трябва време.

И моята надежда е към откриване на лекарство, което да намали смъртността и да води до по бързо възстановяване. До тогава, просто трябва да спазваме повторените няколко хиляди пъти мерки.

# 6 486
Аризона, ковид не е грип, а сарс-ков-2 не е грипен вирус. Не е и близо до грипните вируси. Не разбирам как не можете да вденете, че ваксина няма да има толкова бързо. Не заради безопасността и клиничните изпитвания. Просто няма. Кой да се напъне? Как си представяте нещата? Че някой инжинер или програмист ще седне да го изкоди за една две седмици ли?
четене с разбиране!
аналогия!

# 6 487
  • Sofia
Турците за съжаление изпуснаха нещата! Направо не ми се мисли... стискам им палци, дано се справят!

# 6 488
  • в страната на чудесата
ЧЕтенето може да Ви се отдава, за разбирането следва да поработите. Правете аналогия с хив, за да разберете. Пандемично разпространение, милиони жертви, ваксина няма.

# 6 489
#МислитеЛи?
Министър Кирил Ананиев подписа договор за изграждането на Национална многопрофилна детска болница
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministr-kiril-an … j0LTLLecPvB4Bipn0

# 6 490
Ваксината за САРС са я зарязали, защото е изчезнал вируса. Ваксина за ковид ще има.
Това е нещо, което не се допуска за КВ, че може да изчезне, както се е появил. Дори възможността да е 0.0001%  си е възможност.Blush

ЧЕтенето може да Ви се отдава, за разбирането следва да поработите. Правете аналогия с хив, за да разберете. Пандемично разпространение, милиони жертви, ваксина няма.
Не може да се прави аналогия с ХИВ, защото начина на предаване е значително по ограничен. Няма ваксина, но и лечение няма. Продължава да се работи обаче в тези посоки. Към момента c нaвpeмeннoтo зaпoчвaнe нa лeчeниe c XИB, e възмoжнo зa дългo дa ce oтлoжи мoмeнтът нa пpexoдa нa виpyca ĸъм paзвитиeтo нa CΠИH.
Смъртността при този вид заболяване 2.1 млн. на година, при 33 мл. заболели.

Последна редакция: сб, 11 апр 2020, 13:46 от Mama_Nana

# 6 491
  • София
Турците за съжаление изпуснаха нещата! Направо не ми се мисли... стискам им палци, дано се справят!
За това пуснах линка - за тези, дето считат, че сме избързали с мерките и заради това сега хората не вярвали, че въобще има епидемия.
Ами то си има хора, дето и сто камбани да удариш - пак няма да са чули и разбрали и винаги ще са сигурни, че тях не ги касае.

# 6 492
#МислитеЛи?
Министър Кирил Ананиев подписа договор за изграждането на Национална многопрофилна детска болница
https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/ministr-kiril-an … j0LTLLecPvB4Bipn0
Изкопа скелета/мумията от 1978г.В мътна вода на риболов. Въпреки петицията и анализите относно амортизацията на конструкцията.

# 6 493
  • Bulgaria
И какво като сме взели бързо мерки? Сега правим най-голямата глупост, която може да се направи. Всички тези мерки са хвърлени на вятъра.

# 6 494
Някой може ли да ми обясни как, толкова страшен, толкова смъртоносен вирус, който отприщи Ада на Земята (според генерала), от който хората умират за 5 дни, който блокира милиарди хора по домовете им, който предизвиква ужас у хората само като чуят името му, как този вирус се оказва, че 80% от хората даже не разбирали, че били болни от него?
Как става тази работа - от една страна ужасен, смъртоносен, страшен, плашещ, от друга страна някои хора не разбирали даже че били болни от него?
Какво е това объркващо противоречие?

Цитат
И какво като сме взели бързо мерки? Сега правим най-голямата глупост, която може да се направи. Всички тези мерки са хвърлени на вятъра.
Що бе, ето маските идват от утре. Нещата се затягат сериозно

Общи условия

Активация на акаунт