Аз пък ги съдя. Половината ще се приберат някъде си за Великден, щото не могат да си седят на задника. Софиянците, добри или лоши, няма къде да отидат и да искат. Гъстотата на населението спомага за няколколратно увеличение на вероятността да стане огнище. И неудържимият устрем на ганьо невидял за заведения, салони, барчета и паркчета.
Но сега като една провинциалистка ще ти кажа нещо, за един друг провинциалист, имал наглостта да учи и да остане да живее и работи в София, въпреки, че можеше да остане в Германия. Синът ми.
Последно си е идвал на Коледа. За три дни. Трябваше да се прибере на 15 март, заради въведеното ИП се отказа. Подчертавам, че тогава нямаше КПП-та, можеше да го направи безпроблемно. Той отказа. Заради нас, заради баба си, която е на 78 години, и заради баща си, който е с онкологично заболяване. Здрав е, напълно, спазва всички мерки като маска, ръкавици, не излиза освен за работа, но именно защото в София има най-много хора и опасността да си преносител е голяма отказа сам да се прибере. Сега има 5 почивни дни за Великден, аз /въпреки горните хора, живеещи с мен-"старци и болни"/ настоявах да си дойде, защото не съм го виждала четвърти месец, защото ми е мъчно, защото това ще е първи празник без него и защото тогава има и личен празник. Отново ми отказа. Има адресна регистрация и в София, няма да има проблем с КПП-та. Просто не иска да рискува, заради нас. И ще остане в София, във вашата София.
Та хайде да не се категоризираме и по този признак, кой откъде е и какъв е, че сме се чели, не е като да не сме.
И в тази тема, и в други през годините, то нещото или нещата, които имаш на всички етажи от тялото си не зависят от географското ти местоположение или това къде си се родил. Щото може и на пъпа на Софето да си се пръкнал, ама като речникът ти е каруцарски и възпитанието нулево, ако отидеш във Видин в "Нов път" може и никой да не разбере откъде идваш....
Нищо лично към теб, "хванах се" просто за твоя пост.