COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 504 692
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 170
  • Пловдив
Не вярвам само Кауфланд и Лидл да продават краставици. Всяка квартална барака, кръстена хранителен магазин, продава. При това в повечето случаи изнесено извън магазина. Апокалипсис за краставици доживях.

# 7 171
  • Бг-мама
Католиците литургии нямат. Отслужват се такива при затворени врати и предаване онлайн. Снощи благослова стана по този начин. Днес от 10 часа отново ще бъде по този начин. Никой не мрънка. На вечерната литургия към 350 човека гледаха живото предаване.

# 7 172
Аз наистина не разбирам каква е логиката да отвориш пазарите само за 3 дни и то пред голям празник. Самите създават предпоставки за струпване на хора, а после ни се карат назидателно от екрана?!

# 7 173
За бебета маските също са задължителни. Поне аз така разбрах макар че той отказа да отговори на този въпрос като каза че повече тоя въпрос нямало да обсъжда.
ами какво да каже човека 15 минути всички обясняват че трябва да си стоим вкъщи че следващите 2 седмици са критични те го питат децата с маски ли да излизали.  Не човека искаше да каже че бебетата и децата нямат работа навън ама мислеше че вече е станало ясно. Ама явно не е ясно важното е бебетата да имат ли маски и колко са глобите.
За протокола съм с 3 годишно което не е излизало от 1 месец и стоейки на терсата ме пита защо всички са навън а ние не можем.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 09:05 от Niss

# 7 174
Кое не е ясно за пазарите?
Ако ги.затворят от днес, трябва да платят на хората стоката, а държавата няма пари за два тона домати.

# 7 175
Естествено, че точно бебетата и малките деца имат работа навън. А не чичко тревичко с бирата в ръка.

# 7 176
  • София
Ако ги.затворят от днес, трябва да платят на хората стоката, а държавата няма пари за два тона домати.
Днес ще бъдат затворени, ще ги отворят утре и до сряда. За днес е ясно защо.

А бебетата специално могат да бъдат разхождани и на терасата, и на отворен прозорец, т.е. да бъдат на въздух. Малките деца изобщо не виждам как биха могли да са навън и да не пипат, да не си лапат ръцете, да си пипат лицето, та маските са им най-малкия проблем, според мен. За тях е ако някой има домашно дворче някъде, не знам.

# 7 177

Ами да ги затворят и да не ги отварят ако не искат да има хора там.

# 7 178

По каква логика да плащат стоката на хората?

# 7 179
След тези призиви, ако следващите две седмици наистина не са решаващи, вече цялото ИП ще е кауза пердута...Хубаво излязоха, наплашиха какво очакват( и то при спазване на мерките!), но ако това, което очакват не го видим.... мисля, че вече няма кой да ги чуе...

# 7 180
  • София
А какво повече да направят към момента? По природа съм си бунтар, обаче фактите са си факти - населението се държи като в детската градина - за пет пари акъл няма да си седне малко на четирибуквията и да не мери улиците без причина. Както Бояна описа, играят си на криеница, абсолютно инфантилно поведение, ама то май не е само поведение, а и мислене. Умерените правила са за съвестните, а за несъвестните трябват тотални правила и тотален контрол, защото те от друго не разбират. Който няма вътрешен локус на контрола, му се налага да се съобразява с външен такъв. Малко ли са проблемите в Турция, а там доста сериозни мерки бяха взели? Сега все едно половината население е застанало на един въжен мост и всеки е започнал да си скача по него с мисълта, че ако мостът е здрав, той ще издържи. Е, да, ама този мост колкото и да е здрав, не може да устои на  вибрациите, той ще се разруши и всички ще изпопадат в реката.

# 7 181
Според немските учени е 0,3% ...

Няма такова нещо. Според немските учени смъртността в Германия е 1,3%. Кривите сметки, които се правят, нямат нищо общо с тях.

Average detection rate of SARS-CoV-2 infections is estimated around six percent
Благодаря за линка. Той Тесла явно не е отворил проучването да види за какво става дума, направо смята, екстраполира, наглася. И накрая на базата на тези криви сметки настоява мерките да бъдели такива и онакива.

# 7 182
Ама нали 30 деня си хвалиха навременните мерки, тези, които са валидни последният месец и в момента, и дават резултат? Каква им е драмата?

Генералът баш като Боцко се държи вече...

# 7 183
  • София
Мерките са валидни, просто нещата не се развиха така, както на повечето хора ни се иска - да мине и да замине на бърза ръка и да се върнем към нормалния си живот. Докато при комшиите не се приключат нещата, защото комшиите в момента са поели ударната вълна, при нас трябва да е тихо и кротко и да не се върти и размножева вече наличната зараза между населението. А това става с кротване, това е положението. Когато навън вилнее буря не отваряш широко вратата на къщата си и не излизаш навън, нали? Седиш си кротко и се молиш да не се счупи вратата или прозорецът.

# 7 184
Кое не се е развило както трябва? Бройката нови заразени е константа, докато в други страни прогресира непрестанно...
Нали това в целта?

Общи условия

Активация на акаунт