COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 206
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 785
Добре де, не разбирам, навремето аналгин хинина се е пиел много в БГ. После защо е станал вреден!

Очевидно е, че не е "станал". Просто са открили, че страничните му ефекти вече не надвишават ползите сравнено с по-нови лекарства.
Цели поколения се лекуваха с него ,ама сега откриха ,че има странични ефекти.Новите лекарства са на новите господари и там е заровено кучето.Произвеждаме и изнасяме за Русия,ама тук има странични ефекти.

# 7 786
Помня, че преди време се водеха спорове дали имам безсимптомна пневмония - в петък при назначен скенер на човек, по съвсем друга причина, излизат изменения на бял дроб, почват да се съмняват дали не е covid и пускат бърз тест - положителни IgG и IgM, пускат PCR - положителен. Човекът няма никакви симптоми, не е и имал.

# 7 787
В стат влизат само най тежките случаи, затова и смъртността в стат. там е толкова висока.

Какво, какво?
Какво значи най-тежките случаи?
Нали за починали става дума?
Я пак да обясниш.

# 7 788
  • Там,където се събуждам щастлива.

Калинка малко да сведе ушите по отношение достойния живот на възрастните в Холандия , и да прочете книгата/на холандски, на английски, на какъвто си иска език/  - 

https://www.bard.bg/book/?id=2114&q=аз+съм+на+83

Едно изречение никога няма да забравя от там, синът се обръща към майка си и казва - 'Всеки ден в който си жива, ми струваш пари'.

Та, не правете чак  толкова метани на Нидерландия - там всичко се измерва в пари.

Прекрасно е, че четете чужда литература. Уви, нищо не сте разбрали от книгата. Простено Ви е, обаче!
Този автор не може да бъде разбран от български интелектуалец, който не познава страната, начин на изразяване и хумор.
Затова и четенето на този вид книги извън дадената страна е по-скоро вредно, защото създава образ, който не е верен.
Все едно Вие казвате и правите неща, като Бай Ганьо? Може пък 7 милиона да сме такива. Не знам...

# 7 789
  • София
Тесла, в първата тема обясняваше за някакъва ужасяващо висока смъртност, сега била ниска. 3-4% никак, ама никак не е ниска смъртност

И аз се чудя на данните от Италия. Откъде се вземат + 4000 ако са в пълен заключ?
Дори и в Хубей, която е колкото Италия, карантината даде резултат доста по-бързо.
Защото смъртността на това чудо е ниска но за сметка на това коефициента на заразност на това чудо е чудовищно висок. То и затова за отрицателно време покори целият свят. Просто там заразени са милиони, милиони, и вируса си продължава препредаването вътре в самите домакинства. В стат влизат само най тежките случаи, затова и смъртността в стат. там е толкова висока.

# 7 790
Е нали по едно време спряха всичко.освен магазини и аптеки?

Тесла, защо пак повтаряш за чудовищна заразност??? Чудовищно заразно е морбилито, с R0 =15. Този е с 2,4-2,6, не е толкова заразен. Даже по критериите за тестване, за опасен контакт се има предвид поне 15 минути, на закрито.
Super Spreader е доста рядко явление.

# 7 791
  • Буркина Фасо

Цели поколения се лекуваха с него ,ама сега откриха ,че има странични ефекти.Новите лекарства са на новите господари и там е заровено кучето.Произвеждаме и изнасяме за Русия,ама тук има странични ефекти.
каквото и да си говорим става въпрос за пари. за много пари Smiley

# 7 792
  • София
Ами Ломбардия май от 25 или 26.02 са локдаун
цялата страна от 9 март
сега сме 12 април. ами откъдето и да си го погледнем няма 2 месеца.
но наистина това тяхното е нещо много странно и сбъркано.

явно вируса е вилнял на воля много дълго време, много преди първите случаи, а и после докато се наканят да вземат мерки също мина много време. А и те бяха първата страна заедно с Иран, която бе подпалена след Китай. Другите въпреки че направиха толкова много грешки и се забавиха на свой ред все пак имаха едни 3 седмици аванс и се реагира по-подготвено. Ама не знам, чудя се и аз вече. Явно е до замърсения въздух, самата предразположеност на италианците. Нали се писа и че при грипните епидемии всяка година в Италия пак били най-зле.
А и наистина са може би най-социалната страна в Европа. Те и Испания, но особено Италия. Ходил съм навремето на състезания по плуване там и на мачове съм ходил. Много се интересувам от тях, тифозо съм, обичам Италия, гледал съм толкова много за тях, чел съм. Ами големи домочадия, масово живеят заедно, непрекъснато се събират много хора, на гости се ходи като добър ден, там се прегръщат и целуват по сто пъти на ден.
Ето ви сбор от всички тези фактори.
Но нека все пак минат поне 2 пълни месеца, да се завъртят на 3 пъти нещата (3х14).
Пфф

# 7 793
dochy, гледах видеото с ББ.
Ами нищо лошо не видях.
Пита го дали има маска, да си я сложи, нали отиде да говори с него.
Друг е въпроса, че неговата не беше сложена както трябва.
Ако това си имала предвид.

# 7 794
  • София /Абсурдистан
Едно време аналгин хинин се пиеше при всяка настинка и главоболие, странични ефекти не е имало.

# 7 795
  • Другата България
В стат влизат само най тежките случаи, затова и смъртността в стат. там е толкова висока.

Какво, какво?
Какво значи най-тежките случаи?
Нали за починали става дума?
Я пак да обясниш.
Нищо. Най-общо казано.
Нищо общо с истината. Но пък звучи категорично и компетентно.
Прочети следващите момичета, техните постове за причините са далеч по-смислени.

# 7 796
Помня, че преди време се водеха спорове дали имам безсимптомна пневмония - в петък при назначен скенер на човек, по съвсем друга причина, излизат изменения на бял дроб, почват да се съмняват дали не е covid и пускат бърз тест - положителни IgG и IgM, пускат PCR - положителен. Човекът няма никакви симптоми, не е и имал.

Това на мен не ми звучи успокоително. Да имаш изменения в белия дроб без абсолютно никакви симптоми ми се струва адски коварно. В един момент може да се забатачиш рязко от нищото.

# 7 797
Бих се съгласила, но нали все пак някъде трябва да се заразиш? Ако само ходят до магазин и аптека ми е нереално да си правят по 4000 случая дневно.

# 7 798
Нищо де, сега ще ни го върнат по аптеките хининчето. Дотогава - пийте много тоник.

За Италия: не съм следила как и по колко тестват, но ограничаването на контактите би трябвало вече да даде драстично по-добри резултати. Без значение е с обувки ли ходят у тях и с бабите си ли живеят. И ние тука живеем по много поколения заедно, а и не сме видни хигиенисти повечето. С италианците имаме страшно много общи черти като народопсихология.
За мен и там има стъкмистика на заразени и  починали, мощна при това.

# 7 799
  • Bulgaria

Може би затова се говори, че има изменения в белия дроб и на безсимптомните. Не знам дали тези хора могат да я изкарат на крак без да разберат, обаче... и дали няма да се появят симптоми в последствие?

Общи условия

Активация на акаунт