COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 482 537
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 695
  • Другата България
Скрит текст:
Ти и това не си разбрала-че не искам да споря с теб, безсмислено е, аз три дни спорих когато твърдеше, че сме под карантина, а не в ИП,
Скрит текст:
и ти продължаваш да си го пишеш, та за това сега ще споря... Исках просто черно на бяло да ми посочиш къде директно пише това, което питам. Конкретно, с тези думи, а не да ми разтягаш локуми и отново да вадиш цитати от статии, които ТИ разбираш по един начин, но това съвсем не значи, че са така. Защото тогава ставаше въпрос за алабализми, но в случая говориш за болести и изключване на болни от тях от рисковата група, което поне според мен не е редно.
Но с едно съм съгласна - безсмислено е. Наистина няма да доведе до никъде. В темата пишат и медицински лица, нека някое от тях да каже хипертонията болест ли е или симптом. Аз няма да го разисквам повече, защото знам верния отговор, не предположение, не "смятай, разбира се....така, както аз го интерпретирам".

Мериан, ти си един буквалист и въртиш-сучеш, все се опитваш да изкривяваш казаното от хората, щото да получиш някакво удовлетворение на човек, който знае неща (които всъщност не знае).
Скрит текст:
Ако се върнеш назад в спора за карантината ще видиш, че тогава ти казах, че това, че не съм написала "доброволна" карантина, не прави понятието карантина в контекста на разговора по-малко разбираемо.
Пак ще ти повторя - извънредното положение включва в себе си медицински, икономически и социални мерки. Медицинските мерки включват препоръки за доброволна карантина. Които препоръки много от съфорумките, пишещи тук, спазват - разбирай, седят си вкъщи и по този начин спазват карантина (доброволна).
Когато аргументите свършат, започват личните нападки. Нищо ново, не ме изненадваш. Това, което знам със сигурност, го казвам. Това, което не знам, питам. Което не може да се каже за теб, ти всичко пляскаш тук като достоверност, а то не е, пък нека съм буквалист. Защото темата е сериозна, и заигравки за болести и това кое е и кое не е в рисковата група, казани от лаик, за мен е недостойно.
А защо съм буквалист? Това не е ли твой цитат
Цитат
Хипертонията е симптом, не заболяване, така че ако човекът е с тежко сърдечно заболяване, което е довело до хипертония, със сигурност се е освидетелствал на ТЕЛК. Всяко заболяване има степени и ако диабетът, примерно, е в начален стадий, както и хипертонията, не попада в рисковата група.
Кое изкривих, измислих си, съчиних? И понеже се върнах тук, да вметна само, че ако сърдечно-съдово заболяване е довело до хипертония, то в случая хипертонията не се явява като симптом, а като следствие. Но това сигурно е, защото ти много знаеш неща /които всъщност не знаеш/.
За ИП и карантината не смятам да се връщам, отново ще кажа-безсмислено е.

# 7 696
В Москва положението е много зле. То нали не го отразяват много там , та сега с тази статия се учудих, а уж бяха май добре миналата седмица.
https://www.dnevnik.bg/sviat/2020/04/12/4053611_moskva_e_na_pred … jH58EI_-fT94Nn1gw

Къде е Ванката? Отдавна не е писал и се загуби((

Тук статия от интервюто за производството в БГ на лекарствата с проф. Веков, малко съкратена, но това основно каза. Ако някой го интересуват лекарствата и разбира да коментира.
https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarsko-lekarstvo-sht … -deset-dni-955601

# 7 697
В Кауфланд и Фантастико си е с режим отвън...в другите не знам

В Кауфланд има някакъв контрол между 8:30 и 10:30, после не съм виждала пропускателен режим.
В ТМаркет със сигурност няма.

Не знам в кой град си.
При нас има, в Лидл също, най-строг е там.
В други магазини не ходя.
В аптеките пускат по 2, има някои с гише, никой не влиза.

# 7 698
  • София
Наистина ли някой мисли, че SARS e "изчезнал"?! SARS се оказва податлив на продължително излагане на висока температура и UV лъчение, той не е изчезнал - унищожен е (и дори това не е сигурно!!!). Да, първоначално и той също не се е поддавал на високите температури, но продължителното му излагане на висока температура го е смазало. Но не е "изчезнал".
Сега се "радваме" на по-малкия му братовчед, който също няма да изчезне, ако ще да се зазидате в мазето. Този вирус ще е тук много дълго време и единствено лекарство ще ни помогне да живеем малко по-нормално с него.
Социалната изолация в България си свърши своето - забави действието, не натовари здравната система и толкова. Нищо друго не е свършила. Не сте спасили света, съжалявам.
Сега е време за план Б и това е.

П.П.: Любимите ви китайчета ако продължат да папат каквото им падне, чакайте новата промоция скоро.

# 7 699
Цитат
Днес гледах хората с маски и то не бе едно сваляне, слагане, пак сваляне, под брадата, на врата, в джоба, вадене, чудо и то без почистване на ръце.
Добро утро, аз какво ви разправях за маските и защо съм против да са задължителни за открити пространства.

Ми то не е ядрена физика принципно. Просто малко дисциплина и навик. А пък, за който не е наясно - просто да се направи клипче и така да няма извинения "ма аз не знаех". Аз спрях да пуша навън заради това, че нося маски от 13.03 Joy

# 7 700
Цитат
Къде е Ванката? Отдавна не е писал и се загуби((
Да бе, къде изчезна тоя човек. Липсва ми. Той понасяше много трудно изолацията. Дано се сбъдне това което му пожелах.
Цитат
Ми то не е ядрена физика принципно. Просто малко дисциплина и навик. А пък, за който не е наясно - просто да се направи клипче и така да няма извинения "ма аз не знаех". Аз спрях да пуша навън заради това, че нося маски от 13.03
Аз се чудя дали ще има някой зевзек да си пробие дупка в маската да може да пуши без да е сваля. Grinning

# 7 701
  • Варна
Merri_An,
Скрит текст:
все си мислех, че съм с добра обща култура, обаче някои корифеи просто ще ме накарат да се съмнявам коя съм, какво остава за познанията ми. Та, благодаря, че има и други в реалността, все още.

Като чета тук... хранилки, платени тролове... наистина на някои изолацията им идва в повече. Разхождайте се, хора! Не прекалявайте, ама се разхождайте, че нещата не са добре. Плашещо е колко хора живеят в сковаващ страх от непрекъснати конспирации и смятат, че някой си играе с живота им. Това е много по-страшно от нашия страх сега. Защото този вирус някак ще ни остави на мира. Но подобни обсесии остават доживот.

Sunshine_Reggea, ние може да не сме спасили света... Не знам кой е имал подобно самочувствие, всъщност.
Въпросът е защо вие смятате, че имате право да определяте кога да влезе в сила "план Б" и най-вече, да определяте какво да представлява този план?

# 7 702
  • в страната на чудесата
Аз по повод думите на Тони Веков, че Франция и Германия са забранили производството на хлорохин у нас да вметна, че голяма европейска солидарност се проявява у членовете на ЕС в тези супер критични за целия свят дни, няма що. Това да видим колко им пука на другите за нас, иначе ни викат да им берем реколтата от аспержи, че да ядат витаминозна храна. Отвратена съм ако това е истина.
Тони Веков може да извади по-сериозни доводи ако чайка фарма не може.
И резохин и плакенил (съотв. Хлотокин и хидроксихлорокин) са с отдавна изтекли патенти на досиетата. Всеки може да си купи досие и субстанция (ако има кой да му я продаде или може да си я произведе) и да започва производство. Прави изискуемите проби, получава разрешение за пускане на пазара и е в джаза. С думи прости: нито Байер (Германия) нито санофи (Франция) могат да забранят производство на генерик.

# 7 703
Д-р Меджидиев от пресконференцията на директорите на големите болници:
Цитат
“...Знаете ли какво е майка да не може да погребе своя син. Видях го с очите си. Виждали ли сте, когато поръчвате чували за трупове, да ви кажат, че има само 200 броя. Когато подготвяте хладилните камери в болницата, за да ги напълните с трупове, да знаете, че има само 100 места...”
Прокуратурата.... спите ли или какво? Кой ще арестува доктора за всяване на паника сред народа по време на извънредно положение? Арестувахте председателя на Българския фармацевтичен съюз за всяване на паника и и беше определената гаранция 20 000 лв. Тоя доктор кога ще я последва?

# 7 704
Честно да ви кажа, много ви съчувствам за тези брифинги и отношението, което се демонстрира не само там, но и като цяло в обществото. Опитах се да гледам ББ веднъж и ...не успях. И не става дума за партия, защото аз не съм и от Партията, която е начело тук, но вярвам на Премиера. Излиза три пъти в седмицата, прави 1001 комплимента,; не спестява проблемите, но казва какво се прави за тях; казва “Аз вярвам във вас.”; сто пъти повтаря “заедно..” и това със спокоен тон. Няма колко са починалите, как щяло да стане Италия (дали би могло в здравна система, където за 10 дена успяха да вдигнат леглата в интензивното от 1100 на 2400?), какво Ще, Ако. Свършва и му вярваш, че е там за теб.
Цялото холандско общество е в момента :ние заедно. Тук е Великден и в петък получих кашон с лакомства от училище с картичка “Ти правиш разликата. Благодарим за труда ти през изминалите седмици.” Резултата е, че във вторник още повече ще се старая, защото имат вяра в мен. И така е с милиони холандци в момента. Правителството вярва в нас. Вярва ли ББ в баба Пена, Мария, Данчо и още 7 милиона?
Нямаш моралното право да подстрекаваш към бунт българите, заради техните мерки.
Ти нали уважаваш мерките на вашето правителство. Значи, ти - чужденката, чуджопоклонничиш , и същевременно критикуваш собствената си държава за мерки, които засега дават резултата.
Много разочароващо. По-добре да не го беше писала това.

Калинка малко да сведе ушите по отношение достойния живот на възрастните в Холандия , и да прочете книгата/на холандски, на английски, на какъвто си иска език/  - 

https://www.bard.bg/book/?id=2114&q=аз+съм+на+83

Едно изречение никога няма да забравя от там, синът се обръща към майка си и казва - 'Всеки ден в който си жива, ми струваш пари'.

Та, не правете чак  толкова метани на Нидерландия - там всичко се измерва в пари.

# 7 705
Ако опандизят него, ще трябва да опандизят целия щаб и половината 'министри'

# 7 706
Пушене с дупка в маската..Joy Joy
Тъкмо през дупката ще може и капучино със сламка да се пийва, а вечер и по някоя биричка на връщане от Лидл. Joy Joy

За производството на генерични хининови препарати, да, могат да почнат, но все пак хининът все още не е разрешен за употреба в ЕС. Иначе те ще си го произвеждат, както и Софарма. Въпросът е дали има начин да стига до нас.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 22:03 от Анонимен

# 7 707
Цитат
Днес гледах хората с маски и то не бе едно сваляне, слагане, пак сваляне, под брадата, на врата, в джоба, вадене, чудо и то без почистване на ръце.
Добро утро, аз какво ви разправях за маските и защо съм против да са задължителни за открити пространства.
Вие може да сте против, но си носете маска, и всички да си носят маски, никой няма да пометне от това. И стига с тези лекции за чисти стаи и мнения за биологични лаборатории, носете маски и мучете тука, ама си носете маски. Благодаря и бъдете здрави!

# 7 708
  • София
...
А защо съм буквалист? Това не е ли твой цитат
Цитат
Хипертонията е симптом, не заболяване, така че ако човекът е с тежко сърдечно заболяване, което е довело до хипертония, със сигурност се е освидетелствал на ТЕЛК. Всяко заболяване има степени и ако диабетът, примерно, е в начален стадий, както и хипертонията, не попада в рисковата група.
Кое изкривих, измислих си, съчиних? И понеже се върнах тук, да вметна само, че ако сърдечно-съдово заболяване е довело до хипертония, то в случая хипертонията не се явява като симптом, а като следствие. Но това сигурно е, защото ти много знаеш неща /които всъщност не знаеш/.
За ИП и карантината не смятам да се връщам, отново ще кажа-безсмислено е.
МКБ - 10 Международна статистическа класификация на болестите и проблемите, свързани със здравето
код I10 - Есенциална [първична] хипертония
Есенциалната хипертония (наричана още идиопатична хипертония) е форма на хипертония, която по дефиниция няма определена причина.
Болест ли е? Да Опасна ли е? Да Подлежат ли болните на ТЕЛК? Не
Рискова ли е за COVID-19? Могат ли болните от есенциална [първична] хипертония да участват в стадното придобиване на имунитет? Кой ще напише и най-важното - подпише! - че това е достатъчно безопасно за тях?
А за още много други подобни заболявания?
Когато се подават всякакви екстравагантни идеи все пак е добре да се мисли точно и конкретно КАК ще се решават нещата на практика. Иначе си е просто бърборене на пореден търсач на медийна слава, който дрънка това, което публиката иска да чуе - как могат младите и здравите да затворят старите и болните уж за да ги предпазват, а сами да се върнат към живота си преди епидемията, все едно нищо не се е случило.
Няма как да стане.

# 7 709
  • в страната на чудесата

За производството на генерични хининови препарати, да могат да почнат, но все пак хининът все още не е разрешен за употреба в ЕС. Иначе те ще си го произвеждат, както и Софарма. Въпросът е дали има начин да стига до нас.
Хининът не е, но хлорокин и хидроксихлорокин са разрешени в ЕС. И в момента са в голям недостиг за хората с лупус, ревматоиден артрит, бехтерев. Те го купуваха от Гърция и цената му беше 2.50 евро за 30 табл. До края на февруари.

Общи условия

Активация на акаунт