COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 215
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 335
  • София
А защо трябва да се хабят ресурси и да се натоварват излишно структури, за да се назначават падари на хора, които нямат никаква дисциплина?

Защото това им е работата?! Каква е функцията на кварталните полицаи, ако не точно да са пЪдари на недисциплинираните? Как е "натоварване на структурите" да изискваме от тях да изпълняват най-основната си функция?

Скрит текст:
Аууу, сега изгледах сутрешния брифинг, не знам как ще си поделят "Оскар"-а. Всичко беше издържано в най-добрите традиции - трупове, хладилници за трупове, чували за трупове, корони от тръни, ще решаваме кой да живее и кой да умре. Трябваше да попиват дребните сълзи с маските, щеше да е много визуално динамично.
Убеждавам се, че щабът спешно трябва да си наеме пиар специалист...

Много интересно, че шефката на фармацевтичния съюз се озова с обвинение за всяване на паника заради твърдението, че ще има дефицит на лекарства, но фантазиите на генералите за военни камиони, чували, морги и т.н. явно са абсолютно в реда на нещата.

При нормални обстоятелства, да. Сега обаче, когато има КПП-та, когато се проверяват карантинирани и т.н., а недисциплинираните с в пъти повече, защото вече не говорим основно за дребни престъпници и нарушители на реда, а за сума, ще ги нарека "паркови опортюнисти", които не просто са решени да не спазват ограниченията, но правейки това рискуват увеличаване на заразата, последващо усложняване на обстановката, удължаване на така омразните от тях мерки и т.н. Така че, не, не смятам че в момента приоритетът или дори работата на тази полицаи трябва да е гоненето на тези хора, особено предвид и че със съществуващите забрани си имат достатъчно занимавки с тях.

# 7 336
  • София
Моето лично мнение е, че щабът вече прекалява "с пръчката" и трябва да се почне малко и "с моркова". Очевидно е, че точно сплашването започва да докарва обратния ефект - тия на мен ли ще ми кажат. Започвам да си мисля, че малко похвали като че ли ще свършат по-добра работа, защото ако и по Великден и след малко след Великден не се случи адът, може да настане невероятна анархия и вместо мерките да се отпускат бавно и постепенно, да стане чудо.
Излез, кажи - справяме се ОК засега, ама си стойте вкъщи, краят му се вижда. Не може на всеки брифинг да плашиш така, сякаш имаме по 200 заразени на ден - перспектива, която може и въобще да не се реализира, особено с тоя темп на тестване.
И никой не може да ме убеди, че това безхаберие от последните дни е случайно. Днес под нас (София, кв. Света Троица) обикаля патрулка с високоговорител, за отрицателно време всичко по пейките се изпоприбра. Значи можело сега, ама вчера не можеше, така ли?

# 7 337
  • Там,където се събуждам щастлива.
Аз си имам теория - лаишка е,  признавам. Понеже се чудят как този грип е поразил най-много и най-тежко хората в богатите държави, а им се разминало на бедните. На мен пък ми е странно и (добре , че е така), че децата са пощадени. Защото , обичайно , те с  възрастните са най-податливи на вирусни инфекции. И си мисля дали това, че от 30 г., а може и повече, хората на Запад масово се ваксинират с противогрипна ваксина и имунната им система е отвикнала да се бори с грипните вируси на терен.  И сега този вирус ги свари неподготвени и уязвими. Особено възрастните, които са си податливи и тежко карат такива инфекции, се оказаха силно податливи и безпомощни да се справят с вируса.
  Децата ми са с ваксини. Противогрипна не сме си слагали обаче никога.

Не, не е това. Според нашите специалисти : Имунната система на децата не е изцяло изградена и това е причината или по-леко да карат или въобще да не карат този вирус. При възрастните става свръхреагиране на имунната система, когато почне да се бори с вируса, което може да доведе до усложнения. Не съм лекар и някой може да го обясни по-добре. Но..на прост език е това.

# 7 338
Тайланд няма огнище. Вирусът не умира в белите ни дробове от топлото време, казва се че топлото време забавя разпространението и ясно се вижда, че това наистина е така. В този ред на мисли да задам въпросът за Индия, къде си крие случаите и къде си крие телата? Защото, ако бяхте прави и топлото не е фактор, там трябваше отдавна да има не епидемия, ами трябваше много да са го закъсали. Същият въпрос имам за Египет, Малазия ? Не правили тестове, добре, а къде си крият случаите, нали не мислите този народ за сляп, да не вижда на улицата, какво става?

В Египет за 1 месец скокнаха с 1900 случая. Те си имат и вечерен час - никакво излизане между там 20:00 и 06:00. Нямам идея какви други мерки имат

Аз също се надявам да си отиде с идването на лятото, но на този етап никой не смее да каже "ми със сигурност ще си отиде"  Няма достатъчно данни още за подобно твърдение. Иначе - а, дано!
Като каза Тайланд, виж колко са оздравелите - 1218! Малайзия, Австралия, Бахрейн - явно топлото време му влияе.  Но за това може с по-голяма сигурност да се вгледаме след месец у нас. Силно се надявам слънцето да намали вирулентността, да благоприятства в изкарването с леки и бесимптомни случаи и смъртността да се снижи. И така, с мекия брус да преминем през него. А наесен вече да има и лекарства, и нужните надеждни бързи тестове.

# 7 339
  • София
А защо тия, дето от сутрин до вечер се карат на хората на тия глупави брифинги, не спазват правилата, които ни налагат? На брифингите са седнали един до друг, а искат да ние да спазваме 2 метра дистанция? Маски не носят, а са на обществено място..

Защото брифингите не са обществено място.Обществено място са улицата, магазина, банката, градинката - места, където всеки може да иде.
Как така не са обществено място, като има журналисти, оператори снимат с камери и тн, те нали после излизат от там и разспространението продължава. Много интересно как оправдавате тази открита подигравка с хората. Щом Мутафчийски и другите там дето се нареждат до него не мислят, че трябва да носят маска, значи не намират ефект в нея, иначе отдавна щяха да носят. Защо не се пазят и не пазят и другите в залата? Или коронавируса по брифинги не ходи?

# 7 340
  • София
Абсолютно съм съгласна с това мнение :
Samuil Petkanov
3 часа ·
За вече един месец народен арест никой от киселите чичковци по телевизора не се опита да успокои, да надъха и да даде кураж на хората, които все още масово спазват мерките и препоръките.
И именно щото масово се спазва, на очи се набиват ситуациите, в които не се:
Като трапезният министър на пейката пред Народния;
като хората от щаба, които всеки ден се събират с десетки мисирки на закрито, но не са с маски;
като онзи показно религиозен тип, дето ако е пипнал бацил някъде, ще се наложи да затворят всеки цех, защото обикаля като Ким Чен Ун да види дали циповете работят. Щото нали е контактно лице и прави точно това, което не трябва да се прави при вирус, дето може да разнасяш и без симптоми и рискуваш после да се карантинират стотици хора, ако случайно си го пипнал.
Но не, никой от тия, дето налагат мерките и всеки ден показват, че те не важат за тях, не се и опитва да покаже емпатия. Дидактичност. И мъмрене. Все едно цар Симеон Велики да мъмри...
И населението, все по-вярващо на 5G конспирации и отдаващо се на всякакви психологически състояния, бива смъмряно и наказвано без вина. При средно по 20-ина нови случая на ден, каквато бе и целта - да се забави разпространението.
Ми излез и кажи браво и евала, стиснете още малко зъби, България на три морета, най-после да се почувстваме като народ. Всеки от нас, независимо какъв, е изправен пред едно и също нещо и с общи усилия ще го преборим. Не. Киселеене и упреци.
Властово опиянение от извънредното положение, комбинирано с все повече психологически изтръпващо население... Взаимно нямащи си доверие. Нямащи и витамин D.
Повсеместната тъпота вече е с убийствени размери.

# 7 341
В Ирландия рекорден брой 553 новорегистрирани случаи и 33 починали за последното денонощие. Към тях ще бъдат добавени още 286 нови случая от тестове правени в Германия. Между 25 000- 30 000 тестове са изпратени за анализ в Германия, поради недостиг на тестове и реактиви в Ирландия. Строгите карантинни мерки се удължават с още 3 седмици и половина до 5 май.

# 7 342
  • София
Калинка, и аз мислех, че "вярвам във вас" върши повече работа, обаче забравих, че върши работа при относително съвестни и осъзнати хора. При хора с мислене на 3-годишни, които се изживяват като 3-годишни и не приемат сериозно нещата, това с вярването работа не върши. На мен ми направи впечатление, че през последните дни го бяха обърнали на "вярвам във вас, справяме се добре", а  населението възприе това послание като разрешение да си прави каквото си иска. Нещо такова стана при руснаците - Путин каза две седмици самоизолация, а хората през почивните дни се юрнали на поляните излети с хапка и пийка да си правят (техните шашлыки) и на него му писнА и им вика "това не е ваканция две седмици" и ги локна, че и измисли глоби и точки в НК за излизащите, че заплашват общественото здраве. Чак като се кротнаха ги похвали, но не отмени локването.

# 7 343
  • Шумен
Ами да клипчета -то и Интернет колкото информира, в пъти повече и манипулира. И има и кой да се възползва. А тази история с коронавируса съм убедена, че ще остане като манипулацията на XXI век.

# 7 344
  • София
Глупостите, които се издрънкаха на днешния брифинг са абсолютно адекватни на воплите в стил "Ама как така не мога да отида в парка ПЪК!". Ако детето се тръшка и пищи "Иска-а-ам!" и не мирясва след хилядното обяснение защо не може  какво друго остава, освен да му кажеш, че не трябва да ходи там, защото ще го спипа Дядо Торбалан и ще го набута в чувала.
Та до там я докарахме...

# 7 345
В България така са свикнали да управляват - със сопата. Защото и народът сам страда от ниско самочувствие. Все се мислим за най-лоши и заслужаващи порицание и наказание.
  И тук , абсурдно е , но Нидерландия имат много повече заболели, умрели, но ги хвалят и ние тук припяваме колко са цивилизовани те и  как спазват законите. Ами, че в България резултатите са много по-добри от ИП, което започна по същото време с тяхното. Но ние сме недисциплинирани и невъзпитани. Трябва да ни глобяват , плашат с камиони и ковчези. Може би това си работи , след като направо спряхме инфекцията и сега ББ се чуди как да я поразмърда, че не идва  и не идва това плато.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 14:46 от Анонимен

# 7 346
  • София
Ами да клипчета -то и Интернет колкото информира, в пъти повече и манипулира. И има и кой да се възползва. А тази история с коронавируса съм убедена, че ще остане като манипулацията на XXI век.
И аз и аз!

# 7 347
# 7 348
  • София
А ако плашенето със задръстени хладилници за трупове се окаже абсолютно невярно - кой ще понесе отговорността за приказките от тази сутрин и ще има ли оставки? Защото аз например настоявам да се посочи една дата и да се направи ревизия кой какви ги е дрънкал и дали са се оказали верни и ако не са - на съд по оная точка за фалшивите новини.

# 7 349
Скрит текст:
Честно да ви кажа, много ви съчувствам за тези брифинги и отношението, което се демонстрира не само там, но и като цяло в обществото. Опитах се да гледам ББ веднъж и ...не успях. И не става дума за партия, защото аз не съм и от Партията, която е начело тук, но вярвам на Премиера. Излиза три пъти в седмицата, прави 1001 комплимента,; не спестява проблемите, но казва какво се прави за тях; казва “Аз вярвам във вас.”; сто пъти повтаря “заедно..” и това със спокоен тон. Няма колко са починалите, как щяло да стане Италия (дали би могло в здравна система, където за 10 дена успяха да вдигнат леглата в интензивното от 1100 на 2400?), какво Ще, Ако. Свършва и му вярваш, че е там за теб.
Цялото холандско общество е в момента :ние заедно. Тук е Великден и в петък получих кашон с лакомства от училище с картичка “Ти правиш разликата. Благодарим за труда ти през изминалите седмици.” Резултата е, че във вторник още повече ще се старая, защото имат вяра в мен. И така е с милиони холандци в момента. Правителството вярва в нас. Вярва ли ББ в баба Пена, Мария, Данчо и още 7 милиона?
Kalinka, според народа и подхода.Знаеш как е в Холандия-хората спазват правила,понякога,дори без да ги разбират напълно.В Бг всеки е на собствена нога и най-голям разбирач от всичко

Общи условия

Активация на акаунт