COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 481 178
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 320
Добре де, нали сегашния коронавирус го сравняват с този на сарс. Защо тогава сте толкова убедени, че няма като него да изчезне в един момент като се позасили слънчевата радиация? За мен точно това ще се случи. Не изведнъж разбира се. Дори шефът на инфекциозното на ВМА каза, че не е чувал за респираторен вирус, който да върлува целогодишно.

Да, двата вируса са генетично подобни и може се предположи, че Sars-Cov-2 ще последва съдбата на своя предшественик SARS-Cov.

# 7 321
Тайланд няма огнище. Вирусът не умира в белите ни дробове от топлото време, казва се че топлото време забавя разпространението и ясно се вижда, че това наистина е така. В този ред на мисли да задам въпросът за Индия, къде си крие случаите и къде си крие телата? Защото, ако бяхте прави и топлото не е фактор, там трябваше отдавна да има не епидемия, ами трябваше много да са го закъсали. Същият въпрос имам за Египет, Малазия ? Не правили тестове, добре, а къде си крият случаите, нали не мислите този народ за сляп, да не вижда на улицата, какво става?

В Египет за 1 месец скокнаха с 1900 случая. Те си имат и вечерен час - никакво излизане между там 20:00 и 06:00. Нямам идея какви други мерки имат

Аз също се надявам да си отиде с идването на лятото, но на този етап никой не смее да каже "ми със сигурност ще си отиде"  Няма достатъчно данни още за подобно твърдение. Иначе - а, дано!

# 7 322
Само, че аз не виждам, защо като България върви плавно, нямаме големи неприятности, няма изкривяване на кривата, се говори за по строги мерки?

Заради (не)дисциплинираността на населението.

# 7 323
Тесла, и аз не я разбирам тази смъртност от 4% как става. Кой го е казал това, че е 4%? Много дълго пишеш обаче и наистина много хора не могат да те разберат. Ето аз какво разбрах:

Ако приемем за аксиома твърденията, че:
1) хващаме 2 на всеки 11
2) смъртните случаи няма как да се скрият

Следователно имаме смъртност в момента 0,79%. Защото при регистрирани 669 реалният брой на заразените би трябвало да е 3680, а починалите при положение, че не се крият, са 29. Това ли имаш предвид?
Мутафчийсйи си я казва нашата смъртност на база заразени/починали, и тя си е толкова в стат. само че това не е истинската смъртност, именно както ти казваш къде изчезват като за начало тия 9 от 11 които не ги хващаме а техни трупове липсват както казва Мутафчийски, защото при нас не могат да се крият, а и аз много дълбоко се съмнявам че хващаме 2 от 11 Grinning При положение че държавата еталон за масово тестване в Европа Германия твърдят че са хванали само 2 от 13, (по тяхното изследване), но ние с нашето мизерно тестване (на дъното на Европа на глава от населението) хващаме 2 от 11, абсолютно невъзможно ми се вижда. Това също ми говори че истинската смъртност е много ниска.

# 7 324
Хайде стига с това безумие, това е престъпление срещу здравето на нацията и държавата трябва да вземе мерки! На мен ми е забранено да мина през парка, а в същото време в Бургас причестяват с една лъжичка!?!
https://www.youtube.com/watch?v=B8kD028O9aA&feature=youtu.be … du0S-T1yViI43kzFo
Сигурно БПЦ знае нещо, което не е за ушите на простолюдието. Защо на пресконференцията с ББ ни разказаха историята за шап по животните. Как църквите били затворени по политически причини заради несъществуващ шап и няколко години по-късно всички животни измрели точно от шап, този път реален. Интересен паралел направен съвсем официално и успешно заметен. Simple Smile Като много други адекватни въпроси.

# 7 325
  • София
Само, че аз не виждам, защо като България върви плавно, нямаме големи неприятности, няма изкривяване на кривата, се говори за по строги мерки?

Не, защото ги мързи да си вършат работата. Имаме предостатъчно полицаи на глава от населението, ако просто обикаляха и следяха да няма струпвания, например, или ако някой дезинфекцираше наред с машини и пръскачки, или ако... всичко друго, което се очаква да се прави срещу усвоените милиони, нямаше да ни правят на маймуни, ами щяхме да сме като Германия, Дания или Швеция, където излизането на слънце се препоръчва и насърчава. Но тук можем само да даваме пресконференции и да налагаме абсурдни и нелогични забрани, с които крием управленската си импотентност.

# 7 326
За Индия, някъде пишеше, че заради ваксинациите им (съжалявам, че не помня дали тук беше), а също и начина им на хранете, много люто, подправки. Те също практикуват и специфично промиване на носоглътката.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 18:00 от DayInMay

# 7 327
  • София
Аууу, сега изгледах сутрешния брифинг, не знам как ще си поделят "Оскар"-а. Всичко беше издържано в най-добрите традиции - трупове, хладилници за трупове, чували за трупове, корони от тръни, ще решаваме кой да живее и кой да умре. Трябваше да попиват дребните сълзи с маските, щеше да е много визуално динамично.
Убеждавам се, че щабът спешно трябва да си наеме пиар специалист...

# 7 328
  • София
Скрит текст:

Не, защото ги мързи да си вършат работата. Имаме предостатъчно полицаи на глава от населението, ако просто обикаляха и следяха да няма струпвания, например, или ако някой дезинфекцираше наред с машини и пръскачки, или ако... всичко друго, което се очаква да се прави срещу усвоените милиони, нямаше да ни правят на маймуни, ами щяхме да сме като Германия, Дания или Швеция, където излизането на слънце се препоръчва и насърчава. Но тук можем само да даваме пресконференции и да налагаме абсурдни и нелогични забрани, с които крием управленската си импотентност.

А защо трябва да се хабят ресурси и да се натоварват излишно структури, за да се назначават падари на хора, които нямат никаква дисциплина? И после ще има вой къде отидоха парите за помощ на загубилите работата си и пострадалите бизнеси. Играта на стражари и апаши не е решение, ако искаме по-леки мерки, трябва да покажем отговорност.

# 7 329
  • Bulgaria
А защо не допускате, че в момента може да умират хора от вируса, без дори да се тестват и да влизат в статистиката? Със сигурност има такива. Нито една статистика не е достатъчно точна, за да можем да преценим % смъртност. Нито е възможно да се тестват всички, за да знаем колко са заразените, нито е възможно да се тестват всички починали, за да се знае още колко хора са починали извън статистиката. Мен също ме притеснява нещо друго, че се съобщава за починали хора след като са изписани. Въобще, още много неясноти има около този вирус.

# 7 330
Тайланд няма огнище. Вирусът не умира в белите ни дробове от топлото време, казва се че топлото време забавя разпространението и ясно се вижда, че това наистина е така. В този ред на мисли да задам въпросът за Индия, къде си крие случаите и къде си крие телата? Защото, ако бяхте прави и топлото не е фактор, там трябваше отдавна да има не епидемия, ами трябваше много да са го закъсали. Същият въпрос имам за Египет, Малазия ? Не правили тестове, добре, а къде си крият случаите, нали не мислите този народ за сляп, да не вижда на улицата, какво става?

В Египет за 1 месец скокнаха с 1900 случая. Те си имат и вечерен час - никакво излизане между там 20:00 и 06:00. Нямам идея какви други мерки имат

Аз също се надявам да си отиде с идването на лятото, но на този етап никой не смее да каже "ми със сигурност ще си отиде"  Няма достатъчно данни още за подобно твърдение. Иначе - а, дано!
Населението на Египет е 100 милиона,че и отгоре,така ,че 2000 хил е нищо,иначе да с вечерен час сме ,щото вирусът спи денем ,а броди нощем,нищо ,че банките работят 4-5 часа и стават тарапани от чакащи,като общо живота си тече почти нормално,като изключим ,че джамиите и църквите са затворени ,друго е ок.

# 7 331
  • София
А защо трябва да се хабят ресурси и да се натоварват излишно структури, за да се назначават падари на хора, които нямат никаква дисциплина?

Защото това им е работата?! Каква е функцията на кварталните полицаи, ако не точно да са пЪдари на недисциплинираните? Как е "натоварване на структурите" да изискваме от тях да изпълняват най-основната си функция?

Аууу, сега изгледах сутрешния брифинг, не знам как ще си поделят "Оскар"-а. Всичко беше издържано в най-добрите традиции - трупове, хладилници за трупове, чували за трупове, корони от тръни, ще решаваме кой да живее и кой да умре. Трябваше да попиват дребните сълзи с маските, щеше да е много визуално динамично.
Убеждавам се, че щабът спешно трябва да си наеме пиар специалист...

Много интересно, че шефката на фармацевтичния съюз се озова с обвинение за всяване на паника заради твърдението, че ще има дефицит на лекарства, но фантазиите на генералите за военни камиони, чували, морги и т.н. явно са абсолютно в реда на нещата.

# 7 332
Аз си имам теория - лаишка е,  признавам. Понеже се чудят как този грип е поразил най-много и най-тежко хората в богатите държави, а им се разминало на бедните. На мен пък ми е странно и (добре , че е така), че децата са пощадени. Защото , обичайно , те с  възрастните са най-податливи на вирусни инфекции. И си мисля дали това, че от 30 г., а може и повече, хората на Запад масово се ваксинират с противогрипна ваксина и имунната им система е отвикнала да се бори с грипните вируси на терен.  И сега този вирус ги свари неподготвени и уязвими. Особено възрастните, които са си податливи и тежко карат такива инфекции, се оказаха  безпомощни да се справят с вируса.
  Децата ми са с ваксини. Противогрипна не сме си слагали обаче никога.

Последна редакция: нд, 12 апр 2020, 13:27 от Анонимен

# 7 333
  • София
Не може всеки ден до магазина. Предполагам и до работа не е удачно, понеже с всяко излизане убиваш десетки хора. Снощи поне така ми обясниха.

#стойтесивкъщи

Ама на църква може, щото нали.... Няма как.

Може, да. Не всеки ден е Великден.
А тебе никой не те е спрял и по няколко пъти на ден да ходиш до магазина...
И на работа повечето хора ходят. Не само, че никой не ги е спрял, но ще ги уволни ако не отидат.

# 7 334
Забелязвам, че днес е много безлюдно навън.
Има единици, най-много двойки, с маски са всички.
Майчунгели няма.
Дано са се стреснали.

Общи условия

Активация на акаунт