COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 480 069
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 7 890
  • MI
За тези от първа необходимост, да. Но например завод за гуми или автомобилни части, не е от първа необходимост. И ако има над 5000 служители...
Има минимален процент от дейността, която трябва да е от списъка. Цялата верига, например за да работи селското стопанство, трябват части за селскостопанската техника, нали така? Или за да се произведат лекарства тряат части за машините, суровини и какво ли още не.

Така е, но предполагам могат да намалят капацитета на служителите, защото не им трябва свръхпроизводство в момента.
И къде е това свръхпроизводство? Значи да ги задължим да произвеждат това, което трябва на държавата, но да им забраним да печелят? Че всеки би затворил при това положение, да не е луд.

Давате ли си сметка колко време трябва за да намалят починалите?! Казаха че има от над месец в болница пациенти. Средно са две-три седмици. Пак се почна с конспирациите, аман вече.

Никой, починал в дома си, съответно без тест, не го отчитат като починал от КОВИД19. Изрично го подчертаха 100 пъти. Пък вие си вярвайте на фейк профили като ви харесва, проблем няма. Ясно е, че това успокоява че всъщност не е нищо страшно, само за пари става дума, т.е. нЕма страшно и за нас.

# 7 891
Ами именно защото са рискови групи смятайте лекари и полицаи които се срещат с много хора на колко народ са предпредали вируса, те не случайно са рискови групи, защото 1 заразен лекар или полицай може сума ти народ да изпозарази.

Не ме разбирай погрешно - аз нямам нищо против ти да се окажеш прав, даже много ще се радвам на такъв вариант. Но сега това ми се струват празни приказки. Ще се направят масови тестове там - ще се види. Стига с тези предположения.

# 7 892
Добре, рискови групи били тествали в Банско. Колко време мина от вероятния момент на заразяване и колко контакти са имали през това време рисковите групи? Не беше ли преди месец?
Моето мнение е
1. Ако е толкова силно заразен, почти всички са го прекарали, най вероятно безсимптомно. Виждаме, че тестовете за антитела или не са надеждни, или все пак има някакъв имунитет. Не е много ясно
2. Вирусът не е толкова заразен
2.

# 7 893
Как може смъртността на вируса да се съизмерва с грипна смъртност, при положение, че между два и пет пъти са се увеличили смъртните случаи за един и същ период?! И то още не са излекувани дори 1/4 от заразените, част от тях не се знае как ще приключат болестта.

# 7 894
Аз съм против такива абсолютни заключвания за няколко дена като в Сърбия и Турция. Освен паника и лудо пазаруване и придвижване в разни посоки преди заключването не виждам какво друго постигат. Все пак и ние преживяхме битката при Кауфланд вече. Не е нужно пак. Аз мисля, че англичаните с това за всеки човек по едно излизане на ден са го направили малко по-умерено и поносимо.

# 7 895
Слушайте хората които разбират нещата, а не генерали коремни хирурзи

# 7 896
Аз мисля, че англичаните с това за всеки човек по едно излизане на ден са го направили малко по-умерено и поносимо.

Само че там никой не те следи по колко пъти си излязъл. Приканват те да си съвестен, набляга се на самосъзнанието на човека, но и то липсва там, както навсякъде. Знам, защото сестра ми живее в Англия от дълги години.

# 7 897
  • София
В заповедта за маските https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/11/zapov … -197-11042020.pdf

е споменато лицата в парковете ...
значи ли това че паркове вече може да се посещават с маски?
Как го тълкувате?

# 7 898
В Ломбардия заводите не са спирали. Имаме доставчик от там, изпратиха специално мейл, че производството им работи и можем да поръчваме. Лок даун, ама по медиите явно.
Те и във Франция са под карантина, но се ходи на работа.
За Ломбардия потвърждавам.Дори шофьорчето каза че от 300 човека никой не бил с маска където товарил Mask

Абсолютно вярно. Миналия месец моя мъж разтоварва в Павия, след това товари в друг град и каза да не се шашкам толкова, били без маски и живота си течал нормално,  всички били на работа. След няколко дни отново заминава за там и аз почвам наново с притесненията и броенето на дните, кога влязъл, кога излязъл, колко дни са минали, имали тем.  и т.н и т.н .Като се върне почвам да броя моите 14 дни. Изобщо не се учудвам, че всеки ден имат по толкова много заразени.

# 7 899
В заповедта за маските https://www.mh.government.bg/media/filer_public/2020/04/11/zapov … -197-11042020.pdf

е споменато лицата в парковете ...
значи ли това че паркове вече може да се посещават с маски?
Как го тълкувате?

Може да минеш пред парка, ако ти е на път за вкъщи, работата, магазина. Може да го посетиш, ако си с куче (но не и с дете).

# 7 900
Ами именно защото са рискови групи смятайте лекари и полицаи които се срещат с много хора на колко народ са предпредали вируса, те не случайно са рискови групи, защото 1 заразен лекар или полицай може сума ти народ да изпозарази.

Не ме разбирай погрешно - аз нямам нищо против ти да се окажеш прав, даже много ще се радвам на такъв вариант. Но сега това ми се струват празни приказки. Ще се направят масови тестове там - ще се види. Стига с тези предположения.
Simple Smile Е хубаво де, какво лошо има да си лафим, то все за нещо трябва да си приказваме, иначе за какво сме тук.

И наистина е хубаво малко да се вслушат в Мангъров, защото истината която той разправяше много отдавна и която аз отричах започва да лъсва.

# 7 901
Аз мисля, че англичаните с това за всеки човек по едно излизане на ден са го направили малко по-умерено и поносимо.

Само че там никой не те следи по колко пъти си излязъл. Приканват те да си съвестен, набляга се на самосъзнанието на човека, но и то липсва там, както навсякъде. Знам, защото сестра ми живее в Англия от дълги години.
Възможно е, аз си следя една блогърка от Англия, тя твърдеше че имат ограничение в километрите за деня също. Тоест не може така цял ден да си се шляеш...Как става определянето на километрите не знам. Но че има всякакви хубавци, които правят нарушение, това е ясно. И все пак тоталното заключване ще има ефекта на разредения градски транспорт. През 3 дни всички вкупом ще сме в магазина. Не работи това за мен.

# 7 902
  • Варна
Аз съм против такива абсолютни заключвания за няколко дена като в Сърбия и Турция. Освен паника и лудо пазаруване и придвижване в разни посоки преди заключването не виждам какво друго постигат. Все пак и ние преживяхме битката при Кауфланд вече. Не е нужно пак. Аз мисля, че англичаните с това за всеки човек по едно излизане на ден са го направили малко по-умерено и поносимо.
Разбира се, че това да се обяви 48-часов локдаун два часа преди заключването е безумие. И може да нанесе повече вреди, отколкото ползи би имало затварянето. Когато кметът на Истанбул се молеше за мерки, отгоре крепяха колелата на икономиката. Сега сгрешиха отново... Но пък са били похвалени за мерките от нашия летец...
Подстъпите към същите градове бяха блокирани отдавна, та движение навън и навътре не е имало.

# 7 903
Тесла, в един от първите линкове, които прочетох останах с впечатление, че са общо 5 човека, но явно наистина са около 9-10 човека, просто журналистите така пишат, че е много объркващо. Както и да е, не това не е огромно огнище и абсолютно никой, освен теб, не го определя като такова. Един лекар не е определен за рисков, защото може да зарази много хора, а защото самият той има много по-голям риск да се зарази от един обикновен човек, защото той контактува с много хора, които са болни.
Казах вече, че няма да споря, особено след последния спор с немското проучване е безсмислено. Надявам се да тестват колкото се може повече хора в Банско, разбрах, че имат вече много тестове и се надявам скоро да имаме повече резултати. Тези сметки в момента са точно сметки без кръчмар.

# 7 904
Скрит текст:

Възможно е, аз си следя една блогърка от Англия, тя твърдеше че имат ограничение в километрите за деня също. Тоест не може така цял ден да си се шляеш...Как става определянето на километрите не знам. Но че има всякакви хубавци, които правят нарушение, това е ясно. И все пак тоталното заключване ще има ефекта на разредения градски транспорт. През 3 дни всички вкупом ще сме в магазина. Не работи това за мен.

Може да излезеш веднъж, два пъти, десет пъти до магазина. Също може и на разходка, която не е свързана с обиколка по супермаркетите или аптеките. Не те следят, то няма и как. Сега, ако си в някое село, където всички се знаят, ще направи впечатление, но в централен Лондон - не. И маски не носят.

Общи условия

Активация на акаунт