COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 484 422
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 8 400
Чудесен пост на нова
Всеки нормален българин си задава тези въпроси и се разгневява.
Бих добавила само облъчването от телевизията и сутрешното тръшкане на генерала.
според бг мамата правилната дума е "мрънкат"

# 8 401
https://www.capital.bg/biznes/kompanii/2020/04/13/4054053_wizz_a … u_london_i_varna/
Wizz Air възстановява полетите си между Лондон и Варна три пъти седмично

# 8 402
  • Bulgaria
Пресен случай от днес в супермаркета. Жена минава на касата и си е свалила маската под брадичката. Касиерката ѝ прави забележка да си сложи маската, на което тя отговоря: "Оо, спокойно, аз този грип съм го изкарала", на което касиерката ѝ отговаря: "Вие ако сте го изкарали, аз не съм, господинът зад вас също може да не е". Та, така, жената кореняк уханка - декември го е изкарала. Smiley

# 8 403
Стоим един месец затворени по къщите, а БАН чакат пик юни ??? Как точно го изчислиха?

С кристалното кълбо явно. И то "изчисленията" са от икономисти. Явно тогава повсеместно ще свършат парите и щем, не щем, ще трябва да рестартираме живота 🤣

# 8 404
Предложение на Борда по туризъм.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/bordat-po-turizam-predlaga-da-ot … kite-turisti.html

Днес 9 нови случаи... Бате Бобо нали обяви, че 3 дни като има спад и маха мерките. Май вече ги минахме трите дни. Малко е смешно с тези цифри вече. Не знам какво целят
Е, а де... Защо сме още в ИП?
С какво ти пречи ИП на теб?

# 8 405
Развитие на пандемията към днешна дата:

Без да се покаже нормалната смъртност преди COVID вируса графиката не показва нищо освен сравнение между страните.
Ами, то затова се и дава. "Бизнесът" огладня- време да работите роби.
Кой ще плаща нашите загуби? ...  Simple Smile "- Вие. Традиционно".
Искаш да кажеш, че ако вирусът го нямаше, нямаше да се налага и да работим? Господи, къде съм спала досега, че все работих....

# 8 406
  • Варна
Според мен, зеленчуците и плодовете в супермаркетите, трябва да се продават само в индивидуални опаковки, а не в сегашното насипно състояние. Печивата от собствените им фурни, също само опаковани.

Стоим един месец затворени по къщите, а БАН чакат пик юни ??? Как точно го изчислиха?

С кристалното кълбо явно. И то "изчисленията" са от икономисти. Явно тогава повсеместно ще свършат парите и щем, не щем, ще трябва да рестартираме живота 🤣

Изчисленията на БАН са според "вероятна дата" , измислят някаква дата, на която евентуално би свършило ИП и според нея изчисляват икономическия ефект, какъв би бил. Естествено, ако датата е по-далеч във времето,  ефектът върху икономиката ще е по-лош. Статистика, нищо повече. Не прогнозират кога е вероятно да свърши ИП .

# 8 407
Статистиката не прогнозира принципно, само отчита данни. Тези тука правят някакви прогнозни изчисления, не ми се четат даже, толкова са имагинерни.

# 8 408

А, Макрон шава и се обяснява, обсъжда с останалите "големи" границите им да останат затворени до Септември, пък ние се подготвяме за летен сезон. Добре е.

# 8 409
То мерките са някакви типично български - не знаем каква е заболяваемостта сред населението, но понеже забравихме да купим тестове - марш всички вкъщи, не можем да контролираме пазарите спазват ли разпоредбите - затваряме ги, парковете - затваряме ги, не можем да осигурим на ОПЛ и на всички доктори на първа линия защитни костюми - решението е да не преглеждат пациенти и т.н
Много хубав, пост, браво! И аз това пиша тук от известно време, но ти си резюмирала чудесно.
Пълна абдикация на грижата за хората, за сметка на репресиите, които се налагат с видимо удоволствие.

Хубавото е, че при цялата стъкмистика и хаос и тук, и в Европа, все пак се забелязва тенденция на спад в докладваните болни. Дано скоро се отървем от този кошмар, наречен ИП.
С интерес следя как най-големите защитници на мерките и скафандрите, полека-лека проглеждат. Видяха, че няма труповалеж, изчислиха това-онова за смъртността и нещата бавно си идват на мястото. Интересно е, от чисто социална гледна точка. Някои имат доблестта да признаят, че не е толкова страшно. Други просто се покриха. Трети станаха по-яростни. Достойно за някоя дипломна работа по социология и психология.

# 8 410
Според мен, зеленчуците и плодовете в супермаркетите, трябва да се продават само в индивидуални опаковки, а не в сегашното насипно състояние. Печивата от собствените им фурни, също само опаковани.

Да, та да се зарием с пластмаса. Стига ми, че днес на няколко места по тротоарите видях хвърлени хирургически маски и ръкавици...

# 8 411
Белгия подминаха и те по смъртност Италия...
!?!?
Или Китай искаш да кажеш?
Не, като брой смъртни случаи на милион население имам предвид.

В Белгия включват в статистиката всеки починал в дом за грижа за възрастни хора, за който има предположение, че е починал от корона вирус, не са потвърдени с тест[/b].

Повече от 2/3 са починали в дом за грижи за възрастни хора.

Днес обявените например във Фландрия от случаите на починали (вчера) от коронавирус 74% са починали в домове за възрастни хора и не са потвърдени с тест, но са включени в статистиката. Само 26% са починали в болниците и са с потвърден тест за корона вирус.

Единият от вирусолозите от Националния кризисен щаб на Белгия, казва че е коректно да се казва, че хората починали в домовете за възрастни хора са починали с коронавирус, защото те почиват главно от усложненията на заболяванията си, които имат.
Тези хора и затова са в домовете, защото имат нужда от специална грижа. Само 5% от населението на Белгия над 65 годишна възраст са в домове за грижи за възрастни хора. Средната възраст на резидентите на тези домове е 85 години.

# 8 412
Истината е, че всички държави засега въртят кристалното кълбо. И ние в темата - също.
Ако вървим с тази "крива", ще ни поотпуснат мерките. То ние живеем все едно нищо не се случва по света.
Взех да се смахвам какво не е наред.

# 8 413
"С какво ти пречи ИП на теб?"
С това, че се използва не само за борба с Ковид
С това, че извършват системен псих.  тормоз над населението

# 8 414
Още прогнози. С уговорката за динамика. Според изследователи от Университета във Вашингтон, които поддържат специален сайт с прогнозни модели в света- пик при нас се очаква около 20 април.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/amerikanski-izsledovateli-pikat- … olo-20-april.html

Общи условия

Активация на акаунт