COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 063
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 720
FlameV
Мисля, че да. Както положителния днес от Бургас е момче на 19 год, летяло на 5.04 Лондон /София. Нищо му няма

# 9 721
Мисля, че да. Както положителния днес от Бургас е момче на 19 год, летяло на 5.04 Лондон /София. Нищо му няма

Аз обаче, като гледам резултатите на частните лаборатории, въобще не го виждам като  "много хора са го карали леко или безсимптомно"..Много малко по-скоро.

# 9 722
Италия днес продължава посоката надолу с 2,667 нови заразени, 578 починали и 3079 в интензивно отделение.
Все по-малко стигат до интензивно, на какво ли се дължи това? Дали нещо са променили в лечението, организацията?
Заради карантината е. Повечето от тези "нови заразени" не са заразени ей сега наскоро, а преди повече седмици и карат леко или безсимптомно. Междувременно тестването си върви и съответно ги "откриват", но нямат нужда от интензивно.

# 9 723
Мери, не съм убедена, че е така.
Моята приятелка работи в Щатите, с ТД, но няма здравна осигуровка. Никаква.

# 9 724

Аз обаче, като гледам резултатите на частните лаборатории, въобще не го виждам като  "много хора са го карали леко или безсимптомно"..Много малко по-скоро.
но ние не знаем кой се изследва там. А карантинираните са завърнали се от рискови дестинации.

# 9 725
  • Пловдив
Абсолютно никакъв начин няма за справяне с ромските гета. Там полицаите ги е страх да припарят. Онези ще направят гражданска война ако поискат, но няма да им се наложи. Няма дори и да се опитват да ги спрат да си продължат щъкането. При нас в БГ си е така, правилата важат само за балъците, които сами са решили да ги спазват, другите са свободни електрони. А пък точно ромите никой няма да ги пипне, защото освен всичко тепърва ще разчитат отново на техните гласове.
Припарват, че и ги побийват от време на време. В Столипиново редовно си вървеше полиция и преди този вирус.
Но не можеш да ги прибереш по къщите, много са.

# 9 726
Бързите тестове, някой знае ли, колко дни след заразяването показват реален резултат?
Другата седмица ми се очертава интензивна работа с хора  при съответните мерки. После ще ни тестват служебно. Дали да изчакам поне седмица с тестването след активните дни?
Разгледай графиките.
https://nauka.offnews.bg/images/events/2020/03/26/147050/1585286862_5_559x*.jpg
Между 7-10 дни от срещата с вируса, с бърз тест могат да те "хванат" къде си.

# 9 727
  • Варна
Заразеният Хасан Адемов е контактувал с всички депутати. Те имат и доста сътрудници. Не са използвали предпазни средства. Други заразени няма. Тоест, вируса не е агресивен или действа избирателно?

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 22:10 от Viviana91

# 9 728
  • Мадрид / София
Само че, сега останаха без работа 6,6 милиона души, при което застраховките, които плаща работодателя вече не се плащат и съответно са без право на мед. обслужване. Така, че нямат достъп до болниците.

# 9 729
Скрит текст:

но ние не знаем кой се изследва там. А карантинираните са завърнали се от рискови дестинации.

Изследват се главно хора, които се чудят дали са болни сега и дали пък не са го изкарали.

Само една вметка - днес са излезли резултатите от тестовете на екипите от 2 отделения в болницата на майка ми - 1 положителна лекарка, 0 с антитела.

Иначе аз съм твърдо ЗА масово тестване

# 9 730
Понеже виждам, че продължавате да говорите за "групов имунитет", не се ли доказа, че след преболедуване на Covid-19 не се създава имунитет и може отново да се разболееш?
Сега видях, че заповедта за затягане на мерките преди Великден влиза в сила в петък, та значи народа ще се изнесе по роднините си още в четвъртък и ще се завърнат във вторник. А за другите населени места, там пък ще си кръстосват както си искат.
Много е рано още да се говори за отпускане на ИП, като пикът при нас тепърва предстои...идват празници...

# 9 731
  • Другата България
Мери, не съм убедена, че е така.
Моята приятелка работи в Щатите, с ТД, но няма здравна осигуровка. Никаква.
Кое, че не е така?
Това за областите ли? Аз съм сигурна, че не е така, най-малкото защото нито една област никога не е била под карантина, а в ИП. Това го говорихме три дни със същата потребителка, и накрая се отказах доброволно, защото няма смисъл. Тъй че и да има нещо такова, то ще е за отпадане на мерки, не на карантина, разликата е огромна, ама нали съм буквалист. Затова исках да чуя конкретно казаното, дето генерала го прочел тук и го решил, ама не можах, чух за отслабване на мерки в Германия и Дания, за България нищо не чух. Но понеже съм в движение, допускам да не съм разбрала, или чула, та затова реших да си питам. Аз нещо като не знам, питам.

# 9 732
FlameV,
но всички дошли от рискови страни имат по-голяма вероятност да са се срещали с вируса в заразна среда. Ще видим. Може да излязат още подробности за профила на изкледваните в извадката от Бургас. Тя е на безсимптомни лица.

# 9 733
Много малко са го карали по принцип. И не е сигурно дали въобще ще го карат, ще има ли масово заразяване след отпускането на мерките или просто вирусът не е толкова заразен, ако не отговаряш на специфичните критерии, които виждаме в западна Европа и САЩ.
Мангъров е прав, за да изчезне вирус, 70% трябва да го изкарат. Проблемът е, че с тази скорост, ще ни трябват няколко века, докато мине през всички.

# 9 734
Наистина, откъде излезе екзотичната новина, че Мутафчийски щял да сваля ИП по региони.
Заради потребителката изгледах и новините на Нова.
Моля, кажете откъде черпте тези сведения.
Или някой в тази тема неуместно се шегува ?!

Общи условия

Активация на акаунт