COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 479 372
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 9 765
Хора, найстина ли мислите, че генерала, ББ, и т.н, седят и ви четят мненията и взаимстват идеи от вас  😂😂😂😂
Блажени са вярващите.

# 9 766
  • Bulgaria
Трябваше да ограничат със заповед възможността на повече от 1 или максимум 2ма души да пазаруват. Особено сега за Великден. Не е нормално да се набутат 5 човека. В супермаркетите се ориентират по количките, но не е равносилно една количка с 1 човек и една количка с 5 човека и в крайна сметка отново вътре има прекалено струпване. И тъй като супермаркетите нямат сметка от тези ограничения и опашки пред магазините, защото хората се изнервят и си тръгват, единствения начин е със заповед.

# 9 767
Бързите тестове, някой знае ли, колко дни след заразяването показват реален резултат?
Другата седмица ми се очертава интензивна работа с хора  при съответните мерки. После ще ни тестват служебно. Дали да изчакам поне седмица с тестването след активните дни?
По-скоро две. А реално, няма смисъл. Симптомите ще дойдат по-бързо при заразяване от антителата.

# 9 768
Трябваше да ограничат със заповед възможността на повече от 1 или максимум 2ма души да пазаруват. Особено сега за Великден. Не е нормално да се набутат 5 човека. В супермаркетите се ориентират по количките, но не е равносилно една количка с 1 човек и една количка с 5 човека и в крайна сметка отново вътре има прекалено струпване. И тъй като супермаркетите нямат сметка от тези ограничения и опашки пред магазините, защото хората се изнервят и си тръгват, единствения начин е със заповед.

Така или иначе, месец след "мерките" все още няма масово заразяване, болниците са празни.

# 9 769
Ако наистина отпускат 28 области през 14 дена (което не зная дали ще взаимстват от идеята ми), за какви срокове говорим? Мммм....
Е, нямах представа, че са казали, че ще се случва на всеки 14 дни. Тъй като не съм гледала, от коментарите останах с впечатление, че ще зависи от други фактори.
Моля да поясните за 14-те дни. Може би ще има томбола?

# 9 770
Днес вече има зарезени и в нашия град. Една седмица той и съпругата му били с грипоподобни симптоми. Носи се слух , че се е върнал от Гърция. На Цветница отишли на село където имали семейно събиране. В момента и двамата са в болница.

# 9 771
  • Bulgaria
Днес вече има зарезени и в нашия град. Една седмица той и съпругата му били с грипоподобни симптоми. Носи се слух , че се е върнал от Гърция. На Цветница отишли на село където имали семейно събиране. В момента и двамата са в болница.

Поредните умници. Чудя се колко ли хора, въпреки че са с грипоподобни симптоми ще се съберат с цялата рода за Великден...

# 9 772
Според мен той е имал предвид, да се вдигат мерките първо в най-малко засегнатите области. Разград например нямат нито един случай. Мен лично ме съмнява това, дали просто не тестват за да е така, много е странно? Търговище и те. Ще кажеш, че там са имунизирани от Ковид.

# 9 773
Ако наистина отпускат 28 области през 14 дена (което не зная дали ще взаимстват от идеята ми), за какви срокове говорим? Мммм....
Е, нямах представа, че са казали, че ще се случва на всеки 14 дни. Тъй като не съм гледала, от коментарите останах с впечатление, че ще зависи от други фактори.

Писах назад - преди мисля две страници в темата е, или вижте в публикациите ми, че не ми се пише отново...
Идеята ми е през 14 дена, за да се даде възможност на регионите един по един да изграждат колективен имунитет, ако въобще и същевременно да не се натовари здравната система на страната като цяло. София може да остане за накрая.

Последна редакция: ср, 15 апр 2020, 21:12 от DeltaAzimut

# 9 774
Заразеният Хасан Адемов е контактувал с всички депутати. Те имат и доста сътрудници. Не са използвали предпазни средства. Други заразени няма. Тоест вируса не е агресивен или действа избирателно?

Още преди седмица СЗО излезе със становище, че безсимптомните не са заразни, тези които ще развият симптоми са много малко заразни и тези, които са със симптоми са си много заразни.
Явно Адемов не е имал симптоми при контактите с колегите си.

# 9 775

Защо ли имам дежа вю.
Не започнахме ли така. Върнали се от чужбина. Семейно събиране.
Сега чакаме кларнетиста, тромпетиста и пастора.
Като пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша.

# 9 776
Заразеният Хасан Адемов е контактувал с всички депутати. Те имат и доста сътрудници. Не са използвали предпазни средства. Други заразени няма. Тоест вируса не е агресивен или действа избирателно?

Още преди седмица СЗО излезе със становище, че безсимптомните не са заразни, тези които ще развият симптоми са много малко заразни и тези, които са със симптоми са си много заразни.
Явно Адемов не е имал симптоми при контактите с колегите си.

За това нещо писах преди извесно време, понеже се обсъждаше в едната болница. Нещо, наречено "вирусно тегло". Имаше сравнения с ХИВ, където също не си заразен, докато концентрацията на вируса в организма е ниско (демек в началото и в последствие, когато си пиеш стриктно с хапчета, така все пак могат да раждат деца без да ги заразят, могат и да не си заразят партньора). Попитах, ако има някой запознат-  да разясни малко повече, ама уви..

# 9 777
  • Мадрид / София
Испания разработва универсален тест за откриване на вируси използвайки нанотехнология. Открили са вибрационната следа на някои вируси и на тази база търсят да разработят теста.

Има предложение училищата да отворят през юли, но само за доброволни часове за подсилване (за такива, които не се справят с материята).

# 9 778
Скрит текст:
Писах назад - преди мисля две страници в темата е, или вижте в публикациите ми, че не ми се пише отново...
Идеята ми е през 14 дена, за да се даде възможност на областите една по една да изграждат колективен имунитет, ако въобще и същевременно да не се натовари здравната система на страната като цяло. София може да остане за накрая.
Така описано наистина изглежда доста продължително.
Дано не са изкопирали идеите ви толкова дословно.

# 9 779
  • Другата България
Според мен той е имал предвид, да се вдигат мерките първо в най-малко засегнатите области. Разград например нямат нито един случай. Мен лично ме съмнява това, дали просто не тестват за да е така, много е странно? Търговище и те. Ще кажеш, че там са имунизирани от Ковид.
Именно. Благодаря на Таис, че ме насочи в коя минута да слушам точно.
Какво каза в едно изречение репортерът? Първо, никъде не спомена за карантина, а за мерки. В момента карантина има в едно старозагорско село. Второ - в едно изречение каза две неверни неща - че мерките НЕ са обявени по едно и също време, и че областите без коронавирус са Шумен и Силистра.
Всъщност не мерките са обявявани по различно време, а случаите. И областите без коронавирус са Търговище и Разград. Така че не знам кой къде и какво чете, но че всеки говори каквото му падне и където му падне, е факт.

Общи условия

Активация на акаунт