COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 739
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 680
Калина... На църква не се ходи само по празници. Жалко, че има хора които сега се сетиха за църквата. Сега се сетиха за много неща, които не правих преди.

# 10 681
Само където мярката е леко закъсняла и това ще се разбере след седмица - две. Следващата логична стъпка е такъв локдаун на цялата страна. Няма друг вариант, тепърва предстои вълната..

# 10 682
  • София
Ако използвам една метафора - през последните два дни беше пиенето на изходите на София, а от вторник ще бъде плащането на входовете на София - всички тарикати с "отивам си вкъщи" и "отивам на работа", ще се сдобият с актове за нарушение.  Хората ще разберат най-после, че нещата са сериозни.

# 10 683
  • София
Генералът защо не отговори адекватно на въпроса защо не затворят сега и църквите, а се скара на журналистката и приключи пресконференцията? Съвсем резонен въпрос. Не може да докладва само статистика и да не го питат и въпроси, на които няма да му е приятно да отговаря. Аз също питам: Защо не затворят църквите?

Защото успяха да посеят страх и цървките са празни. Ама, като не ходите как ли ще знаете?

Не ходя, защото имам разум в главата. Ти като отидеш и се навреш сред хората по време на пандемия точно на този ден по-вярваща ли ще се чувстваш? Не можеш ли да се помолиш у вас? Или не е също като няма кой да те види колко си вярваща?
Нима случайно си пропуснала облизването на лъжичката в църквата в Бургас миналата седмица?
Ти наистина ли сравняваш посещаемостта на църквите по Цветница с тази по Великден?

# 10 684
Въпросът за второто нареждане беше малоумен и получи съответния отговор. “Какво значи до второ нареждане?”... Сериозно? Да пита примерно дали обмислят тази мярка да не продължи дълго или дали обмислят да продължи до майските празници. А не да гадаят какъв всъщност е въпросът.

Хубаво наобратно с декларация за работа, ама с все жената, двете деца и кучето ли? Както мислят да проверяват за неверни данни, подобни трябва да отиват директно в купа за проверки.

# 10 685
  • София
Сега последно тези хора къде живеят в София ли, в чужбина ли, в провинцията ли, на Луната ли? Излизат с декларации, че си отиват вкъщи и после влизат със същите декларации т.е. пак си идват вкъщи.

# 10 686
Изключително задоволство изпитах от тази Заповед.
Забрана за пътуване без основателна причина имаше и досега.
Докато се върнат лъжливите софиянци, има достатъчно време да се проверят всички декларации.
И на влизане в София, с по една призовка към районното.
Всички , които си позволиха да попълват неверни декларации заради търбуха си, са за съд.

# 10 687
Цитат
Генералът защо не отговори адекватно на въпроса защо не затворят сега и църквите
Какво ви пречат църквите?!Днес колко десетки хиляди коли плъзнаха из страната?Сравнявай между двете.
Цитат
софиянци хем си плащат наема
Ако разберете,че наемателите ви са напуснали София,вдигнете им наема!Мойте си остават в апартамента.Трябва и аз като Бойко да им кажа,че се гордея с тях.

# 10 688
Като питаха ген. Мутафчийски за забрана за полети, той се възмути как може да забраним на бг граждани да си идват в страната ни.
Сега демонстративно забраняват бг граждани да се придвижват в и извън София. ( реално пак ще могат)
А тези, които си стоим вкъщи и не излизаме получаваме смс-и да се регистрираме за здравословното си състояние, с искане за местоположение, егн, адреси,  и разбира се да си останем вкъщи.

Явно днес е имало доста разправии с полицаите по КПП и не го правят заради изпълнителните граждани. Иначе щяха да са с ясни забрани и недопускане на излизане, а не “ ако”.

# 10 689
По-добре отсега да помислят за същото и за 1ви Май и Гергьовден .
А не пак в късни часове да затварят градове,.

# 10 690
Според мен не са очаквали чак такова голямо изнасяне, нали много пъти повтаряха да сме разумни и да не напускаме града, да пазим близките.
Ама не става.

Но трябва да сме и съпричастни, де - ето, някои хора тръгнали зеле да слагат...

# 10 691
Да уточним какво значи ИП.

Имаш право да излизаш:

1.Да ходиш на работа
2.За храна
3.До аптека
4.Ако се грижиш за болен роднина.

Никой не е разрешил да се напуска областен град ей така, защото е празник/уикенд и искаш да празнуваш с други хора. Има и КПП-та отдавна, с тази цел, да следят хората да не се движат безцелно.

Кой е в нарушение?
Щаба и управляващите ли?

# 10 692
Да уточним какво значи ИП.

Имаш право да излизаш:

1.Да ходиш на работа
2.За храна
3.До аптека
4.Ако се грижиш за болен роднина.

Не.

# 10 693
Имаме къща в едно пернишко село и в същия състав, в който сме в апартамента, се пренесохме тук за 4- те почивни дни.
Нямаме роднини, съседи почти няма около нас и с никой не се виждаме.
С какво сме застрашили здравето на обществото ?
Ами не може да пътувате, диванните проповедници не дават. Няма само те да стоят скрити вкъщи и да треперят, трябва всички. Нищо, че си пътуваш отделно в колата и отиваш в празна къща.
Можете ли да гарантирате, че всички напускащи и прибиращи се в София са здрави, отиват в празна къща без съседи и не са се виждали с никой друг и няма да се виждат? Ако не можете да го гарантирате това забраната трябва да важи за всички и няма " Ама аз не съм като другите". Аман от хора, които се мислят за по-специални.

# 10 694
Ами аз живея на 2 места. Като съм на работа съм в града, като съм почивка съм в съседния, който е на 10мин. И двата имота са си наши. И двете са ми "вкъщи" поравно. Познавам и други такива хора естествено. Ми що да не си ходя от едното вкъщи до другото?! Нали сме си пак само нашето семейство?! С тая мярка сега нъц. Ще видим де..

Общи условия

Активация на акаунт