COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 644
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 710
Ами аз живея на 2 места. Като съм на работа съм в града, като съм почивка съм в съседния, който е на 10мин. И двата имота са си наши. И двете са ми "вкъщи" поравно. Познавам и други такива хора естествено. Ми що да не си ходя от едното вкъщи до другото?! Нали сме си пак само нашето семейство?! С тая мярка сега нъц. Ще видим де..
А каква е драмата просто да не се разхождаш между двете къщи известна време.

# 10 711
Прогнози докога ще е затворена София?
Тя не е затворена.

# 10 712
  • София - Рим и обратно
Скрит текст:
Явно до военно положение трябва да стигнем.
ИП ни е малко.
И сами ще сме се докарали дотам. Жалко.
С овче послушание само дотам се стига.
Скачай да протестираш, де! Какво чакаш? Ще скочиш в Германия (май там беше) с/у мерките, ама друг път.

Нама да скачам, защото ми изглеждат напълно адекватни и им имам доверие. Има много драматична разлика в начините и мотивите за вземане на решения. А като реша да скоча, нищо ще ме арестуват, нито ще ме цензурират, но това няма как да го схванеш като полъх и дух дори. Сега само да не ми кажеш да не пиша в български форум или да ме питаш кога ми е почернял долния край на гръбнака.
За какво да скача срещу мерки в Германия, като всичко е последователно и адекватно, освен че е спокойно и без грам истерии и паники, като наште “умни глави” от щабЪТ. Тая нация за първи път ми се издига в очите (Германия имам предвид).

# 10 713
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
Явно до военно положение трябва да стигнем.
ИП ни е малко.
И сами ще сме се докарали дотам. Жалко.
С овче послушание само дотам се стига.
Скачай да протестираш, де! Какво чакаш? Ще скочиш в Германия (май там беше) с/у мерките, ама друг път.

Нама да скачам, защото ми изглеждат напълно адекватни и им имам доверие. Има много драматична разлика в начините и мотивите за вземане на решения. А като реша да скоча, нищо ще ме арестуват, нито ще ме цензурират, но това няма как да го схванеш като полъх и дух дори. Сега само да не ми кажеш да не пиша в български форум или да ме питаш кога ми е почернял долния край на гръбнака.
За какво да скача срещу мерки в Германия, като всичко е последователно и адекватно, освен че е спокойно и без грам истерии и паники, като наште “умни глави” от щабЪТ. Тая нация за първи път ми се издига в очите (Германия имам предвид).
Те винаги са държали на дисциплината. Така са възпитани. За нас няма да говоря.

# 10 714
Заслужаваме си подкарването с гегата, много ми хареса това "до второ нареждане". Яко да се изнервят сега мнимите екскурзианти. Писнало ми е от такива тарикати и заобикалящи правилата, има да въздишаме по немската дисциплина, ама няма да я стигнем.

# 10 715
  • София - Рим и обратно
Дисциплинирани за кое? Никой не им е забранявал да излизат или да посещават паркове. Обаче полицията е там и следи да не са на групи. Върши работа, демек, а не само да събира пари и да плаши. Никой не ги е затварял, ругал и причие. Тук ни третират като овце в кошара и айдеее рррр с остена... Обаче явно такъв ни е манталитетът, права си.

# 10 716
Прогнози докога ще е затворена София?
Тя не е затворена.
Да, не е затворена. Ще може да се влиза и излиза ако работиш в София или извън нея. Няма истинско затваряне на града, както беше в Банско. На практика има едно голямо нищо.

# 10 717
  • София
Седя вчера и днес и си мисля...колко трябва да си тъп, че да си идеш на село при родители, баби и дядовци....в тая обстановка?
Пак закъснели и половинчати мерки. Ганьо ще измисли начин.
Убеждавам се, че сме много малък, но изключително прост народ.

# 10 718
  • София
Мутафчийски спомена 40  заразени, това са нови между 17.00 и 23. 00 часа или за деня общо?

# 10 719
  • София
Мутафчийски спомена 40  заразени, това са нови между 17.00 и 23. 00 часа или за деня общо?
Да

# 10 720
Заслужаваме си подкарването с гегата, много ми хареса това "до второ нареждане". Яко да се изнервят сега мнимите екскурзианти. Писнало ми е от такива тарикати и заобикалящи правилата, има да въздишаме по немската дисциплина, ама няма да я стигнем.
И то не е само тук и сега. И без корона винаги има тарикати.

# 10 721

И аз разбрах, че са нови, плюс онези 48 ли бяха?

# 10 722
  • София
Да
Нови? Извинявай не разбрах....

# 10 723
  • София
Дисциплинирани за кое?
Скрит текст:
Никой не им е забранявал да излизат или да посещават паркове. Обаче полицията е там и следи да не са на групи. Върши работа, демек, а не само да събира пари и да плаши. Никой не ги е затварял, ругал и причие. Тук ни третират като овце в кошара и айдеее рррр с остена... Обаче явно такъв ни е манталитетът, права си.

Даже точната дума е САМОдисциплина. За всичко са така- отговорни, дисциплинирани, със силно развито чувство за принадлежност към обществото. Ако в Германия им бяха казали "моля, не пътувайте за Великден", смятай че  все едно си им казал "забранено е". Нямаше да хукнат да садят домати.

Има си и сред тях черни овце, но като цяло са супер отговорен народ.

Скрит текст:
Да
Нови? Извинявай не разбрах....
Аз разбрах нови 40.

# 10 724
Ами то и в Швеция така се оказа.
Хората имат съзнание, няма нужда от тояга.
Нямат ИП, но си спазват мерките, почти същите.

Общи условия

Активация на акаунт