COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 316
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 10 875

Не ми харесва думата "жертви".
Защо не се казва просто "починали".
Жертва е нещо свързано с насилие, не болест.

Аз също се чудих защо казват от щаба "загинали" . Търсих в тълковния речник. И наистина, когато е в резултат от бедствия се водят загинали и жертви.
И понеже КВ си е вид световно бедствие това е правилния начин.

# 10 876
Слушах Фандъкова аз.
Изобщо няма решение с тези , които днес пристигат със самолетите в София. Четири ли , колко били само от сутринта.
Как ще се придвижват до родните си места, с какво ?
Кой ще ги извозва, докъде.

# 10 877
Скрит текст:
Трябваше да затворят по-рано - да блокират за Великден - без влизане и излизане. Повечето хора са се регистрирали на един временен и друг постоянен адрес и си пътуват без проблеми.
Стига се дотам, защото не сме свикнали на дисциплина.
Всеки си прави каквото си знае. Сега заразата ще се разнесе навсякъде.

Скрит текст:
Колкото до възрастните хора, които трудно могат да се придвижват - ползвайте куриерите. Така се прави по цял свят.
Добре де, аз едно не разбирам....
Предполагате, че тези, дето се юрнаха да сеят зараза извън Сф, по цяла Бг, са заразни.
Те до вчера се юркаха из Сф, на работа, на пазар, на разходка...защо Сф не е пламнала?Ако наистина бяха толкова заразни, досега не 300, а 30 000 би трябвало да има в Сф.
Предвид многомилионна Сф и факта, че повече от половината хора работят, ако са толкова заразни, поне половин Сф трябваше вече да е в Ада...все пак минаха вече 5 седмици, не 5 дена.

# 10 878
  • Пловдив
Нали се оказа, че под "площадки, на които децата се пързалят" БиБи имал уж предвид ледени пързалки, вие за "загинали" се чудите...

# 10 879
  • При семейството си
Всъщност заповед все още няма...или?

http://www.mh.government.bg/bg/normativni-aktove/zapovedi-pravil … itsi-instruktsii/

# 10 880
Вчера жители на Созопол и на Царево споделили пред репортер на бТВ, че има приходящи жители на София, които са дошли още с обявяването на извърнредното положение. Хотелите не работят, затворени са и ресторантите, но те са настанени в апартаменти под наем и вили.

# 10 881
Скрит текст:
Трябваше да затворят по-рано - да блокират за Великден - без влизане и излизане. Повечето хора са се регистрирали на един временен и друг постоянен адрес и си пътуват без проблеми.
Стига се дотам, защото не сме свикнали на дисциплина.
Всеки си прави каквото си знае. Сега заразата ще се разнесе навсякъде.

Скрит текст:
Колкото до възрастните хора, които трудно могат да се придвижват - ползвайте куриерите. Така се прави по цял свят.
Добре де, аз едно не разбирам....
Предполагате, че тези, дето се юрнаха да сеят зараза извън Сф, по цяла Бг, са заразни.
Те до вчера се юркаха из Сф, на работа, на пазар, на разходка...защо Сф не е пламнала?Ако наистина бяха толкова заразни, досега не 300, а 30 000 би трябвало да има в Сф.
Предвид многомилионна Сф и факта, че повече от половината хора работят, ако са толкова заразни, поне половин Сф трябваше вече да е в Ада...все пак минаха вече 5 седмици, не 5 дена.
Франси, никой не знае за 14 дни назад каква е биологичната му история и дали не  е носител на вируса.  Това се отнася не само за софиянци.
Тепърва ще стане ясно.
Дано да не сме в ада, де.
С тези неща шега не бива.

# 10 882
Слушах Фандъкова аз.
Изобщо няма решение с тези , които днес пристигат със самолетите в София. Четири ли , колко били само от сутринта.
С такси до КПП и от там който го чака с колата и към къщи.Много ли е сложно??

# 10 883
Слушах Фандъкова аз.
Ми няма решение. А и този таксиметров после се връща да вози други хора.
Трябва да се реши някак този въпрос, защото остава да останат  в София и те.
Според мен всеки да си осигури собствен транспорт и да си ходят. Но докато стане това, къде ще седят.

# 10 884
Слушах Фандъкова аз.
Който ги посреща обаче попада под карантина. Дали ще има много кандидати?

# 10 885
Казаха ли на тези брифинги, колко човека са напуснали София от вчера вечерта.
И ако са качени някъде брифингите, бихте ли ми дали линк, моля.

# 10 886
Май няма да има отърване от тоя вирус - ще отпускаме и затягаме мерки до откат.
В Италия разработиха апп, който да ни прекара през стадния имунитет или поне докато чакаме ваксина или нещо друго. До няколко седмици ще е в обръщение. Инсталацията му не е задължителна, но се надяват, че поне 60% от населението ще го инсталира, за да бъде ефективен. Апп-ът работи чрез обмяна на анонимни данни през блутуут и ще уведомява хората, ако са били на по-малко от 1 метър разстояние със заразен. Няма да изпраща данни кога и къде точно е станал контактът. Ще дава инструкции за какви симптоми да следиш и какво да правиш след това. Ако развиеш симптоми и се окажеш заразен, ще трябва да се регистрираш в системата като заразен и всички хора, които са били в периметъра ти съответно ще получат инструкциите, че са били в контакт и какво да правят.

# 10 887
Казаха ли на тези брифинги, колко човека са напуснали София от вчера вечерта.
И ако са качени някъде брифингите, бихте ли ми дали линк, моля.
Мутафчийски нощес спомена около 10 хиляди човека.
Пет хиляди са върнали с унижения към полицаите . Но са успели.

# 10 888

В Италия разработиха апп, който да ни прекара през стадния имунитет или поне докато чакаме ваксина или нещо друго. До няколко седмици ще е в обръщение. Инсталацията му не е задължителна, но се надяват, че поне 60% от населението ще го инсталира, за да бъде ефективен. Апп-ът работи чрез обмяна на анонимни данни през блутуут и ще уведомява хората, ако са били на по-малко от 1 метър разстояние със заразен. Няма да изпраща данни кога и къде точно е станал контактът. Ще дава инструкции за какви симптоми да следиш и какво да правиш след това. Ако развиеш симптоми и се окажеш заразен, ще трябва да се регистрираш в системата като заразен и всички хора, които са били в периметъра ти съответно ще получат инструкциите, че са били в контакт и какво да правят.

А какъв е процентът на заразените в момента в Италия, процент от общото население? Доказан и прогнозен, има ли такива данни?

# 10 889
Май няма да има отърване от тоя вирус - ще отпускаме и затягаме мерки до откат.
Това е много хубава идея.На нас пък ни създадоха приложение да се чукаме с яйца виртуално😀.Е,имаме и добро приложение, Virusafe,но нямам особени впечатления.

Общи условия

Активация на акаунт