COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 405
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 670
Кафенце, мен напълно ме устройва това, че софиянци се изнесоха да хапват и пийват. Тяхна си работа.

Тя е тяхна, но това може косвено да се отрази на други хора.
Идва софиянеца в гр.Русе, носи заразата, отива в магазин Х, там се  бута с хората, и после тия хора се заразяват и прехвърлят заразата в семейстата си.

# 11 671
Почнах да си мисля, че нарочното стресиране има за цел след като почнат да охлабват мерките хората да пордължават да ги спазват. Малко им се дразня вече, не били толкова затегнати като в Европа, но едно е да затвориш магазини друго паркове. Не че ще си заведа децата на площадките, но това, което правят майките да мерят улиците с тях пак ми се струва безумие.

# 11 672
В отговор на Срало мече карантина има в София да изброявам ли какво трябва да се спазва като инструкция или до сега всичко работеше в София.

Карантина и ИП са две отделни неща.

# 11 673
  • София
така е, само исках да кажа, че не им завиждам на софиянци за софрите. А местните власти нали също имат КПП-та, те защо не спират хората и не ги разпитват? Хубаво, София изпусна тръгващите, но защо другите градове не спират пристигащите? Те също имат правомощия на КПП-тата, могат да ги спазят. Обаче и те не са ги спазили. Изобщо, тези КПП-та станаха врАта У пОле още на втората седмица.

В София няма карантина, макар че вече ми се иска да ни локнат и да сложат карантина, явно няма оправия иначе. До магазина, банката и аптеката. Преживяхме историята с кризата с боклука преди петнайсет години, хем посред лято, нищо ново.

# 11 674
В отговор на Срало мече карантина има в София да изброявам ли какво трябва да се спазва като инструкция или до сега всичко работеше в София.

Ми изброй де.
Не работят само моловете,
ограничено е посещението на парковете, за да се избегне струпване на хора.
Работят:
-хранителни магазини, и веригите и малките
-всякакви други магазини-за дреху, бижута, дори за куфари видях, цветарски
-работят дребни хлебопекарни и дюнерджийниците-продава се на гише или на вратата и хората вървят по улиците и си хапват
-работят фризьорски салони, маникюристки
-свободното придвижване на хората не е забранено, излиза се свободно на пазар по което време си поискаш и по колкото пъти си поискаш, в това число се ползват велосипеди, тича се, по тротоарите хората се разхождат
-сложиха кпп, през които свободно се преминава от почти всеки, който е решил, защото всеки си извади служебна бележка
Карантината е принудително изолиране, каквото в София няма. Имаше в Банско, падна, сега има в друго населено място и то с причина.
Та-къде е точно карантината, ще ми се да знам.

Andariel
, тези кпп за мен са голямата пробойна. Ами, пускат ги, защото всеки вади от ръкава си някакво изсмукано обяснения. Кой на погача, кой на помен, кой на работа, кой да си нагледа имота. Излишно беше, ако ще пускат за всичко, да ги слагат. На всеки неговата причина явно е достатъчно основателна и се възползваха.

# 11 675
  • София
така е, само исках да кажа, че не им завиждам на софиянци за софрите. А местните власти нали също имат КПП-та, те защо не спират хората и не ги разпитват? Хубаво, София изпусна тръгващите, но защо другите градове не спират пристигащите? Те също имат правомощия на КПП-тата, могат да ги спазят. Обаче и те не са ги спазили. Изобщо, тези КПП-та станаха врАта У пОле още на втората седмица.
КПП-та има само в окръжните градове, доколкото зная.

# 11 676
  • София
Всяко населено място има кмет.

# 11 677

Защото ако на тези хора в личните карти пише, че живеят в Бургас, Русе, Варна или друг град, на КПП-то са длъжни да ги пуснат. Както на изход от София, така и на вход в съответните населени места и областни центрове.
Прибирането им обаче ще е трудно и ще трябва да търсят варианти да заобиколят правилата, най-вероятно.

# 11 678
Каква зараза ви гони с 8-900 и нещо официални случая в цялата страна? Какво толкова ще разнесат тия пътуващи дето ги громите и кълнете тук вече 50 страници?
И при всички активни случаи в карантина, в болница или оздравели?
То даже и пандемия няма, ако трябва да се гледат числата, необходими за нея: 200 души на 100 хил.
Всичко ви е нагнетено от пресата и щаба и сега от паника се надъхвате тук срещу лошите пътуващи. А те повечето отишли да садят домати в някое забутано село.
Нито на снимки на колони с коли вярвам, нито на нищо. Вече всички тотално изтрещяхме от изкуствено създадена истерия.
Мен повече ме притеснява, да не ме заболи корем, бъбрек, нещо да не се контузя, че ако имам нужда от помощ за друго, а не за грипче, ще си остана явно на улицата и ще мра.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 12:59 от Анонимен

# 11 679
  • Ispania
Почнах да си мисля, че нарочното стресиране има за цел след като почнат да охлабват мерките хората да пордължават да ги спазват. Малко им се дразня вече, не били толкова затегнати като в Европа, но едно е да затвориш магазини друго паркове. Не че ще си заведа децата на площадките, но това, което правят майките да мерят улиците с тях пак ми се струва безумие.
Да, права сте. Парковете първи трябва да се затворят както в Испания например.

# 11 680
Софиянците, които напуснаха София и са си уреждали 4 дневната почивка са селски тарикати. На много умни се правят, а номерата им са тъпи. Не зачитат нищо, даже да поставят в опасност живота на другите, на колеги, на съседи, на хора, с които им се налага да общуват. А аз съм напълно сигурна, че когато получат първите симптоми на болестта, няма да пожалят нито един медик, само и само да се доберат до лечение и болница. Тогава ще реват, че са оставени да измират по къщите си. Ще търсят връзки и ще изместват другите, които са спазвали мерките, но са се заразили от такива изроди, като безхаберни колеги например, които кроснат навсякъде. Себични и егоистични хлебарки, чиято наглост няма край. При тях липсва каквато и да е съвест и емпатия. Живеят на принципа "След мен и потоп."

Това го уточнихме вече, софиянци сме си по къщите, а столичани в повече, каквито се вижда са и повечето по репортажите са непослушните.
А защо ги приеха по места или как тук пишат те са си вкъщи просто живеят на две места.
Стига с това софиянци не се отъждествявам нито с тези селяни, нито с циганите.

# 11 681
Аз пък се замислих - защо не казаха седмица по-рано "Няма проблеми да пътувате, изисква се единствено да представите отрицателен тест за корона вирус." Който няма - не минава. Без баба, стринка, леля, на които трябва да занесат лекарства
Да ходят където искат, след като докажат, че са здрави. Хем супер бързо щяха да се наберат солидни данни за скрининг на населението Grinning

# 11 682
  • София
Осемстотин са само официално преброените. Какъв беше коефициентът, по който трябва да умножим, за да получим предположение за общия? Два на единайсет ли хващаха с тестове? Значи стават около 1 на 6 хванати. Ако не съм забравила математиката, трябва да умножим по 800х6.

как става тази работа хем да си с адрес в София, хем в Благоевград примерно? Да, има постоянен и настоящ адрес, но ако в ЛК ти е вписан постоянният за Благоевград, значи отиваш ли си в Бл, там си и оставаш, защото на КПП-то няма да те пуснат, освен ако нямаш бележка от работодател, че работиш в София или не покажеш документ за настоящ адрес. Със сигурност глоби ще има, защото повечето все нещо са излъгали.

# 11 683
  • София
Осемстотин са само официално преброените. Какъв беше коефициентът, по който трябва да умножим, за да получим предположение за общия? Два на единайсет ли хващаха с тестове? Значи стават около 1 на 6 хванати. Ако не съм забравила математиката, трябва да умножим по 800х6.
Казваха 2 от 11, но вече по-скоро трябва да умножаваме по 10 директно.

# 11 684
  • София
цялата грешка и на щаба и на правителството беше , че ти имаха някаква вяра в съвеста и самоконтрола на българите което се оказа мит  Sad Затова и закъсняха с мерките и вследствие на тъпотията на много хора сега ще има и шамари , дано са малко и не много силни Simple Smile
Цялата им грешка беше, че нямаха тестове, когато бройката беше още под 100, за да изследват всички контактни одо 3-ти ред. Сега вече като има болни шофьори от ГТ, хора от махалите, лекари от Бърза помощ, никакво проследяване не може да има. И най-съществената им грешка е информационната стратегия. Не може някой сутрин да излиза и да се цупи като отегчен провинциален лекар на визитация в кожно отделение, а след него да тръгва през деня логореята на Боци. Трябваше не да ограничат разнопосочните мнения на хора като Мангъров, но да фокусират масово информиране и отговори и на най-тъпите въпроси на хората в различни предавания, вместо да разсъждаваме по въпроси, по които като не сме лекари реално не можем.

Общи условия

Активация на акаунт