COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 970
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 655
Глупав отговор беше този за 5000- те в Банско.
Те му казват, че има толкова в града, които си се разхождат спокойно, той отговаря, че затова били взети мерки и затворили София. Angry Е това спасява Банско ли?Нищо не правят! Затваряме ви, Ана като искате да излизате- ми добре. Не можем да ви откажем. Егати извънредното положение и мерките!  И се оказа, че софиянци не са се изнесли по селата, а са си на курорт. Празнуват си Великден, както всяка година.
Да видим как ще се върнат !

Както са излезли,така ще се върнат! И това няма да е изненада за никои,струва ми се."Затвориха"/ любима дума за много хора тук/ София след като половината град се изнесе,в полунощ драматично се прочете една заповед,как видите ли ни пазят ,но това според мен беше по-скоро за да успокоят едни блокирани по-рано .

# 11 656
На тези, които празнуват извън София, сигурно са им приготвили някави мерки, но не смеят да им ги съобщят сега, за да не им помрачат празниците.
Simple Smile

# 11 657
  • София
Какво сега, хората се проепидемичват инстинктивно! Няма нужда да се отварят църквите и стадионите - казваш на хората да си трайкат, те детински тръгват наопаки. И накрая пак Мангъров ще излезе прав.  Simple Smile Човешката природа не можеш да я промениш, особено нашенската културна нагласа. Как ще ги стигнем немците...

# 11 658
Софиянците, които напуснаха София и са си уреждали 4 дневната почивка са селски тарикати. На много умни се правят, а номерата им са тъпи. Не зачитат нищо, даже да поставят в опасност живота на другите, на колеги, на съседи, на хора, с които им се налага да общуват. А аз съм напълно сигурна, че когато получат първите симптоми на болестта, няма да пожалят нито един медик, само и само да се доберат до лечение и болница. Тогава ще реват, че са оставени да измират по къщите си. Ще търсят връзки и ще изместват другите, които са спазвали мерките, но са се заразили от такива изроди, като безхаберни колеги например, които кроснат навсякъде. Себични и егоистични хлебарки, чиято наглост няма край. При тях липсва каквато и да е съвест и емпатия. Живеят на принципа "След мен и потоп."
То затова и София е огнище.  Защото освен нормалните граждани, има една преобладаваща маса на хора свикнали с комфорта си и не желаещи да го нарушат по никакъв начин. Докато не почнем да падаме като круши, както в Италия няма да се спрат. Даже и тогава ме съмнява , че всички ще   мирясат.

# 11 659
Добро утро.Със снимката исках да ви покажа не само опашката от пазаруващите.Наистина бяхме към 50-60 човека и много от хората(вкл и аз) пазарувахме по повече продукти.Впечетленията от обиколката ми вчера бях следните:Кауфланд-спазване на дистанцията от 2м,100%с маски,50%с правилно сложени,вътре към 20 човека,много персонал с маски,ръкавици и шлемове,който постоянно следеше за струпване на хора покрай един щанд.Да добавя само,че продават маски,шлемове и дезинфектанти.Била-някакъв ред,но доста по-разхлабен от К.Улиците-празни.Само пред два блока имаше групички от 3-4 човека.80% от движещите се бяха с маски.Около жп гара и автогара гъмжеше от жандармерия.Спираха всеки,който слизаше от влаковете и автобусите(поне за 10-те минути,през които имах наблюдения).Кооперативният пазар-празен.Даже и тютюнджиите ги нямаше😀.Така че като цяло останах с впечатлението,че мерките се спазват.Весело изкарване на празниците😃.
П.п. Отивам да си боядисвам яйцата😆

# 11 660
  • В тъмната гора.
Мен ме удовлетворяват резултатите на частните лаборатории.
За сега откритите с IgG са повече отколкото с IgM.
Дали хората ходят да се тестват на случаен принцип или са имали някакъв повод да отидат е важно, но все пак факт е, че повечето са  с траен имунитет  вече.

И ние, цялото семейство изкарахме нещо, но не знам какво. Смятаме да се тестваме след седмица-две с бърз тест за антитела.
Но не трябва да лежим на тази кълка. Мисля, че има нещо вярно в това, че вируса повтаря при някои хора. Явно някои хора не изграждат достатъчно антитела или не са се изчистили от вируса.

# 11 661
Няколко души около мен смятаха, че са караи "нещо по-така и разлчно". Тестваха се и стана ясно, че не са изкарали Ковид. А бяха сигурни, че са.

# 11 662
Тези селски тарикати,които изчезнаха от София и не спазиха карантината заради едната софра заслужават да не ги пуснат обратно в София и да си останат по родните места като спазат карантината.Да си пуснат неплатена отпуска щом не мислят,че работата им е по-важна от софрата.Какво се получава,че от вторник ще сеят заразата,а другите будали спазват изискванията.Еми да си седят там,където с шмекерлъци са заминали.Аман от селски номера от селска вечеринка..   Рр

# 11 663
Тези селски тарикати,които изчезнаха от София и не спазиха карантината заради едната софра заслужават да не ги пуснат обратно в София
Кога е имало карантина?
Имало е отделни карантинирани области, като Банско преди време. София не е била под карантина, за да я спазват или не.

# 11 664
  • София
Любопитен експеримент, макар и непланиран, се е получил на френския самолетоносач „Шарл де Гол“. Между 13 и 16 март екипажът е бил пуснат на брега, където явно е станало заразяване. В момента, повече от месец по-късно, резултатите са следните:
- на моряците са направени 2300 теста. 940 от тях са позитивни, 645 са негативни, а резултатите от останалите още се обработват;
- около 500 моряци са имали симптоми на COVID-19;
- 20 'човека са все още в болница, осем от тях получават лечение с изкуствено обдишване, а един се намира в интензивното отделение.
от ТУК
Нищо не съобщават за антитела и имунитет,  а това би било интересно за феновете на стадното имунизиране - тук май точно нещо подобно се е получило, като е ясно, разбира се,  че става дума за млади здрави-прави мъже.

# 11 665
Любопитен експеримент, макар и непланиран, се е получил на френския самолетоносач „Шарл де Гол“. Между 13 и 16 март екипажът е бил пуснат на брега, където явно е станало заразяване. В момента, повече от месец по-късно, резултатите са следните:
- на моряците са направени 2300 теста. 940 от тях са позитивни, 645 са негативни, а резултатите от останалите още се обработват;
- около 500 моряци са имали симптоми на COVID-19;
- 20 'човека са все още в болница, осем от тях получават лечение с изкуствено обдишване, а един се намира в интензивното отделение.
от ТУК
Нищо не съобщават за антитела и имунитет,  а това би било интересно за феновете на стадното имунизиране - тук май точно нещо подобно се е получило, като е ясно, разбира се,  че става дума за млади здрави-прави мъже.
Това е уникален шанс да се изследва и начина на заразяване, и периода на преболедуване , и смъртността , и всичко. Дано се използва този случай за задълбочен медицински  анализ !

# 11 666
Няколко души около мен смятаха, че са караи "нещо по-така и разлчно". Тестваха се и стана ясно, че не са изкарали Ковид. А бяха сигурни, че са.

Което е още по-задоволително като факт, с цел обобщаване.
Т.е. изследват се сами хора, на случаен принцип. Това прави данните една идея по-достоверни и можем да вярваме на сметките извлечени от тях.
А именно, към днешна дата:
Общо тествани хора с тест за антитела: 2207

Хора с положителни проби за антитела IgМ и IgG: 25

Хора с положителни проби само за антитела IgМ: 33

Хора с положителни проби само за антитела IgG: 49

# 11 667
  • София
Онзи ден дадох информация за Смолян, но някак се изгуби - от около 300 бързи теста - 14 % с антитела. Дори и да отчетем, че това са хора, които са имали основание да се тестват, пак процентът е много висок.

# 11 668
В отговор на Срало мече карантина има в София да изброявам ли какво трябва да се спазва като инструкция или до сега всичко работеше в София.

# 11 669
  • София
Кафенце, мен напълно ме устройва това, че софиянци се изнесоха да хапват и пийват. Тяхна си работа.

Общи условия

Активация на акаунт