COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 490 006
  • 32 209
  •   2
Отговори
# 11 850
Fenris,
Благодаря Ви за мисълта.
Въпроса ми бе към PURE.

Защо ангажирате вниманието с чуждестранна статистика където България не фигурира?

Как ви се струват тези проценти на отделните държави?

Percentage of total population infected ( Imperial College London)

https://mrc-ide.github.io/covid19estimates/#/total-infected

Какъв е проблема да се сравни с българските официални данни?

Иначе от горния линк ме шокира разликaта между Швеция и Норвегия. Швеция е на нивото на Белгия според тази таблица.

# 11 851
ако не са го пуснали Китай, защо да крият информация, а от самото начало не търсят помощ.
По принцип доста страни, които имат собствени ресурси, не търсят помощ. Каква помощ да търсят? "Криенето" пък предполага, че знаеш априори за какво става дума.   Дори в момента е ясно, че никъде не се знае точният брой на заразените и има различни методики за отчитане на смъртните случаи. Това не е "криене".

# 11 852
А аз наблюдавайки и другите държави се чудя...какво трябва да се случи, чисто теоретично,за да се преодолее настоящото положение? Карантина,мерки, пик /един или няколко/ и после? Това с ваксината и лекарството ясно...,но ако няма такива дълго време. Убедена съм,че има сценарий- ако не при нас,то в някои от другите държави...но какъв...Не вярвам да минава през сриване на здравната система...нещо друго ще да е...

# 11 853

Лу, това е огромен тлеещ проблем, за който масово все още не се говори. Какво ще правим ако учителите откажат да влязат в училище от страх?
Вървим към срив на образованието, което е ужасно висока цена за тази изолация. Не знам.
Ooooo, моля ти се...Колко пъти напоследък им индексираха заплатите, сега също си им вървят на 100%  заплатите за така наречената "онлайн" подготовка . 1000 лева им е стартовата, което на фона на страната е повече от прилично. Като не искат да влизат в час има биваци в Германия където в една стая с трима румънеца и един албанец ще берат аспержи сезонно. През останалото време - кой как може да се оправя. Няма сигурна заплатка, няма платени отпуски, няма симпозиумчета и програмки, няма ранно пенсиониране + 10 брутни заплати за изпровод. А местата им ще се намери кой да заеме, има и "безстрашни" българи. Стига сте оплаквали, правели на герои и обвивали в ореола на мъченичеството полицаи, лекари и учители. Те просто си вършат работата, за което им се плаща.

Не можах да се удържа да не коментирам това!Понеже има кой да заеме местата на лекари,учители,сигурно затова средната им възраст е около 60 години,а,да,има....тези,които в едно изречение от 7 думи,имат 5 правописни грешки....

# 11 854
Цитат
Хората видяха, че тези смешници нямат хал хабер какво правят. Не видяхте ли вчера графиките, за това колко са намалели излизанията? Според данните за трафика, българите са по-дисциплинирани от германците!

Хеликаза, дай някой линк, че не мога да открия такива графики и данни.
Линкът е този, трендът е ориентировъчен: https://www.apple.com/covid19/mobility
Learn about COVID‑19 mobility trends in countries/regions and cities.
Reports are published daily and reflect requests for directions in Apple Maps.

В полето Search Country можете да видите графиките по държави.

# 11 855
  • Варна
всеки може да обвинява всеки, но това неразбирам в случая помага ли
Не помага, но отвлича вниманието.

# 11 856
Интересно Южна Корея как не се излъга и реагираха веднага, а пък Тръмп се бил излъгал. Нищо, че е бил предупреждаван от неговите служби за пандемията още от началото на годината. Предупреждения, които нееднократно е игнорирал "за да не се уплашат пазарите." Но сега е много удобно да си измие ръцете с Китай пред неговите избиратели, които помнят какво е говорил не повече от 3 минути, така или иначе.

# 11 857
  • Варна
когато се изясни вината и се намери виновника, бързо ще се открие и решението, не мислиш ли? Wink
Шансът виновника да бъде открит е  0 /нула/

# 11 858
Идеалният сценарий щеше да бъде следният (като се обърне каруцата - пътища много) Sweat Smile :
- Китай уведоми СЗО на 31 декември 2019 година
- същият ден цял Китай трябваше да бъде блокиран
- самолетите щяха да извозят само чуждестранните граждани от Китай в съответните страни, където щяха да бъдат строго карантинирани, изолирани и тествани
- всички летели или напуснали Китай и особено провинция Хубей между 1 декември - 31 декември проследени, карантинирани, тествани, проследени и тествани всичките им контактите. Всяка страна щеше да проведе собствено разследване.

Сега в цял свят гоним Михаля...

# 11 859
  • Варна
А аз наблюдавайки и другите държави се чудя...какво трябва да се случи, чисто теоретично,за да се преодолее настоящото положение? Карантина,мерки, пик /един или няколко/ и после? Това с ваксината и лекарството ясно...,но ако няма такива дълго време. Убедена съм,че има сценарий- ако не при нас,то в някои от другите държави...но какъв...Не вярвам да минава през сриване на здравната система...нещо друго ще да е...
Сриване и рестарт на световната икономика. Така работи капитализма, невъзможен е непрекъснат растеж.

# 11 860
  • София
Как да се направи масово тестване за коронавируса. Мисля, че идеята е много добра.
https://clubz.bg/97465-kak_da_se_napravi_masovo_testvane_za_koro … taP_v-SYEEe7zudeY

# 11 861
ако не са го пуснали Китай, защо да крият информация, а от самото начало не търсят помощ.
По принцип доста страни, които имат собствени ресурси, не търсят помощ. Каква помощ да търсят? "Криенето" пък предполага, че знаеш априори за какво става дума.   Дори в момента е ясно, че никъде не се знае точният брой на заразените и има различни методики за отчитане на смъртните случаи. Това не е "криене".
Не само това. Те са го отчели и затова са взели тези мерки, които тогава за един просто грип тук ни се струваха меко казано странни. Тези болници, това пръскане, зазиждане на хора и т.н. Били са наясно за мен.
Проблемът е , че това и да се съмняват няма как да го докажат, но са се усетили. Решили са прилепите да са виновни уж, защото иначе ...
Най-уязвими са , че в Ухан има лаборатория точно за такива изследвания стана ясно и то висока степен.
И, ако е внесен вируса не случайно е избран този град. Да изглеждат Китай виновните.
Ми кой ще им повярва, че някой точно там , в града с лабораторията им е пуснал вирус?
Най-вероятно е изпълзял оттам. Как ще го докажат, че не са те?
Да беше друг град без лаборатория , добре, ама..точно Ухан?
Града е проблема за мен и затова Китай са замазали. Не знам де...така ми е най-достоверно.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 16:56 от Анонимен

# 11 862
  • Варна
Най-уязвими са , че в Ухан има лаборатория точно за такива изследвания стана ясно и то висока степен.
Ми кой ще им повярва, че някой точно там , в града с лабораторията им е пуснал вирус?
Най-вероятно е изпълзял оттам. Как ще го докажат, че не са те?
Да беше друг град без лаборатория , добре, ама..точно Ухан?
Града е проблема за мен и затова Китай са замазали. Не знам де...така ми е най-достоверно.
Ако някой друг е пуснал вируса е разсъждавал по същия начин, не мислиш ли?

# 11 863
всеки може да обвинява всеки, но това неразбирам в случая помага ли
Не помага, но отвлича вниманието.

От какво пък толкова отвлича вниманието?
От цената на тока, от горенето на чужд боклук, от пробутването на сринатата детска болница ли?
Нищо скрито няма, всичко ни е ясно, и без да ни отвличат вниманието вече никой не излиза на улицата да протестира, а само се мрънка.

# 11 864
Би било добре всяка държава да направи безплатни и абсолютно задължителни тестове на цялото население за да се види реалната картина. Разбирам, че е трудно и скъпо и вероятно късно. Но може би щеше значително да помогне.

Общи условия

Активация на акаунт