COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 470 047
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 11 865
  • Germany
В Испания вече са почти 200 000 заразени и над 20 000 починали. След месец строг карантин, особенно позитивни показатели няма. С тези темпове може и година две да не се справим. А и други държави значително напредват с бройките. Въобще толкова безсмислено ми се вижда всичко, което правим, за да спрем вируса, че се отчайвам.
Защото не се спира вируса, просто се позабавя. Спиране няма да има и с изолация,  и без. Лека-полека бройките си цъкат и се върви нагоре.
В Редит има разни публикации, че ЦРУ още в края на ноември е докладвало на САЩ и на Израел за появата на коронавируса...

# 11 866
  • Варна

От какво пък толкова отвлича вниманието?
От цената на тока, от горенето на чужд боклук, от пробутването на сринатата детска болница ли?
Нищо скрито няма, всичко ни е ясно, и без да ни отвличат вниманието вече никой не излиза на улицата да протестира, а само се мрънка.
О, аз говоря за Тръмп и проблемите му. Ние сме друга бира.

# 11 867
  • София
В Испания вече са почти 200 000 заразени и над 20 000 починали. След месец строг карантин, особенно позитивни показатели няма. С тези темпове може и година две да не се справим. А и други държави значително напредват с бройките. Въобще толкова безсмислено ми се вижда всичко, което правим, за да спрем вируса, че се отчайвам.
Еми представи си ако не го правим. В Испания много небрежно подходиха, много лековато, излъгаха хората, че няма нищо, че принцесите ще ходят на училище с коронавирус в някакъв клас, оставиха парадите за 8-ми март, а точно тогава имаха 500 случая. На следващият ден 1000. И сега виждаме всички какво става. Понамаляват смъртните случаи, но все пак си е мазаляк.

Притеснявам се, че тук твърде дълго удържахме на малко заразени и сега ще се омажем и ние, защото на никой не му пука вече.

# 11 868
Идеалният сценарий щеше да бъде следният (като се обърне каруцата - пътища много) Sweat Smile :
- Китай уведоми СЗО на 31 декември 2019 година
- същият ден цял Китай трябваше да бъде блокиран
...

Всичко тоаа с уговорката, че решението трябваше да е изцяло вътрешно на Китай, защото СЗО още в началото уточниха, че те по принцип не препоръчват затваряне на граници, защото било неефективно. Ако човек се върне година назад, се вижда, че и при ебола са препоръчвали да НЕ се налагат ограничения в пътувания и търговията със засегнатите от ебола страни /Конго/.

# 11 869
Известна популярност придобиха "записките" на един руски професор с име "Царенко".
Независимо от ред проблемни "мнения" и моята дълбока подозрителност към руската медицина, има обаче и ред полезни, интересни неща.
На когото му е интересно, може да прочете тук:

https://mediasphera.ru/issues/anesteziologiya-i-reanimatologiya/ … 20175632020021078

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 17:15 от Birdie

# 11 870
Въпроса ми бе към PURE.
Защо ангажирате вниманието с чуждестранна статистика където България не фигурира?

Wagabunga, никой насила не ви ангажира вниманието!

Когато нещо не ви е интересно, просто замълчете и подминете! Аз така правя!

Аман от дребнави претенции и заяжданици в този форум!

# 11 871
България да не е на друга планета, че да не ви засяга световната статистика? Глупаво заяждане.

# 11 872
Не знам кой е прав и кой е крив, но е факт, че Китай в началото се опитваше да запуши устите на хората, които сигнализираха за новия вирус. Което въобще не е нормално, ако работата им е чиста. Но това едва ли някога ще се разбере.

Не знам дали това сте го коментирали относно имунитета:
"Ясно е, че имунната система отговаря на инфекцията от COVID-19", казва вирусологът Майк Скинър от Imperial College London. По думите му, създадените антителата ще осигурят защита срещу бъдещи инфекции - но тази защита няма да продължи цял живот. Според повечето вирусолози, ще сме предпазени само за година или две."
https://www.dnes.bg/koronavirusat/2020/04/17/sled-pet-meseca-kak … o-preborim.446331
"

# 11 873
  • Бургас
България да не е на друга планета, че да не ви засяга световната статистика? Глупаво заяждане.
просто всяка страна предприе различен подход и се налага да гледаме не световните а регионалните

# 11 874
Най-уязвими са , че в Ухан има лаборатория точно за такива изследвания стана ясно и то висока степен.
Ми кой ще им повярва, че някой точно там , в града с лабораторията им е пуснал вирус?
Най-вероятно е изпълзял оттам. Как ще го докажат, че не са те?
Да беше друг град без лаборатория , добре, ама..точно Ухан?
Града е проблема за мен и затова Китай са замазали. Не знам де...така ми е най-достоверно.
Ако някой друг е пуснал вируса е разсъждавал по същия начин, не мислиш ли?
Да де, точно това казвам.
Ако друг е пуснал вируса е избрал град с лаборатория, та да изглежда уж изпуснат оттам.
Избрали са и момент, когато нещо празник са имали четох китайците.
В икономически аспект е ясно кой има интерес Китай да пострада.
Ако е в друг град Китай щяха да се наострят веднага, да алармират повече и т.н.
Тук са били шах и мат. Веднага ще кажат , че това е от тяхната лаборатория, затова са предпочели уж прилепи са пренесли. Нямат доказателства, имат лаборатория, уязвими са.
Та страната има 2 страни
1 Китай прави опити за ваксина за спин и нещо става случайно
2. Китай е трън икономически и всякак. Станаха странни неща, дори и с баскетболиста наскоро, който катастрофира се смята..., че не е случайност. Свързан е с Китай и някакъв договор имал и т.н.
Най-изгодното е да пострадат, да ги мислят за виновници и най-вече не са очаквали да се запали целият свят според мен.
3 Разчитано е СЗО да се справи, ама се видя колко може. Затова и Тръмпи е сърдит на тях, на Китай, ама не знам на кой точно трябва да е най-много.
Във всеки случай обикновения човек ще страда, губи и т.н. Лошото е, че ни излъгаха.

# 11 875
  • Пловдив
Аз отдавна мисля, че е по сценарий...филми такива сме гледали много. Само дето сега сме главните герои

# 11 876

Управлението на държавата има в момента работа за вършене, но вместо това, решават.да затворят хората по къщите, в очакване на....не знам на какво.
Изненадали се били, колко хора пътували! В тази тема някой изненадан ли е???
Хората видяха, че тези смешници нямат хал хабер какво правят. Не видяхте ли вчера графиките, за това колко са намалели излизанията? Според данните за трафика, българите са по-дисциплинирани от германците!

Истината е, че с нетестване са изтървали ситуацията и сега с този маньовър се опитват да се отърсят от вината и отговорността. За скока в случаите, ще бъдат виновни гражданите, а не неадекватното управление на ситуацията.

Идеално написано, благодаря ти за това включване. А болднатото е право в десятката, това и ще стане. След празниците, като потестват малко повече и ще изсипят един куп обвинения върху хората, че те са виновни щото пътували били много и се движели.
А че българите са дисциплинирани и всъщност доста адекватно спазват мерките, това си го пиша от доста време насам. Това са ми личните наблюдения, а аз вярвам на очите си, не на снимки от нет-а и на новините на Нова и Канал 3.

# 11 877
Сценарий или не, ние сме участници и пуснат или изяден прилеп-все е вирус, който мори хората и сме в пандемия.

# 11 878
Fenris,
Благодаря Ви за мисълта.
Въпроса ми бе към PURE.

Скрит текст:
Защо ангажирате вниманието с чуждестранна статистика където България не фигурира?

Как ви се струват тези проценти на отделните държави?

Percentage of total population infected ( Imperial College London)

https://mrc-ide.github.io/covid19estimates/#/total-infected

Какъв е проблема да се сравни с българските официални данни?

Иначе от горния линк ме шокира разликaта между Швеция и Норвегия. Швеция е на нивото на Белгия според тази таблица.

Ами и аз ще ти отговоря.
1. Тук много хора се интересуват от развитието на пандемията в други държави.
2. PURE живее в Швеция и ни информира какво се случва там.
3. Швеция е интересна за сравнение, защото там не взеха мерки, Англия тръгнаха по техния път, но после наложиха ограничения.

Все пак мисля, че не могат да се правят такива сравнения и изводи, защото всяка държава тества и отчита по различни начини, няма унификация.  Някои тестват само тежките случаи в болниците, други тестват и  някакъв %  от населението, рискови групи и т.н., едни повече, други по-малко, в зависимост с какъв ресурс и брой тестове разполагат.   А и за изчисляване на предполагаем  реален процент заразени има различни методи - на база смъртни случаи, на база доказани заразени.
Така, че всичко е много относително и несъпоставимо, за да се правят изводи.

------------------------------

Birdie, изненадана съм, че се трият точно твои мнения. Нали има професионален приоритет в този форум?

И аз апелирам да не се трият мнения, които не нарушават правилата.

Последна редакция: сб, 18 апр 2020, 17:30 от Diorela

# 11 879
Решенията и препоръките  на СЗО нямат задължителен характер.
Изпълнението или неизпълнението на препоръките на СЗО е в ръцете на правителствата. Тръмп я нарочи тази организация за жертвен агнец и като чета очевидно манипулациите му работят.
Той изпълни ли веднага препоръките на СЗО пък питам.
Или примерно още нямаше обявена пандемия в самото начало още преди да стигне до Европа, руснаците си затворих границата с Китай, бяха едни от първите, които затваряха граници и няма иди ми дойде ми - прозореца е толкова дена и край.
Да не би да се опазиха затова.

Не вярвам нито на Китай, нито на западните политици, те като не са комунисти да не би да не лъжат и да не въртят статистики или други фактори както им изнася.

Общи условия

Активация на акаунт