COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 469 232
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 12 240
  • София
Утре предстоят циркове по КПП-тата:
МВР министърът: "Придвижването става само в определени времеви прозорци – сутрин между 6:00 часа и 8:00 часа и вечер от 18:00 часа до 20:00 часа. В четвъртък имаше много хора, които са убедили колегите, че са от провинцията. Реално сега те не могат да се приберат в София, защото постоянният адрес не е основание да се върнат тук. Мисля, че София трябва да влезе в по-нормален ред. Хората ходят на работа и трябва да се приберат, но това ще става под стриктен контрол. Където е установена измама, се докладва на прокуратурата".
от ТУК

# 12 241
Баби германки не знам, ама баби рускини ще дойдат и никой няма да ги спре. Аз нямам против, показват отрицателен тест и са свободни да ходят където искат. 🤭🤭🤭🤭

# 12 242
Леа, все още не е отпаднало ограничението за 14 дневна карантина за влизане  от рискови държави.
Аз лично се надявам да не отпадне тази година, или поне до някакво разумно развитие. Я откриване на лекарство, я нещо друго.
Никоя държава не би рискувала сигурността на гражданите си. Вярвам, че и нашите няма да го направят.
И как си представяш един шофьор - седмица на път, две седмици под ключ. Колко пъти трябва да го направи до края на годината ? Като пътува по принцип през седмица, но сега ще бъде през две, щото е под карантина. Нали на третата карантина ще бъде чао. И кой ще ви кара стока за барикадата тогава ?

# 12 243
  • Там,където се събуждам щастлива.

За берачите и т.н. точно това ме дразни. И преди са използвали за смешни пари труда на българите (другите не ме интересуват) . Без да им осигуряват подходящи условия, без елементарно уважение, като бели роби. Знам за такива хора и разказвали. Сега обаче направо ги викат в огнища да им рискуват живота. Това е безумно за мен да тръгват, вярно парите са важни, но държавата трябва да се намеси. Кой от друга държава било то бивша соц. ще си пусне народа така? Е, как ще ни уважават. Не искам да пиша какво сигурно си мислят за нас англичаните в момента. И как изобщо се осмеляват да искат това, явно знаят какви сме.

Значи са им сложили пистолет до челото и под конвой до самолета, след като държавата им е дала знак по някакъв начин, че има план и действие да не бъдат оставени да нямат какво да дадат на децата си? Ужас чужди страни.

Последна редакция: нд, 19 апр 2020, 11:53 от Kalinka

# 12 244
Баби германки не знам, ама баби рускини ще дойдат и никой няма да ги спре. Аз нямам против, показват отрицателен тест и са свободни да ходят където искат. 🤭🤭🤭🤭

Да не забравяме, че има и баби рускини с имоти по черноморието. Дори цели комплекси са разпродадени на чужденци, които след това чрез туроператори отдават апартаментите си или ги посещават за по месец през лятото.

Скрит текст:
Леа, все още не е отпаднало ограничението за 14 дневна карантина за влизане  от рискови държави.
Аз лично се надявам да не отпадне тази година, или поне до някакво разумно развитие. Я откриване на лекарство, я нещо друго.
Никоя държава не би рискувала сигурността на гражданите си. Вярвам, че и нашите няма да го направят.
И как си представяш един шофьор - седмица на път, две седмици под ключ. Колко пъти трябва да го направи до края на годината ? Като пътува по принцип през седмица, но сега ще бъде през две, щото е под карантина. Нали на третата карантина ще бъде чао. И кой ще ви кара стока за барикадата тогава ?

Grinch, ние коментирахме ситуацията в контекста на предстоящото евентуално отваряне някога на туристическия сезон. Не става дума за шофьорите на камиони въобще.

# 12 245
  • София
Неведнъж съм го казвал - до началото на сезона (било то и на първи юни) би трябвало да има бързи, моментни дори, Надеждни тестове. На границата тест -- отрицателен, минаваш.
И после Още един тест - на прага на хотела, дето се вика. Щото и нашенци трябва да правят тестове, не само чужденци. Та, целият персонал, плюс всички гости - тестове.
Ако дотогава бързите тестове са лесни, достъпни и надеждни - може да се спаси частично сезона, ако ли не.....

# 12 246
Не искам да пиша какво сигурно си мислят за нас англичаните в момента. И как изобщо се осмеляват да искат това, явно знаят какви сме.

Мислят си как нямаме много заразени, ей това си мислят. Вчера колегите на сестра ми са и говорили точно за това и са я разпитвали за морските ни курорти, чули, че тук е сравнително безопасно от ковида. Откъде са го чули това, не знам.
Никой не и е говорил за ягодоберачите. Масовият англичанин си иска живота, пъбчето и лятната почивка. За него ягодите идват от тарелката в магазина и му е през... да не кажа къде... кой му ги бере.

# 12 247
Няма толкова надежден бърз тест, който да се прави на границата. Иначе нямаше да има толкова хора под карантина, просто щяха да ги тестват и ако е отрицателен, щяха да ги пуснат да си правят, каквото поискат.

# 12 248
Баби германки не знам, ама баби рускини ще дойдат и никой няма да ги спре.
Smile Аз живея в Комо (lago di Como), което е много харесвана дестинация от германците. Миналата седмица (съвпадаше с тукашния Великден) немски турсити бяха успяли да се доберат от Германия до тук с фалшиви декларации, че имали били тук болни роднини. Обаче ги хванха, глобиха и карантираха. Simple Smile)))
За да се посмеем малко го разказвам. Иначе се надявам скоро всички да можем да се радваме на лятото.

# 12 249
Скрит текст:
Не искам да пиша какво сигурно си мислят за нас англичаните в момента. И как изобщо се осмеляват да искат това, явно знаят какви сме.

Мислят си как нямаме много заразени, ей това си мислят. Вчера колегите на сестра ми са и говорили точно за това и са я разпитвали за морските ни курорти, чули, че тук е сравнително безопасно от ковида. Откъде са го чули това, не знам.
Никой не и е говорил за ягодоберачите. Масовият англичанин си иска живота, пъбчето и лятната почивка. За него ягодите идват от тарелката в магазина и му е през... да не кажа къде... кой му ги бере.
[/quote]

И не само англичаните са така. Ами руснаците. Те са много народ и в който и курорт или туристическа дестинация да съм ходила, винаги са преобладавали като брой туристи.

Скрит текст:
Баби германки не знам, ама баби рускини ще дойдат и никой няма да ги спре.
Smile Аз живея в Комо (lago di Como), което е много харесвана дестинация от германците. Миналата седмица (съвпадаше с тукашния Великден) немски турсити бяха успяли да се доберат от Германия до тук с фалшиви декларации, че имали били тук болни роднини. Обаче ги хванха, глобиха и карантираха. Simple Smile)))
За да се посмеем малко го разказвам. Иначе се надявам скоро всички да можем да се радваме на лятото.

Е, тук като нищо ще има такива, които ще декларират, че са собственици на имоти по морето и никой няма да може да ги спре, защото това е факт. След като софиянци с имоти в Созопол си отидоха до къщите и вилите, по каква логика ще спрат 200 московчани, организирали се с чартърен полет, подобно на берачите на ягоди, да дойдат до апартаментите си през лятото.

# 12 250
  • BG
Най-голям проблем в туризма ще са големите хотели, които трябва да реорганизират по приемлив начин ол инклузив системата си. За другите, които наемат апартаменти и бунгала, не виждам проблем да го направят. И сега казаха, че 5 000 софиянци са на Банско ( дано не бъркам) на същия принцип. Другото предизвикателство ще е към концесионерите на плажове- отстоянието на чадърите трябва да се увеличи и контрол на свободната зона.

# 12 251
Grinning И аз си искам живота обратно, не държа толкова на заведенията и почивките, но другото нормалното ми ежедневие си го искам.

# 12 252
Най-голям проблем в туризма ще са големите хотели, които трябва да реорганизират по приемлив начин ол инклузив системата си. За другите, които наемат апартаменти и бунгала, не виждам проблем да го направят. И сега казаха, че 5 000 софиянци са на Банско ( дано не бъркам) на същия принцип. Другото предизвикателство ще е към концесионерите на плажове- отстоянието на чадърите трябва да се увеличи и контрол на свободната зона.

Не виждам как  може да се реорганизира ол инклузива. Най-големият хотел, в който съм пребивавала през живота си  имаше 4-5 ресторанта за хранене, като за отделните групи туристи имаше и съответните часове за влизане, нашата закуска  беше от 8:30 до 9:30 и преди 8:30 не ни допускаха да влизаме.
Не си спомням в големите български хотели да съм виждала повече от 1-2 ресторанта....? Може и да греша.
Но дори и да имат повече от 2 ресторанта, не знам как ще успеят да принудят гостите си, да ги посещават на групи в определени часове.

# 12 253
  • Mediterraneo
В Испания директно си казват, че сезон тази година няма да има и погледите са обърнати към лято 2021.
Аз работя в ресторант на плажа. Целогодишно работим с чужденци, мислите ли, че някой ще си позволи да стъпи в Испания това лято?!
Не знам просто за какво връщане към нормалността говорим. След 2 месеца ще разрешат отварянето на хотели и ресторанти, ще спрат специалните помощи от държавата, няма да има туристи, работещите ще бъдат освободени и без право на никакви помощи оттам нататък и тогава ще лъсне лицето на голямата криза.

# 12 254
Весели празници! Христос воскресе!
Със здраве да посрещнем новата нормалност.

немски турсити бяха успяли да се доберат от Германия до тук с фалшиви декларации
Ха! Ние също мислим да дойдем лятото, тъй като Валнсия отпадна. Други идеи имаш ли? Smile Въобще как коментират при вас, поне австрийци могат ли идват по някое време? При нас казват, че ще се лети само по служебни причини, но за сухопътните граници не са конкретизирали.

Общи условия

Активация на акаунт