COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 489 298
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 590
А колко са потвърдените заразени сред тестваните махали? Защото ми се струва, че и там удариха на камък и не намериха огнище, каквото се очакваше.
И да попитам, какво стана с масовото тестване в Банско?

# 13 591
И все пак може би всичко опира до ефикасно лечение.В повечето  случаи се посочва хлорокина или аналгин хинина като смекчаващи протичането на болестта. В интервюто с д-р Хичев от САЩ излъчено в предаването Алтернативата с Милен Цветков/ светла му памет/ се посочва че може да се взема превантивно,  но в България се казва че е опасно. Гърците  се говори че също го  ползват превантивно и в Израел също. В Германия от приятелка знам  че си намират от руснаците аналгин  хинин.Бойко Борисов спомена също че  ще осигури хининова препарат, но явно няма да стане.Но се чудя поне аналгин  хинина дето го изнасяме за Русия  дали няма да се пусне в аптеките. Ако беше толкова опасен хидрокси хлорокина защо на болните  от артрит и лупус се изпитваше за домашна  употреба. Но  поне аналгин хинин да си намерим...
Интересно видео смята се че не става дума за вирус засягащ белия дроб, а за неспособност на хемоглобина да пренася кислород, затова вентилацията не помага и затова помага антималарийно лекарство и преливане на кръв
https://www.youtube.com/watch?v=5FtpLQ2oTCE

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 23:06 от Sparkles

# 13 592
Скрит текст:
Подозираше се, но половин година цял свят не го откри  Sad Дано почне да се разплита Sad

Права си, така е, но нали китайците не правеха аутопсии, защото било много заразно. Не знам това по препоръка на СЗО ли е било или тяхно решение. Expressionless

# 13 593
Фалшиви китайски маски са открити и в Норвегия. Един заразен лекар има след употреба на такива. Цялата партида е върната обратно. В Кристиансанд пък са спрели цяла партида фалшиви защитни облекла, маски и друга екипировка. Пак от Китай. Над 1 милион бройки продукти. Няма да се пращат в болници и общини, защото се считат за опасни.

# 13 594
С две думи автоимунен грип

# 13 595
Как така ще се пие "превантивно" аналгин-хинин?!
Това е силно лекарство и не е за профилактика, като витамините.

С две думи автоимунен грип

Автоимунните заболявания не са заразни обаче.

Интересно видео смята се че не става дума за вирус засягащ белия дроб, а за неспособност на хемоглобина да пренася кислород, затова вентилацията не помага и затова помага антималарийно лекарство
https://www.youtube.com/watch?v=5FtpLQ2oTCE

Това го дискутирахме много отдавна.
Затова преливане на плазма с антитела от преболедували дава много добър резултат.

# 13 596
Какво значи "опорка"?
Опорна точка. Например след като оня излъга по телевизията, че за месец се умрели 4000 души от грип, това се превърна в "опорка" за тези, които смятат, че корона вируса не е по-опасен от грип.

# 13 597
Няма ли някой журналист, който да се осмели да попита, докога ще продължаваме да си внасяме външни зарази? Ние седим по къщите месец и половина, търпим загуби от всякакъв характер, за да може бай ...........да си дойде, и след като се види с родата и разпространи хубаво заразата да се лекува, заедно със същата тази рода с нашите пари!
И аз искам да знам отговора на този въпрос. Карантината на влезлия, не работи, защото повечето се прибират при семействата си, които обаче не са под карантина и ако той е болен, близките му стават разпространители на вируса. По тази схема, колкото и мерки да се вземат, винаги имаме свеж внос отвън. Въртим в един порочен кръг.

# 13 598
  • София
Флип, давала съм вече този линк, но се повтарям специално за теб, да почерпиш малко опит от чужбина.
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10213859355392622&am … or_composer=false
И за призива за даряване на дъждобрани в Осака писах, за да не ползва персонала торби за боклук за защитни средства.
Мисля, че за една малка и бедна България, не сме по-зле.

Не го давай специално за мен, ами го прати на НОЩ. Те са тези, които черпят опит, не аз. Аз моята част според правилата я давам, даже давам малко от себе си и се вслушвам и в призивите.
По повод внушението, което правиш с този линк (ние сме зле, ама в Германия колко са зле!) припомням една поговорка: умният човек се учи от грешките си, още по-умният - от грешките на другите.
А такива като нас не се учим от чуждата грешка, после я правим същата, и от своята не се научаваме, но пък казваме: ех, ама па и ония първите колко беха зле!
Сама можеш да класираш това по скалата на разума.
Малка и бедна България наистина е малка, което в случая е огромен плюс, но не е толкова бедна, че да не може да набави свестни ЛПС и да тества регулярно персонала в болниците ни. А ако проблемът е там, че болниците са търговски дружества и сами трябва да осигурят ЛПС и най-вече тестове, да ги накарат, моля. Имаме извънредно положение, развързани ръце и щаб, който би трябвало да съзира чуждата грешка. То не може да си използваш властта си само колкото да се репчиш на КПП-то. Да принудят болничните ръководства да не се превръщат в кошери за вируса също трябва да е посилна задача.

Последна редакция: вт, 21 апр 2020, 23:03 от Flip

# 13 599

Това го дискутирахме много отдавна.
Затова преливане на плазма с антитела от преболедували дава много добър резултат.

Нашите не бяха ли казали, че това е скъп метод и няма да се прилага в България? Колко скъпо може да е?

# 13 600
New York Times: 28 хиляди липсващи смъртни случая в няколко държави.

https://www.nytimes.com/interactive/2020/04/21/world/coronavirus … ssing-deaths.html

От тази група май само Швеция и Белгия съобщават всички смъртни случаи. Останалите имат много нерегистрирани случаи, включително и нашата съседка Турция. Накрая вероятно всички ще направят корекции, така както го направиха Китай.

# 13 601
Пускам този линк, на немски е, сега не мога да го преведа изцяло,може в гугъл транслейт да го пуснете. Но в резюме резултатът е, че вирусът засяга ендотела на кръвоносните съдове и причинява възпаление. Тоест се касае за съдово заболяване, освне за пневмония. Нещо, което се подозираше, но вече има и проучване по въпроса.
http://www.usz.ch/news/medienmitteilungen/Seiten/mm-covid-19-gef … sserkrankung.aspx
Аз го преведох и копирах. Слагам го в скрит текст за който иска да го прочете.
Не му разбрах много, ама се знае, че поразява къде свари в организма.
Не разбрах защо, ама ни утрепва.
И не, не е преминала за мен опасността. На мен ми се вижда много сериозен проблемът и много напред във времето ще отиде за съжаление.
Скрит текст:
20.04.2020 г. - медийно съобщение
COVID-19: Също системно съдово възпаление
COVID-19 стана известен като белодробно заболяване. Досега не е ясно защо пациентите изпитват и животозастрашаваща недостатъчност на други органи. Интердисциплинарен екип от Университетската болница Цюрих показа, че SARS-CoV-2 задейства възпалението в съдовете и може да доведе до органна недостатъчност и смърт.
Първите пациенти с тежки заболявания на COVID-19 страдаха главно от вирусна, трудно лечима пневмония като усложнение. Типично заболяване за коронавирусите, защото те атакуват предимно дихателните пътища. Въпреки това лекарите установили, че увеличаващият се брой пациенти също показва сърдечно-съдови проблеми или мултиорганна недостатъчност. Не беше ясно дали има някаква връзка с пневмония. Тъй като по-възрастните пациенти бяха особено засегнати, лекарите предположиха, че излагането на болестта предизвиква сърдечно-съдови проблеми в типичната възрастова група. 

Промени и SARS-COV-2 във всички съдове

При изследване на тъканните проби на починали пациенти с COVID-19 след аутопсия, патолозите в Университетската болница в Цюрих забелязаха, че пациентите не само страдат от възпаление на белите дробове, но и че възпалението засяга целия ендотел на различни органи. Освен това патологът проф. Зусана Варга успя да използва електронния микроскоп за откриване на SARS-CoV-2 за първи път директно в ендотела и клетъчната смърт, причинена от вируса там. 

Ендотелът е клетъчен слой, който образува един вид защитен щит в съдовете и регулира и балансира различни процеси в микросъдовете. Ако този процес на регулиране е нарушен, това може да предизвика например нарушения в кръвообращението в органите или в телесните тъкани, които водят до клетъчна смърт и по този начин до смъртта на тези органи или тъкани.

Атака на вируса на защитата на организма

Изследователите заключиха, че вирусът не атакува директно защитата на организма през белите дробове, а по-скоро чрез АСЕ2 рецепторите, намиращи се в ендотела, се разпространява над него и води до генерализирано възпаление в ендотела, което спира защитната му функция носи. Следователно вирусът не само задейства пневмония, която след това причинява допълнителни усложнения, но директно системен ендотелит, възпаление на целия ендотел в тялото, което засяга всички съдови легла: сърцето, мозъка, белите дробове и бъбреците, както и съдовете в Чревен тракт. С фатални последици: възникват тежки нарушения на микроциркулацията, които увреждат сърцето, т.е.

Ендотелият на по-младите пациенти обикновено се справя добре с вирусна атака. Ситуацията е различна при пациенти, страдащи от високо кръвно налягане, диабет, сърдечна недостатъчност или коронарна болест; Заболявания, които имат общо, че ограничават ендотелната функция. Инфекцията със SARS-COV-2 е особено опасна за тези пациенти, тъй като отслабената ендотелна функция продължава да намалява, особено във фазата, в която вирусът се размножава най-много.

Спасявайте високорискови пациенти с двойна терапия

„С нашето разследване успяхме да докажем нашата хипотеза, че COVID-19 може да засегне не само белите дробове, но и съдовете на всички органи. COVID е системно съдово възпаление, сега трябва да опишем клиничната картина като ендотелилит на COVID », обобщава проф. Франк Рушицка, директор на Клиниката по кардиология, откритията за които са допринесли кардиолозите, инфекциолозите, патолозите и лекарите от интензивното лечение.

За Франк Рушицка това означава също, че терапията за пациенти със COVID-19 трябва да започне от две точки: «Трябва да инхибираме размножаването на вируси в най-пролифериращата им фаза и в същото време да защитим и стабилизираме съдовата система на пациента. Това засяга особено пациентите ни със сърдечно-съдови заболявания и известна ограничена ендотелна функция, както и известните рискови фактори за тежък курс на COVID-19. »

# 13 602
Значи излиза, че е "псевдопневмония"? Докторите казаха, че тръгвали тромбове из цялото тяло на човек и вливали препарати венозно за да предотвратят запушване на кръвоносни съдове. Другото притеснително е че тая гад не засяга само белите дробове, но и други жизненоважни органи като бъбреци и черен дроб. Все още има много неясноти около заболяването за съжаление.

# 13 603
  • Пловдив
Мисля, че и французите върнаха некачествени маски.
Този вирус показа на какъв хал са европейските здравни системи, където липсват предпазни средства, но най-вече липсвс персонал.
В Швейцария медицинските сестри/братя протестират, защото са много натоварени и не достатъчно платени. Почивка за тях няма да има и през май. Казват, че в Швейцария не се обучават достатъчно медицински кадри, а разчитат на кадри от други държави, с което лишават техните здравни системи от медици.
И Швейцария прибира хора с техни самолети, не само с техни граждани. Преди дни кацна самолет, излетял от Еквадор, после натоварил още хора в Аржентина и си ги прибра в Цюрих.
Преди доста страници и то на няколко пъти се писа, че вирусът атакува хемоглобина и се стига до липса на кислород в организма. И пораженията по органите е точно от това, както и загубата на ориентация.
Бях писала и за тестовете във френски лаборатории с кръв от морски червей, чийто хемоглобин пренася 40 пъти повече кислород от човешкия, но не намирам нова информация, а ми стана интересно.

# 13 604
  • на 4-ия етаж до асансьора
Четене с разбиране му е майката! Описах Ви най- грубо какво е необходимо за да работя в рамките на месец, ако се наложи да си го купувам, защото според Вас и НОЩ сме безотговорни и се имаме за безсмъртни и следва сами да се осигурим!
Така се работи / както рече Генерала/ с презумпцията, че всеки пациент е потенциален covid- 19. Питайте Него, защо не е приет в повереното му лечебно заведение, защо не е приет мъжът на нашата съфорумка и какъв е бил мотива?
Ще Ви помоля да влезете в която и да е болница и да видите лично, как е " оборудван" персонала и дали, как и защо спазва изконни правила!
Изчетете и заповедта на Ананиев за плановият прием, представете си, че сте в болница и... бъдете здрави и щастливи!
Маски не крада за у дома,' щото ми се полага по една за деня! Какво още ми се полага го изтриха няколко пъти и повече няма да се жалвам!
Моля Ви не пляскайте лицемерно никому от балконите! Бях трогната в началото - след n- брой негативни и обвиняващи нас постове вече не съм!
За последно ще подчертая, че се опитваме да си вършим работата максимално ефективно за Вас и максимално щадящо за нас, защото не сме си намерили живота на пътя

Трийте! Хляб и зрелища му трябват на народа! Пътуващите срещу барикадирали се в къщи! Отговори срещу безотговорни! Столичани срещу столичани в повече! Драма! Драмата според мен е, че при прием в болница тест не се препоръчва и вероятно няма да има и още амнайсе отделения ще пламнат!

Аз от вашите думи разбрах че НОЩ е виновен за всичко и в частност Мутафчийски. Че ние хората сме виновни защото искаме лекарите да ни лекуват. Че сме виновни, че сме направили малко дарения и вашите директори не са ви подсигурили защита.
Че едните спазват мерките, а други не.
Че някой пък имат и неблагоразумието да се разболеят и без да се самодиагностицирали, обеззаразили и самоизлекували са си позволили да потърсят лекарска помощ.
Не обвинявам никого директно, но се чувствам обидена , защото всички ми казват че съм безотговорна и малоумна неспазвайки мерки, които знам как се спазват но съм в невъзможност да изпълнявам!
Бъдете здрави!
Как или дали аз  ще избера  дали да работя и да бъда полезна да обществото ни! И да имам право да съм обидена от отношението Ви. Но в крайна сметка решението дали да съм с Вас е мое!/b] И не защото съм се клела, а защото се чувствам призвана ще остана на поста си въпреки " плюнките", които събрах!
Благодаря Ви мили хора, ей на такова отношение сме свикнали- такова отношение получаваме и сега!
P.S. Това е последният ми пост в тази тема. Вярвайте в еднорози, но не ме карайте да вярвам и аз! Приятен живот и Бог да Ви пази!

Общи условия

Активация на акаунт