COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 3

• 1 487 689
  • 32 209
  •   1
Отговори
# 13 815
Казали и да пие парацетамол ако се чувства зле и да се налива с течност.
Теб трябеа да те баннат за разпространение на лъжи!!Пациентите с корона или със съмнение за корона ГИ лекуват с антибиотици
Не познавам жената и потребителката, но мога да ти гарантирам, че в Австрия леките случаи се лекуват с парацетамол. Най-вероятно няма да ми повярваш, защото не ме познаваш. Но можеш да видиш например какво е разказала Калинка Вагнер, която е излязла с името и снимката си. И други примери имам, но не мисля, че са необходими.

ПП За да не помисли някой, че прокарвам идеята, че това е просто грип, пояснявам, че пуснах статията единствено заради парацетамола. Не съм съгласна с нея, че е само грип. Тя го е изкарала леко и имала късмет.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 10:58 от Анонимен

# 13 816
Някой знае ли историята на починалия мъж на 49 години, без придружаващи заболявания?

Моля ви, без политизиране на темата, просто няма никакъв смисъл за толкова сериозен проблем да се троли . В която и да било посока.

# 13 817
Ми не правят коректно тестове. Не знам игри с тестове ли има или какво - имаме колежка с пневмония и плеврален излив в болница, върнала се от Милано преди месец, не знам дали са й правили тест, ама във Варна нямало коронавирус в момента.

# 13 818
защитата ни е на ниво, и тук и в реала. сами бихме се прецакали жестоко.

# 13 819
Поне да изчакат до Май да се види има ли заразяване по Великден и да стъпят на нещо, на факти ... иначе ще загубят гласоподаватели.
Няма да загубят гласоподаватели,защото идиотията се разпространява по-бързо от коронавирус.
Grinning Как в общност с интелектуална недостатъчност, да се намери/намерят индивид/и с нужния интелект за да може общността да процъфтява. А дали високия интелект е критерий и достатъчно условие за успех в начинанията!

# 13 820
Аз не виждам затвор, освен молове и паркове друго няма затворено.
Следобед ще отида с кучето в парка и ще докладвам тук дали някой ме е спрял. Веднъж го направихме, по погрешка, имало е паднала лента на земята, която аз не съм видяла и разбрах в последствие. Мислех, че за кучета е позволено тогава. Имаше кучкари, не много, но не и малко, да речем срещнахме 15 при нормално 30.
Та, моето мнение е, че мерките са в голямата си част проформа. Тук там по някой магазин не работи - от по-големите, заменям го с друг, предимно онлайн и въпросът ми е решен. Нищо не е затворено както трябва, така че и резултатът не е особено голям. Хотели, в които така и така никой няма да отиде + губещи ресторанти, не предлагащи даже обедно меню.
Бутафорни мерки са това, за да не пищи народът много. Пък той не схваща и пак пищи.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 11:21 от Анонимен

# 13 821
Скрит текст:
Изпревари ме Дъждец.
Тук важното е да се направи изследване за ковид и спрямо резултатите да се действа с парацетамоче или с антибиотици.

Екстра, дайте да даваме на всеки антибиотик ей така профилактично. И после да ревем, че се увеличава резистентността. Ма някои хора си пишат ей така наизуст. Astonished

# 13 822
  • София

Мередит, за тази статия писах още преди сто страници, че е свалена и няма автор.
Всъщност преди триста страници
https://bg-mam.ma/p/1198767/40572922

Предположих, че е писано, но понеже видях, че се коментираше пак на последните страници като откритие.

# 13 823
Мислех, че за кучета е позволено тогава. Имаше кучкари, не много, но не и малко, да речем срещнахме 15 при нормално 30.
Та, моето мнение е, че мерките са в голямата си част проформа. Тук там по някой магазин не работи - от по-големите, заменям го с друг, предимно онлайн и въпросът ми е решен. Нищо не е затворено както трябва, така че и резултатът не е особено голям. Хотели, в които така и така никой няма да отиде + губещи ресторанти, не предлагащи даже обедно меню.
Живея близо до градинка, специално предназначена за кучета. Достъпът е свободен, даже стопаните са седнали на скамейка, докато кучета бягат и играят на воля.
Като изключим, хаоса от налагане/отнемане на мерки, всичко е повече препоръчително, отколкото наложително. Реално сме оставени на собствената си съвест и произтичащите от това решения.

# 13 824
  • При семейството си
По повод "Мизия - 96", гр. Плевен, какво значи решили да жертват хората и толкова. В момента в световен мащаб се търси баланса между запазване здравето и живота на хората, но съответно и икономиката, техните доходи и приходи в държавните бюджети.
Това са производства, които с големи усилия успяха да се запазят, развият и осигуряват работа и доходи на значителен брой хора в едни от бедните райони в страната.
https://money.bg/companies/miziya-96-spira-rabota-za-2-sedmitsi- … -koronavirus.html
Такива производства не могат да се реорганизират за месец-два, за да стоят на разстояние от над 2 метра, да нямат контакти и т.н. Тези производства не могат да излязат хоум офис, за да спазват мерките. Самите работещи в тези производства не искат да излизат неплатени отпуски и да спират работа. Тези производства в крайна сметка внасят приходи и в бюджета, които приходи са ни необходими, включително и на здравната система.

# 13 825
  • Сф
Ама Хасан Адем ли беше, защо веднагически го взех в болница, като се чувстваше добре с ковид?Що не остана вкъщи на самоизолация и парацетамол?А и колко от нас могат да се самоизолират в друго жилище?
един познат, казал че отварят ресторанта си в Испания юни, дали си измисля?Виждам и един от големите хотели в Банско гръмко обявява, че отваря на 28 юни. Не ми се вярва хич.
Аз се опитвам да си върна част от депозита за море-юли.200 човека на куп- мерси.
То не  е само плажа, хранене, персонал.Като гледам какви мерки взеха за отсрочка на кредитите , едно голямо нищо, явно в бг всеки ще се спасява поединично.И аз искам да затворят Сф като огнище, а май месец и ромите почват с веселия и сватби.

# 13 826
За отваряне на граници и свободно пътуване само ще си мечтаем още немалко време. И то не защото България ще ограничи излизанията, а защото другите държави ограничават достъпа до техните територии.
В момента в Италия нещата седят така: Усилено се готвят за отваряне и рестарт, но страхът е голям и при всеки по-дързък порив правителството дава назад и обяснява, че не сме в позиция да се върнем към "нормалност". Конте каза: социална дистанция и различни видове ограничения ще има чак до ваксината, няма как. Другият "горещ картоф" е апп-ът за проследяване и алармиране на контактите с позитивен, който разработват. Има големи полемики, понеже прайвъсито е над всичко - и хора, и политици не са склонни да пренебрегнат този въпрос. Уж са измислили как да го направят, така че да не събира чувствителни лични данни, но още е разработка и не знаем какво ще е. Най-големият коз е, че ще е open source, тоест прозрачно и демократично - всеки ще може да провери как работи и дали има уловки при събирането на данните. Инсталацията също ще е демократична, само по желание, но Конте каза, че ще има повече свобода на движение за хората с апп-а. Wink В същото време Apple и Google също разработват някакви техни неща и не е ясно дали няма да влязат в конфликт. Аз лично съм склонна да го инсталирам, ако наистина е open source.
Понеже по-горе коментирахте водата, тук пък казаха, че вирусът не преживявал в морска вода. Има значи някакви надежди да се ходи с апп на море. Сигурно през септември Simple Smile)))) тази година, надявам се.

# 13 827
Въобще не са бутафорни мерките, ходя на работа и излизам всеки ден от времето на ИП изчезнаха задръстванията и улиците се опразниха, което означава, че хората са си по къщите.

# 13 828
Лу лу Ясно,  коментара ми е изтрит, защото мислите, че на остров Ибица лечението на заболели е самолечение за четящете тук. Очаквах да ми отговори човек които не е харесал информацията.
Допълвам, Озонотерапия се използва освен в Испания, и в Италия. Щата Тексас, САЩ възнамеряват да прилагат Озонотерапия по примера на Италия.
Скрит текст:
https://salvagente.co.za/ozone-therapy/ozone-therapy-covid-19/ Ozone therapy in Italy

Amazing data is being captured in Italy as they can officially treat COVID-19 positive patients with major autohemo ozone therapy (O-MaHT). SIOOT (Scientific Society of Ozone Ozone Therapy) are quoted is saying the following on their website: “From the first report of one of the 17 hospitals where ozone therapy is being performed, according to the protocol of the SIOOT, 10 patients in serious or very serious conditions have had a rapid and decisive improvement.”

https://www.ptcommunity.com/wire/texas-right-know-calls-us-consi … ows-promise-italy
Texas Right to Know Calls on US to Consider COVID-19 Ozone Therapy After It Shows Promise in Italy
On the April 1, 2020, the SIOOT reports, "After practicing Oxygen Ozone Therapy, the doctors found the following evidence: a general improvement in clinical conditions, normalization of body temperature, a reduction in C Reactive Protein (PRC), normalization of heart rate, an improvement in saturation and reduction in oxygen support, normalization of renal function (creatinine)."/b]

Защо самолечение? Информацията бе офицална. Питам тук защото е ясно, че някои от пишеш ти те е докладвал, вашия коментар звучи като от доклад.

Твоят коментар пък звучи тъпо. Не, не съм докладвала, обикновено си казвам, каквото мисля.

Последна редакция: ср, 22 апр 2020, 12:12 от Анонимен

# 13 829
Ако имаш G лентичка на теста не значи, че си защитен, а че си имал контакт с този или подобен вирус.
Това много ме изненада. Нали теста е предназначен точно за този вирус - COVID-19, как антитела от друг вирус, било то и подобен, ще дават индикация на този тест.
По тази логика, всеки от нас може да има антитела от друго преболедуване, които теста да отчита.
IgM ги приемат, че на  COVID-19, но IgG са под въпрос. Странно.
Споменаха, че тези които да правили ваксинация за грип тази година, тестовете им за ковид показват положителен резултат.

Общи условия

Активация на акаунт